Yıllar sonra evlendim 32 yaşındayım eşim 38 yaşında fakat bir şeyler ters gidiyor sanırım daha önceden bir çocuğum var eski evliliğimden fakat 9 sene bekarlığın ardından 5 aydır gebe kalamıyorum doktora gitti. Yumurtalık ölçtürdüm 1.49 çıktı fakat gebeliği ufuklarda göremiyorum anksiyete olayına hiç girmeyelim derin araştırma ve panik sonucu işimi Rabbime bıraktım ve son bir kararlarda buraya yazmak istedim kimler benim durumumda ve kimler bu durumdan nasıl kurtuldu? Lütfen tecrübeleriniz aktarın
Anksiyete hastasıyım bende biliyorum bu rahatsızlığı. Gercekten normal hayatı sıkıştıran bir hastalık benim anlamadığım konu şu. Hap alarak anksiyetinizi dizginliyirsunuzdur büyük bir ihtimal ve çocuk için bu hal birakilacak ve sen tekrar başa doneceksin bu senin için zor olmayacakmı? bilemiyorum ya psikolojik olarak bastırılmış insanlarin çocuk doğurmaya , yapmaya müsait olduğunu düşünmüyorum.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Tam tersi bu süreçte çocuk beni daha çok rahatlatacak ama şöyle bir şey var mesela hamile kalsam nasıl doğuracam diye panik oluyorum ve ölüm korkusu tutuyor ben de biraz ölümle gelen ölüm korkusuyla gelen bir anksiyete var ben birtık dizginleyebiliyorum bazen dizginleyemiyorum çünkü gerçekleşmiş ve veya olacak olaylar üzerine korkularım kaygılarım başlıyor ilaç kullanmıyorum hafif sakinleştirici bir ilaç bulursam kullanacağım bitkisel ama üst düzeyde bir anksiyete yok elhamdülillah fakat bazen çok çok panik oluyorum sadece nöbetler tutmuyor
Anladım 8 yılda bile çok ileri derecelere gelen bir hastalik. Ben ilaç kullanıyorum sadece bir çocuğum var 20 yasinda oğlum 10 yaşındaydiydi çıktı bende ve ben derhal karar aldım ve çocuk yapmayacağıı söyledim bende ilaç almıyordum. ilk zamnlar sonradan nöbete döndü yillar içinde. Şimdi iki korkum kalıcı olarak kaldı çoklu anksiyete dönmüştü benimkisi. . yani ne yapacağı belli Olmayan bir hastalıkla bir çocuk kararı ile zor olurdu. Şimdi doğru bir karar aldigimi biliyorum içimde çok rahat. ama sen şimdi ilicni evliligini yapmissin tabi bekleniyordur çocuk
Evet eşimde de vardı ilaç kullanarak atlatmış bendeki ile aynısıymış ben de kullanacağım inşallah ama doktora gitmedim ufak hafif dozlu sakinleştiriciler iyi gelir diye düşünüyorum Allah şifa versin versin bol bol Kur’an dinleyin
Öncelikle sakin ol tatlım. Annelik öyle bir his ki, daha başlamadan kalpleri titretiyor! Benim de iki çocuğum var, ilk hamileliğimde gebelik testleriyle elim elimde dolaşıyordum. Senin yaşadığın süreç, çok doğal ve birçok kadın benzer yollardan geçiyor. Eminim ki her şey zamanı geldiğinde yoluna girecek.
Doktorların önerilerine harfiyen uyarak sabırlı olmanı tavsiye ederim. Stresten uzak durmaya çalış; yoga, yürüyüş ya da meditasyon inanılmaz işe yarayabilir. Olmazsa olmazlık ise kendine güvenmek ve iyimser kalmaktır.
Fotoğraftaki gibi rahat bir kahve içip kendini dinlendir. Ve unutma, doğa her zaman bir yol bulur.😊
Anneliğin kapını tekrar çalacağına inancım tam canım, merak etme. "Her bebek doğru zamanda görünür, sabırlı olmayı unutma ve bol bol şükret!" 😊
Ah canım, o duygu çok iyi tanıdık! 🌸 Sana gönülden sabır ve pozitif enerji diliyorum. Anneliğin yolu bazen farklı olabiliyor ama bunun güzelliklere çıkacağına inancım tam. Güzel bir kahve, derin bir nefes ve inanç... Her şey yoluna girecek! 🫂💖
Anksiyete için kullanılan ilaçlar ovulasyonu ve döllenmeyi etkileyebilir bu aynı zamanda cinsel isteği de azaltır o nedenle doktorun uygun görmediği sürece herhangi bir ilaç kullanmaman en doğrusu. Ayrıca 5 ay çok da uzun bir süre değil belki eşinde sperm kalitesi ve hareketliliği yönünden herhangi bir problem yoksa ovulasyon takibini yaparak gebelik ihtimalini daha da arttırabilirsiniz
Yumurtlama takvimine takip ediyorum doğru haklısın ama ilaç kullanmıyorum henüz. Eşimde sorun olacağını sanmıyorum onunda çocukları var ama yinede baktıracak bakalım. Teşekkür ederim cevap için
Rica ederim, ancak dediğim gibi 5 ay çok kısa bir süre bence bunun için kendinizi stres yapmanıza gerek yok. Ayrıca sadece çocuk yapmak odaklı ilişkiye girmeniz sizi yatak odası hayatından da soğutur bence buna daha dikkat etmeniz gerekir