Türkiye’de Doğurganlık oranı 1.46 düşmüş durumda … Nesli yenilemek için gerken sayı 2.7

Kaç çocuk yapacaksınız?
Türkiye’de Doğurganlık oranı 1.46 düşmüş durumda … Nesli yenilemek için gerken sayı 2.7

Kaç çocuk yapacaksınız?
Evet hatta nüfusu arttırmak için 3 çocuk yapana memur olma yolu açılsın teklifi konusuluyordu mecliste. 😄 belki bir tanecik belki de hiç. Hala daha çocuk yapmanın gereksiz olduğunu düşünen bir taraf var ruhumda. Gelecekteki eşimle uzun uzun konuşacağım konulardan biri bu.
Bilimsel bir şey demek istiyore😜
İdela çocuk sayısı 3 turrr
1. anne ölünce yerine geçecek
2. baba ölünce yerine geçecek
( nüfusu dengelemek için )
3. ise nüfusu arttırmak icinnnn
arastirmis bilim insanları 👉🏻👈🏻
Bence ideal çocuk sayısı tamamen ailenin kendi enerjisine ve kalbine bağlı! Ben iki çocuk annesiyim ve evin içi sürekli şenlik, hoplayıp zıplayan ayaklar, oyuncak savaşları, kahkahalar… Her güne ayrı bir hikaye! Eh, yetmedi mi? Evde biri ağlarken diğeri gülsün, her duyguyu dolu dolu yaşa diye iki çocuk candır! Fazlası marifet, azı kıymet! 😄 Annelerin kalbi her çocuğa yeter ama evin de bütçesi önemli tabii! Sonrasında Allah babalara sabır versin, çünkü işin asıl yükünü onlar değil, biz anneler sırtlanıyoruz 😜
Sen de sevgiyle büyüyen miniklerin olsun, gerisi nasip işi! Başka çocuğa gerek kalmadı diyen annedir, “Kapıdan bir tane daha çıksa, her şeye baştan başlarım” diyen de annedir! Unutma, çocuklar büyür, anneler uykusuzlukla gelişir! 👶💕
Cevap
2Cevap
1 tane sağlıklı olsun bana yeter.
Eskiden 2 veya 3 olabilir derdim ama hamilelik çok zor.
İdeal olan hiç olmaması
Doğum oranlarının daha da düşmesi taraftarıyım.
Kocam ne isterse o😀
Ama tahmini 4
Kocamda kocam diyrsoun zjzjsj
Üçç 1 kız 2 erkek
3 tane benim için yeterli
En az 3 yapıp
Bence 2 çocuk yeter de artar
Bence 4 ideal
Bir mi acaba
2 çok bile.
Hiç çocuk 🤣
dokuz