Gizli Üye(30-35)1 yılİkinci çocuk yapma kararı, kişisel ve ailevi bir tercih olup, maddi, duygusal ve fiziksel hazırlığınızı göz önünde bulundurmanızı gerektirir. Eğer mevcut durumda finansal, psikolojik ve fiziksel olarak ek bir çocuk için hazır değilseniz, bu kararı ertelemek daha mantıklı olabilir. Ancak, ikinci çocuğunuzun gelmesiyle ilişkinizdeki bağları güçlendirebilir ve aile dinamiklerine yeni bir mutluluk katabilirsiniz. Bu tür bir karar alırken, eşinizle birlikte tüm faktörleri değerlendirmeniz önemlidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHayır değil. Bence çiftler 1 çocukla sınırlı kalmalı. Böyle bir dünyaya çocuk getirmek ona hakaret olur cunku. Ayrıca sosyoekonomik durumlara da bakılmalı çocuk için aile danışmanının tavsiye alınmalı. Kolay değil bi tarz şeyler. Çiftlerin psikolojisi iyi olsun ki çocuk da sağlıkla büyüsün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle mantıksız. Kendi hayatımdan örnek vereyim. Babam engelli ve hayatını geçindirecek sadece bir emekli maaşı var. Bi de 3 çocuk yapmışlar. Onların yüzünden ne evlenebiliyoruz ne doğru düzgün geçinebiliyoruz. 3 çocuk yaparak hayatlarının hatasını yapmışlar. Hiçbir sosyal hayatımız yok boğazımızı zor bakıyoruz. Her şeyimi çalışarak kendim yapmak zorunda bırakıldım. Onların yüzünden her şeye geç kaldım.
00 Yorumla
1 yıldurumu yeterli olmayan insanlar zaten fazla çocuk yapmazlar yapanlar düşük ıqlu tiplerdir hani sokakta sorduklarımız o doğan çocuklarda eğitimsiz zeka düzeyi düşük cocuk olurlar ve ülkenin gelen ortalamasını yıl bazında düşürürler şuanda trde bu durum var eğitimli akıllı kişiler az çocuk yapıyor mülteciler vsvs fazla çocuk yapıyorlar ve zaten düşük olan ortalama gittikçe düşüyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılBen alışverişte fiyat etiketine bakarak alışveriş yapan insanların birinci çocuğu yapmasına bile karşıyım kaldı ki iki
00 Yorumla
1 yılDurumunuz yeterli değilse bırak 2. çocuğu hiç çocuk yapmamak gerekir. Eşler çocuk olmadan da birbirlerine yoldaş olabilirler. Para olmadan çocuğa güzel bir gelecek sağlamak mümkün değil zor bir hayat yaşamak zorunda kalacağı için çocuğa yazık olur.
10 Yorumla
1 yılBir çocuk düşündüğümüzde önceliğimiz o finansal, psikolojik, ruhsal, sağlık durumlarımızdır. Eğer bunlar ikinci bir çocuk için uygun ise bu durumu eşimle konuşurum. Hatta ilk çocuğumun düşüncesi de benim için önemlidir. Eğer isterlerse bende kendime güveniyorsam ikinci çocuğu düşünürüm. Düşünürüz.
00 YorumlaAllahu Teala cocugun rizkina kefildir. Sen yeterki namazlarını güzel kıl şükür et dua et. her şey hallolur.
22 Yorumla
1 yılBakacak durum yoksa dünyaya getirip de başkalarına muhtaç edilecekse mantıksız. Eğitim öğretim yemesi içmesi her türlü sorumluluğu karşılayabileceksen yapılır.
30 Yorumla
1 yılBence bunu ilk kendınıze ve eşinize sormalısınız sonucta hem maddi hem manevi siz bakıyorsunuz. Maddi durumda onemli bişey bi cocuk kolay yetısmıyor ilk cocukta anlamıssınızdır zaten bence ıyı dusunun.
10 Yorumladurumum yoksa cocuk yapmam olmayanlarinda dunyaya cocuk getirmesini saçma buluyorum cunku bir cocugun masrafi cok fazla bir gün çocuk yapacak olursam maddi durumum elverişli mi buna bakarim yoksa yapmam
10 Yorumla
1 yılYeterli olsada dicektin sanırım yeterli değilse bir çocuk bile yapılmamalı
11 Yorumla- 1 yıl
Benimkiler maddi olarak iyiymiş ama manevi olarak yetersiz kalmışlar bakabilecekmiş 4 çocuk yapmışlar ama blr tanesini bile ortaya getiremediler😅
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBen 14 sene sonra baba olabildim bir tane evladım var şu an 8 yaşında durumum da var ama ben ikinciyi düşünmedim
14 Yorumla- 1 yıl
Tek çocuğun bir zorluğu yok Hatta daha çok vakit ayırabiliyorsun daha iyi bir eğitim aldırabiliyorsun daha iyi bir ilgi alaka verebiliyorsun sende durumlar nedir
- 1 yıl
Gerçi senin yaşın genç Ben baba olduğumda 40 yaşındaydım kendinde o enerjiyi görüyorsan Maddi manevi neden olmasın
1 yılHiç değil o çocuğun tüm sorumluluğu sana ait olacak ve dile kolay bu dünyaya bir insan getiriyorsun senin yüzünden zavallıca bir hayat yaşamamalı
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 449 cevap paylaştı.
1 yılSadece maddiyat önemli değil psikolojik olarak bakmaya yeterli misin o çocuğun sevgi dolu saygılı ahlaklı büyümesine etkili olabilecek misin ona göre yapmak lazım
00 Yorumla
1 yılHiç mantıklı değil ne diye dünyaya getiriyon o çocuk senin fakir dünyana gelmek zorunda değil buna vesile olamazsın yarın isyan ederse beni niye dünyaya getirdiniz diye
00 Yorumla
1 yılBana göre mantıklı değil. Düşünsene bir oyuncak var çocuğun istiyor alamıyorsun en basit örneği bu, bir gelecek sağlanamayacaksa çocuk yapılmamalı bana göre buna hakkımız yok.
00 Yorumlaİkinci bir çocuğun ek sorumluluklar ve daha az kişisel zaman anlamına geleceğini unutmayın. Bu, özellikle ilk çocuğunuz küçükse, fiziksel ve zihinsel olarak zorlayıcı olabilir.
00 YorumlaDurumunuz yoksa mümkünse çocuk yapmamalısınız çocuğa yazık
30 Yorumla
1 yılAllah aşkına yapmayın şunu ya yaparım diyenleri de kısırlastırın 🤦
30 YorumlaBu ancak ve ancak sa lak, embesil, cahil, beyin yoksunu birinin tercihi olur.
Üstün alınan alınsın, kusura da baksın.10 YorumlaBencilliktir bu. Maddi durumunuz yoksa sisteme bir köle getirdiğinizin farkına varın. O çocuğa bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.
10 Yorumla
1 yıl2 çocuğa bakacak maddi durum yoksa sırf analık babalık duygusu tatmin etmek için 1 tane bile yapılmamalı.
00 Yorumla
1 yılAllahım kendimi zor tutuyorum yardım et ya rabbimmmmmmm
03 Yorumla- 1 yıl
Ahahahahahaaa.😂😂😂 yooo
1 yılO ikinci çocuğa ve kendisine bakacak maddi durum yoksa yazık edilmemeli bence. Hem kendisine hem de çocuklarına.
00 Yorumla
1 yılMantikli degil cocugun yeteri kadar ihtiyaclarini karsilaybilecek durumum yoksa cocugu dogurup ona yapacagim ck buyuk haksizlik olur
00 YorumlaMaddi manevi hazır olmak lazım her anlamda yetebilmek lazım devir kötü bence ancak bi çocuk sağlıklı yetiştirilebilir…hakkını vererek…
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDurum nedir? Neye göre belirlenir? Sevgi, aile, güven ortamı sağlanan bir yuvada yetişen beş çocuk bomboş bir villada tek zengin çocuktan çok daha güzel yetişir... birgün bazı kıymetler anlaşılacak ama geç olacak.
00 YorumlaBen bekarım şahsen evli olsam Yapmam tek çocuk olması daha iyi bence hem ekonomi açısındanda çünkü bu ülkede yarın nolcak kestirmek mümkün değil
00 YorumlaMantıksız ben birini eğitimini üstünü başını giyimini herşeyini eksiksiz yapayım da ikincisi geri kalsın
00 Yorumla
u 1 yılDeğil ❌. Bence çocuk yapmak mantıksız bir seçim. Sosyo ekonomik durum iyiyse ancak olabilir.
10 Yorumla
1 yılEvet evet kendi zevkleriniz için cocukların hayatını mahvedin bencilsiniz
12 Yorumla- 1 yıl
@Benüzülmemsenağlaa bu saatte bu kadar sinir?
- 1 yıl
@HopMarleey aptalca sorulara sinirlenirim
Bence dünyaya çocuk getirebilmek için en büyük kriter maddi olanaklar değil.
00 YorumlaBu ülkede çocuk doğurmak, çocuğu cehennemle sınamaktır
00 Yorumla
1 yılSaçma çocuğa yazık olur bakamayacagin çocuğu yapmanın anlamı yok
00 YorumlaYeterli olsada olmasada yapmam, birinci bitirdi bizi 😂
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
1 yılAnne babalarımızın zamanı olsa yapın bir tane daha derdim ama maalesef bu devirde çok zor.
00 Yorumla Hayır değil. Ekonomik durum varken ancak mantıklı olabilir ve maddi durum yokken çocuğa zarar verir.
00 Yorumla
1 yılmantıklı değil tabiki. para yoksa çocuk da olmamalı.
00 Yorumla
1 yılDüzgün bir eğitim ve gelecek sunamayacağınız bir çocuk yapmak saçma.
00 Yorumla
1 yılİlk çocuğu yapmak da mantıklı değil durumun yeterli değilse
00 Yorumla
1 yılHayır bence mantıklı değil. Maddi olarak çok zorlanılır, çocuk içinde hiç iyi olmaz maalesef.
00 Yorumla
1 yılÇocuk sorumluluk ister. İyi düşünmek lazım. Bence xor.
01 Yorumla- 1 yıl
Hayır, imkan sağlayamayacağın bi çocuğu dünyaya getirmek o çocuğa haksızlık olur
00 Yorumla
1 yılBence durum yoksa ilk çocuğun bile yapılması mantıklı değil
00 Yorumla
1 yılBunu sormak bile saçma biliyor musun aklı başında biri bunu sormaz durumun yetersiz ve o günahsız çocuğu hayata getirdiğinize pişman edeceksiniz bırakın durumu iyi olanlar yapsın marifet değil sonuçta
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSonuçta bundan 5-10sene sonrasını düşüneceksin
Ozaman durumunuz yeterli olabilir.
Bugün çocuk yapmazsanız ozaman pişman olursunuz05 Yorumla- 1 yıl
Bunun aksi de düşünülmeli belkide bundan 5yıl sonra oldukları konumdan daha da kötü bir hâlde olacaklar o zaman ne olacak peki? Bu sefer o ilk çocuğunda hakkına girmiş olacaksın. O günkü imkanlar göz önünde bulundurularak çiftler çocuk sahibi olmalı çünkü hiçbir çocuk sefil bir hayatın içinde yaşamayı hak etmez. Arkadaşlarından gördüğü oyuncağa, atıştırmalığa, kıyafete imrenerek baktığınde bu ebeveynlerinde zoruna gider.
Cevap sahibi1 yılGelecegin kötü olma ihtimaline katılıyorum ama insanlar sadece gününü düşünerek yaşarsa hiç bir zaman iyi bir hayat kuramaz.
Bugününden memnun olmayarak bunu düzeltirse insanlar iyi bir hayat yaşarlar.
Bulundukları hayatı degiştirmek içinde nedenler olmalı, çocukda bu olumlu degişiklige yardımcı olabilir.
Yarın daha kötü olacak diye hayatmı yaşanır, böyle paranoya insanmı var.
Anneniz bananız sizin kadar korkak olsa siz bu hayatta olmazdınız.
Sefilde çok abartı “hiç bir çocuk” aclıkdan ölmüyor ülkemizde.
- 1 yıl
Bu hayat sadece karnımızı doyurmaktan mı ibaret? Bana göre çocuğunun istediği şeyi sırf maddi imkanlar el vermediği için alamayıp sürekli bahane uydurmak zorunda kalmak bir sefalettir. Evet bulunduğun hayatı değiştirmek için bazen bazı konularda risk alabilirsin lakin bu başka bireyleri etkiliyorsa bu bir hatadır. Bulunduğun hayatı eğer çocuk ile değiştirebileceğini düşünüyorsan sen bir bencilsin. İnsanlar önce o değişimi yapsın sonra çocuk sahibi olsun
Cevap sahibi1 yılBu konu biraz insanların hayata bakış acısı ile baglantılı, onedenle ben senin fikrini degiştiremem, sende benimkini!
Hayat tabiki sadece karnını dogurmak degil o enkötü nokta için örnekdi.
70-80-90larda insanlar çocuk doğururken senin dediklerini düşünseydi bu ülkede şu an insan olmazdı.
Bugünün Türkiyesindeki insanlar 3. dünyada yaşayıp biraz Brüksel, Amsterdam, Stockholm hayatı istiyor.
Hayat kurmak için risk alırsın, buda çocuk dogurmak içinde gecerli.
Senin kafanda olsa ülkede asgari ücretliler hiç çocuk dogurmaz.
Çocuk özel okula gitmez, devlet okuluna gider.
Her sene tatile gitmezsin
Çocuga PS4/5 neyse almazsın, yakındaki parkda oynatırsın vs vs vs
Çözüm çok yeterki çözümler oldugunu bilmek gerekiyor.
Kreşe ya da özel okula gittiniz, her halt için özel hastaneye gidip
Sık sık çıkmayı ögrendiniz diye hayat sadece öyle şeylerden oluşmuyor.
Bu ülkede çocuklarını mutlu yetiştiren babası asgari ücretli, annesi temizlige giderek yaşayan yüzbinler var.
Çocuklarıda aç degil, devlet olulunda oluyorlar hatta üniversite okutuyorlar.
Bana temizlige gelen teyze örnek!
Sizin gibiler hayalde yaşıyor hatta abartmıyorum içinde yaşadıkları ülkeyi bilmiyor. Çocugun birşeyi eksik olacakmışda, seninki kendine güvensizlik- 1 yıl
Kimse senin gibi düşünmüyor, yokluğun, adaletin tam olarak sağlanamadığı ülkede çocuk sahibi olmak istemiyor çiftler. Devletin ailelere güvence vermesi ve doğum oranlarını yükseltmek için ciddi bir politika izlemesi gerekiyor.
Senin o bahsettiğin çoğu kişi şu an intih*r'a meyilli kişiler. Haberlerde neredeyse hergün bu haberleri görüyoruz.
Evet insanlar korkuyor çünkü çocuğunun geleceği konusunda endişe duyuyorlar onları suçlayamazsın. Çocuk bakmak ile yetiştirmek arasındaki o ince çizgiyi bilen her birey böyle bir hayata çocuk getirmez.
1 yılMantıksız bence yani doğduğu zaman ebeveynler ona güzel şeyleri yaşatmalı bence güzel bir şekilde hem maddi hem manevi açıdan bir eksiklik yaşatmamalı. Ama durumunuz düzelince çocuğu yapıp yapmamak size kalmış bir şey tabi. Ben sadece fikir sundum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAsla mantıklı degil daha ilk çocuğuna yetemiyorken bide ikinciyi yapmakta doğan çocuğa yazık azcık mantıklı davranın ne bu acele
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç mantıkı değil.. çocuk rızkıyla gelir mantığını benimsemiyorum..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılMaddi ve psikolojik olarak çocuğun sorumluluğu alınamıyor ise dünyaya getirmek anlamsızdır..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkardeşsiz çocuk psikolojisi sağlıklı olmaz. kardeş şart bence.
00 Yorumla
1 yılRızkı Allah verir yani geçim zorda olsa olur. İlerde çocuğunuzun kardeşinin olması onun için ve sizin için iyi olur gerekirse biraz daha fazla çalışıp 2. Çocuk olması iyidir benim düşüncem
00 Yorumla
1 yılMantıklı değil napican ikinci çocuğu zaten yaramazlar bide onlarlami ugrasican yani durumun iyi değilse de onun bezi mezi yemeği memegi masraf yapmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAllah nasip ederse sağlık lı sıhhatli 7 tane düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence hic degil, bir tanesine zor bakiyoruz Şu an
00 YorumlaKesinlikle mantıklı değil. O çocukla her konuda ilgilenmelisiniz. Ve o çocuğa ve ilk çocuğa çok haksızlık olur. Zaten Allah size bir tane nasip etmiş. Maddi durumunuz düzelirse o zaman yapabilirsiniz.
00 YorumlaDeğil neden bakamayacağım çocuğun günahına gireyim ki
30 Yorumla
1 yılBakmayacağınız çocuğu doğurmayın çocuklara çok yazık oluyor. Duygusal ve davranışsal bir çok problem yaşıyorlar sonra
10 Yorumla
1 yılBu devirde en mantıklısı hiç çocuk yapmamak!!!
20 YorumlaMaddi olarak düşünmemek gerek tabi rızkını da gönderir rabbim tek yapman gerekn benim ruh halim kaldırır mı
00 YorumlaSaçmalamayın hanımefendi. Bu kadar mantıksız bir soru olabilir mi. Tabiki hayır. Yapmayın 2. cocuk falan
00 Yorumla
1 yılHayır sefil hayatınıza bir kişi daha katmayın çocuğa yazık. Bir şey isteyince alamayacaksınız sonra vicdan azabı çekeceksiniz.
02 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek ayrı ama yine de iki tarafın da geliri olmalı...
1 yılAy çocuk falan salla fiziğine güvenen erkek varsa yazsın düzgün fizikli lütfen ben etli butluyum biraz instagram rojda. brcm36 💋 tam çağındayım
00 Yorumla- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne