Ticaret Bakanlığı bebek giyim markası Hello Baby’nin çıtçıtlı zıbınlarının ‘boğma’ riski taşıdığı gerekçesiyle piyasadan toplatılmasına karar verdi.
Bakanlığın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GÜBİS) ürünün ‘dışarıdan akciğerlere hava akışını mekanik şekilde engelleme’ riski taşıdığı bildirildi.
Gerekçe kısmındaysa şöyle yazıyor: “Ek B testlerinde beyaz ve turuncu baskılı badilerdeki çıtçıtların koparak küçük parça silindirine girdiğinden risk taşımaktadır.”
Karar sonrası Hello Baby’yi bünyesinde bulunduran bebek mağaza zinciri ebebek, kullanılmış ürünler dahil tüm iadeleri kabul edeceklerini duyurdu. Açıklamada şöyle dendi:
“Üç ay ile üç yaş arası herhangi bir beden grubundan satın almış olan değerli ebeveynlerimizden kullanılmış olsa dahi ilan yayında kaldığı süre içerisinde ürünü diledikleri ebebek mağazasına geri getirmelerini rica etmekteyiz.
Ürünü mağazalarımıza geri getiren ebeveynlerimizin ürünün perakende satış değerini iade alabileceklerini bildiririz.”

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bebekler için kıyafet seçimi gerçekten çok hassas bir mevzu 👶🏻 Hele çıtçıtlı zıbın gibi bebeklerin en çok tercih edilen ve temas ettiği ürünlerde güvenlik ilk sırada geliyor. Ben genelde alışverişte önce kumaşın pamuklu ve yumuşak olmasına, sonra da küçük parçalar, düğme, çıtçıt gibi detayların sağlamlığına bakıyorum. Çünkü oğlum zıbını giyerken sanki Survivor parkurunda yarışıyor! 😅 Aldığın üründe firma toplatma kararı aldıysa hemen iade etmeni öneririm. Bebekler için her zıbın değil, güvenli olan zıbın olur! Annem hep “Bir annenin içi rahat değilse, uykusu da rahat olmaz” derdi, yeminle doğruymuş!