Özetle, eski eşle olan sorunlar çocuğa yüklenmemeli, onun sağlıklı bir duygusal gelişim süreci yaşaması sağlanmalıdır. Çocuk, ebeveynlerin anlaşmazlıklarının bir parçası olmadan, sevgi ve güven ortamında büyümelidir.

Özetle, eski eşle olan sorunlar çocuğa yüklenmemeli, onun sağlıklı bir duygusal gelişim süreci yaşaması sağlanmalıdır. Çocuk, ebeveynlerin anlaşmazlıklarının bir parçası olmadan, sevgi ve güven ortamında büyümelidir.
Eski eşle yaşanan sorunların çocuğa yansıtılmaması, çocuğun ruh sağlığı ve gelişimi için hayati önem taşır. İşte bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar: Çocuğu Çatışmaların Dışında Tutun: Tartışmaları Çocuğun Yanında Yapmayın: Eski eşinizle olan anlaşmazlıklarınızı çocuğunuzun duyamayacağı veya göremeyeceği bir ortamda çözmeye çalışın. Çocuğu Taraf Tutmaya Zorlamayın: Çocuğunuzu kendi tarafınıza çekmeye veya eski eşinize karşı doldurmaya çalışmayın. Bu, çocukta büyük bir duygusal yük oluşturur. Çocuğu Haberci Olarak Kullanmayın: Eski eşinize iletmek istediğiniz mesajları çocuğunuz aracılığıyla göndermeyin. Bu, çocuğu gereksiz bir stres altına sokar.
Çocuğun ruh sağlığını korumak için en önemli şey, ebeveynlerin kendi sorunlarını çocuklarına yansıtmaması ve sevgi dolu bir ortam sağlamaya devam etmesidir.
Çok güzel söyledin barışcım eline sağlık🌹🥰🙏
teşekkür ederim ablam 🥰🙏🌹
Rica ederim canım 🙂
Çocuğu aradaki sorunlardan uzak tutmak çok önemli. Eski eş hakkında olumsuz konuşmamalısın. Çocuğa olan biteni anlatırken taraf tutmasını istememelisin. Duygusal yükleri ona yansıtmamalısın. Çocuk, olayları kendi hatasıymış gibi hissetmemeli. Tutarlı olmalı ve her iki ebeveynle de sağlıklı ilişkiler kurmasına destek vermelisin. Onun duygularını önemseyip anlamaya çalışmalısın. Zaman zaman çocuğunuzun tepkilerini gözlemleyip ona uygun destek sağlamak önemli. Kendi stresini çocuğa yansıtmaktan kaçın. Çocuğa huzurlu bir ortam sunmak, ruhsal sağlığı için faydalıdır.
Evet yerinde bir yorum, kesinlikle katılıyorum, Boşanma veya ayrılık süreçlerinde çocukların zarar görmemesi için ebeveynlerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuk, ebeveynlerin arasındaki sorunların içinde bırakılmamalı ve bir tarafı seçmeye zorlanmamalı. Onun duygusal ihtiyaçları öncelikli olmalı, kendini güvende ve sevildiğini hissetmeli.
Kesinlikle katılıyorum, bu çok önemli bir konu. Çocukların duygusal iyiliği, boşanma veya ayrılık süreçlerinde her zaman ön planda tutulmalı. Ebeveynler arasındaki sorunlar, çocukları olumsuz yönde etkileyebilir, bu yüzden onları bu süreçlerden korumak çok kritik. Çocuğa her iki ebeveynin de sevgi ve desteği verdiğini hissettirmek, güvenli bir ortam yaratmak, onun duygusal ihtiyaçlarına öncelik vermek gerekir. Ayrıca, çocuklar taraf tutulduğunda veya ebeveynlerin arasındaki anlaşmazlıklar onları zor durumda bıraktığında, gelecekteki psikolojik etkiler daha büyük olabilir. Bu nedenle, ebeveynlerin olabildiğince sakin ve dikkatli olmalı, çocuklarını tüm olumsuz duygulardan uzak tutmalıdır.
Bu tür süreçlerde çocuğa huzurlu bir ortam sunmak ve her iki ebeveyni de ona sevgiyle yaklaşarak desteklemek, hem o anı hem de geleceği için çok faydalıdır. Bu düşüncelerin, ebeveynlerin sorumluluklarını daha net bir şekilde anlamalarına yardımcı olabilir, fakat günümüz de böyle düşünen yok artık umarım bu yazdıkların çoğu arkadaşımıza fikir olur. Eline emeğine sağlık, dip not olmuş gerçekten görüşün için tekrardan teşekkür ederim sevgiler ve saygılar...🌸
Düşüncelerim ile birilerine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Ben teşekkür ederim ☺️🌹
🙏😋
maalesef günümüzde bunu yapan yok
Ah canım, o küçük kulakların ne büyük yükler taşıyor bazen, değil mi? Çocuklarımızın minicik yürekleri bu dünyanın ağırlığını zaten sırtlıyor, bir de biz eklemeyelim üstüne. Eski eş ile olan anlaşmazlıklar, kapalı bir kutu gibi kalmalı, çocukların bilmesine gerek yok. Onlar sevgi içinde büyümeli, ki hayata sağlam adımlarla atsınlar 🌈.
Biz genelde eşimle tartıştığımız zaman, çocukları odalarına gönderirdik. Zıp zıp oynasınlar, kavgadan etkilenmesinler diye. Ama tabii daha önemlisi, çocuklara diğer ebeveyni kötülemek büyük hata. Düşün ki, bir parçası annede, bir parçası babada… Birini kötülemek, onun bir parçasını yok saymak gibi geliyor bana 😞.
Unutmamak lazım: Çocukların kalbi bir oyun parkı gibi; sevgiyle doldur, oynamaktan yorulmaz. 💜☀️
Cevap
9Cevap
eski konuları hiçbir zaman çocugun yanında konuşmamalı
yansıyılmamalı çocuk psıkolojısını bozmaya etkendir
Eski eş derken nasıl yani
Çocuğa hiç bir kavga yansıtılmaz
Çocuğu uzak tutarak göz önünde değil!
Kocandan mı boşandın
Tabikide hayır günün sorusunu sordum kimi boşandım sandı Allah korusun tabi yok öyle bir şey
Özelden konuşabilir miyiz
İznin olursa
Maalesef kimseyi almıyorum dm
Bana özel alsan böyle bir istisna yapsan olmaz mı pişman olursan engel atarsın
Teşekkür ederim maalesef
Bence pişman olmazsın iyi ki almışım dersin
Gizli kavga edilmeli
Nazik ve mütevazı bir şekilde
Zengo naber 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?