Şu an 45 yaşında isen bugün hamile kalsan 9 ay sonra çocuk sahibi olursun. Dokuz ayı yuvarla 1 sene yapar yani 46 yaşında anne olacaksın.
66 yaşında 20 yaşında evladın olacak. Kuşak farkı çok var, mental sağlığın, vücut sağlığın, enerjin ona yetmeyebilir. Belki o günleri bile göremeyebilirsin, o yüzden zor bir karar iyi düşünün.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHiç çocuğunuz var mı? Yoksa düşünebilirsiniz.
Ama egerki var ise tavsiye etmem. Belki gebelik için vücudunuz uygun olabilir. Ama şöyle dusunun; çocuğunuz 10 yaşındayken 56 yaşında olacaksınız. O yaştaki bir çocuk için ne kadar iyi, güçlü olabilirsiniz.
ya da 20 yaşına geldiginde siz 66 yaşında olacaksınız. Kuşak farkı, yusunce farkliliklari bunlar büyük sorunlar dogurur.
00 Yorumla
1 yılYani Benim amcam var 40 küsür yaşında yengem de aynı yaşlarda çocuklar oldu ama şimdi şöyle bir durum var 45 yaşındasın çocuğun olsa 10 yaşına gelse 55 yaşında olacaksın 20 yaşına gelse 65 o yaştaki insanların torunu olur bunu düşünmek gerek ama olabilir mi diye sorarsan da olur yakın çevremde de olan var
00 Yorumla
1 yılyani olabilir tercih olmaz diyenler neye göre ama birde şu var yaş gereği risk ve çocuğun ilerideki yaşı ile senin yaşın bunları düşündüğünde diğeri tercih
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılEğer hayatımda hamile kalma ihtimalim olduğunu bilsem 60 yaşında yine yaparım
64 Yorumla- 1 yıl
Valla helal
- 1 yıl
@Mineral2023 çocuğun ilkokuldayken okuldan eve değil de hastaneye gelir refakatcin olur
- 1 yıl
Gines rekorlar kitabında dünya rekoru kiran kadin 69 çocuğu varmış
1 yılBu ülke çocuk gelinler ülkesi tek sorunları senin yaşın büyük benimki küçük konusu , koca bulma derdi bu kadar. O yüzden herşeye olmaz derler. Herkesin bünyesi farklı hazırlığını yaparsın gönlün istiyorsa bir evlat sahibi olursun. Diğerlerine bk yemek düşer. Şu yaşta şu olur bu yaşta bu olur denmesine sinir oluyorum. 40 yaşından sonra anne olan sağlıklısından bir sürü bebeği olan bir sürü kadın var dünyada. Türkiye'deki geri akıllılarin bk yemelerini duymaktan bıktım artık. Milleti ancak karamsarlığa ancak uçuruma sürerler, kimse olumlu pozitif şeyler demez bizim ülke böyle bir ülke oldu maalesef.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMantıken düşünülmemeli. Biraz çocuğun psikolojisini düşünün çok yaş farkı olacak aranızda 45’ten sonra doğum yapmak kadını çok yıpratır ve çocuk 15 yaşında gelince anne 60 olacak 60 yaşındaki zekası gerilemiş, beyni yıpranmış ve fiziksel gücü azalmış birisi çocuğuna hayat yolculuğunda ne verebilir ki? 15 yaşındaki bir ergenin atarına nasıl dayanabilir ki? 5 yaşındayken kadın 50 olacak bu durumda da kötü bir şey. Yaşı o kadar büyük biri hayat yolculuğunda çocuğuna bir şey veremeyebilir, ona iyi bakamaz, gücü yetemez, doğumdan sonra vücudunu toparlaması zorlaşır. Bilime göre en ideal doğum yapma yaş aralığı 20-29’dur.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Allah isteyene, sevecek, zaman ayiracak baka bilecek anlayişli, sabirli, Tahammülü, ve kendini evladini anlayişla karşilacak herkese nasip etsin. Yüce Rabbim bizleri anlayişli ve sevgi ve saygi dolu Anne ve Baba olmak nadip etsin!
Yaş engel değil yeter ki Allah Hayirli Anne Baba olmak nasip etsin!!
Hayirlisi olsun sizin ve herkes icin 💝
40 Yorumla
1 yıl15 yaşında ergen ilk caglarinda 60 yaşında yaşlı bur anne 25 yaşına gelince ilk geyecaar ve devamı. yanliz kalacak. omur boyi genç bir ebeveyn ile etkinlik söz konusu olamaz o boşluğu hisseder kötülük yapmış olursunuz 20 yaşında yaşlı anne baba çocuğu yeterince anlamaz anlasa da bilemiyorum en aktif çağlarında geç kalmış olur keşke böyle olmasa ama olsa bir çok boşluk olur bilemeid
10 YorumlaOlabılır tabi seker tansiyon bakın sızın saglıgınız onemlı. Bence son cocugu 40 yaşında dogurmak cok cok güzel ve mantıklı diğer ccocugun vsrsa büyür okula gider 40 yaşındakı 50 yaşına kadar senle zaman geçirir hem birde yalnız kalmamış olursun evde.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDüşünmeden kazara tekne kazıntısı dedikleri şekilde hamile kalanlar oluyor genelde. Bide çocuk isteyip tedaviyle anca yapabilenler oluyor. İsteyince olan bişi değil bu arada deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Zaten doğurganlık oranı düştü, 35 yaş sonrası için her zaman risk var. O kadar geciktirmeyin derim
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlarda 35, erkeklerde 40 yaş sonra fertilite inanılmaz derecede düşer. 35 yaş üstü gebelikler zaten riskli gebelik sınıfındadır. Gebe kalma ihtimaliniz düşük olduğu gibi sağlıklı bir gebelik geçirip sağlıklı bir çocuğu kucağınıza alabilme ihtimaliniz de oldukça düşüktür. Gebelik süresince, doğum esnasında ve doğum sonrasında hem size hem de çocuğa zarar verebilecek hatta ölüme sebep olabilecek komplikasyonlar gelişebilir. Bütün bunları göze alabiliyorsanız sizin tercihinizdir.
18 Yorumla- 1 yıl
bu risk olayını anlamıyorum. iyi de bu söylediğin toplumun çoğunun sağlıksız yaşam koşulları yüzünden belirlenmiş genellenmiş bir sayı. Bugün hindistan gibi ülkelerde 60 yaş üstü kadınlardan bile doğurabilenler varsa bu durum yaş ile değil çevresel şartlarla açıklanabilir. Orada baharat çok tüketiyorlar özellikle zerdeçal. ve bu maddenin kanıtlanmış pek çok olumlu etkisi var. Bu söylediklerinin tamamı tr toplumunun yaşam koşullarının hemen hemen aynı olduğu varsayılarak uydurulmuş bir genellemedir. Bu kişi eşşek gibi spor yapsın en güçlü vitamin ve minerallerle vücudunu desteklesin, anti iltihabi parametreleri artırsın bak gör nasıl hamile kalmaya ve sağlıklı gebelik yaşamaya başlıycak. Yaşlılık denen olay kronikleşmiş inflamasyon ve hücre hasarıdır. Bunu en iyi minimize edicek şey de düzenli egzersiz ve aralıklı oruç.
Cevap sahibi1 yılBeyefendi bu 45 yaşından sonra düzeltilecek bi şey değil. Öncelikle arkasında genetik çok büyük rol oynuyor. Ve beslenme, egzersiz, ek hastalıkların varlığı... Dediğiniz şeyleri bütün hayatı boyunca yapması lazım ama biz soruyu soran kişinin sağlık durumunu bilmiyoruz ve genelleme yaparak konuşmak mecburiyetindeyiz. Hindistandaki 600 milyon kadın arasından bir kişi 60 yaşında doğurdu diye herkesin doğurabileceği anlamına gelmiyor. Zaten türkiyede ortalama menopoz yaşı 50. Üstelik doğurdu ama gebelik nasıl geçti? Doğurdu ama canlı ve sağlıklı bir çocuk mu doğurdu? Doğum esnasında ve sonrasında annede herhangi bi komplikasyon gelişmedi mi? Anne hala hayatta ve sağlıklı mı? Bu anneyi gebe bırakan adam nasıl bırakabilmiş? Çünkü olay sadece kadınla ilgili değil, erkeklerin de fertilitesi büyük oranda düşüyor. Bilime uydurma demeniz gerçekten çok komik. Dilerseniz siz karınıza bol bol zerdeçal yedirip 60 yaşında doğum yapmasını sağlayabilirsiniz. Ben bir doktor olarak bilimsel araştırmaların verdiği sonuçlara göre konuşmak durumundayım, şarlatanlık yapamam.
- 1 yıl
bahsettiğin bilim çok taraflı. objektif değil. benim için itibarsızlaştı hiç bi önemi yok. . veya çok yönlü sorgulamıyorlar sadece bir faktörü ele alıp onunla ilgili araştırma yapıp akademik olarak yayınlıyorlar diğer faktörleri hiçe sayıyorlar at gözlüğü takmışlar gibi ilerliyorlar. yani bu vizyonsuzlukla açıklanabilir. sonuçlara bakıyorum hep ümit kırıcı sanki bilerek yapıyorlar gibi tek faktör üzerinden yapılmış çalışmanın sonuçlarıdan bahsediliyor bu ne saçma şey :D bir değil bir çok faktör etkiler, termodinamiği fizik kanunlarını bilmeyen adam doktor oluyor veya araştırma yapıyor tek faktöre bağlıyor senin gibi genetik diyor çevresel faktörleri hiçe sayarak. yalansa yalan de. objektif ol ama
senin konuştugun şey de araştırma yapmadan hindistanda sadece 1 tane 60 yaşında kadın doğuruyormuş gibi algı yapıyorsun. istatistik olarak araştırdın mı nerden biliyon diğer ülkelere göre oran olarak daha fazla olmadıgını? senin bakış açın maddeci bir bakış açısı ve sezgisel zekan zayıf.
Cevap sahibi1 yılSadece genetik rol oynuyormuş gibi konuşmadım, eğer okuduğunuzu anlama beceriniz olsaydı bu şekilde cümleler kuramazdınız. Egzersizden, beslenme düzeninden ve sahip olduğu ek hastalıkların da bu durumu etkildeğinden bahsettim daha paragrafın başında. Hiçbir doktor herşeyi sadece genetiğe bağlayıp kenara çekilmez. Öyle olsa doktorların pek de bi işi olmazdı değil mi? Sigarayı bırakın, sağlıklı beslenenin, egzersiz yapın diye kıçlarını yırtanlar kimler? Bunlar çevresel faktörler değil mi? Belli ki bilimsel bir araştırma nasıl yapılır bunu da bilmiyorsunuz. Aynı anda birden fazla değişken olursa, hangisinin sonucu nasıl bir şekilde etkilediğini anlamanız mümkün olmaz, standart lise bilgisi. Her faktör ayrı ayrı incelenmeli, ayrı ayrı çalışılmalı. O yüzden elbette tek bir çalışmada multifaktörel etiyolojiye sahip bir durumun tüm faktörlerini gözden geçirmek mümkün değildir. Bu ancak, birden fazla çalışmanın sonuçlarının toparlanıp bir araya getirilip incelenmesi ve birleştirilmesiyle yapılan çalışmalar sonucunda olur. O makaleleri okumanızı tavsiye ederim, belli ki okuduğunuz şeyleri ön yargılarla okuyorsunuz ve nasıl araştırma yapılır, makaleler nasıl yazılır, nasıl doğru bilgiye ulaşılır bilmiyorsunuz. Pubmed'i tavsiye ederim.
Cevap sahibi1 yılFiziği lise düzeyinde yeterince bilmeden doktor olunmuyor maalesef, doktor olmak için de temel lise fizik bilgisinden daha fazlasına ihtiyaç yok, ileri düzeyde fizik bilmek zaruri değil bir doktor için. Önemli olan tıp bilgisine ve insanlığa sahip olmak. Size bakınca ise ne fizik, ne tıp ne de insanlık görüyorum. İnsanlara hiçbir şeye dayanmadan, sosyal medyada gördüğünüz bilgilerle yalan yanlış yönlendirip umut vermek, belki de hayatlarını tehlikeye atmak çok korkunç bi şey. Ama siz bir insan sağlığının sizin elinizde olmasının ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun bilincinde değilsiniz tabii ki. Beni ve tıbbı objektif olmamakla suçlayan birisine göre çevrenize fazla at gözlükleriyle bakıyorsunuz, kurtulmanızı tavsiye ederim, bu kadar ön yargıyla yaşanılmaz, psikolojik faktörler de oldukça önemlidir insan sağlığında. İnsan ömrünü kısaltan önemli faktörlerden, dikkat edin yani kendinize.
- 1 yıl
Yav kızım yaşın kadar yıldır araştırıyorum bu konuları. boş yapma bana pubmed mubmed yazarak. Laf ebeliği yapıyosun başka bişey değil. Sen beyinde bdnf salgılayan otofajiye teşvik edecek yaşam tarzlarını önerme hastalarına veya otofajiye geçişi baltalayan vitamin/mineral eksikliklerini araştırma. bol bol reçete yaz dur semptom baskıla hastalarında ve hekimim diye egonu tatmin etmeye devam et. cahiller de senin gibi cahil hekimlerin ve o hekimleri manipüle eden beyinlerini yıkayan otoritelerin dayatmalarına uymaya devam etsinler. Temel soruna inmek yerine saçmas**lak şeylerle ugraşın durun. çünkü kapitalizm sizleri güzel nemalandırıyor keyfiniz yerinde. kim takar hastaları ve insanlığın bk çukurunda yüzüşünü.
Cevap sahibi1 yılKendi aşağılık psikolojinizi, doktor nefreti şeklinde size yardımcı olmaya çalışan iyi niyetli insanlara yönlendirmeniz gerçekten oldukça acınası. Kendinizi ifade edebilecek zeka ve beceriye sahip olamadığınız için de "boş yapma" diyerek konuyu kapatma çabanız da cabası. Tıptan gram anlamayan insanların sosyal medyada iki şey okuyunca kendisini herkesten üstün görüp bu konuda eğitim almış kişileri ezmeye çalışması gerçekten gülünç. Fikirlerini savunmak yerine en başından beri kişisel saldırıda bulunman ve giderek kişisel saldırı oranını arttırman da ne kadar ilkel bir beyne sahip olduğunun göstergesi. Maalesef böyle insanlarla tartışılmıyor çünkü saygı diye bir şey bulunmuyor içinizde. Zamanımı sizin gibi bir bireyle daha fazla harcayamayacağım, iyi günler dilerim.
- 1 yıl
Yok ben dobrayım aşağılık kompleksli biri değilim, yanlış kanaate vardın hakkımda. Savundugum gerçekler sizin işinize genelde gelmiyor ve dobra olunca saldırı gibi algılıyorsunuz. Gerçekte de tıbbı savunanları sevmem. Menfaati olmasa gerçeklerin üstünü niye örtsün ki bir insan? ya kibrinden kabullenemiyordur ya da çıkar ilişkisi sebebiyle. Sana da iyi günler
Çocuk & Ebeveyn konusunda 536 cevap paylaştı. Akıl yok ki üremekle beyni yanan zihniyet 21. yüzyılın yüz karaları. Yaşasın Güçlü Antinatalizm/Doğum Karşıtlığı. Hiç üremek gibi niyetim yok. Lanet olası ebeveyn olmak olmaz olsun ebediyen anne ve baba olmak 🤦🏻♂️
10 Yorumla
1 yılOlabilir ama biyolojik açıdan çok küçük bir ihtimal. İmkansız demiyorum ki kimse diyemez, Allah'ın takdiri. Lakin çok umutlu olmayın çünkü vücut 40'tan sonra hamileliğe pek hazır olmuyor. Zor geçebilir sizin için
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCocugunda bazi sorunlar olmasi cok yuksek. Disardan bunlar gorulmese bile beyinsel fonsiyonlarda sorunlar olabilir. Ama hic birsey kesin deyil olasiliklar yuksel ama
Note: doktorum
317 Yorumla
Soran1 yılGenç biri yapacağım kişi sorun olur mu
- 1 yıl
Burada doktor var mıydı gerçekten
Cevap sahibi1 yılErkegin yasi fark etmez. Spermi normal olan her erkekten hamile kalabilirsin. isterse yasi 80 olsun. dolleme ozelligi varsa hamile kalirsin.
burada sorun senin rahmin. Zeka geriligi ya da gelisim bozuklugu rahatsizliklari ile dogma olasiligi cok fazla. Tedavisi cok zor ya da yok bazi rahatsizliklarin- 1 yıl
Kıymetli bilgiler
Soran1 yılSon tavsiyen ne olur
Cevap sahibi1 yılailende ya da sende genetiksel hastaliklar var mı ? onlari dusun derlerya 7 kusak otesini.
Daha once kac degisik erkek spermine maruz kaldi rahmin
bunlari yaz kesin cevabimi vereyim
Soran1 yılBildiğim kadarıyla bi hastalık yok. İlk eşimden boşandığımdan beri 5 6 erkek ile birlikte oldum
Cevap sahibi1 yılEger genetiksel bir hastaliginiz yoksa siz yinede arastirin. Doktora gidin full checkup yaptirin.
Eger 5,6 erkegi spermine maruz kaldiysa rahminiz bu iyi bir durum (iceri bosaldilarsa anladiniz siz)
Bu yasiniza kadar duzenli cinsel hayatiniz oldumu? dusuk oldumu aldirdiniz mi
Soran1 yılEvlilikte oldu düzenli ilişkim. Ondan sonra sevgili dönemlerinde aşırı bi düzenlilik yoktu. Haftada bir kez gibi. Korunma yöntemleri ile içime boşalma oldu. Hamile kalmadım haliyle düşük olmadı
Cevap sahibi1 yılProblemli cocugunuz olma olasiligi yuzde 50nin altinda. Bu yuzeysel sorulara gore. Cok iyi bir kontrolden gecmeniz lazim. Kirk yasinda sonra dogurulan cocuklarda mongolluk otistik durumlar zeka geriligi bunun gibi bircok olumsuz durumlar olabiliyor. Bu durumlar riske deyermi siz karar verin. Ben bir kadin olarak bu riski almazdim. Doktor olrak size tavsiye etmem
Soran1 yılTeşekkür ederim doktor hmm
Cevap sahibi1 yılrica ederim. Cok iyi dusunun karar verin. Bazi rahatsizliklar cocuk dogmadan teshis edilemiyor maalesef. Ve bu riski almayin. Ama son karar sizin
Soran1 yıl👍👏
- 1 yıl
@meraklıbirpandaa doktor degildir kesin
- 1 yıl
otistik ileri baba yaşı ile alakalı anneyle değil not: otizm uzmanıyım
- 1 yıl
Burada da herkes uzman
- 1 yıl
@meraklıbirpandaa ben 2 sene otizm alanında yüksek lisans yaptım diğerlerini bilemem
1 yılDiyelim risksiz bir doğum oldu bebeği sağlıcakla doğurdun o çocuk 10 yaşına gelse sen rahat 55-60 olacaksın ve onun annesi babası yaşlıyken yaşıtlarının genç annesi babası olacak herkes babasıyla parkta oynarken kocanın beli tutmayacak belki sağlıksal sorunlarınız olacak ve o çocuk size bakmak mecburiyetinde hissedecek ve erken yaşta ebeveyn gibi bişey olacak hiçbiri olmadı diyelim çocuğunun düğününde dinç olmak istememizmisin
10 Yorumla
1 yılSağlığınız ve vücütunuz buna elverişliyse doktor hamile kalmanızda problem yoktur diyorsa istediğiniz yaşta hamile kalabilirsiniz. İsyen herkese Allah versin.
00 Yorumla
1 yılVitamin mineral takviyesi yapıp yağlarını sporla yaparsan sıkıntı olmaz. ama öncesinde deli gibi spor yap, proteinle yeşillikle destekle vücudunu
00 Yorumla
1 yılRabbim aratmasın dünya mucizelerle dolu doktora bi danışın ki detaylı bir bakılsın tüp bebekle ikizleri olanı biliyorum isteyen hak eden herkese versin allah 😇🙏👼çok dua edicem
00 Yorumla
1 yılEbeveyn olmak isteyen biri o yaşa kadar olamamış ve olmak istiyorsa daha fazla vakit kaybetmemeli bence
10 Yorumla
s 1 yıl40 deseydiniz olur derdim ama 45 anne olmak için gerçekten sıkıntılı bir yaş, olmasına olur ama çocuğunuzu düşünmeniz gerek..
10 Yorumla
1 yılBence çok ama çok güzel olur, bu düşünce ve niyetiniz için tebrik ediyorum ve lütfen vazgeçmeyin
00 YorumlaBiraz geç gibi sanki çocuğun geleceğini hayatınıda düşünmek lazım onun çocukluğunda ve gençliğinde sizin yaşınız çok ileri olacak
00 Yorumla
1 yılHerkese uygun değil riskleri yüksek doktora danışın. İstisnalar hariç tasvip etmiyorum ama bu sizin tercihiniz.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 665 cevap paylaştı. Olur tabi. Ama iyi bir uzman kontrolünde olsun. Öncesinde folikasit desteği almak gerekebilir.
00 Yorumladusunen vardir elbette ben dusunmem 35e gelmeden cocuklarimi dogururum
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılKendine yeterli enerjiyi bulabileceksen neden olmasın
10 Yorumla
1 yılDoğacak çocuk muhtemelen annesiz babasız büyüyecek...
10 Yorumla
1 yılSezeryanla olacak ise olur da normal doğum zor gibi 🙂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAile yılının ilk meyveleri gelmeye başladı şaşırmadım bunu bekliyordum. 5 bini duyan yaşı maşı düşünmez doğurur aslk çok nasıl olsa bu ülkede🤣
28 Yorumla- 1 yıl
Güldürdün sabah sabah yok be ondan değildir dbksgko
Cevap sahibi1 yıl@meraklıbirpandaa yav he he, kimse ondan demeyecek zaten bu ülkede aptl çok emin ol her ay 5 bin diyor kaçırırlar mı mnyak mı aranacak bu ülkede bol ne var
- 1 yıl
Ona inanıp yapmasınlar bence onun şartları vardır herkese verilmez😊
Cevap sahibi1 yıl@meraklıbirpandaa sen öyle san aile yılı ya şart Mart yok olsun yeter
- 1 yıl
O yaşta zaten hamile kalınmaz ki
Cevap sahibi1 yıl@meraklıbirpandaa kalınır kalınır her şey mümkün. Geri zkalı olunca herşeyi dener bu aptl halk
- 1 yıl
Az konuşabilir miyiz normal insan yok burada sen normale benziyorsun
- 1 yıl
😄😄😄
1 yılBu sizin kararınız, burada kimsenin yorumu sizi etkilememeli.
00 Yorumla
1 yılUgandalı 70 yaşında bir kadın ikiz bebek dünyaya getirmiş. Hala geç değil.
00 Yorumla
1 yılBen hiçbir yaşta düşünmem.
O yaştan sonra da mümkünse düşünülmesin00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılDüşünülse dahi sağlıklı bir gebelik süreci olmayabilir.
00 Yorumla Doktora sor. Ama 10 yil sonra kendini nerede goruyorsun?
00 Yorumla
1 yılZararlı yönleri var tabi ama denmekte maceralı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYani bu tamamen sizin istek ve şevkinize bağlı. Eğer yoksa ilk çocuk olacaksa motivasyonunu daha çok olur.
Hayatınız asla eskisi gibi olmayacak ve gerçekten hayattaki en değerli varlığınız olacak.00 YorumlaOlmaz herkes saçmalamiş, olacak çocuğu düşün daha ergenliğe ulaşmadan sizin enerjiniz ona yetmeyecek
00 Yorumla
1 yılGizli üye
buradan onay bekliyor
istiyorsanız yapın
00 YorumlaGözlerim toprağa bakar benim o yaşta... hafif bi bakiyor gibi zatrn
00 YorumlaDüşünülmez ya çoxuk beş yaşında olunca 50 yaşında olcaksın çocuğun peşinden koşturabilcek misin?
00 Yorumla
1 yılAnne için de bebek için de zor bi yolculuk olur tavsiye etmem
00 Yorumla
1 yılhayır çocuğun ruh hali açısından hiç mantıklı değil
00 Yorumla
1 yılHem sağlık hem de yaşan konforunuz açısından sıkıntılı bir durum.
00 Yorumla
1 yıl35 yaşa kadr sağlıklı hamilelik olabilir ama 45 yaştan sonra imkansz
01 Yorumla- 1 yıl
Neye göre?
1 yılOlmazzz çocuk 20 yaşındayken hastane hastane peşinizde mi koşsun
00 Yorumla
1 yılSadece 45 yaşından sonra hamilelik riski olabilir doktorunuzla konuşun
00 YorumlaBen şahsen 35 sonrası düşünmem… bebeğe de yazık anneye de…
00 YorumlaDüşünmem mental olarak o yaşta bakmak zor. Çocuk sabır tahammül işi.
00 Yorumla
1 yılher şey gençken güzel olur hamilelikte öyle hamile kalmak için en uygun ve en son durak 35-40 yaş arası daha ilerisini biraz abes buluyorum
014 Yorumla- 1 yıl
O zaman benim yaş oldu 39, beni kabul edecek kadın yaşı en küçüğü 35 evde mi kaldım?
- 1 yıl
Hamile kalacak olan sen değilsin bu dediğin konuylada hiç alakası yok 🙈🙈
- 1 yıl
Bırakacak olan benim bana 20 lik kız gelir mi sence?
- 1 yıl
O senin ikna kabiliyetine bağlı ikna kabiliyetin yüksekse 20lik değil 18lik bile gelir
- 1 yıl
18 mi yok artık küçücük kız niye evlensin yahu babası yaşında adamla
- 1 yıl
Aşk bu otada konar sapada niye olmazmış ben çok gördüm babası yaşında evlenenle
- 1 yıl
Para içindir 18 de ne evliliği hem daha neler
- 1 yıl
Tabiki para için başka ne olacakki o yaşta hiç bi faaliyet olmaz çünkü
- 1 yıl
O zaman ne aşk diyorsun bak 14 yaş büyük olabilir mesela ama daha büyük olması sıkıntı
- 1 yıl
Daha büyük olması sıkıntı tabikide hatta çok saçmada
- 1 yıl
Yani 14 yaştan fazlası artık babası yaşında adama doğru gidiyor sağlıklı değil bence de yoksa sınır olduğu sürece büyük olması problem olmaz
- 1 yıl
Haklısın
- 1 yıl
Boşuna hayal kurdurma millette 18 20 yaşındaki hiçbir kız 39 yaşındaki adam için okulu bırakıpta ona çocuk doğurup hayatını bağlamaz. Gider gezer tozar gününü gün eder. Siz ne kadar güveniyorsunuz kendinize öyle
- 1 yıl
Kaldı ki 45 yaşından sonrada erkekler içinde kötü. O adam o çocuğun enerjisine yetemez. Erkek için çocuk bakma yaşı 25-40 arasıdır
1 yılBebek gelişmeyebilir. Annem 40ında hamile kaldı bebek gelişmediği için kürtaj olmak zorunda kaldı
00 YorumlaSaglikliysan ve hala regl. oliyorsan neden olmasin
00 Yorumla
1 yılKendine güveniyorsan neden olmasın cancazım. Fiziğin kilon sağlığın yerindeyse devam
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılO yaştan sonra çocuğun sakat doğma ihtimali çok yüksek olduğu için kararınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBide bunun yaşlanma faktörü var. Düşünsenize çocuk 20 yaşına geldiğinde siz 70 e merdiven dayamış olacaksınız…
Gizli Üye(25-29)1 yılHayırlı olsun Allah anne babalı büyütsün ama tabi ki yine de doktora danışarak ve detaylı bilgilendirmeleri alarak düşünebilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlmaz bence hem engellilik riski artıyor hem de çocugun ilgiye ihtiyaci olacagi dönemde siz bir nine dede oluyorsunjz mantikli degil
00 Yorumla
1 yılDunyadaki amacimiz cocuk dogurup bakmak olmadigi icin dusunulebilir. Ancak yasin getirdigi yorgunluk nedeniyle annelik deneyimi can sıkıcı bir hal olabilir. Hayati yasayip gormek isteyen kadinlar icin 30dan sonra annelik uygun olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok zor hem bebek hemde anne in down sendromu olma riskini yükseliyor anne için de zır çünkü o yaşta bir bebeği bünye kaldıramaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl20 yaşına geldiğinde 65 olacaksınız. Yinede siz bilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıltabi düşünülür bu kişinin kendi keyfine göre bileceği iş.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu yaştan sonra naptın abla sen hayırdır başına mı vurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHem riskli hem de anne biraz yaşlanınca çocuğa bakmakta güçlük çekebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılolabilir ama 65 yaşında 20 yaşında olacak
Başka çocuk var mı021 Yorumla
Soran1 yılVar
Cevap sahibi1 yılistiyorsan yap tabi
Cevap sahibi1 yılkaç yaşında çocuğun
erkek mi kız mı
Soran1 yılKız 21
Cevap sahibi1 yılablası büyütür onu
Annelik hormonların tekrar yükseldi sanırım
Soran1 yılO istiyor
Cevap sahibi1 yılKim.
Soran1 yılSevgilim
Cevap sahibi1 yılevlisin zannettim
kızınla mı yaşıyorsun
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılkızın ne düşünür bu konuda
Soran1 yılKarsı
Cevap sahibi1 yılSen ne düşünüyorsun peki
Cevap sahibi1 yılsevgilin kaç yaşında
Soran1 yılKararsız
Soran1 yıl25
Soran1 yılHayır
Cevap sahibi1 yılmerak etme burada nasılsın konuşıyorsak öyle konuşacağız
Soran1 yılHhayır
Cevap sahibi1 yılpeki
Soran1 yılTmmm
1 yılHayır tabiki de çünkü menapoz dönemi olacaktır muhtemelen ve tehlikeli yani
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat