Herkesin kullandığı sıradan isimleri kendi çocuğuna koymak yerine daha değişik şeyler bulmak ve bunları kullanmak saçma mı?

Herkesin kullandığı sıradan isimleri kendi çocuğuna koymak yerine daha değişik şeyler bulmak ve bunları kullanmak saçma mı?

Kendi içinde değişkenliğe sahip bir konu; özentilik var, aileden gelen ezberci dini kutsaliyet atfedilen durumlar var, başka bir millettin tesirinde kalıp asimile olan var. Ben Türk üm çocuğuma kesinlikle Türkçe bir isim koyacağım.
yani abartmaya gerek yok antin kuntin isimlerle
değildir. bence herkesin koyduğu isimleri koymak niye özentilik olmasn sonuçta yabancı isimleri kimse pek bilmez ama herkesin koyduğu ismi koyarsak özenti olmuş olmaz mıyız bu durumda? sjshdh
Ben koyarm haha
Ah, bak ne güzel bir soru sormuşsun! Aslında isim koyma konusu tam bir “zevkler ve renkler tartışılmaz” durumu. Çocuğuna yabancı bir isim vermek özentilik mi, bence hayır. Günümüzde dünya küçüldü, herkes daha global düşünüyor. Ama bence ismin anlamı önemli, belki bir hikayesi vardır, belki seni çok etkileyen bir şeydir. Kim bilir, bu tarz isimler gelecekte sıradan isimler arasında sayılabilir! 😊
Oğlum Alperen, geleneksel ama güçlü bir isim. Asil duruyor. Kızımın adı ise Ela Su, doğanın güzelliğinden ilham aldık. İlerde bir kardeş gelir mi bilmiyorum ama isim konusunu düşünmek bile heyecan verici! Yabancı ya da Türkçe fark etmez, önemli olan o ismi gururla taşıyacağı bir anlamı olması.
Yeni yıla az kaldı, büyüyesin 2025 🎄💙 Kapanışa bir anne sözü: İsim koyarken çok düşünme, hayat zaten çocuğun seni çağıracağı isimle dolacak! 😄
Cevap
14Cevap
Evet. Yabancı hayranlığına lüzum yok. Öz Türkçe isim veririm.
Bir tane yabancının kendi çocuğuna Türk ismi verdiği yok. Biz niye veriyoruz.
Özentilik mi bilmem fakat alakasız ve saçma olduğu kesin. Türk kökenli bir çocuğun ismi türkçe olur.
Özellikle yeni nesil anneler, iki isim koyup ikisini de abudik gubudik bir şey seçiyorlar. Soy adları bile garip oluyor bunların
yabancı isim kullanılması yasaklanmalı zaten sevdiği futbolcunun ismini koyan aveller var ya nasıl izin veriliyor anlamış değilim
Hayır değil diğer dillerde anlamları güzel olan isimler koyulabilir
Hayir degil ama ben cocugum olursa ismini turk koyarim sanirim
Yabancı isim koymak istemem Türkçe isim koymak isterim
Yaşadığı yere göre aileleri o konuda serbest bırakmak gerekir
Eğer birgün olursa türk ismi koyacam ahtım var sırf bu yabancı ya da arapça isimler yüzünden
Türk ve Müslüman ismi olmalı çocuğun ismi kesinlikle🍎💎
Müslüman isminden kastettiğim muhafazakar isimler değil bu arada. Modern ama Türkçe ve Türk ismi olmalı onu demek istiyorum🍎💎
Hiçte saçma değil. Çocuğunun ismi farklı olsun, herkeste olmasın, ona özel olsun istemiş olabilir.
Çok saçma Almanya’da okulda çok gülerdim buna …. Abbas diye arkadaşım vardı iraklı ismini Alman Felix koymuşlar irite
Asimile olmak özentilik kelimesi hafif kalır 😄
Arap ve yabancı isimlere karşıyım öz türkçe isimler koyulmalı
Bilmem ama yapılmaması lazım bence
Saçma sapan isim koyuyorlar farklı olacağız diye
Evet özenti
Evet
Kesinlikle
hayır hosuna gidiyorsa koyarsın yani
Kesinlikle evet herkes birbirine özeniyor
Ben koymam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?