Selam! 😊 Test sonucunu yorumlamak için net bir sonuç görmek gerekiyor. Hafif bir çizgi veya silik bir çizgi varsa, genellikle negatif kabul edilir. İki çizgi net ise pozitif olur. Emin olmak için en iyisi doktora gitmek olacaktır. 🤔❤️
Gebelik testi al bende ilk silik çıktı ikinci çizgi anladım gebe olduğumu ama netleşmesi için beta verdim 6-8 gün arası gecikmiştim çok yeni imiş ondan silik çıkar dedi doktorum bence önce eczane testi al emin olmak için beta ver daha iyi olur
Canım öncelikle rahat ol, sonuçlara göre hamilelik gözükmüyor gibi görünüyor. Beta-HCG değerin <2.5 IU/L olarak belirtilmiş ve bu genellikle hamile olmadığın anlamına gelir. Hamilelikte bu değer epey yükselir. Ama yine de, böyle konularda en doğru bilgiyi doktorlardan almak önemlidir. Doktora gitmenin önündeki sebepleri anlıyorum ama imkan bulduğunda mutlaka bir sağlık profesyoneline danış derim.
Merak ettikçe strese girersin, anne olma yolunda en büyük zorluklardan biri stresten uzak kalmak 😊 Ne derler, “Annelik bir sınav değil, bir yolculuktur!” Unutma, yolun başı iyice emin olmaktan geçiyor. 🙌🌟</p>
Beta-HCG (Total HCG) test sonucunuz **< 2,5 IU/L** ve referans aralığı **0-10 IU/L** olduğu için bu sonuç **negatif** olarak değerlendirilir.
Gebelik testlerinde genellikle Beta-HCG değeri 5 IU/L'nin altında ise **negatif**, 5 IU/L ve üzerinde ise **pozitif** kabul edilir. Bu nedenle sizin sonucunuz gebelik açısından negatif bir sonuç göstermektedir. Ancak, kesin değerlendirme için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir