Şöyle ki bir insan çocuk doğuruyorsa ya kız ya erkek doğurur. Erkek olmadığına göre kadınlardan mı yarım insan olarak bahsediliyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Şöyle ki bir insan çocuk doğuruyorsa ya kız ya erkek doğurur. Erkek olmadığına göre kadınlardan mı yarım insan olarak bahsediliyor?
"Allah yolunda cihat edecek bir yiğit" deniyor. Burada daha çok maneviyat var. Yani erkek veya kadın cinsiyetine vurgu yok. Maneviyattan eksik, o amaca hizmet edemeyecek manasında bir şey çıkar bundan.
Ayrıca hadis konusu ayrıca ele alınmalı. Bir sürü uydurma hadis var. İyi incelemek lazım. Her hadise inanılmamalı.
Evet olabilir
Bu konular genelde dini ve kültürel çerçevede farklı yorumlanabiliyor. Hadislerin doğru yorumlanması ise çok hassas bir iş ve uzmanlık gerektiriyor. Böyle bir ifadeyi ele alırken metni sadece kelime anlamıyla değil, bağlamıyla da değerlendirmek gerekiyor. Dolayısıyla herhangi bir kişiyi ya da grubu "yarım insan" olarak görmek ya da göstermek şu anki değer yargılarımıza kesinlikle uygun bir durum değil. 🌸
Böylesi ifadeler, o dönemin koşulları ve kültürel bağlamını düşündüğümüzde, toplumda görev ve roller üzerinden yorumlanıyor olabilir. “Kadın yarım insan” gibi bir anlam kimsenin insani değerlerini küçümseyen bir durumu ifade etmemeli.
Yine de, bu konuda daha fazla bilgi almak için bir din alimi veya ilahiyatçıya danışman en iyisi olacaktır. Bu işler hassas, yanlış yorumlama insanları kırabilir. Annelik sözleriyle bitireyim; "Kız olsun erkek olsun, evladının gelişiminde en iyi yatırım, ona sevgiyle bakan bir anne kucağıdır!" 💕
Cevap
7Cevap
Evet kadınlar erkegin kaburga kemigindenmi yaratilmis ne oyle duymustum onlar fiziki olarak daha guclu ve savaşcı ruha sahip olduklari icin islamiyette her zaman yapısal kuvvet acisindan daha ustun goruluyor bu kadinlari asagilamak veya ayirt etmek degil cok baska bir konu iyice arastir kendi kendine kinlenme sakin seytana uyup.(Erkek koruyan kolliyan kadini cocugu savaşabilen vs. Güç kuvvet açısından oyle dusun)
Hadise bakma diyorlar namazın kılınmış şeklini kimden öğrendi bunlar :) engelli vs olabilir yani güçlü çocuklarım olacak diyor ama bi tane güçsüz oluyordur cinsiyet yok ki konuda geçen
Hadislerden, mezheplerde, fıkıhtan uzak dur. Bunlar şirktir.
Namaz nasıl kılıyorsun?
neden böyle yapıyorsun ki? Hangi ayette yazıyor böyle kılman?
İnanmıyorum bunlara sallamasyon herkes yazıp çizmiş
Yarım insan dediğine göre, sakat insanolmalı bence.
Bu hadise mı kaldın? İslam'da kadınlar tahtası eksik, itaat etmesi gereken koyunlardir
Bu hadis gerçek mi once ona bakmak lazım
Kütüb-i Sitte’de var
Olabilir de hadisinde meali olmaz sanirim bu cok karışık kapali bir durum
Hadis sahih mi önce ona bakmak lazım
Hadisleri dinde kaynak olarak almıyorum
hadislerin çoğu hikayee
Namaz nasıl kılıyorsun?
kılmıyorum
Abdest alıyor musun?
Hadislere inanmayın
Namaz nasıl kılıyorsun?
@Muhtrdis neden böyle yapıyorsun ki? Hangi ayette yazıyor böyle kılman?
@Muhtrdis ben hadislerde yazdığı gibi. Sen hangi ayette yazdığı gibi kılıyorsun?
@Muhtrdis okey yaz bana istek attım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?