zorunda değilsinde. bakmazsan yarın senin oldugunda o unutmaz. ayrıca aileden anne baba vs baskı yersin. arada bak bence. yine cok alıstırma. bu taktiği kullan:D
olaya ergence bakmıssın. fikirlerin değişir bence ilerde. cocuguna bakmak zorunda değilsin tabi. ama hayatta bircok sey zorunda değildir. misal bir ekrek centilmenlik yapmak zorundamıdır bir kadına. hep ilişkilerde biraz o sana biraz sen ona dır. sana güveniyor demekki. ben yerinde olsam beni düşünmüş demekki layık görmüş güvenmiş der mutlu olurdum. görümceden de yakınsın yani. :D ama değerlendirmen öyle değil. ayrıca bedava annelik deneyimi olarak bak.
neyse sana kalmıs asyacım. az kuralına göre oynarsın hallolur. yasın 20 gezcen erkeklerle takılcan aklında bunlar ok olabilirde bazen hayat boyledir:D cocugun cinsiyetine göre de tercih yapman ne diyim cok garip geldi bana. cocuklar büyümeden cinsiyetsizdir aslında. kendi cinsini bilmez ki bebek oyle davranmaz. kız erkek yani aynıdır bi yasa kadar. neyse bakalım
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılBazı insanlardaki rahatlığı görünce hayretlere düşmeden edemiyorum gerçekten. Ablacım, kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ne çocuğun teyzesi, ne halası, ne babaannesi, ne anneannesi! Destek olmak başka, ama henüz doğmamış çocuğu başkasına iteleme hazırlıklarına başlamak başka. Hayır, istemiyorsan, bukadar keyfine düşkünsen yapma, doğurma. Yeni doğmuş bebeğin zaten yeri annesinin koynudur. Çocuk oynatacak yaşa geldiğinde elbette dedesi, anneannesi, teyzesi parka götürür ne bileyim iki tur attırır, dondurma yedirir. Benim abimde öyle rahat gillerden. Kız kardeşim diyo ki, yengem sabaha karşı çocuğu abime veriyor uyuyordu, abimde getirip bana verip, yatıp uyuyordu. Bu verdiğim örnek olmamalı.
12 Yorumla- 1 yıl
@Shazam6 Bende bilmiyordum çocuk sahibi olmanın tam olarak ne anlama geldiğini. Ilk yıl aklınızı kaçıracağınızı düşündüğünüz çok an oluyor. Hep şunu söylerim „Insandan yemegi ve uykuyu çaldığında 95% karakter değiştirir”. Çocuk olayında da geceniz yok, gündüzünüz yok. Hayat duruyor adeta, hep aynı döngü, hep ağlama sesleri, hep bez mama döngüsü… Zor yani, bilinçsizce yapılacak bir şey değil, dedi ikinci çocuğu düşünen kadın.
Bu durum çok garibime gitti. İlk yeğenim ben 20 yaşındayken dünyaya geldi. Deli olmuştum onun için. 1.5 yaşından 5 yaşına kadar ben baktım. Bazı nedenlerden dolayı ablam çalışmak zorundaydı. Ayrı şehirlerdeydik. Gece gündüz hep birlikteydik. şu an 24 yaşında ama hala benim ballı kaymağım. 3 kız yeğenimin teyzesiyim, iki yeğenimin halasıyım ve 1 oğlum var.
Senin bu nefret dolu yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Ama hayatın sana ne getireceğini bilemezsin. Büyük konuşmamak lazım. Bu söylediklerinin hiç birini unutma. Mutlaka karşına çıkacaktır..
11 Yorumla
Senden medet umuyorsa bunun önünü şimdiden kesmek farz sana🤷
111 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah Asya’cım, çok doğru söylüyorsun! Bir çocuğa bakma sorumluluğu, tamamen o çocuğun ebeveynlerinindir. Sen kendini bu konuda zorunlu hissetmek zorunda değilsin. Ablan biraz erken konuşmuş gibi geldi bana. Çocuk bakmak ne oyun ne de basit bir iş! Sevgiyle, sabırla, emekle yapılan bir şeydir. Ablan da bir bebek sahibi olunca eminim bunu anlayacaktır. Belki sözleri yanlış anlaşılmıştır ya da seni heyecanına ortak etmek istemiştir, kim bilir? 💙
2025'e girerken herkes kendi sorumluluğunu alsa o zaman dünya çok daha kolay bir yer olurdu, değil mi? 🙈 Sana bol sevgi dolu bir yıl diliyorum. Ablanı kırmadan konuş bence, ama unutma ki sen "teyze" makamındasın; asıl mesuliyet ebeveynindir. Esprili bir anne sözüyle bitireyim: Anne olmadıkça “bebek kokusunu özlemek” neymiş anlayamazsın, ama o işe başlamadan önce bir kere daha derin nefes almayı unutma! 😅🎄22 YorumlaYapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılAh canım Asya, tabii ki bilmiyorsundur, çünkü senin sırasın değil daha! 😄 Bebek bakmak öyle hemen öğrenilen bir şey de değil zaten. Ablan seni belki sadece moral olsun diye konuşmaya dahil etmek istemiştir. Ama unutma bu *kocaman* bir sorumluluk ve senin şu an böyle bir zorunluluğun asla yok.
İstersen “ablaaa, kendi çocuğuna kendin bak tabii, ben oynarım, severim ama bakıcılık bana göre değil daha” diye tatlı bir çıkış yap. 🍼😅 Teyzelik zaten bol bol sevgi, oyun ve şımarıklık demek! 😊 Daha yaşın genç, kendine de zaman ayır canım benim. 🧡
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılzorunda değilsin ama sevdiğim için bakabilirsin.
11 Yorumla- 1 yıl
çocukları ve bebekleri sevmiyorum ve seslerini dahi duymak istemiyorum. ben kendimi bildiğim için kendimde çocuk bakma potansiyelini görmüyorum. kendi çocuğum olursa belki severdim. hiç yaşamadım bu duyguları
1 yılBen anlamıyorum zaten annelerimiz bizi kimseye ihtiyaç duymadan baktı... yeni anneler yapamıyor... el bebek gül bebek yetistirildik... bir bebeğe resmen 4 5 kişi bakiyor belli yaşa gelmiş anneler kayinvalideler de yine torun bakıyor... hayatları boyunca bebek bakmamislar gibi
33 Yorumla- 1 yıl
Eski kusaklar bizden daha dayanikliyli daha güçlüymus
1 yılSağlıklı doğsun, kız ya da erkek, hayırlı olsun yani. Yazdıklarında bir telaş var, sanki sana zorla baktirabilir ve neden bakmaman gerektiğini bize açıklıyorsun. Öncelikle kızmış erkekmiş o kadar yorum yapma. Gorumcesi ve kaynanası da seni ilgilendirmez. O kadar yorum yaparsan baktırir sana. Bugün gorumcesinin işi varmış bakiver der, yani sen bahane urettikce o çürütür. Benimki erkek ama uslu der. Sen sadece kendi cevabına odaklan, hayır bakamam kusura bakma. Sonuçta ablan da olsa birinin bebeğinin sorumluluğunu almak istemiyorsan almamalisin.
10 YorumlaSana şöyle söyleyeyim ben çocukları severdim ve yeğenim olduğunda çok mutlu olmuştum şimdi ise ikinci yeğenim var 1 yaşında ilk doğan 8 yaşında, yani yeğenin olunca onun sevgisi bir başka oluyor gerçekten erkek veya kız fark etmez onun ile oyna sev mutlu et sen de huzur bulduğunu hissedeceksin gerçekten
Ve tabi ki de her zaman sen bakmak zorunda değilsin annesi izin falan almayacak mı yeni doğan bebek anne sütü olmadan bakılmaz çünkü 🙄114 Yorumla- 1 yıl
yapar mı emin değilim. bir de bazı şeylere anlam veremiyorum. hastaneye esiyle gidiyor annemide götürüyor. onlara kaynanasi falan gelse annemide çağırıyor. yardım ettiriyor. yani birazda kendisi yapabilir. belki onun eşinin ailesi özel bir şey konuşmak istiyor onlarla. anlam veremedim yani
Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı. Teyze oluyorsun zorunda olarak bakmak bebeğe günah olmaz mı? Elbette tek sen bakmayacaksın. Bu kadar sevgsiz olma gerektiğinde gün oluyor anne gibi bakacaksın hayatın ne getireceği belli olmaz. Teyze anne yarısı derler. Günahsız çocuğun ne kabahati var ablana kızıyorsun.
14 YorumlaGerçekten bunu stres mi yaptın kendine?
Belki ablan sana olan güvenini, sorumluluk alabileceğine olan inancını göstermek için öyle demiştir, olamaz mı?
Bir bebek doğduğunda bütün sülale seferber olur, emin ol bir tek sen Külkedisi olmayacaksın.
Hem belki onu ve onunla ilgilenmeyi çok seversin. Sevmezsen de, elbette bakmak zorunda değilsin.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBöyle bir şeyi dert etmen garipmiş ama bence ablan 7/ 24 çocuğa bakman için söylememiştir bunu
Ben çocukları çok sevdiğim için ilerde ablamın çocuğuna bakardım hiç sorun etmezdim ama haklısın herkes çocuk sevmek o sorumluluğu almak zorunda değil
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBen 18 yaşındayım ve o sorumluluğu alabileceğimi düşünüyorum mesela. Dediğim gibi herkes o sorumluluğu almak zorunda değil ama sen istemediğin sürece ablan ille de sen bak demez diye düşünüyorum sonuçta senin için yapmadılar çocuğu
Cevap sahibi1 yıl@borluO bu emb*sil ne zırvalıyo ya
Yeğenlerime çok düşkün biri olarak söylüyorum. Büyük yükümlülük tabi ki yüklenmemelisin. Ama teyze olmak anneliğe çok yakın bir duygu, elinden geldiğince bakmak ve manevi olarak ilgilenmek çok mutlu ediyor 🙂
11 YorumlaBenim arkadaşımada öyle yapmıştı ablası. Ablası başka şehirde oturuyordu ve kardeşini bakması için gel diyordu. Kız bir kere bi gitmişti dönüşü zor olmuştu ablası salmıyordu baksın çocuğuna diye. Bir daha da arkadaşım gitmemişti. İnsanlar ne canım ya benim çocuğum olsa millete vermem öyle yani çünkü bana ait bir bebek o. İnanılmazlar ya
10 Yorumla
1 yıl20li yaşlar da bir yeğen sahibi kardeşim var Antalyalı omuzun da gezdiriyor kafasını ısırıyor yeğeni vs vs kız çok seviyor haliyle doğmadan bilemeyiz sen görmek istediğin için bile zaman geçirmek isteyebilirsin kısmetse ikiz yeğenim olacak yakın zaman da 😄
10 Yorumla
1 yılKuzenimin abisi gayrı meşru çocuk yaptı senelerdir abisinin sevgilisinin annelik yapmadığı çocuğa kuzenim de ben de annelik yapıyoruz. O kız da abimin çocuğuna ben mi bakacağım yaa diyebilirdi ama demedi abisinin çocuğunu kendi çocuğu biliyor yıllardır. Çocuk bizi sevdiği kadar öz annesini sevmiyor. Annelik doğurmakla olmuyor maalesef ki bu da başka bi mevzu.
11 Yorumla- 1 yıl
Bu arada söylemeyi unuttum 21 yaşında kuzenim olan kız da
Yarın öbür gün senin çocuğun olsa ve ablan "Asyacım hiç bakamam, akşam eniştenle boğazda yemeğe gideceğiz, belki ordan tatlı yemeğe gideriz, kır dizini kendi çocuğuna kendin bak" dese ne hissederdin?
11 YorumlaYani zorunluluğun yok elbette ama ablan sonuçta, vicdanen yaparsın yani, çünkü zor olur ilk zamanları
12 Yorumla
1 yılAyy ne bakcan kiz iki basini oksa arada sonra yallah ben mesrla yüzlerni glrmek dahi istemiyom
14 Yorumla- 1 yıl
Cocugun adi ne simdikiler degisik isim koyuyo
- 1 yıl
Hm kiz olursa
1 yılTeyze degil anne abla yarisidir. Kim bilir senin ne kahrini cekti ablan yardimci olsan ölür müsün
11 Yorumla
1 yılDeğilsin ama bebek çok sevilir hem de yeğenin oluyor. Şu an böyle düşünsende doğunca kimseye kaptırmadan bakmak istersin diye düşünüyorum 🥰
12 Yorumla- 1 yıl
Sağlıklı olsun önemli olan o 😊
1 yılZorunda olmuyor o nasıl bişeyse kendini zorla sevdirecek sana normal de çocuk sesi her şey batar ama oo başka bir tat batmıyor kıyamıyorsun ağladığında gülüşü bir ömre bedel 🥰😂☺
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir mamaa içirmek altını arada değiştirmek sevgini göstermek bu kadar zor değildir. Hiç tanımadığım birinin bebeğine bile bakarım severim arada evimize gelip durmasına sevinirim
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAnladım karar senin tabi
Gizli Üye(18-24)1 yılAblanın sendeki hakkı senin ondaki hakkın ile eşitse bakma. Ama ablan sana bakmadıysa sen de onun çocuklarına bakma. Ben kardeşime çok baktım ama ona benim çocuğuma bakarsın diyemem demem benim çocuğum sorumluluğu bana ait kendi tercihlerimle kardeşimin hayatını mahvedemem
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAnne babanın suçu diyorsun da bazen yeterli bakımı veremiyorlar çocuğa öyle de bırakabilir insan kardeşini ama bakmışsa kardeşine iyilik yapmıştır.
1 yılZorundalık değil içinden geldiği için bakıyorsun zaten. Uzun zaman bakamam tabi ama o bıcırık halleriyle bakmak hiç de zahmet olmuyor. Hatta ablama evlenmeyeceğim sen 1 tane daha yap diye takılıyorum jdjdj
10 YorumlaAblanin haberi var mi senin gercek hislerinden
11 Yorumla
1 yılKaynanasını bilemem ama görümcesini işin içine katamazsın. Sen kimsin, kız kardeşisin.
Gelelim konuya, senin böyle bir yükümlülüğün yok.
20 Yorumla
1 yılBakmak zorunda değilsin tabii ki o malum işi yaparken sana mı sordu ille de bakacak birini arıyorsa ya kocası baksın ya da az yesin bakıcı tutsun
10 YorumlaBildiğim kadarıyla öğrencisin ve eğitim ayatına daha çuk odaklanman gerekiyoy✨❄️ Ablanı ziyaret ettiğin jamanlarda yeğeninle kısa sürede zaman geçirsen fena olmajj🧚♂️🦄 🐣
11 Yorumla- 1 yıl
Bu arada benim de biy tane eykek yeğenim vay🦋 Maaleşef onu yılda en fajla bir kere görüyoyum🐣 İmkanım ve vaktim olşa daha çuk vakit geçiririm✨🎀🦄 Başlarda şana öyle gelebilir ama yeğeninle vakit geçirdikçe özellikle büyümesine tanık olunca geyçekten tarif edilemez biy duygu Aşya
Gizli Üye(30-35)1 yılAjsjsjs sana bırakıp işe gidecek bunlar kendine anneyim diyor yaparken kaçmışta doğurmak zorunda kalmış galiba
14 Yorumla- 1 yıl
sadece eşi işe gidiyo kendisi evde ama bakmaktan kastini pek anlayamadım. büyük ihtimalle baktirirlar biliyorum ben onları. mesela onlara gittigimde ya da bize geldiklerinde çocuk ağlarsa. mama yedir altını değiştir falan der. gezmeye götür der. bi de ilk bakacağı zaman annem yardımcı olacakmış öğrenene kadar. alışmasa bari
Cevap sahibi1 yıl😁 ne diym ablanda panik atak falan mı var peki
- 1 yıl
var galiba. aslında doktora gidicekti ilaç alacaktı bi ara. annem onda panik atak olduğunu dusunuyo
Cevap sahibi1 yılO yüzden korkuyor olabilir bağımlı kişilik gelişmiş bence sosyal fobisi de var
1 yılkaynanası ve görümcesi de bakmak zorunda değil, sen de değilsin. çocuğu kendisi ve eşi yapıyor. o zaman onlar bakacak. kimseye sorumluluk yıkma hakları yok
10 YorumlaAblan da sana bakmak zorunda değildi ama eminim bakmak zorunda kaldı.
Böyle düşününce eminim ablamlar da bana bakmak zorunda kaldılar. Aile olmak böyle bir şey Asyacım.
10 YorumlaZorunda değilsin elbette kimse de zorunda değil ama sen de kardeşsin gerekince ablaya yardımcı olmak çok da zor olmasa gerek çünkü insan ihtiyaç duyuyor doğal olarak
10 YorumlaBöule bir mesuliyet durumun olması gerektiği söylenemez ama o çocuğu kendi çocuğun gibi görmen daha hayırlıdır. Tekamülünü destekle, ona her zaman yumuşak davran
10 Yorumla
1 yılTeyzesi olacak olman ona bakmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor bebege bakmak zorunda olan sadece anne ya da babasidir
20 YorumlaÇocuğu kafalarına silah dayayip mi yaptırıyorlar 😅 sanki zorunlu ya madem bakmicak yapmasınlar çok saçma çocuğa da yazık
10 Yorumla
1 yılBu bir mecburiyet değil ama bebek sana kendisini sevdirirse sonra en çok seveni bile olursun sdfsdfdf 😅
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 675 cevap paylaştı.
s 1 yılKimse kimseye güvenerek çocuk yapmamalı. Sen bakmak zorunda değilsen kaynanası ve görümcesi de bakmak zorunda değil
10 Yorumla
1 yılBen bakıyorum sen de bak. Teyze olacaksın.
Zorunda değilsin ama ablanda sana bakmıştır bir zamanlar belki.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSen he de geç hamile üzme. Doğursun zaten 2 sene yapışık ikiz gibi olacak çocuğuyla mecbur emzirecek vs. Sana da emanet eder arada onu da idare edersin, kaynananda sıra falan dersin çok üstüne gelirse
10 Yorumla
1 yılzorunda değilsin ama yeğenin olduğunda duygu ve hissiyatların değişecek sürekli görmek isteyecek bakmak isteyeceksin. Bu sözümü unutma
10 Yorumla
1 yılTabiki değilsin ablan kendi çocuğuna daha kolay bakarsın önceden alış diye demiştir ama kendisi neden bakmıyor
10 Yorumla
1 yıltaabi ki de bakmak zorundasın. Çocuğu o yaptı diye sadece kendisi bakacak diye bir şey yok. sen de mademki teyzesin bakmaya mecburun elbette ki
10 YorumlaZorla bakmak zorunda değilsin. Herkes çocuğu kendine yapıyor ama tabii yiğenlerinle vakit geçirmek hoş olurdu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAblam evlenmeden bana bunu diyordu evlendiler çocuk oldu sonunda yine bunu diyor üstüne 15 bin veririm dedi ben şok. Çocuk neyse de ablam çok agresif biri onlarla kalamam bu yüzden.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 327 cevap paylaştı.
1 yılİstemeden de olsa teyze olacaksın baksan fena olmaz.
12 Yorumla- 1 yıl
O da bakar, sıra sıra.
1 yılSakın, sakın yüz verme herkes doğurduğuna baksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBuraya yazdıklarını ona söylemen gerek zorunda değilsin tabi kardeşsin diye ilgilenirsin sanıyor kolay değil iki taraf içinde ama ablana net ol bunu bilsin.
10 Yorumla
1 yılBakacaksan maaş da almalısın çünkü senin çocuğun değil
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 735 cevap paylaştı.
u 1 yılTeyze mi oldun sen oyy hayırlı olsun bakmak zorunda değilsin ama sen teyzesin ablana destek ol
10 Yorumla
1 yılBu kadar küçük bir meseleyi neden buraya ciddi ciddi yazacak kadar dert edindin?
10 YorumlaEğer onun cocuklarina bakarsan kendi cocuklarinda yıpranik vaziyete gelirsin.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı. Kardeşlerim bakacakalrini söylediler 🤣🤣 olursa
10 Yorumla
1 yılTabikide zorunda deilsin baskasi bakacaksa ablan niye anne oluyor?
10 Yorumla
1 yılSizjnki çocuğa bakmak değilde teyze denilecek diye içinizden veryansın ediyorsunuz
10 Yorumla
1 yılOnun teyzesi olacaksın yardım et bence o da senin bir canın gibi olacak
10 YorumlaDeğilsin ilgilenwbilir sevebilirsin ama bakmak zorunda degilsin
10 Yorumla
1 yılAblam bana güvenerek çocuk doğurursa ben de kəndime görə yetiştiririm. Güzəl anlaşma bencə.
10 Yorumla
1 yılMerak etme üstüne atıp kaçmaz.
Teyze olmak kolay değil, zaman zaman bakarsın.
10 Yorumla
1 yılZorunluluk yoktur fakat geçici olarak göz kulak olunabilir.
10 YorumlaZorundasın dibine kadar zorundasın hayır gibi bir scenegin yok kezban
11 Yorumla
1 yılBuna bir zorunluluk olarak bakıyorsun bence hiç yapma, şahsen bende tam tersi ablamin çocuğu kendi çocuğummuş gibi hissediyorum kucağımda uyusun , saçlarını yapıyım istiyorum yani zorlamayla olacak bişey değil içten gelmesi gerekiyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDers çalışıyorum ben anlamam de geç. Çoook acil değilse kendi bakmalı zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl7/24 sen bakıcaksın diye söylememişlerdir onu zaten merak etme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBakmak zorunda değilsiniz ama kaynanası görümcesi de bakmak zorunda değil.
10 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar