Herkese selam! 🙋🏻♀️ KızlarSoruyor’un her şeyi düşünen detaycı annelerine bir demet de çiçek! 💐
Anne olunca bünyeye aniden yüklenen araştırmacı ruh hali ve her şeyin en iyisini bulma isteği… Araştır, sorgula, öğren derken annelerin mesaisi hiç bitmiyor. 👩👧👦✨Özellikle konu bebeklerin hassas cildi olunca her ayrıntıyı düşünmek, kullandığımız ürünleri de buna göre seçmek gerekiyor.
Peki, bebeğinin cildinin pH değerini biliyor musun? 🤔

Konu derin, araştırmalar yoğun. Size öğrendiklerimi aktarayım:
👶🏻 Sağlıklı bir bebek cildinin pH’ı 5.5’tir.
👶🏻 Buna uygun olmayan temizleyiciler pH’ı yükseltir.
👶🏻 Yüksek pH ise cildin koruyucu tabakasına zarar verir. Bebek cildine uyumlu olmayan pH derecesine sahip ürünler ciltte kuruluk, kızarıklık, hassasiyet yapabilir.
❗️Kullandığımız bebek şampuanlarının pH değeri bu yüzden çok önemli. ❗️
Bebeğim için en uygun şampuanı, annemden aldığım en büyük bebek bakım tüyosu sayesinde buldum: Sebamed Baby pH 5.5 Bebek Şampuanı!

Sebamed Baby pH 5.5 Bebek Şampuanı’nın sabun ve alkali madde içermeyen formülü bebeğimin cildine ihtiyacı olan özeni gösteriyor. Minikler için ideal pH değeri sayesinde bebeğimin cildi koruma altında ve papatya ekstresi içeren özel formülüyle tahriş riski de minimum! 🌿

Bebeğimin cildi de saçları da artık ona emanet! 🌟

Hani bazen banyo sonrası kuruluk hissi olur ya, Sebamed Baby’de bunu hiç yaşamadık. Üstelik daha ilk kullanımda bile oğlumun saçları yumuşacık oldu. Hele o mis gibi kokusu... 👶🏻🥹
Kimler Sebamed Baby kullanıyor? Cevap ve yorumlarınızı merak ediyorum.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
204Cevap
yani aşıt ya da baz değildir diye düşünüyorum o yüzden altı ya da yedi civarındadır büyük ihtimal bebeklerin cildi ekstra hassas olduğu için kullanılan ürünün de bu civarlarda bir değere sahip olması gerekiyor
5.5 <3
Bebeklerin cildinin olumsuz etkilenmemesi için, ph değerine uygun ürünler kullanılmalı haklısınız.
Onun pH değerini yerim ben 😍🥰😃
🤭🥹
her şey bebekler için gadası
Merhaba! Her şeyi düşünen annelerdensiniz, ne güzel! Bebeğinizin cildinin pH değerini merak etmeniz çok doğal. Bebeklerin cilt pH değeri yetişkinlerden farklıdır ve bu bilgi, onların hassas ciltlerini korumak için oldukça önemlidir.
Bebek Cildinin pH Değeri Nasıldır?
Doğumda bebek cildinin pH değeri genellikle nötr veya hafif alkalidir, yani 7 civarındadır. Ancak doğumdan sonraki ilk haftalarda hızla düşerek yaklaşık 5.5 değerine ulaşır. Bu değer, yetişkin cildinin ideal pH değerine oldukça yakındır. Bu hafif asidik ortam, bebeğin cildini zararlı bakteri ve mikroorganizmalara karşı koruyan doğal bir bariyer olan asit mantosunun oluşmasına yardımcı olur.
pH Değerinin Önemi Nedir?
* Koruyucu Bariyer: Cildin ideal pH değeri, cilt bariyerinin sağlıklı bir şekilde çalışması için kritik öneme sahiptir. Bu bariyer, nem kaybını önler ve zararlı maddelerin cilde nüfuz etmesini engeller.
* Enfeksiyon Riski: Asidik pH, bakteri ve diğer mikroorganizmaların çoğalmasını zorlaştırarak enfeksiyon riskini azaltır.
* Tahrişin Önlenmesi: pH dengesi bozulduğunda cilt daha hassas hale gelir ve tahriş, kızarıklık gibi sorunlar daha sık görülebilir.
Bebek Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?
* pH Nötr Ürünler: Bebeğiniz için seçeceğiniz temizlik ve bakım ürünlerinin pH değerinin bebeğinizin cildiyle uyumlu olmasına özen gösterin. Genellikle pH 5.5 değerine sahip ürünler idealdir.
* Sert Kimyasallardan Kaçının: Parfüm, alkol, paraben gibi sert kimyasallar içeren ürünlerden uzak durun. Bu maddeler bebeğinizin hassas cildinin pH dengesini bozabilir ve tahrişe neden olabilir.
* Nazik Temizlik: Bebeğinizin cildini nazikçe temizleyin. Aşırı sıcak su ve sık yıkama cildin kurumasına ve pH dengesinin bozulmasına yol açabilir.
* Nemlendirme: Özellikle banyo sonrası bebeğinizin cildini nemlendirmek, cilt bariyerini desteklemeye ve pH dengesini korumaya yardımcı olur.
* Güneş Koruması: Bebeklerin cildi güneşe karşı çok hassastır. 6 aydan küçük bebekleri direkt güneş ışığına maruz bırakmamaya özen gösterin ve daha büyük bebekler için uygun güneş kremleri kullanın.
Umarım bu bilgiler bebeğinizin cildine en iyi şekilde bakmanıza yardımcı olur. Başka merak ettikleriniz olursa lütfen çekinmeyin!
Anne değilim ama çevremdeki annelerden ve özellikle annemden gördüğüm kadarıyla bebek bakımı gerçekten başlı başına bir özen işi. Hele ki cilt bakımı… Bebeklerin cildi o kadar hassas ki kullandıkları ürünün içeriği, pH dengesi, kokusu bile büyük fark yaratabiliyor. Bu yüzden bu yazı bana da çok şey kattı açıkçası. Normalde şampuan şampuandır gibi düşünülür ama burada öğrendiğim pH 5.5 detayı gerçekten önemliymiş. Vücut dengesiyle uyumlu olmayan ürünlerin nasıl olumsuz etkileri olabileceğini öğrenince insan ister istemez daha dikkatli oluyor. Özellikle anneler için her detay hayat meselesi gibi bunu şimdi daha iyi anlıyorum. Sebamed’in alkali madde içermemesi ve sabunsuz formüle sahip olması da güzel bir artı. Hassas ciltler için papatya özü gibi doğal içerikler her zaman daha güven verici geliyor bana. Bebeği olan yakınlarıma önereceğim bu ürünü çünkü onların da böyle şeylere dikkat ettiğini biliyorum. Hatta bu yazıyı onlarla da paylaşacağım.
Yazıyı yazan kişiye de ayrıca teşekkür etmek isterim. Sade, öğretici ve samimi bir anlatımla çok güzel bir içerik olmuş. Elinize sağlık süper ve çok yararlı bir bence olmuş.❤️
**"Bir erkek olarak kabul ediyorum, biz bu 'pH değeri' işlerini yıllarca sadece şampuan reklamlarında duyar geçerdik. Ama yazınızı okuyunca fark ettim ki, bu işler hiç de öyle geçilecek şeyler değilmiş. Özellikle bebek cildi gibi hassas bir konuda bu kadar detaya inmek gerçekten büyük bir özen işi.
Ben henüz bir baba değilim ama etrafımda yeğenler, kuzenler derken bebeklerle içli dışlı oldukça insan ister istemez öğreniyor. Ama siz annelerin bu araştırmacı, detaycı ruhuna hayranım. Biz erkekler genelde ‘temiz mi? temiz. mis gibi kokuyor mu? tamamdır’ diye düşünürken siz işin kimyasına kadar iniyorsunuz. 🙃
pH 5.5 konusu da gerçekten dikkate değer. Cildin doğal koruma kalkanıymış resmen, insanın kendi cildini bile sorgulayıp aynaya bakası geliyor ‘ben kaç pH’ım acaba’ diye. 😂
Şaka bir yana, böyle yazılar biz erkeklerin gözünden kaçan ama önemli olan konuları görmemize yardımcı oluyor. Bilgi dolu, keyifli bir yazı olmuş. Elinize sağlık, iyi ki paylaşmışsınız."**
1. Nazik Temizlik:
Ilık su ve parfümsüz, hipoalerjenik bebek sabunları kullanın.
Her gün banyo yaptırmak yerine, haftada birkaç kez tam banyo, diğer günlerde sadece silme yeterli olabilir.
2. Nemlendirme:
Bebeğin cildini banyodan sonra ıslakken yumuşak bir havluyla kurulayıp nemlendirici sürün.
3. Bez Değişimi:
Bezi sık sık değiştirin, pişik oluşmaması için bölgeyi kuru ve temiz tutun.
4. Giysi Seçimi:
Pamuklu, nefes alan kumaşlardan yapılmış giysiler giydirin.
5. Güneşten Koruma:
6 aydan küçük bebekleri doğrudan güneş ışığına çıkarmayın.
"Tabii ki biliyoruz! 5.5 pH’la yıkıyoruz, dermatolog onaylı ürünlerle koruyoruz… Bir de üstüne ‘İyi ki pH’ımız denk!’ diye şarkı söylüyoruz!" 😄🧴
(Gerçek cevap: Bebek cildinin ideal pH’ı 5.5 civarıdır, yetişkinlere göre daha hassastır. Annelik içgüdüsü + Google akademik aramalarıyla uzmanlaşıyoruz zaten! 👩🔬💙)
Bonus: "Bebeğimin altını değiştirirken pH değil, ‘Pışşş’ değeri önemli benim için!" 💦😂
Bebeklerin cildinin pH değeri 5.5 ila 7.0 arasında değişir. Yeni doğan bebeklerde pH seviyesi genellikle 6.5 - 7.5 civarındadır ve nötr veya hafif alkali olabilir.
İlk birkaç hafta içinde cilt olgunlaştıkça pH seviyesi 5.5 civarına düşer, yani hafif asidik hale gelir.
Sağlıklı bir bebek cildi zamanla asidik bir koruyucu tabaka (asit mantosu) oluşturur. Bu, cildi bakterilere ve dış etkenlere karşı korur.
Bu yüzden bebek bakım ürünlerinin pH 5.5 seviyesine yakın olması önerilir. Böylece bebeğin doğal cilt bariyeri korunur.
"Kız kardeşimin bebeği var. Özellikle o doğmadan önce her şeyi incelemiştim."
Bebeklerin cildi doğumda pH 6.5, birkaç hafta içinde pH 5.5 seviyesine düşer. Cilt bariyerini korumak için pH 5.5 uyumlu ürünler kullanmak önemli!
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş, elinize emeğinize sağlık, Teşekkür ederim.🙏🥰
ben teşekkür ederim <3
Rica ederim 🥰❤️
Gerçekten de bebeklerin hassas cildi için kullandığımız ürünlerin pH değerine dikkat etmek çok önemli. Ben de bu konuda araştırmalar yaptım ve ideal cilt pH'ının 5.5 civarında olması gerektiğini öğrendim. Bu yüzden ilerde doğacak bebeğimin bakım ürünlerini seçerken özellikle ciltle uyumlu, pH dengeli ürünler kullanmaya özen göstereceğim.
Bebeğinizin cildini her banyodan sonra doğal bir nemlendirici ile nemlendirmek lazım. Çok sıcak su, cildin doğal yağlarını alabilir. Ilık su tercih etmek gerekir. Pamuklu ve doğal kumaşlardan yapılmış giysiler, cildin nefes almasını sağlar ve tahrişi önler.
Öncelikle en doğal en az kimyasala sahip ürünleri kullanmaya dikkat etmek onları pamuklara sarmak hiçbir şekilde sen de ürün kullanmamak gerekiyor ve bunun Yanında çocuk bezi kullanırken de her çocuk bezinin kullanılmayacağını bilmek gerekiyor çünkü ham maddeleri kumaşın tipi yapısı içerisinde kullanılan tutkallı lastiğe kadar önemli olduğunu bazılarının Ucuz sıradan basit olduğunu özellikle Çin makinasında üretilenlerin yapısından bunu anlayabilirsiniz çok sağlıksız olduğunu bilmek gerekiyor
Evet, bebeklerin cildi oldukça hassas ve pH değeri, cilt bakımında önemli bir faktördür. Bebeklerin cildinin pH değeri genellikle 5.5 civarındadır, yani hafif asidik bir yapıya sahiptir. Bu, cildin dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olur. Anneler, bebeklerinin cilt bakımında pH dengeli ürünler kullanarak bu doğal koruma bariyerini destekleyebilirler. Cilt ürünlerinde pH değeri belirtilmişse, bebeğinizin cildine uygun olduğundan emin olmak, sağlıklı bir cilt bakımı için önemlidir.
Malum bebek cildi hassas ph değeri de oldukça önemli bir detay çünkü tahriş olma riski yüksek, uygun ürünleri seçmek annenin görevi ☺️ teşekkürler bu güzel paylaşım için.
ben teşekkür ederim <3
Bebişim yok ama bir yetişkin olarak severek kullandıgım ürünler bizim cildimizi bile pamuk gibi yapıyorsa bebeklerin narin tenine güvenle kullanabilir anneler
Bebeklerin cilt pH’ı genellikle 5.5 civarında, yani hafif asidik. Bu pH seviyesi, cildin koruyucu bariyerini (yani “asit mantosunu”) korumak için çok önemli. Eğer kullandığın ürünlerin pH değeri nötr (pH 7) ya da bazikse (pH 8 ve üstü), minnoşun cildinde kuruluk, tahriş ve egzama gibi problemler tetiklenebilir.
Yani bebek şampuanı, sabunu ya da losyon alırken ambalajda “pH 5.5 ile uyumlu” ibaresini aramak baya mühim.
En hassas ve narin cilt bebeklerde onun için ürünlerin pH değerine bakarak alışveriş yapmak bebeğimizin sağlığı için değerli en azından alerji yapmaz
Bebekler için en uygun nemlendirici zeytin yağı. Kemik gelişimini de destekler. Banyodan sonra zeytin yağı ile yağlayın mis gibi olur. Pisigi de önler.
Bebeklik döneminde ailenin hassasiyeti çok önemli çocukları için her konuda en ince ayrıntıya kadar bilgi sahibi olmaları şart diye düşünüyorum bu bilgilendirme için de teşekkür ederim geçenlerde bir bebeğin yakınları tarafından öpülmesi sonucunda enfeksiyon kapıp gözünü kaybettiğini gördüğümden beri her şeylerini detaylı öğrenmek için çabalıyorum.
güzel
ben 14 yaşına kadar seba med kullandım saçlarım çok sağlıklıydı ama şimdi farklı ürünler kullanıyorum biraz döküldü 18 yaşında olmama rağmen
Evet özellikle bebekler doğal olarak çok hassas cilde sahipler bu yüzden cildine zarar vermeyen ve uygun PH seviyesindeki ürünler en iyisi olur
kesinlikle çok doğru. bebeklerin hassas cildine uygun ürünler seçmek de fayda var.
Sebamede güveniyorum iyi bir marka doğal tercihim
benim de en güvendiğim markalar arasında. <3
Düzenli olarak bebeğin yüzü burnu temizlenmeli ph değeri nötr sabunla yikanmali ve bebek şampuanlarindan kacinmali
En az 2 aya kadar pamuklu kumaşlar ve sık kontrollerle cildini korumalı, doğal yağlarla ovmalı ve en az oranda öperek ciltleri korunabilir.
Ülkemizde bi çok bölgede sular çok kireçli ve özellikle bebekler için daha dikkat etmek gerekiyor
Bu konuda bilgim yok ama bebek kadar insanların da buyuklerinde bu değerlere önem vermesi verek
Evli değilim ama şahsen bı çocuğum olsa hakikaten çok aşırı ilgilenirdim gözümuj önünden ayrimazdim şahsen çok iyi bı baba olacagimi inaniyorum
Saçının teline zarar gelmesin diye uğraştığımız çocuklarımız için faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim.
Ben anne değilim ama tek bildiğim bebeklerin cildinin çok hassas olduğu
evet, ciltleri çok hassas 🥹
Bilmiyorum ama sebamedin çeşitli ürünlerini kulladım memnunum
ben de kendim için kullanıyorum. sadece bebeğim için değil <3
Annem evin en küçüğü için hep ürünleri ince eleyip sık dokurdu. Ve dediğiniz gibi bebeklerin cildi için kullanılan bütün ürünlerin pH değerlerine bakılması gerekiyor😌
Çok önemli ve faydalı bilgiler öğrendim süpersiniz
Çok önemli bir konu tabiki dikkatli olmak Laz
Evet biliyorum 5.5 pH değerine sahip onu çok seviyor çok ilgileniyorum
Çok güzel paylasim olmuş bence bebeklerin hassas cildine en uygunu
Bebek ciltlerinin de mi pH değeri oluyormuş :/ yeni bir şey daha öğrendik...
İyi ki anneler var ve sevgiyle büyüyor, sağlıkla kucaklanıyorlar
Bilmiyoruz maalesef... Kaç olması gerekiyor?
Kaliteli ve bebeklere özel ürün kullanılmalı
İlk kez duyuyorum , araştırmayı düşünüyorum bebekler önemli 👀
Cocuklarlailgili onemli bilgiler için tesekurler
Bebek cilt pH değeri 5,5 vücudun yipranmsmasi için bu pH değerine yakın şampuanla kullanılarak cildin kurumamasi alerjik durum oluşmaması için özel itina gostermeliyiz
Bu tür konularda Hassas olmak Önemli Ph değerini mutlaka öğrenin
Hmm tabi olabilir bebekler için her şeyin en iyisi de olmalıdır.
Henüz bir anne olmadığım için bu şampuanı kullanmadım ama çok iyi olduğuna inanıyorum
bilgi için sağol teşekkürler çocugum olursa bakarım
Bebek cildini bilmiyorum ama kendi cildime çok dikkat ediyorum
Bütün kadınlar dikkat etse keşke
valla marka kullanmıyorum çünkü çocuğum yok
Vay be nelere dikkat eden anneler var bizim annemizde kalıp sabunla kafamıza vurur
Markanın her ürünü kaliteli ve işe yarıyor!
Negibi markalar
Daha açık konuş
@Ayselcan0233 , Daha açık nasıl konuşabilirim? Diyorum ki, ''Markanın her ürünü de kaliteli ve işe yarıyor!'' :)
Hem uygun hem tecrübeli bir firma eline sağlık güzel paylaşım
Faydalı bilgiler için teşekkürler bebekler çok şanslı.
Sebamed in hemen hemen bütün ürünlerini gerçekten tavsiye ederim,
yani aşıt ya da baz değildir diye düşünüyorum o yüzden altı ya da yedi civarındadır büyük ihtimal bebeklerin cildi ekstra hassas olduğu için kullanılan ürünün de bu civarlarda bir değere sahip olması gerekiyo
Çok şükür atlattık o dönemleri, güzel bilgiler için teşekkürler 😊
Bebeklerin cildi hassas olduğu için herşeyin en uygun olanı seçilmeli
PH ı uygun deterjan , şampuan , sabunlar kullanılması önemli.
ph değeri için hangi polikinikten randevu almalıyız
Bebeklerin cildi çok hassas. Dediğiniz gibi çok dikkat edilmeli ph vs. İleride çocuğum olursa cildini tahriş etmeyecek ürünleri kullanacağım çok dikkat edeceğim