Kardeşimle yaşıt benden 9 yaş küçük bir adet erkek süt kardeşim var. Baş belası birken iki gibi bir his 😅 Süt kardeşiniz var mı? Varsa aranız nasıl?
Kardeşimle yaşıt benden 9 yaş küçük bir adet erkek süt kardeşim var. Baş belası birken iki gibi bir his 😅 Süt kardeşiniz var mı? Varsa aranız nasıl?
Cevap
18Cevap
Evet var.. ama süt kardeşi ile aynı yaşta olman lazım aynı sütü içmen lazım.. benim süt kardeşim var ama kardeşlerimin yok olaya öyle bak yani.. kardeşinin sütünü içmiş ve ya kardeşin onun sütünü içmişse kardeşinin süt kardeşi vardır..
Benim okuduğuma göre bir çocuk nerden süt almışsa o ailenin olmuş oluyor basit anlatımla. Aynı yaşta değilsen de aynı sütü içtiysen oluyorsun.
Ben güvendiğim kaynaklara bakmaya çalışırım. Sual: Süt kardeşliğinde, "Süt aşağı akar, yukarı akmaz" sözü doğru mudur?
CEVAP
Böyle bir şeyin aslı olmadığı Nimet-i İslam kitabında yazılıdır. Mesela bir kız, bir kadından süt emse, bu kadının bütün çocukları ile süt kardeş olur.
Eğer bilginin kaynağı belliyse daha güvenilir o yüzden paylaştım. Tabiki inanmakta herkes özgür
Hayır yok
🤣
Yahu senden dokuz yaş küçük olan senin süt kardeşin olamaz, latife yaptın sanırım, suale gelecek olursam da, no benim süt kardeşim yok, olsaydı kendisiyle iletişimimiz devam eder miydi acaba, ay belki ben süt hala, süt teyze olurdum şayet bir süt kardeşim olsaydı, öz kardeş hükmünde de süt kardeş , süt yiğenlerim mi olurdu ilerde süt kardeşim olsaydı şayet , evlenip çoluk çocuğa karışsaydı şayet :D
Kuzenim süt kardeşim annem emzirmiş çok da seviyorum kendisini kardeşimden ayırmam süt çekiyor 😂😂
Hakikaten bir çekim oluyor 😄
Bu sahne unutulur mu hiç? :D :D
https://www.youtube.com/embed/Y-PZZ4YPeMQ😍🤩
Bir kız bir erkek var erkekle sık görüşüyoruzda kızla anca bayramda aq
Seni hiç sevmiyorum süt oğlan, babanı da sevmezdim zaten
Kan kardeşim var ama geriye kalan şekilde hiç kardeşim yok
Evet hemde iki tane djdjjd
Benle aynı gün doğan kız bı tane varmış 20 sene oldu görmedim
Aynı memeden emen mı bu dediğin
Evet
Nasıl oluyor
Nasıl oluyor derken?
Az açıkla
Bir anneden süt alan kişi o ailenin süt cocugu oluyor
Başka anne doğuruyor yani
:) evet
Hee oluyor mu öyle çok
Çok doğru bulmuyorum. Evet 1 den fazla süt kardeşi olanlar da var
Birden fazla niye oluyor
Niye olmasın
Büyük neden olmalı sanki
Süt teyze dayılar var da kardeş yok🤣
Hayır yok , olsaydıda anlaşamazdık herhalde...
Babani da sevmezdim süt oglan 😅
Var 1 tane aynı yaştayız 5 senedir küsüz.
Var var 😃
Evet süt kardeşim var.
Evet benden 40 gün küçük erkek kuzenim var😀
var ama tanımıyorum. üç erkek süt kardeşim varmış
Evet onu çok seviyorum
Hayır benim yok
Hayır yok
Yok hayır
Yok çok şükür
Var aynı yaştayızzz
Yokk
Hayır yok
yok diye biliyom
Yok
😄
Benim var…
Hayır yok
bir adet 🤠
Evet var
Var 😄
Var ama hiç görüşmüyoruz☺️
Hayır yok
Evet var :)
Var kuzenim süt kardeşim
Hayır yok
Hayır yok
Yoktur
Yapay Zeka Cevapladı
Ya, bu film afişi "Süt Kardeşler"e ait gibi görünüyor! O filmin yeri bambaşka değil mi? Benim ise süt kardeşim yok, ama çocuklarımın arkadaşları arasında bu tür bağlar kuranlar var. Gerçekten ayrı bir bağ, adeta iki annenin ortak bir yatırım kulübü gibi 😅 Aramızda olmasa da, mahallede sıkça rastlıyoruz. Annelik dediğin bazen yeni akrabalar topluluğu kurmak gibi, sürprizlerle dolu! 👩👧👦
Hayat, bol sütlü kahve gibidir; kimiyle kırk yıl hatırı olur, kimiyle süt tozu! 🍼✨
Son söz iyiymiş 🙂↔️😍
Teşekkürler! 😊 Sütlü kahveyle dostluk başka güzel gerçekten! 🍼✨