▪️Anne, baba ve çocuk ilişkisi nasıl olmalı, sizin nasıldı?

▪️Anne, baba ve çocuk ilişkisi nasıl olmalı, sizin nasıldı?
Geçmişten günümüze olması gereken ilişki türü çok değişti, ama değişmeyen ve kaybolmayan ve hatta kaybolmaması gereken en önemli şey, her iki tarafında birbirine saygıyı asla kaybetmemesi ve ince çizgiyi mutlaka korumaları.
Ben anne ve babamla çok iletişim içinde olduğum bir çocukluk geçirmedim, bu kötü ebeveynler olduğunu dusundurmesin tabi hemen, maalesef her iki ebeveynim de ailesini geçindirme telaşındaydi. İletişimimiz ne kadar kopuk olsa da, bağımız olabildiğince güçlüydü ve hâlâ da öyle.
Allah başımızdan eksik etmesin ikisini de her zaman iyi olmuştur aramız
Rabbim sizi onlara onlarida size bağışlasın 🎈
Rica ederim 💖
Annemle güzel ama eksikti. Uzun süre önce kaybettim.
Babam sadece biyolojik olarak bir babaydı. Babamla ilgili güzel hicbirsey hatırlamıyorum. Vardı ama yoktu aslında.
Var ama yok maalesef.
Anne ve babalar daima çocuklarının ya ında olduklarını onlara hissettirmeli. İyi ya da kötü bir durumda çocuk onlara söyleyebilmeli. Yanlış veya doğrumu diye tereddüt ettiğinde bunu onlara sorabilmeli.
Senin adına üzüldüm umarım daha iyisindir eminim ki sen çok güzel bir anne olucaksin ♥️
İki tane yakışıklı prensim var.
Çok teşekkürler 🙏🙏☺️
Maşallah Allah sana bağışlasın inşallah dertlerini görme Salih evlatlar olsun 🙏🥰
Rica ederim
Amin. İnşallah.
🙏🙏
Babam 12 yaşımda iken terk etti annem babamın bizi terk etmesinin intikamını bizden aldı senelerce fiziki ve psikolojik şiddet gösterdi hepimize ikisinden de eşit derecede nefret ediyorum.
Senin adına üzüldüm kötü bir çocukluk geçirmişsin Rabbim inşallah tüm çektiğin acının karşılığını sana güzellikler ve iyiliklerle versin İnşallah her şey gönlünce olsun 🌸🙏🙏
Amin balım hepimizin inşallah 🙏💐💐💐
🎈🎈🎈🎈
AlininAnnesi72, harika bir soruya değinmişsin! Çocukluğumda aile ilişkilerimiz oldukça sıcak ve eğlenceliydi. Annem her zaman en yakın arkadaşımdı, babam da o harika oyun arkadaşı. Ne zaman hata yapsam, çözümü öfke yerine sakin bir konuşmada bulurlar ve bu bana çok şey öğretti. Şimdi kendi çocuklarım olunca onların bu yaklaşımını daha iyi anlıyorum ve uygulamaya çalışıyorum.
Oğlum ve kızımla ilişkimizde en çok önemsediğim şey, onlara kulak vermek! Çocuklar, duyulduklarını hissettiklerinde kendilerini daha güvende hissediyor. Misal, oğlum anasınıfında bir arkadaşından biraz uzak duruyordu. Onunla konuşup nedenini anlayınca gördüm ki aslında yalnızca paylaşmayı öğrenmeye çalışıyor. Bu tarz şeylerde hep birlikte yol alıyoruz. Sanırım biz yetişkinler de çocuklarımızdan çok şey öğreniyoruz. 🙃
Unutma, anne-baba olmak bir maraton; nefesini doğru ayarla! 🏃♀️❤️
Cevap
10Cevap
Kötüydü.
Bilmiyorum çünkü düzgün bir ailem yokke annemi çok küçük yaşta kaybettim babam hep depresyondaydı bir daha dünyaya gelsem iyi bir ailenin kızı olmak isterdim.
Allah başımızdan eksik etmesin ama seviyeli idi hep büyüklerinden öyle gördükleri için sanırım
Annemle çok derin ve samimiydi.. Babamla ise mesafeli ama yine de ilgili, disiplinli ve eğitimime çok önem verirdi..
Ülkenin %90 babasıyla bi ilişkisi yok ya da baba çocuk gibi değiller babalar sevgi göstermiyor. Eskiler bu ne biçim gençlik der bide kendilerine bakmadan. Çocuklarına iyi davranmadan
Ben şükür problemsiz ilişki yaşadım ailemle olması gerektiği gibi sevgi dolu bir çoçukluk
Benim iyiydi çok fazla birlikte olamadık ama can sıkıcı şeyler olmamıştır hiç
Babam olmadı hayatımda annem vardı sadece hala öyle
Annemle iyiydi ama babam...
Çocuk esirgeme hatıraları diyelim
Annemle daha iyidi
İyiydi sever deger verirlerdi
Annemle iyiydi de pederle iyiydi diyemeyiz
Annemle iyiydi.
iyiydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?