Oğlum 35 aylik yani 3 yasinda oglumda bazı seyler görüyorum buda bazen sesiz sakın bazen ben soru sorduğumda cevap veriyo bazen akşam cips yedik ailecek oglum diyorum bende yiyimmi diyorum sen yeme ayrı yere geçip orada yedi gelimmi yanına diyorum gelme sen orada ye dedi bazen normal gibi geliyo parka goturdugumdede az çok çocuklarla oynamaya calisiyo oda hadi git ablayla oyna bebekle oyna taktirevellaya biniyo kaykaya salincak bazen çocuklarada derdini anlatiyo , dün mesela ev gezmesine gittik oğlumla ondan büyük cocuklar vardı bide kendi yasiti büyük çocuklarla anlasiyo ben zipziba gidiyom sen gel diyo kıza ya da gitmicem oynucam diyo ama bazende oyuncaklarını topla diyorum sen topla diyo bisey istiyorum sen al diyo ve bi kac gündür toplasan 3 4 kere motorun tekerligile oynadığını gordum oda kısa donduruyodu camasir makinesininde camasir atacaktım anne dur dedi dondurdu ve parmak ucunda yuruyo bazen bu sıklıkla da oluyo bazen utangaç konuşması tam adam akıllı değil derdini anlata biliyo bazende bildiği şeyleri söylemekmi istemiyo bilmiyorum soylemiyo yanlış soyluyo tarağı gosteriyom bu ne diyorum sac diyo toka diyo kalemi gosteriyom bune diyom pembe diyo beyaz diyo istemiyo durgun çok dışarıya ya da alistigi yerlerdede mutlu oluyo otizm ola bilirmi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılOtizm değil gibi , iletişim var çünkü çocukta az da olsa. Bunun en iyi yolu bi psikiyatriden randevu alın , orada çocuğu inceler doktor. Teşhisi koyar varsa bir şey. İletişim noktasında eksik ise tv, telefon , tableti tamamen kaldırın ve abur cubur vermemeye çalışın.
02 Yorumla
Soran1 yılYaşadığım yerde psikiyatri yok ram var birde özel eğitim okulları var orayami götüreyim?
- 1 yıl
Hayır sadece burdan yazabilirsiniz , konuyla alakalı takıldığınız noktalarda
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılNormal bir cocuk bence bizim komşunun da iki çocuğu birisi 24 diğeri 7 yaşında otizimli büyük olan sürekli soru sorar ama sürekli ve çok zeki biz sordugumuzda cevap verir hemen soruya sonra evde sürekli gezer sürekli ama odadan odaya. Küçük olanda neredeyse 3 4 yaslarindan beri aynı buyuk gibi odadan odaya geziyor çok yaramazlik yapıyor kanepelwrin üzerine cikiyor sürekli iki eliyle kafasına vuruyor dışarıda sokakta bile. Özel eğitim aldı ama düzelmedi bu sene normal okula gonderdiler 1. Sınıfa hoca getirmeyjn bunu artık demis. Sizin coxuk normal bence biz 4 senedir tanıyoruz burdayız çocuk yan daireden ayağına terlik giymeden bizim eve girerdi sonra odalari dolaşır annesi zorla cikarirdi
05 Yorumla
Soran1 yıl24dediginiz yasinda mı kac yaşlarında eğitim gördüler?
Cevap sahibi1 yılEvet 24 yaşında ikisi de erkek bu özel eğitime gidiyordu bir senedir gitmiyorb
Soran1 yılKac yasinda eğitime basladilar ikiside?
Cevap sahibi1 yılKüçük olan bu sene başladı diğerini bilmiyorum
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılBu şüphe ile oğlumu çocuk psikiyatrisine götürdüm çok zor bir süreçti direkt oğlumdan alkış çalmasını istedi oğlum alkışı çaldı alkış çalamıyorsa otizmdir yani bu da belirtilerden biridir ve dönme sürekli dönme varsa ve dönen şeylere ilgisi varsa ama şunu unutma otizmin seviyeleri vardır ileri düzey olabilir başlangıç olabilir Allah kimseyi yaşatmasın çok şükür bizimki otizmli değil
021 Yorumla
Soran1 yılSiz oğlunuzu kac yaşındayken veya kac aylıkken götürdünüz? Alkış çalması derken alkış yapması mi? Hangi şikayet üzerine götürdünüz? Götürdüğünüzdede neler yapıldı? Benide bilgilendirirmisiniz?
- 1 yıl
Seslenince bakmıyordu aşırı dikkat dağınıklığı vardı hiçbir şekilde bizimle ilgilenmiyordu oyun oynamıyordu hiçbir oyuncağı ilgi duymuyordu ben oğlumu 2 yaşındayken götürdüm 3 yaşındayken tekrar götürdüm şimdi de 4 yaşında 3 uyaran eksik değilmiş fazla TV izlemekten
- 1 yıl
Götürdüm de önce psikiyatri alkış almasını istedi sonra ona sorular sormaya başladı sonra beni çocuk gelişime yönlendirdi orada da oyun oynayıp oynamadığına baktılar onu bir odada yalnız bıraktılar ve gözlemlediler sonra egeg'ye girdik nörolojik de olabilir diye aslında otizmin asıl belli olduğu yer nöroloji egg
Soran1 yılSizin de ara ara parmak uçlarıyla yuruyormuydu çocuğunuz?
- 1 yıl
Rehberlik araştırma merkezinde çalışan bir arkadaşım vardı o söyledi onun üzerine randevu aldım yeşil alan açtılar oğlumu psikiyatri bilmiyor yönlendirdiğini o sinirden şüphelendiğini söyledim hemen Ege'ye gönderdiler uykudayken LG gg'ye aldılar ve çok şükür temiz çıktı
- 1 yıl
Dediğim gibi otizmin de belli belirtileri ve aşamaları vardır başlangıcı vardır orta seviyesi vardır parmak ucu hangi seviyeye giriyor bilmiyorum ama biz de öyle bir şey yoktu
Soran1 yılSinirden suphelendi derken epilepsi falanmi düşündünüz?
- 1 yıl
Mikrofona konuşuyorum yanlış yazılmış özür dilerim yeşil alan açtılar dedim ki bize psikiyatri yönlendirdi otizm olduğundan şüphelendi nörolojik bir muayene istiyordu dedi doğru yapmış iyi yapmış dedi sonuçları veririm tekrar psikiyatriye götürürsün dedi
- 1 yıl
Bunu ancak bir uzman çözebilir yani burada kendiniz hiçbir şey çözemezsiniz yalnız özele değil devlet hastanesine götürün çünkü özel çok abartır aşırı şeyler ister ve sizi çok yorar
Soran1 yılOglumu götürucem beni çok urkutuyo bu olay öyleyse bile toparlanmam çok zor olucak şu 15 gündür alt ust oldum ne gündüzüm ne gecem uykusuz geciyo neşem yok huzurum yok Allah beni evladım la sınamasın çok zor durum inanirmisin şu 15 günde saçlarım beyazladı hayatım alt üst oldu naptigimi ne yapacağımı bilmiyorum suçu hep kendimde buluyorum en kısa zamanda goturcem , Nöroloji otizm olup olmadığına bakıyormu birinden duymuştum Nöroloji ye goturme otizm genel bakimla olur demişti Nöroloji ye niye gitmenizi istedi? Kusura bakmayın surekli sorularımla sizi sıktığım için
- 1 yıl
Önce psikiyatriye götür oradan bir içinizi rahatlasın sonra nörolojiye götürün onlar egg'ye yönlendiriyor zaten korkmayın ben de sizin gibiydim ömrümden ömür gitti ama bu korkuyla da yaşanmaz
Soran1 yılNöroloji yi neden istiyorlar peki?
- 1 yıl
Benim de bir bölüm varmış otizm olduğunda orası sinyal vermiyormuş yani blokeli gibi bir şeymiş o belli oluyormuş
- 1 yıl
Psikiyatri nörolojiyi istemedi ben emin olmak için götürdüm çünkü ram'da çalışan bir arkadaşım vardır rehabilitasyon araştırma merkezi biliyorsunuzdur onlar bu tarz çocuklarla ilgilenir kaydını alıp o söylediği için götürdü m
Soran1 yılAnladim şimdi ben daha önce götürmüştüm oglumu 6 aylıkken yataktan düşmüştü egg çekildi nöroloji de hiç bisey yok demişti. icim rahat etmesi için yinede götüreyim ben çok teşekkür ederim çok sağol yardımcı olduğun için vakit ayırdığın için.
- 1 yıl
Rica ederim ne olur sonucu da paylaşın merak ettim Rabbim korusun evlatlarımızı
Soran1 yılSonucu paylassamda siz buradan goremezsinizki
- 1 yıl
Otizim değil demeniz yeterli yoruma inşallah değildir
Soran1 yılBurayı çok sıklıkla kullanmiyorum yine birinden duymuştum buradaki yazılan yapılan yorumların zamanla silindiğini yok olduğunu ne kadar doğru ya da yanlış bilmiyorum eğer ki silinmezse iyiyse sonuç yazarım Allah korusun kötüyse buraya gelip yazacagimi tahmin etmiyorum
- 1 yıl
Dua edin
Soran1 yılTek temennim o zaten
Kendini koruyamama motor becerilerinde zayıflık , duymamazlıktan ya da görmemezlikten gelme , dönen şeylere çok dikkat etme , yalnız takılma isteği. Kendi yaşıtlarından daha farklı davranması. Nadirende olsa konuşamama
04 Yorumla
Soran1 yılBazen oluyo bu saydiklariniz
Soran1 yılTeşekkür ederim sagolun
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
6Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yıldoktor teşhis eder bunu
01 Yorumla
Soran1 yılBugün doktora götürdüm hastaydi hem gripti dedim böyle böyle parmak ucunda yuruyo dönen şeylere ilgisi var donuyo dedim yaşadığım yer kasaba psikoloji doktoru yok yaşadığım yerde burada dediler rama götür az çok anlarlar diye Rama götürdüm ram da ki kişi dedi sen hiç otizmli biri gordunmu dedi otizmli cocuk goz göze gelmez dediklerini anlatamaz temas sevmez cümle kuramaz seni algiliyamaz sen bisey anlattığında o seni algılamaz ne dediğini dedi benim oglum 3 kelime cumle kura biliyo nadir oda şu gibi konusmuyo kendini az çok ifade ediyo anlata biliyo diyo mesela daha once 1 ay önce igne atıldı doktora gidicez diyorum olmaz diyo igne atcaklar sana diyorum hayir diyo igne atmasınlar diyo dün parka çıkardım beresini taktım ayakkabılarını giydiyorum baba sende sapka tak diyo doktor senin nerene baktı diyorum gosteriyo eliyle ona yapışkan verdi kıyafetine yapıştırdı ne verdi diyorum cesur cocuk verdi diyo onu sökmeye calisiyo ayısına yaoistircakmis parka götürdüm oglum yağmur yağıyo buyuk zıp zıpa goturcem seni diyorum tamam babacım büyük zıp zipa götür diyo yolda da kopek vardı gidemeyiz ordan kopek var diyorum bu yoldan gidelim diyorum orada kopek var burdan gidelim diyo hiç bisey yok gibi anlamıyorum inan
15 yaşından beri rehabilitasyon merkezlerinde çalışsan biri olarak söylüyorum her özel durum hemen belli olacak değil bir uzmana görünün belki hafif derecededir önlemini alıp ona güzel seyler öğretip eğitimine destek olabilirsiniz ama asla umursamazlık yapmayın çünkü çok öğrencim var şu anda hafif derecede otizimli olup güzel şeyler yapanlar bir kaç öğrencim var ailelerin umursamazlığı yüzünden ağır düzeyde 😊
04 Yorumla
Soran1 yılBugün Rama götürdüm oradaki kişi yardimci oldu baktı gorusunus olarak göz biseyler anlatmaya oyuncak ver bana dedi oradaki adama arabayı istedi resim vardı maymun onu gördü maymun dedi parmak ucunda yuruyo dedim dönen şeylere birazda olsa ilgi duyuyo dedim otizm li biri hiç gordunmu sen dedi bana bende hayır dedim bu çocukta bisey yok dedi geceleri korkuyo seyreme oluyo dedim bi kac defa oldu dedim epilepsi ola bilir dedi nöbet gecire bilir dedi onu doktora göster söyle dedi ayak içinde ortopediye git dedi
Soran1 yılOglum hastalandı cocuk doktoruna götürdüm bugün doktorada soyledim bu cocuk böyle hareketler yapiyo parmak ucu dönme donen seyler3 ilgisi var dedim akıcı konusmuyo dedim doktor bana bu çocukta hiç bisey yok dedi otizm olan cocuk dedi seni anlamaz goz kontağı olmaz sana derdini anlatamaz sen onunla muhabbet ettiğinde o seninle konuşmaz dedi muhabbet edemez dedi cocuk seninle konusa biliyomu dedi evet dedim sen ona biseyleri anlatıp oda sana cevap veriyomu dedi anlatiyomu dedi evet dedim çok olmasada anlatyo dedim derdini anlatiyomu dedi evet dedim seni anliyomu dedi anliyo dedim senin le guluyomu dedi guluyo dedim bu çocukta hiç bisey yok dedi otizmli cocuk seni anlamaz kendi ihtiyaçlarını dile getiremez senin dediklerine cevap veremez ve seninle konuşamaz muhabbet edemez dedi , şimdi doktordan geldik araban iniyoz baba beni parka götür sonra markete götür orumcek adamlı sut al bana dedi eve gidelim sonra alicaz oglum dedim merdivenden cikartiyorum ben onu biraz benim oglum yavaş kımıldasin diye duvar kenarından yürü diyorum olmaz diyo böcek var orada diyo atiyo salliyo yani sonra duvar kenarından cikiyo ayakkabılarını çıkart diyorum cikartiyo çoraplarını çıkart diyorum cikartiyo sana igne attığı doktor diyorum atmadı baba diyo nerene baktı diyorum gosteriyo dünde parka götürecektim ayakkabılarını giydiyorum sapkani tak kafana diyo bana en azından benimle muhabbet ede biliyo az çok dün annemlerdeydim hala gel yemek ye diyo yemeğe memek diyo o , onu cagiriyo gel diye , ama yine de cocuk psikiyatrisine goturcem doktor bana buna cocuk psikiyatri side baksa bisey yok dese sen çok kafana takıyorsun jnanmazsin dedi
Gizli Üye(45 üstü)1 yılOtizmde belirli görüntülere, seslere, kokulara, ışıklara veya fiziksel temasa karşı duyarlılık, davranış, yeme-içme ve hareketlerde takıntılı olma ve bunları tekrarlama, aktiviteler arasında geçişte zorluk yaşama, sosyal iletişimin sınırlı olması ve göz temasından kaçınma sıklıkla görülen belirtilerdir.
11 Yorumla
Soran1 yılGoz temasi var parmak ucunda yuruyo bazen az bazen siklikla yapiyo bi kac defa arabanın tekerleği makine onları döndürdü yeme içmede problem yok fiziksel temasa da aynı bir problem yok ses koku ışığıda yok
Gizli Üye(30-35)1 yılotizm bir anda ortaya cikabiliyor cocugun su anki hali normal bile olsa digerleri gibi ileride degisebilir. sosyal medyada falan sacma videolar var boyle yapan cocuk otizmli olacak falan onlar yalan. kafaya olursa takarsaniz simdiden yapacak bir sry yok zaten. tedavi yok.
06 Yorumla
Cevap sahibi1 yılbircok farkli otizm turu de var kimisi hayatina devam edebiliyor
Soran1 yılNasil yani anlamadim
Cevap sahibi1 yılcocuk diyelim ki 3 5 yasina kadar konusuyor ediyor her sey normal diyelim sonra birden otizmli hale geliyor. bu isler şans cocuk yapiyorsaniz her seyi riske aliyorsunuz. kafaya takmamak lazim boyle seyleri cunku oldu da basiniza gelirse zaten kafaya takacaginiz cok sorunlar olcak.
ve kimi otizmli olanlar da hayatina normal insanlar gibi devam edebiliyor. bunlarin derecesi var. her sey şans.
Soran1 yılböyle kisileri gordunuzmu
Cevap sahibi1 yılilkokulda vardi birisi normaldi anlasilmiyordu ablasi diyordu otizmli diye öyle haberimiz vardi.
bi akrabamda oglu oyle o konusamiyor 14 15 vardir yasi. kadina bayag uzulmustum. cekilcek is degil. surekli bakim istiyen turden.
Soran1 yılAllah kimseyi evladiyla sınamasın Allah şifa versin Allah yardımcıları olsun
Gizli Üye(25-29)1 yılAnlattıklarınıza göre otizm değil ama silik otizm olabilir. Ebeveynler o kadar teknolojik aletlwre maruz birakiyor ki coxukta yoksa bile zihni otizmli gibi olmaya başlıyor. Televozyon tablet ve abur cubur kesin. Saglikli besleyin ve ilgilenin. Bol oyun oynayın, konuşun.
01 Yorumla
Soran1 yılSagolun yorumunuz icin
1 yılotizmli çocuklarda en belirgin şeylerden birisi çevresi ile ilgilenmez, mesela adını söylersin tepki vermez göz kontağı kurmaz, iletişim yok gibi bir şeydir
01 Yorumla
Soran1 yılDoktorda aynısıni diyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
1 yılBir uzmana götürün kesinlikle.. Sınıfımda atipik otizmli 4 yaşında bir erkek çocuk var mesela. Otizmin de farklı alanları var. Parmak ucu yürümesi de endişelendirdi beni. Göstermekte fayda var.
01 Yorumla
Soran1 yılBu saydiklarimin arasında belirtiler var mı parmak ucu dediniz baska?
1 yılOtizmde tamamen bir iletişimden ve temastan kaçınma oluyor. Fakat otizme benzeyen başka bir durum olabilir, uzmana götürmelisiniz
015 Yorumla
Soran1 yılBir psikologa mi yoksa ram var burada onami ya da özel eğitim yerleri var orayami?
- 1 yıl
Önce psikiyatr ya da çocuk gelişimciye. Bu uzmanlar gerek görürse RAM'a yönlendiriliyorsunuz. Orası da özel eğitime ihtiyaç olup olmadığına karar veriyor
Soran1 yılÖzel eğitim yerleri var onlara götürsem anlarmı peki?
- 1 yıl
Özel eğitime ihtiyacı olup olmadığını ebeveyn belirleyemez, o kuruma gitmeden önce her çocuğun RAM onayından geçmiş olması gerekir
Soran1 yılYok onu demiyorum oglumu götürsem oraya bu çocuğun hareketleri davranışları böyle otizm den şüpheliyim bir de siz baksanız desem anlarlar mi yani onu soruyorum
- 1 yıl
Hayır öyle bir yetkileri yok. Onlar da aynı şekilde önce bir uzmana, sonra uzman yönlendirmesiyle RAM'a gitmeniz gerektiğini söylerler
- 1 yıl
Ben 4 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum bilgim var yani bu konuda
- 1 yıl
Umarım yardımcı olabilmişimdir 😊
- 1 yıl
3 uyaran eksikliği ile otizim çok benzer
- 1 yıl
Tamamen otizmli diyebileceğimiz bir seviyede değil anlatılana göre
- 1 yıl
Otizme benzeyen ama otizm olmayan durumlar da var onlardan biri de olabilir uzmana ve RAM'a gitmeden bilemeyiz
Soran1 yılÇok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için Allah sizden razı olsun çok sagolun
- 1 yıl
Ne demek efendim umarım bir çözüme kavuşursunuz en kısa zamanda 🤗
Soran1 yılAmin inşallah
Televizyona ve telefona bakma süresi ne kadar aşırı bakan bı cocukmu tam otizim değil ama başlangıcı var gibi gozukuyo
02 Yorumla
Soran1 yılTelefon vermiyorum asiri bakan çocuk değil, başlangıç var derken?
- 1 yıl
Otizim doğuştan gelen bişi değil sonradan olan bı hastalık diye biliyorum tam olarak semptomlarinı 5 yaşından sonra gösterir ama parmak ucunda yürümesi 3 yaşına rağmen kelimeleri tam cikaramamasi bir oyuncak vs takintili olması kimseyle çok oynamaması çamaşır makinesine saatlerce bakıp dalması TV televizyon gibi seylerede aşırı düşkün olur bazıları bunlar belirtileri diye biliyorum akrabadan bı çocuk olmuştu ben ordan biliyorum bazı şeyleri ama dikkat et yinede geçmiş olsun
Anlattıklarınız otizm belirtileri değil 3 yaş sendromu
03 Yorumla
Soran1 yıl3 yas sendromu da parmak ucunda dönen şeylere ilgisi dönme böylemi oluyor
Bir görünsün psikiyatriye bazı belirtileri var evet
01 Yorumla
Soran1 yılNe gibi belirtiler?
otizim çoçuklarla birlikte oyun oynamaz iletişim kurmaz siz seslenince size bakmaması lazım yani kendini herkezden dışlar
çoçuk psikiyatrisine götürün ya da çocuk gelişimci11 Yorumla
Soran1 yılBazen bakmıyor 2 3 kere seslenmeme rağmen bazende 1 kerede bakiyo
1 yılDoktora göturun bilir
01 Yorumla
Soran1 yılDoktora bi çok kez götürdüm otizm değil diyip gönderiyor psikiyatri ye goturucem
Telefon vermeyin çocuğa
01 Yorumla
Soran1 yılVermiyorum
1 yılBir ergoterapiste göstermeniz saglikli llucakk
04 Yorumla
Soran1 yılYaşadığım yerde yok özel eğitim yerleri var orayami götüreyim?
- 1 yıl
Olabilir onlar sizi yönlendirir zaten gerekli yerlere
- 1 yıl
Rica ederim gecmis olsun
1 yılBir özel eğitim merkezine goturun
01 Yorumla
Soran1 yılOrada anlarlar mi? ram da var burada
Bence sağlam bir doktor bulmanız gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOna adıyla seslen eğer bakıyorsa sorun yok
01 Yorumla
Soran1 yılHiç birsey yokmus
Gizli Üye(18-24)1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun.
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl* Yüz ifadelerini anlamakta zorluk: Başkalarının duygularını ve niyetlerini yüz ifadelerinden anlamakta güçlük çekebilirler.
* Arkadaşlık kurmakta zorlanma: Akranlarıyla etkileşim kurmakta ve arkadaşlık bağları kurmakta zorlanabilirler.
İletişimde Zorluklar
* Dil gecikmesi veya tuhaf konuşma: Kelimeleri tekrarlamak, basit cümleler kurmak veya soyut kavramları anlamakta zorlanabilirler.
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim
Gizli Üye(18-24)1 yılEkran süresini azalt cevap veriyorsa sorun yok
00 YorumlaOtizmin böyle belirtileri yok ki
03 Yorumla
Soran1 yılVar
Soran1 yılTekrarlayan hareketleri var dönme parmak ucu yurume
1 yılÇok geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran1 yılSagolun teşekkür ederim
Üstad ne alakası var yahu, çocuğun maasalahı var
01 Yorumla