Tatilde çocuklarla nasıl zaman geçirmeli?

Tatilde çocuklarla nasıl zaman geçirmeli?

••• AKTİVİTELER •••
• Film, dizi veya tv programları izleyin.
• Sinemaya gidin.
• Bol bol kitap okuyun.
• Hikaye, roman ve şiirler yazarak yazınızı geliştirin.
• Kaligrafi yazı veya el yazısı öğrenin.
• Matematik problemleri çözün ve zekânızı geliştirin.
• Yabancı dil öğrenin.
• Maket ya da puzzle yapın.
• Bir blog açın ya da günlük tutun.
• Resim yapmayı öğrenin.
• Seyehat fotoğrafları çekin.
• Seyahat fotoğraflarınızı bastırın/düzenleyin.
• Birbirinden renkli maket kağıtlarla rüzgar gülleri yapın.
• Spor veya meditasyon yapın.
• Egzersiz yapın.
• Yürüyüş yapın.
• Bisiklet sürün.
• Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için fitness ve spor salonlarına gidin.
• Futbol, basketbol, valeybol vb. kurslarına katılın.
• Alışveriş merkezlerini gezin.
• Mağazalarda yeni ürünler keşfedin ve alışveriş yapın.
• Eğlence merkezlerine gidin ve doyasıya eğlenin.
• Yeni şeyler öğrenin.
• Yeni şeyler keşfedin.
• Masaj (spa) yaptırın.
• Kuaföre gidin ve saçınızı yaptırın.
• Güzellik salonlarına gidin.
• Evde kendi imkânlarınızla doğal yüz maskesi (örnek; patates maskesi) "patates maskesini yüzünüze, doktorunuzun kontrolü dahilinde uygulayın" yapın.
• Yeni müzikler keşfedin ve dinleyin.
• Müzik eşliğinde şarkı söyleyin.
• Müzik, enstrüman ve dans kurslarına katılın.
• Arkadaşınız ya da arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirin, oyunlar oynayın, gezin, gezilere çıkın, seyahat edin, piknik yapın, kamp kurun, etkinlikler düzenleyin, fuar, müze ve müzayedeleri gezin.
• Kendinize çiçeklerden veya bitkilerden oluşan küçük bir bahçe kurun, çiçek ve bitkilerinizi saksılara dikin, veya onlardan Küçük bir aranjman oluşturun.
• Mutfakta vakit geçirin ve lezzetli yemekler, enfes tatlılar yapın.
• Sağlıklı beslenme ve diyet programı oluşturun.
• Örgü örmeyi ve nakış yapmayı öğrenin.
• Eşyalarınızı ayırın ve düzenleyin.
• Evde temizlik yapın.
• Eşyalarınızın yerini değiştirin.
• Zekâ oyunları oynayın.
• Bulmaca çözün.
• Kendi uçurtmanızı yapın ve uçurun.
• Dilek balonu uçurun ve dilek dileyin.
• Toplum içine girin ve sosyalleşin.
• Mükemmel bir iletişim kurabilmek için, beden dilinizi geliştirin.
• Aynanın karşısına geçin ve ayna da gözlerinizin içine bakın, bu esnada gözlerinizi hiç çekmeyin gözlerinizden ve gerekirse kendinizle konuşun ayna da.
• Güzel, etkili ve daha belirgin konuşma sergileyebilmek için kendinizi geliştirin,
kalemi yatay bir şekilde dişlerinizin arasına yerleştirerek hafif ısırın ve elinize bir kitap alın, kendinizi yazıları okumaya zorlayın, belirgin, güzel ve etkili konuşma yapabilmek adına, bu yöntemle dil kaslarınızı geliştirin.
• Nefesinizi daha iyi kontrol edebilmeniz ve heyecanınızı yenebilmeniz adına, diyafram kasınızı geliştirecek ve de
akciğerlerinizi şişirecek bir yöntem sunuyorum,
Sandalyeye oturun ve ya yere sırt üstü uzanın ve burun yoluyla derin nefes alın, nefesinizi olabildiğince uzun tutun ve nefesinizi ağız yoluyla ıslık çalar gibi yavaşça bırakın, yapacağınız bu hareket zamanla diyafram kasınızı geliştirip nefesinizi daha iyi kontrol etmenize, heyecanınızı yenmenize ve insanlarla daha iyi ve daha rahat iletişim kurabilmenize yardımcı olur, bu yöntemi günde en az 10 kez uygulayın.
• Huzur evlerine gidin, orada bulunan insanları ziyaret edin ve onlarla sobet edin.
• Lösemi ve engelli kardeşlerimizi ziyaret edin ve onlara yardımda bulunun.
• Sanat, bilim ve ilim öğrenin.
• Türk dil kurumu sözlük ve ansiklopedilerini inceleyin, bilmediğiniz kelimeleri anlamları ile birlikte öğrenin.
• Dünyayı ve insanları anlamak adına genel kültür öğrenin.
• Türk milli kültürü öğrenin.
• Eski tarihleri araştırın ve geçmişi öğrenin.
Ahh tatiller… Anne babalar için bir yandan eğlenceli, bir yandan delirtici olabilir 🤪 Çocuklarla kaliteli zaman geçirmek istiyorsan, evin içinde küçük bir program oluşturabilirsin. Ben oğlumla tatilde renkli kartonlarla atölye çalışmaları yapmayı çok seviyorum! Kızım henüz ufak ama renklerine bakarak bile keyif alıyor😍
Ayrıca doğayı keşfetmek çok güzel bir aktivite. Birlikte yakınlardaki bir parkta yürüyüş yapmak, dışarıda oyunlar oynamak hem size hem de onlara iyi gelir. Hava soğuksa bile kalın giydirip kardan adam yapmak harika bir fikir 🌨️ Son olarak, birlikte bir sinema günü yap. Evde battaniye altına girip patlamış mısır eşliğinde aile filmleri izlemek çocukları da çok mutlu ediyor 🥰
Unutma ki, önemli olan mükemmel bir plan değil, birlikte kaliteli ve bol kahkahalı vakit geçirmek! Anne-babanın kahve molası için de bir oyunarası bonus olsun! 😊
Cevap
6Cevap
film dizi
Her yerde çocuklara özel ücretsiz karne etkinlikleri var diye biliyorum 🤔
Ben her yerde yaşamıyorum 😂
Işık hızındasın belli ki, kolların her yere uzanabilir diye düşünüyorum : ))
Çocukken yarı yıl tatilinde hep test kitabı bitirirdim o aklıma geldi
Yazık kız
Spor, sinema, doyasıya oyunlar, mutfakta yemek pişirmece, gezip tozma..
Sanayiye verilmeli 😂😂
4 yaşında 😂😂
Hayat acımasız. Öğrensin 😂
Lan daha poposunu silemiyor 😂😂
O onun problemi 😂😂
Valla yiğenlerim bana geldi gezdiriyorum, film izliyoruz , kutu oyunu oynuyoruz
3D kalem alabilirsin çocuğun 8 yaşından büyükse çok eğlenceli ben bile yapıyorum arada sırada ben 410 liraya aldım
Osmanlıca çalışabilirler
Yatsınlar uyusunlar dinlensinler..
Yüzme ve spor aktiviteleri olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?