Gizli Üye(30-35)1 yılBir tek memur maaşı değil asgari ücret ve özel sektör maaşlarıda yanı kalır bir durumu yok
yaşadığınız şehire ve evin kira durumuna göre değişir Allah herkesin yardımcısı olsun cidden çok zor memur maaşı ile bekar bir insan zor geçinirken ben memur maaşından da düşük alıyorum asgari ücretliyi düşünemiyorum bilene kiraları cidden kısıtlayıcı ve aşağı çekecek bir yöntem olmalı çocuklar oldu mu daha zor servisi okulu yemesi içmesi istekleri vs ikinci olarak sağlıklı gelişimleri için çok zor burada küçük bir şehire geçmek orada yaşamaya başlamak daha avantajlı olur tayin hakkı güzel bir şey memurlukta ama özel sektör çalışanı için böyle bir şey söz konusu değil umarım her şey gönlünüzce olsun sağlık ile büyüsün çocuklarınız
02 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. Şimdilik küçük olduklarından ve ben de öğretmen olduğumdan birini yanıma alacağım diğeri zaten kendi okuluna git gel yapacak. İnşallah kolay atlatılır
Cevap sahibi1 yılİnşallah
En İyi Cevaplar
Çocukların yaşları ne? Bez ve mama masrafı varsa büyük ihtimalle yetiştiremezsin çok sıkışırsın.
021 Yorumla
Soran1 yılOnlar yok biri anaokulu diğeri ilkokul çocuğu
Soran1 yılHayır ya o kadsr zorda kalmam. O tür yardımlara ihtiyacım yok ki benden daha kötü durumda bir sürü insan var. Hak olur. Kırtasiye vs en gözümü korkutmayanı. Beni en çok düşündüren gıda. Markete girince bin lirayla çıkıyorsun
- 1 yıl
Yo muhtaç veya değil genelde ona bakmıyorlar biliyor musun? Arkadaşımın çocukları bilsem mi biltek mi neye seçilmiş başarılı oldukları için de tüm kırtasiye masraflarını sponsor karşılıyor öyle düşün. Gıda evet çok sıkıntı. Toptan gross marketler var sizin orada var mı bilmiyorum onlar daha uygun. Mesela bir litre süt dışarıda 25 liraysa grossta 10luyu 190 liraya alıyorsun gibi gibi...
Soran1 yılEvet senin kastettiğini anladım. Zaten benimkiler daha küçük. Öyle yoracak bi kırtasiye giderimiz yok. Evet grosslar falan var dediğin gibi oralar mantıklı alışverişte
Soran1 yılYok ya öyle şeylerle hiç uğraşamam. Çocuklarıma vakit ayırmalıyım. Öğretmenim zaten. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaktan başka çözüm yok sanırım.
Soran1 yılÖzel ders veremeyecek tek alan benimki sanırım :) yoksa asla kaçırmazdım onu
Soran1 yılİlki
Soran1 yılBüyükşehirlerden birindeyim ,
Soran1 yılEvet burada da var , ilerdeki planım aslında bu şekilde. Ama şimdi yüksek lisans yapmaya bile vaktim olacağını sanmıyorum. İnşallah her şey rayına oturur da sıra ona da gelir. Çözüm önerilerin için çok teşekkür ederim burada aklı başında çözüm odaklı öneriler yapan 4/5 kişiden birisisin Allah razı olsun
Soran1 yılÇok teşekkürler , bölüm nedir
Soran1 yılAllah kolaylık versin size de
- 1 yıl
Off ne çok abartmışsınız bu ülkede 7 milyon asgari ücretle besleniyor kaldıki memur maaşı alan hayla hayla geçinir birde gören zannedecek geçinemezsin diyenler ne kadar alıyor
1 yılKadın şurada derdini anlatmış altındaki yorumlara bakıyorum pes diyorum.
Değerli meslektaşım, öncelikle geçmiş olsun. Bugünler de geçecek inşallah, Allah size ve evlatlarınıza hayırlı ömür versin.
Ben de sizin gibi 2 yıl oldu boşandım 2 tane çocuğum var onlarla yaşıyorum. Siz hiç telaş etmeyin rabbim bir yol veriyor emin olun. İçinizi ferah tutun. Bi müddet sıkıntı yaşarsınız ama düzen oturunca her şey yoluna girecek.
15 Yorumla
Soran1 yılAllah razı olsun , İnan ben de şaşırarak okuyorum bazı yorumları , çocukları ayır diyen mi dersin başka dul biriyle evlen diyen mi dersin , insanlara malzeme verdim sanki dalga tutmaları için. Başkasının derdi insana böyle kolay gelşyor demek.
Allah size de kolaylıklar versin , peki çocuklarınız bu süreçten çok etkilendi mi acaba , bu konuda da bana akıl verir misiniz nasıl davranmalı ya da davranmamalıyım onlara?- 1 yıl
Hocam bana istek gönderin özelden konuşalım. Ben sizi göremiyorum çünkü. Benim çocuklarım çok etkilenmediler, evler ayrılmış gibi oldu babaları çok yakında oturuyor. Zaten son 2 yılı çok kötüydü evliliğimin buna şahit oldular. Bosaninca onlarda rahatladı, en azından saçmasapan o hal sona erdi, mutlu ve huzurluyuz şimdi.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim , yazıyorum size , bu dönemde desteğe çok ihtiyacım var gerçekten
Soran1 yılİstek gönderdim
- 1 yıl
Puanım yeterli değil, mesaj atamiyorum size.
Soruyu okuyunca eski eşin hayatta değil sandım. Hayatta ise onun senden daha çok maddi desteği olması lazım. Geçim babadan, bakım anneden.. Sen hem çocukları geçindir hem ruhsal sağlıklarına katkıda bulun. Allah size sabır versin. Evlilikten soğuyorum bu durumlarda
05 Yorumla- 1 yıl
Allah Allah hangi kanunmus o. gecim. babadan bakım anneden.. nerde yazıyor?
- 1 yıl
Dinen öyle mantıken de öyle
- 1 yıl
Ne yapacak baba ayrılınca çocuğu iki gün sevip anneye geri mi gönderecek e. şşek gibi bakacak bakmayacaksa hafta sonları da sevmek için istemeyecek
Soran1 yılAynen öyle, ben çalıştığım için ben de destek veriyorum elbet ki zaten maddi yükün yüzde 90 I bende olacak. Geri kalan da babadan gelecek , sonra da istediği zaman alıp sevecek. Kurcalarsak inan çıkamayız işin içinden ama çocuklarımın psikolojik sağlığı için bunların hepsini görmezden geliyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım yürekli anne ya da babacım! İnan ki tek maaşla çocuk büyütmek zor olabiliyor, hele de ev kira ise. Ama unutma, önemli olan gelirden çok, o geliri doğru planlama meselesi. İki çocuk sahibi olunca bütçe de biraz esnemezse işler sıkışabiliyor. Çocukların çoğu harcaması süreli de olsa (bez, mama, kıyafet vs.), okul çağına geldiklerinde de eğitim masrafları artıyor. Ama her şey planladığımız gibi gitmeyebiliyor değil mi? 😅
Bütçeyi detaylıca planlayıp, olmazsa tasarruf yöntemlerine yönelmek gerekebilir ama unutma ki önemli olan o minicik kalplerin mutluluğu. Para her zaman bir şekilde hallolur. 💰💕 Bir annenin enerjisi varsa, onların büyümesi için dünyayı bile daha iyi bir yer haline getirirsiniz. Bunu sakın unutma! "Anne-babalar parayla değil sevgiyle yönetirler evi!" demiş biri, o işte biziz. ❤️🍼00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
1 yılBen de büyük şehirde Muhtemelen senin maaşınla aynı düzeyde alıyorum ben de iki çocuk büyütüyorum ayrıldım bahsettiğin rakamla bakılır bakılmaz demiyorum fakat Hep sınırlı bir hayat yaşarsın bunalır ve sıkılırsın hayattan çocukların kaç yaşında bilmiyorum sanıyorum mahkeme çocukların velayetini sana veriyor kanunlar gereği benim sana başka bir tavsiyem var Eğer eşinin ailesi güvenilir ise çocukların birini eşinde bırak sonuçta görüş günleri olacak o da görmeye gelecek zaten En azından çocukları değişim yaparsınız karşılıklı sen tek başına İki çocuğu nasıl bakacaksın bir de çalışmaya gideceksin Şu an belki ufaktır bir annene ailenden birine baktırıyor olabilirsin fakat yaşlılar ilerledikçe evdeki çatışmaları bitmeyecek seni de bunaltacaklar Bu yüzden çocukları paylaşmanız En doğru karar sen bilirsin Allah yardımcın olsun
12 Yorumla
Soran1 yılÇocukları ayırmayı asla düşünmem inan. İkisi de küçük ve birbirlerinşn oyun arkadaşı. Büyüklerin hatalarını onlar çekmemeli. O kadar sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Yani bi çocuğun ekstradan çok da masrafı olmaz diğerinin yanında bana göre. Birbirlerinin eşyalarını kullanıp birbirlerinin oyuncaklarıyla oynuyorlar neticede. Evet zorlanacağım muhakkak orası doğru. Ama psikolojik olarak sarsılmamaları lazım
- 1 yıl
Ben masraf olarak Bahsetmedim sen işteyken çocuklarına kim bakacak yani ya ailenden birine baktıracaksın ya da kreşe vereceksin Bir de şu an küçük diyorsun belli bir yaşa geldikten sonra aralarında sürekli çatışma yaşanacak bunları göz önünde bulundur
45 lira diyelim en son evdeki hesap çarşıya uymaz ama 20 kira desek, 10 ev masrafı 30 oldu. Ayda 5-5 ayda çocukların gideri harçlığı olsun yaşa göre değişir bu yaşı büyük sağlıklı ise destek olabilir kendi harçlığını çıkararak. 5 bin de evdeki hesap çarşıya uymaz dersek fite fit olursunuz bakabilirsiniz zor tabi ki ama bu sizi yıldırmasın ikamet ettiğiniz şehre göre, çocukların çalışabilmesine göre, annenizin babanızın sağlığı ve desteğine göre değişir bu durumlar. Allah hepimize kolaylık versin
10 Yorumlabakarsın abla.. neden bakamayasın.. gidip lük sitede büyük şehirde yaşamazsın.. çocukların kasaba okuluna gider.. ücretli öğretmenlerden ders alır..( yani öğretmenlik mezunu olmayan bile gelip eğitim verir.. mesela tarih mezunu ama biyoloji dersine girer..) hoş büyük şehirde esenyurtta bi okula gidince de onlardan alıyorlar..
22 Yorumla
Soran1 yılSen de naptın öldürdün bizi.
- 1 yıl
yok yaa valla bak TR o kadar ekonomik olarak yıpranmışkii.. memur maaşı deyince aklıma 40-50 k lar geliyor.. ev kiraları bi sitede 2+1 ler İstanbul'da 30-35 ten aşağı değil kışın ortalama fatura yakıt vs dahil 6-7 k yılda aylık ortalaması 4 k civarı eee mutfak masrafı olmuş 6-7 k ne kaldı abla geriyee..
ne kadar alıyon hangi seviye memursun bilmiyorum ama ev kira ise tabi zor. paranın adı var. hersey yenden zamlandı. yüzde 30 asgari ücret zammı piyasaca regüle edildi. dün poğaca aldım. icinde peynir var. 50 kayme yani:D sanırım ozellikli bi çeşit poğaçaydı.
yapılır ya. mecbursun neticede. ya ek iş yapcan. ya damat bulcan. evlencen cocukları atcak satcak halin yok ya. tıkı tıkına olur anca olursa. kolay gelsin ne diyelim gizli üye.
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim damatların canı cehenneme , delinin birinden kurtulmuşken ikincisini almayayım asla. Elimden yettiğince artık , o kadsr haklısın ki isyanında. O kadar emek verip bi yerlere geliyorsun ve geldiğin noktada kıt kanaat geçiniyorsun
Bence bakarsın sadece bazı konforlarından vaz geçeceksin. Mesela lüks bir daire yerine, mütavazı bir 1+1 ya da 2+1 tercih edebilirsin. Yaşadığın ilde fiyatlar ne durum da bilmiyorum ama İstanbul’sa sıkıntı kiralar. Yani çocukların devlet okuluna gidecek. Bir de kafama takılan şu eşinden ayrıldın mı? Ya da ayrılmayı mı düşünüyorsun bilmiyorum ama nafaka alırsın yani her şeyi geçtim çocukların ihtiyaçlarının yarısını da eşin karşılamalı diye düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılŞimdi kabaca hesap yapalım
Kiralar en düşük 10-15k
Faturalar 2k
Yiyecek-içecek 5k
Kılık kıyafet 5k
Gezme kafe falan 1k
Toplam 23-28k
Memur maaşı en düşük 35k desek
7-12k arası geriye kalıyor.
7-12k da yeter diye düşünüyorum. Tabii aldığın maaşı ve tutarları bilemem sadece en düşükten hesap ettim.00 Yorumla
1 yılÇalıştığınız için yemek konusunda da sorun yaşıyorsanız, dışardan söylüyor ya da ev için çalışan bulunduruyorsanız imkansıza yakın. Memur maaşları 50.000den aşağı değil diye biliyorum, uçuk bir kira ödemiyorsanız bakabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii yaşayan bilir...
00 Yorumla
1 yılAldığınız maaşı bilmemekle birlikte çok zor ihtimal. En kötü evin kirasını 15.000₺, çocukların giyecek ve yiyecek ihtiyaçları, varsa okul ihtiyaçları, kendi ihtiyaçlarınız, faturalar vb. birçok ihtiyaç söz konusu ve hepsi de yüksek maliyetli... Minimum 50.000₺ kazancınız olması gerekiyor.
00 Yorumla
1 yılAbla asgari ücretle bakan var kesin bakarsın ev kiran berbat pahalı olmadığı sürece
14 Yorumla
Soran1 yılHaklısın onlar bile yapabiliyorsa zor olmamalı çok da
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun standart aileler 2 asgari ücretle bakıyor sen kocan olmadığından teksin ama memur olduğundan 2 asgari ücrete bedel maaş alıyorsun o yüzden bakarsın senin gibi gayretli kadınların elleri ayakları öpülür çocuklarını kimseye muhtaç etmezsin sen Allah yardımcın olsun ama abla en önemli dikkat edeceğin şey oturduğun evin sahibi olsun sürekli para arttıracak aç gözlü biri falan Allah korusun denk gelirse problem yaşarsın bu zamanda ev taşımak bile kaç tllere patlıyor en en önemlisi ev evine çok dikkat et Allah yardımcın olsun 😘
Soran1 yılSağol ablacığım uyarın için. Dikkat edeceğim bu konuya Allah razı olsun
- 1 yıl
Yardımcı olduysam ne mutlu bana abla iyi akşamlar:)
Gizli Üye(18-24)1 yılAbla benim babam asgari ücretle 3 çocuk büyüttü annem bize bakmak için çalışamıyordu zor oldu ama Allah bi şekilde yardım ediyor yani senin maaşın sizi geçindirmeye her türlü yeter diye düşünüyorum mesela normalde x markasından 50 liraya aldığınız ürünü y markasından 40 liraya almanız gerekebilir ama bir şekilde geçinirsiniz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBende tam tersi durumdayım; maddi durumumuz oldukça iyi. eşimde memur ama ona verdiğim maddi ve manevi güzel hayat karşılığında o benim hayatımı zehir ediyor. şimdi düşünüyorum ayrıldam iki minik kızımıza düzgün bakabilirmi diye. Hiç sanmıyorum. Ben yanlarında olmayınca hem maddi olarak hemde manevi olarak perişan olacaklar. Onun için sabrediyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılAllah yardımcın olsun, karar sizin elbette ama ben bu kararı verene kadar bin defa vazgeçtim durdum ama yine aynı noktada buldun kendimi yıllarca. Zorlamayla olmuyırmuş kısaca gitmeyen evliliği sürdürmek. Kimse evlatlarının kötülüğünü istemez ama huzurun olmadığı bi evde yaşamaları bana daha kötü geliyor onlar adına. İki ucu pis değnek
Cevap sahibi1 yılevet çok zor bir mesele. benim ayrıca başka gerekçelerim var. özellikle minik kızlarımı eşimin ailesi eline düşsün istemiyorum. işin çok detayı var. şimdi burada hangi birini anlatayım
Gizli Üye(30-35)1 yılYani demek istiyor ki. Kocamı boşıycam, 2 çocuğuma hem analık, hem babalık yapcam. Çocuklarımın psikolojisi bozulcak, baba sevgisinden mahrum olacak. Büyüyüp, evlendiklerinde, babası ayrı, annesi ayrı, düğüne gitcez falan. Ooooohh kendi keyfiniz için boşanın. Çocuklari düşünmeyin. 2 Çocuk yapmadan. Önce boşanacaktın. Madem adamda suç var neden 2 çocuk yaptın? Boşanmak moda çünkü. Anası babası boşanmış, ortada kalmış biriyle ilerde kim evlencek. ? Safdiriğin biri
014 Yorumla- 1 yıl
Kimse kimseyi çocuklar için çekmek zorunda değil. Erkekler zaten çocuk falan bakmıyor. Evliyken ise git gel. Bu kadar. Sorumsuzlar çoğu. Kadınlar evet bosaniyor boşa değil eve gelip yemeği yapıyorlar. Çocuk bakıyorlar zaten bekar gibi hayatları oluyor. E birde kocayami hizmet edecekler hah unutmayalim aldatmış kocaya hizmet diyelim ona biz. Boşuna ayrılmıyor kadınlar bu kişilerin istekleri
Soran1 yılYani sizin beyin seviyeniz baya yerlerde sanırım , insanlar çoluk çocuk yaptıktan sonra anlaşmazlıklar başlayamıyor mu? Kaldı ki evliliklerdeki sorunlar çoğu zaman çocuklar olduktan sonra başlar. Ben zaten yıllarca çocuklar için sabrettim durdum. Çocukların psikolojisi için uğraşıyorum zaten. Kavgalarımıza şahit olup da senin gibi embesil mi olsunlar ilerde? Her şeyi tattoo yıllarca düşünüp bu sonuca vardım. Sizin gibi bi halta yaramayan erkekler yüzünden bu kadınlar bu hale geliyor. Bi de gelmiş ötüyor , bi defol git şurdan. Beni kınayan kim varsa aynı durumu yaşamadan ölmez umarım. En büyük duam bedduam bu
Soran1 yıl@Papatyaadası bacım bunlarla uğraşılmaz , bunlar dünyaya eleştirmeye gelmiş noksan beyinli grubundan insanlar. Allah böylelerinden uzak etsin cümlemizi
- 1 yıl
Sen ne saçmalıyorsun ya? Eşiyle anlaşamıyorsa, o çocuklar buna şahit olmuyor mu sence? öyle daha çok psikolojileri bozulmaz mı? Kadın yanlış bir şey yapmıyor. Kimse mutsuz olduğu bir evliliği devam ettirmek zorunda değil. çocukları tek başına yapmadı bu kadın sonuçta dimi erkeğin de bunları düşünüp evliliği için uğraşması gerekir. Ama anlaşamamazlık varsa bunu suç olarak görmüyorum gayet olabilen bir şey insan ilişkilerinde ve çocukları bunu anlayışla karşılayacaktır :) kadın sana boşanmalı mıyım diye sormamış. Boşanmaya karar verip, çocuklarına yetebilme konusunda endişe duyduğu için bi soru sormuş. Haddiniz olmayan şeylerde fikir belirtmeniz ne kadar doğruysa , anlaşamayan insanların ilişkide uzatmalara oynamak yerine boşanmaları da o kadar doğru
- 1 yıl
Saçmalamışsın bence sus kimsenin neler yaşadığını bilemeyiz belki çocuklar için çok daha iyi olacak insanlar ayrılabilir çok doğal.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası tamamda evlenmeyim ozaman kardeşim. Yalvarıyorsunuz evlenelim diye. Utanmasanız evlenme teklifini düpünü de siz yapacaksınız. Bu senin ilk yorumuna cevabım
Cevap sahibi1 yılHakaretten başka bişey anlamadım. Çocuklar doğduktan sonra kavga etmişsiniz. Çocukların olana kadar her şey güzeldi. Sonra monotonluk başladı. seks azaldı falan. Ondan sonra kavgalar çoğaldı. Kavga senden de kaynaklıdır. Eminim tek taraflı değildir. Senin durumunu neden yaşıyim. Senin gibi hain biriyle evlenirsem. Ben boşanmak isterim. Karım boşanmadan ben boşarım zaten 😄 boşancam diye evlenmiyorum da. Çünkü nankörsünüz. Evlenirim trilyon harcarım. Sonra boşarsınız trilyonlar çöpe. Trilyon harcayıp evlenceğime. Cebime koyarım trilyonu. Senin gibi yüz kadını yataga atarım
Cevap sahibi1 yıl@Boşver8906 ikinci yorumuna cevabım. Kavga etmesinler ozaman. Neden kavga ediyorlar. Kadın kaşınmış belli ki. Boşanmak için kavga çıkarıyor. Hepiniz böylesiniz sevgiliykende böyle yapıyorsunuz. Kocan seni iyi bi zikseydi böyle yapmazdın. Demek'ki iyi yapmıyor seni ondan kuduruyon. 2 çocuk yapmış ondan sonra seks istemiyorsun. Bu yüzden kavgalar tartışmalar
- 1 yıl
Umarım evlenemezsin. Bu nasıl bir kafa yapısı?
- 1 yıl
Ben Türkiye gibi saçma bir ülkede yaşarken evlenmeden maalesef bir eve çıkamadım anladin mi çok bilmiş erko. Toplumca çoğunuz kadınlara dirlik vermiyorsunuz. Evlenmek istememizin sebebi evlenmeden bakirelik belası ile karşılaşmamız yani akdinalra dayatmalar varken sözler ortada surterken bizler cinsel ilişki bile hasayamiyoruz bize o pis ataerkil kurallar evliliği gösteriyor. Sonuçta ancak ayrıldığımız da sizden kurtuluyoruz.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası e tabi. Boşanınca, nasılsa kızlığım evliyken bozuldu diye, önüne gelene verirsin artık. Ondan sonra da boşanmış kadınlara öbje gözüyle bakıyor. Kimse evlenmek istemiyor, herkes yatma derdinde diye yorum yaparsınız.
- 1 yıl
O zaman sizde beklemeyin bakire. Madem öyle düşünüyorsun. Elbette boşanıp yaşarım sanami sorcam
- 1 yıl
Bu nasıl bi zihniyet ya senin adına utandım... Her haltı cinselliğe bağlayan iğrenç insanlarsınız. Hayatta hiçbir vasfınız yok muhtemelen. Ama işinize gelince ilişki koçu da oluyorsunuz psikolog da. Ben evlenmeden ilişki yaşadım.1 kere yaşadım kızlık zarı gitti düşünüp başkasıyla da yaşamadım. Bu kadının elinde olan bir şey ve erkekler ne kadar özgürse bu konuda kadınlar da o kadar özgür. Kadının sorduğu soruyla senin takıldığın noktalar o kadar alakasız ki senin gibi insanlar evlenmese keşke.
Soran1 yılGizli cevap veren kişi , ruh hastası olduğun o kadar belli ki , seviyene inmeyeceğim bile. İstersen 1000 tane kadınla yat , kendi pislik düşüncelerinle benimkiler aynı değil bunu bil. İnşallah bu tükğrdüklerini yalayacağın zamanlar da gelir
1 yılYani aslında çok zor Allah cocugu rızkı ile yollar ama bu zaman da çok zor canım kiralar ateş pahasına alisveris evin faturaları giderleri Allah yardımcın olsun
12 Yorumla- 1 yıl
Sen bi önce ağzının topla bnde zaten herseyin ateş pahasına olduğunu söylüyorum Allaha inanmıyorsan bu senin düşüncen rabbimden ümit kesilmez
rızkı veren Allahtir. bunu sakn unutma. ayağını yorganına göre uzatırsan elbette gecinirsjn. yalnis anladıysam bosanircaksiniz..
nafaka olur devlet yardımları olur cocukalr icin senin icjn.. aylen varsa onların desteği olur.03 Yorumla
Soran1 yılElbette , Allah’a sırtımızı dayıyoruz ama tedbiri elden bırakmamak gerekir. Evet boşanıyorum , devlet yardımlarına başvurmam çünkü bana helal olmaz. O kadar muhtaç değilim. Maaşımla ilk zamanlar sanırım düzen oturan kadar sıkıntı yaşar sonra da ferahlarım diye çıkarım yaptım
Soran1 yılMesleğim Allahtan sonraki en büyük güvencem. Çok şükür. Eskiye nazaran çok zorlanacağım. Sonrası Allah Kerim. Allah razı olsun
Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı. Yer neresi? Memur maaşı ortalama ne kadar? Çocuklar kaç yaşında? Özel okulda mi okurlar? Bira daha bilgi sahibi olmak lazim. Bildiğim kadarı ile kolay değil. Bir çok şeyden kısmak gerekiyor. Ek iş yapmak, fazla mesai gerekebilir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılGenel olarak bakıldığında, bir memur maaşıyla iki çocuğa bakmak mümkün olsa da, oldukça dikkatli bir bütçe yönetimi gerektiriyor.
10 Yorumla Zor olur ama önemli olanın her zaman eğitim ve sevgi olduğuna inandım. Para her şekilde hallolur.
10 Yorumla
1 yılBilemiyorum. Geçinir. Neden asgari ücretli ne yapsın ki? Sen iki katı alıyorsun. Bir de işin garanti. Düşün. Ben yıllarca okudum. Üniversiteler bitirdim. Eee şimdi...30.000 TL oldu maaşım. neye lazim
00 Yorumla
1 yılYaşadığın yer kira miktarı çocukların yaşı önemli ama geçinebilirsin kendinden kısıp onlara verirsin küçük bir ilçede falansa gül gibi geçinip gidersin korkma hiç kimse aç kalmaz Allah yardım eder sana
00 YorumlaSanırım bekarsınız. Tek maaşınızla, yani eşiniz yoksa başkaca bir desteğiniz de yoksa, çocuklarınızda okula gidecek yaşta ise, eviniz kira ise büyükşehirlerde bu çok zor. Ama ilçelerde mümkün. Karamsar olmayın lütfen.😎
00 YorumlaAncak ucu ucuna derim çünkü memur maaşları bile kiraya ancak denk geliyor
10 Yorumla
1 yılbulunduğun sehri
kirayı
cocuklarin yasi
gibi degiskenleri vermezsen bu problem çözülmez10 YorumlaBüyükşehirler de biraz zor ama iç Anadolu veya ege bölgesinde rahat edersin
10 Yorumla
1 yılKüçük şehirde olabilir. Çocuklar için de nafaka alabilirsiniz.
10 Yorumla
1 yılDüz memursanız ve büyükşehirde iseniz zor. Küçük şehirlerde yeterli veya mühendis vb bi kadroda memur da gecindirir
15 Yorumla
Soran1 yılÖğretmenim. Ve Büyükşehir. Aslında kira olayı çok abartılı olmasa her şey daha rahat olacak da insanlar için
- 1 yıl
Evet kesinlikle. Maaşın yüzde 25 30 u gitse yine kiraya normal bir hayat sürülürde maaşın yarısı kiraya gittiğinde tıkanıyor insan
- 1 yıl
Ben işsizim hocam, çalışsakta aynı çalışmasakta 😅
Soran1 yılAynen , yarısı gidiyor neredeyse faturalarla birlikte. Rabbim sizin de yolunuzu açsın inşallah tez vakitte
- 1 yıl
büyüksehirlerde cok zor gecinebilmek. çok iyi bütçe planlaması yapmak lazım aylık kalem kalem nereye gidecegini hesaplamak. özellikle harcama yaparken x'e de alabiliyoruz x2'yede.. evet bunu hesaplamak birçok insan için acı gelebilir ama maalesef hayat sartları en ufak harcamada bile bunu gözetmek gerekebiliyor. teşekkürler temenniniz içinde :)
Gizli Üye(18-24)1 yılZor falan değil bütçeni ayarlarsan her türlü geçinirsiniz askerî ücretle olsaydı çok zor olurdu ama memur maaşı ile bütçenizi doğru ayarlayak geçirirsiniz
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBilemeyiz bunu bir memur maaşıyla 4 çocuk bakan da var
10 Yorumla Küçük şehirde olur ama büyük şehir de aşırı zorlanırsın ek iş bile yapman gerekebilir
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 684 cevap paylaştı.
1 yılOlur tabi ki neden olmasın. Sadece kendine güven... Gerisi hallolur...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbakabilirsin ama çok zorlanırsın , iyi bir planlama ile gelir gider dengeni, tabi nafaka ya da aile yardımına da bağlı...
15 Yorumla
Soran1 yılHaklısın o planlamayı yapacağım inşallah
Cevap sahibi1 yılhangi şehirde yaşayacaksın
Soran1 yılBüyükşehirlerden biri
Cevap sahibi1 yılkiralar uçuk, İzmir için söylüyorum diğer yerleri düşünemiyorum
Cevap sahibi1 yılnetleşti mi şehir
Yaşam standartlarını düşürmen durumunda elbette yaşayabilirsin eline geçen parayla.
asıl önemli soru, standartlarını düşürüp düşüremeyeceğin…
00 Yorumla
1 yılKoca yürekli bir annesiniz siz Allah kolaylık versin Eski eşinizden çocuklarınızın konforu için nafaka talep edin bence Sizin maaşınız çoğu şeye yetecek olsa bile çocukların istekleri olur okul gezileri olur dogum günleri olur kutlama isterler bu tarz olağanüstü şeyler her zaman olabilir benim ebeveynlerimde ben çok küçükken boşandılar başlarda çok sıkıntı çekiyorduk
00 Yorumla
1 yılUfak uygun bir şehir ise belki olabilir ama İstanbul gibi büyükşehir ise bir ev arkadaşına ihtiyacın olabilir
03 Yorumla
Soran1 yılİstanbul değil , küçük de değil orta diyelim
- 1 yıl
Olabilitesi var ama çocukların ihtiyaçları büyüdükçe çoğalır güvenilir geliri olan bir kadın ev arkadaşı bulsanız daha rahat edersiniz
Soran1 yılÖyle bi şeyi asla istemem :) mümkün değil , kendi hayatıma başka birini daha almam.
40 bin tl maaş kirada 15-20k olsa baya zor. Faturalar bir yandan. Ben bekar halimle memur maaşımla ucu ucuna geçinirken Allah sana kolaylık versin
03 Yorumla
Soran1 yılAllah razı olsun , maaş 55 bin olacak bakalım , 25 kira olacak. Geri kalanı ile inşallah yetişir her şey
Soran1 yılEvet öğretmenim
1 yılBakarsın bende memurum cok iyi olmasa da güzel maaş keşke hakkıyla verilse zamlar ama yapacak bir şey yok hangi kurumdasın bu arada
05 Yorumla
Soran1 yılÖğretmenim , maalesef öyle
- 1 yıl
İyi hocam o zaman üç ay tatil olayı doğru mu yoksa çalıştırıyorlar mı uzaktan vs:) daha rahat olur çocuklarla ilgilenmek
Soran1 yıl3 ay olmasa da tatil konusunda sorun yok ben işin maddi boyutundayım
- 1 yıl
Yeter iki buçuk asgari ücret kadar neredeyse önceleri biraz zorlanabilirsiniz de zamanla bütçeye göre şekil alır hayatınız
Soran1 yılSanırım haklısın
Kazancınızı artıracak yatırımlara başvurmalısınız. Bu sitede benzer bir durumdan bahseden bir beyefendiye dilim döndüğünce anlatmıştım.
Risk almadan çok zor görüyorum şahsen.
00 Yorumla
1 yılEv kira ve yaşadığın yer büyükşehir ise bakabilirsin tabi.
Zor olacak, kısıtlı olacak ama olacak yani. Belli ki zaruri bir durum. Zamanla daha da rahatlarsın umarım🙏
00 YorumlaBakabilirsin
moralini hiç bozma
evi 1+1 ya da iki artı bir düşün
zamanla kira maaşının dörtte birine kadar düşer
birikim de yaparsın
önce inanmalısın hiç korkma
00 Yorumla
1 yılBüyük bir şehirde zorlanırsınız. Ama iç anadolu kısımları biraz daha ev açısından filan uygun mesela ama gidip İstanbul'da yaşamak isterseniz zor.
00 Yorumla
1 yılKendin gibi dul bul. Memur sitelerinden bulursun. Çocuğu olursa daha iyi. Çocuksuz dul erkek cocukluyu kolay kabullenmez.
06 Yorumla
Soran1 yılNe diyon abi ya , ben yeni boşanıyorum lanet olsun hepsine , çocuklarımla yeni bi sayfa açacağım , elin başedemedipi delilerle Allah upraştırtmasın bir daha.
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun. Tek hayat da zor. Maaşın çoğu kiraya gider evin yoksa. Bu zamanda çift maaş olmadan zor
Soran1 yılYarısı kiraya gidecek yaklaşık , geriye 25-30 kalacak.
- 1 yıl
Ya hayat standartlarini düşüneceksin ya da dediğim gibi bir şey yapacaksın. Seçim senin
- 1 yıl
Bakma sen buradaki ev geçindirmemiş boş yapan tiplere. Kolay değil öyle. Çocukların masraflara babaları destek olacaksa belki o rahatlamanı sağlar
Soran1 yılStandardımı kendi adıma düşüreceğim elbette ama çocukların zaten olumsuz etkileneceği bu durumda onlardan bi şey kısmak istemiyorum. Elimden geldiğince idare edeceğim bakalım. Babaları destek olacağını sanmam , sadaka niyetine çocuklara nafaka verecek sadece.
Gizli Üye(30-35)1 yılBiraz zor ama Allah yardımcın olsun bakarsın inşallah benimde Bi kızım var. Kızımla yaşıyorum bazen babası arada bisey lazım olursa aliyor o kadar yani yetiyoruz kendimize çok şükür.
13 Yorumla
Soran1 yılAllah yar ve yardımcımız olsun
Cevap sahibi1 yılAminnn
- 1 yıl
Allah yardımcınız olsun
1 yılO çocuklari babanizin evinden mi getirdiniz, babaları neden almıyor sorumluluğu.
20 Yorumla
1 yılİmkansız değil ama ciddi zordur. 50 k maaş alıp 20 kira versen, bi şekilde yeter, temel geçim için
00 Yorumla
1 yılNerede yaşadığına bağlı işin açıksası büyükşehir ise zor olur ama küçük şehir ise yağında kavrulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBabalarına yakın oturuyorsun adam görsün diye ama sen çocukların babasıda oluyorsun. Niye eşin maaşının yarısını çocuklara vermiyor sen neden tek maaşla sadece senin çocuklarınmış gibi bakıyorsun. Nafaka dışında bu çocuklar o adamın sana sıkıştığında çocukları için ödeme yapmak zorunda kocan hayatta.
05 Yorumla
Soran1 yılNafakayı yükseltmemek için kendisini paraladı. Umarım harcaması olur çocuklara. Ya ben bi lirasını yine boğazımdan geçirmem o kadar gurursuz değilim ama çocuklar söz konusu. Ve sırf onlar için babalarına yakın olsunlar diye 15 binlik evler dururken 24 binlik eve çıkıyorum
Cevap sahibi1 yılEee niye babalarına yakın oturuyorsun ki adam kuruş ödemiyor kendini düşün. Sen baba değilsin tek maaşla bakmak zorunda değilsin adam rahatlamıştır bekar gibi. Ne parası gidecek ne çocuk var. Esclara rahat para yedirir. Çocuklarında var ama lütfen önce kendini düşün anne de olsan sende bu hayata bir defa geliyorsun 30lu yaşlarını bir defa yaşıyorsun
Soran1 yılNafaka verecek çocuklar için ama bana göre yeterli değil. İnan onunla inatlaşırsam arada çocuklar ezilecek. 20 yaşında da olsam benim önceliğim anne olarak onlar her zaman. Onlar psikolojik zorluklar yaşadıktan sonra benim mutlu olmam söz konusu bile olmaz. maalesef anne olunca sen her zaman ikinci planda kalıyorsun. Onlar bana muhtaç çünkü
Cevap sahibi1 yılBiliyorum çocuklarını düşünüyorsun ama sende önemlisin maddi olarak yetersiz olunca senin psikolojin bozulacak çocuklarda bunu bilecek. Zaten çocuklarına destek olmayan adam çocuklarına baba sevgisini veremez. Hayatınıza resmen yük. Sen kendini ve çocuklarını sizi önemsemeyen adam yüzünden maddi sıkıntıya sokuyorsun. O 10 bin lirayla çocuklarına sevdiği şeyleri alırsın babanın sahte moral bozan şeyine ihtiyacınız yok. Sen uygun olan yere taşın baba kendisi düşünüp gelmeli almalı çocukları. Sen baba değilsin bunu unutma.
- 1 yıl
@03nergis
Gizli Üye(36-45)1 yılHangi şehirde yaşadığınıza ve o şehirde hangi semtte oturacağınıza bağlı bir durum bu aslında ama biraz zor gibi hele çocuklar okula gidiyorsa çok daha zor ama sıkmayın canınızı Allah büyük
03 Yorumla
Soran1 yılDurumlardan ötürü bi tık daha pahalı bi ev tuttum mecbur , babalarına yakın olsunlar diye. Aslında okula gitmeseler şu dünyayı yiyecek olan bakıcılara çuvalla para dökecektim , bu şekilde çok daha az masraf olacak kıyasla. Teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılVallahi o kadar çok haklısınız ki gerçekten Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah kimseye muhtaç olmadan gül gibi geçinip gidersiniz canı gönülden mutlu bir hayat huzurlu bir yaşam diliyorum size çocuklarınızla beraber 🙏
Soran1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun amin
Babaları nerde bu çocukların? Nafaka ödemiyor mu bu konu hakkında herhangi bir şey yazmamışsınız?
02 Yorumla- 1 yıl
Genelde erkekler ayrıldıktan sonra çocuklarına bakmazlar zaten evliykende ilgilenmezler. buyuzden nafaka vermemek için uğraşırlar çocuk değil dertleri. sadaka niyetine nafaka öderler.
Soran1 yılAynen dediğiniz gibi , iki çocuğa 10 bin nafaka verecek. Bugün bi hastaneye götürsem birini 5 binle çıkarım zaten.
1 yılÇocuklara bakacak biri olursa geçinirsin. Boşanıyormusun?
05 Yorumla
Soran1 yılEvet , çocukların okulu var zaten
- 1 yıl
Şehir? Çocuklar için nafakada almalısın.
Soran1 yılBüyükşehirlerden biri , nafaka var ama az
- 1 yıl
60 bin maaşın var mı? Her 5 yılda bir nafaka artış talebinde bulunabilirsin.
Soran1 yılZamla ancak 55 olmultur tahmini
1 yılBakarsın asgari ücretle geçinenler var hangi
Şehir02 Yorumla
Soran1 yılBüyükşehirlerden biri , var elbette ama herkesin alıştığı bi yaşam düzeni şekli var.
- 1 yıl
Yani ayağını yorganına göre uzatmayı öğreneceksiniz yoksa ek iş yapın
1 yılbakarsın gayette ben de bir çocuğuma bakıyorum fabrikada çalışarak
14 Yorumla- 1 yıl
Allah size güç versin.. her şey gönlünüzce olsun
- 1 yıl
amin teşekkürler
- 1 yıl
evet maalesef zor amin çok teşekkür ederim
Kira tutarı çok önemli bu durumda ama her türlü çok zor olacak o kesin.
00 YorumlaBu şarkılarda bakılmaz bilmiyorum ki kendine bile bakamıyor
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılbakabilirsin ama taki eğitim ilerledikçe destek gerek olacak özel okul olur üniversite olur
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle nerede ve ne maaş almanızı bilmemiz lazım. Büyük şehir de yaşamak kolay değil
00 Yorumla
1 yılBakarsın asgari ucrete bile bakan oluyo memur maaşı iki katı belkide daha fazla
00 Yorumla
1 yılBir memur maaşı derken ne kadar alın..
Kira varsa biraz zor olur
00 Yorumla
1 yılMillet aile gecindiriyor o maaşla asgari ücretli gibi konusmusun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNiye bakamayasin? Maddi olarak bakarsin tabi ki de manevi olarak seni yorarlar. Bakacak biri var mi annen falan?
03 Yorumla
Soran1 yılEvet annem var babaları da arada alır bakar. Maddi kısmını düşünmekten manevi kısmına sıra bile gelmedi inan
Cevap sahibi1 yılÇok rahat bakarsin, nafaka da al ama
Cevap sahibi1 yılBenim arkadaşlarım var 2-3 çocuğa bakiyorlar. Araba bile aldi arkadaşim.
Dikkatlice harcama yapabilirsen bakabilirsin ama sen çalışırken çocuklarına kim bakacak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKiralar 10 en düşügu ve zam gelir 15 diyelim geri kalan para iki çocuğa aylık yetermi sen hesapla öyle işte
03 Yorumla
Soran1 yılYok bacım ne 15 i 25 e anlaştım bi yerle
Cevap sahibi1 yılSende 2 çocukla yani abartma 25 ne gir 1 artı 1 bi eve birikim yap daha iyi yere gec
Soran1 yılSen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama her muhit farklı , kaldı ki babalarına yakın bi yer seçmek zorundayım.
- Devamını Gör (139)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat