Çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim. dürüst davranıp kul hakkına girmemek için sevdiğim insandan ayrılacağım bana bu konuda nasıl bir tavsiyeniz olur sevgili hanımlar, beylerden de öneri ve yorum rica ediyorum.
Simdiden teşekkür ediyorum herkese 🙏
Çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim. dürüst davranıp kul hakkına girmemek için sevdiğim insandan ayrılacağım bana bu konuda nasıl bir tavsiyeniz olur sevgili hanımlar, beylerden de öneri ve yorum rica ediyorum.
Simdiden teşekkür ediyorum herkese 🙏
Bencede üzülmeyin. Neyin ne zaman ve nasıl olacağı belli olmaz. İlla doğurmak şart değil duruma göre diğer seçenekler değerlendirtilir. evlat edinme gibi. sonuçta bi çocuğu büyütmekte emekli bir çaba. Benim üç sene sonra çocuğum oldu. şu an tesadüf kucağımda iken yazıyorum. Hayatta her şey kısmet. Banada zamanında çocuğun niye yok düşünmüyormusun anne olmaya korkuyormusun gibi meraklı sorular soruldu. Toplumun o algısı zaten değişmezde. Önemli olan birlikte olduğunuz kişinin cevabı düşüncesi.
Kolay kabul edilebilir bir durum değil ben karşımdaki insan kabul etse bile ailesinin çevresinin bir süre sonra bunu ısıtıp onume süreceğini düşünüyorum o yüzden bu karmaşaya hiç gerek yok ben acimla tek yaşamayı tercih edeceğim
BEN DAHA FAZLA HAYAL KIRIKLIGI YASASIN ISTEMEM TEK DUSUNDUGUM BU VARSIN BOYLE OLSUN BEN TEK KATLANIRIM ONU DA BOYLE BIR ZOR DURUMA SURUKLEMEK ISTEMEM KIMSENIN HAYALLERINI YIKAMAM YOL YAKINKEN BITIRMEK EN DOGRUSU GIBI GELİYOR
Hanımefendi lütfen üzülmeyin.
Çocuk sahibi olmak bir nimettir ama inanın olamamakta bir nimettir. Çocuk sahibi olmak ve büyütmek dünyanın en zor işi ve imtihanıdır. İnanın ben sizin çocuk sahibi olamayacağınıza değil, sizin gibi iyi kalpli ve temiz düşünceli bir kadının sevdiğinden ayrılma ihtimaline üzüldüm.
Siz aklı başında ve düzgün bir insan ve kadınsınız, ben eminim ki sizin tercih ettiğiniz bir erkek veya sizi tercih eden bir erkekte öyledir. Bu nedenle ona açıklama yaptığınızda bence olsun, canın sağ olsun bu benim için ayrılık sebebi olamaz diyecektir. Zaten zayıf ihtimal ama bunu demiyorsa inanın sizin için doğru kişi değildir.
Dünyada, yaşadığım ülkede ve özelde bu platformda sizin gibi değerli bir insan ve kadın olduğu için sevindim.
Teşekkür ediyorum çok naif bir insansınız
Ben söyle açıklayabilirim
Bu yaşıma kadar kula kulluk etmeyen kannkusup kızılcık şerbeti içen tüm zorluklara rağmen özgürlüğünü kazanmış kendi ayakları üzerinde sağlam durabilen biri oldum.
Bu konu da da kimseye minnet etmeden gerekli açıklamayı yapıp yoluma bakmak istiyorum
Ne kimsenin hakkı lazim ne de acıyarak bakan gözler görmek istemiyorum
Bana düşen acımı yaşamak bunu yasarkende kimseyi ortak etmemek
Yani üzülecek biri varsa o sadece ben olurum
Bunun da üstesinden gelirim umarım
İnşallah. Ben Yaradanın size taşıyamayacağınız yük verecegini düşünmüyorum.
Herseyin farkındayım olması imtihan olmaması da imtihan ben buna kendimi bir şekilde alistiracagom fakat benim canımı yakan karşı tarafa anlatabilmek ne tür bir tepkiyle karşılaşacağımı bilemiyorum ve bu bilinmezlik beni yoruyor tek bildiğim daha fazla uzatmadan üzmeden kırmadan hayatından çıkmak
Siz biran önce konuşun, bakalım ne olacak sonuç. Ne olursa olsun sizin için hayırlısı olur inşaallah.
Öncelikle, durumu büyük bir cesaretle karşıladığın için seni tebrik ederim. Böyle zor bir kararı düşünmek bile oldukça zorlayıcı olabilir. İnsan hayatında bazı planlar değişebilir ve bu tamamen doğaldır. Belki sevdiğin insanla bunu açıkça konuşmak, her iki taraf için de en iyi olan kararı vermek adına faydalı olabilir. Bu tür konular genellikle her ilişkinin dinamiğine göre farklılık gösterir.
Eğer sevdiğin kişi gerçekten seninle beraber olmak istiyorsa, bu durumu farklı yollarla aşabileceğinizi düşünebilirsin. Tabii ki, karar senin ama onun da fikrini almak önemli olabilir. Birbirinize destek olarak, belki de başka yollarla çocuk sahibi olmayı düşünebilir ya da farklı bir hayat planı yapabilirsiniz. Unutma ki, her zaman bir çıkış yolu bulunur 🧡
Anneler her zaman bir yolunu bulur derler, belki de bunu burada hatırlamak gerek! 🌟
Teşekkür ediyorum yorumunuz benim için çok değerli
Fakat benim hiç bir şekilde çocuğum olmayacak maalesef bu tıbben mümkün değil
Allah bir mucize verirse belki 🙏
Duaların her zaman seninle olsun 🙏 Önemli olan sevginiz ve beraber geçirdiğiniz güzel zamanlar. İlişkinizde dürüstçe konuşup, birlikte geleceğinizi planlamanız harika olabilir. Sevdiğin kişiyle karşılıklı anlayış ve destekle zorlukların üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Farklı yollar ve olanaklar her zaman mevcut 🌈❤️
Cevap
13Cevap
sorun etmem ben
Teşekkür ediyorum
Teşekkürler bilmiyorum benim hayatımdaki insan da böyle diyebilecek mi merak ediyorum ama ben en zor duruma kendimi hazırlıyorum
Rica ederim umarım istediğiniz gibi olur
Herseyin hayırlısı diyelim
İmkansızı imkan kılan Allahtır. Sırf çocuğun olmayacağı düşüncesiyle ayrılmak bence hem kendine haksızlık hemde sevdiğin adama. Eğer ki bu konu çok canını sıkıyorsa , bunu sevdiğinle istişare et , konuş. Eğer ki oda ayrılmak isterse ayrılırsınız. Yoksa çocuk için mi evleniliyor. Ve şunu da ekleyeyim , ben çok duydum. Doktorun çocuğun olması imkansız derken çocuğu olanlar oldu. kaderini bilemezsin. Öyle olsaydı , doktor bana 25 yaşını göremezsin dedi. Bak bugün 29 yaşındayım.
Elbette haklısınız fakat benim durumuma tıbben bir çare yok keşke sizin gibi biraz umudum olabilse ama yapacak bisey yok kader diyelim
Ne güzel siz mucizelere şahit olmuşsunuz elbette benimndurumum da dünyanın sonu değil fakat bir kadın olarak bu durumu yaşamak kabullenmek hiç kolay değil hele de karşındaki insana anlatmak zorunda kalmak acıyı iki kalıyor diyebilirim
Hakkımda hayırlısı ne yazildiysa onu yaşamaya rıza göstermeye çalışacağım
Kader dediğimiz şey bizim tercihlerimizden doğar. Yani bu benim kaderim deyip kabullenmek olmaz. Yaptığın tercihlere göre kaderini belirlenir. Kimse gelecekte ne olacağını bilemez. Bugün bulunduğun konum yarın değişir. Bunun nedeni yapacağın tercihler , alacağın kararlar , vereceğin emeklerden geçer. Bu yüzden sakın bu benim kaderim deyip kabullenmeyin. Duâ edin , tevekkül edin yani siz size düşeni inanmayı elden bırakmayın gerisi Rabbimin bileceği iş.
Hayat ve kader çok farklıdır. Ben kendimden örnek vereyim. Futbolcu olacaktım kaza geçirdim. Üstüne 25 yaşını görmezsin dediler ameliyat oldum yaşıyorum. Çok kötü maddi durumum da oldu çok iyi maddi durumum da. Yeri geldi her şey çok kötü derken her şey güzelleşti. Bu yüzden umudunuzu yitirmeyin. Bazen bizler kötü diye yorumlarken bu bizim iyiliğimizedir. Bazen de olmaz dediklerimiz olur. Ne malum kim bilir , belki bir gün o güzel haberi alırsınız. Taktir Allahın. Siz yeter ki niyetinizi temiz tutun.
Çocuğun olmaması dünyanın sonu değil bence... İlle de çocuk istiyorsak resmi yollardan evlatlık edinip, öz evladım gibi bakardım. Sahiplenmeyi bekleyen ve anne baba şefkatine muhtaç çok bebek ve çocuk var🙏
Bir çocuğa "evladım" dememiz için ille de "kan bağı" şart değil!👍
Teşekkür ediyorum
Ben bir şekilde k3ndi durumumu kabullendim
Ama karşı tarafa da bu konuda daha fazla yıkım yaşatmak istemedim bu sebepten dolayı ayrılacağım
Karşı tarafın düşüncesi ne bilmiyorum tabi ama devam etmek isteyen birine bence 2. bir YIKIM ETKİSİ yaşatmamalısın👍
Bunu henüz bilmiyor
Öğrenince de * etmek isterse dünyalar benim olur sanırım
Ama ben yine de her ihtimale karşı belki o da böyle düşünürse diye simdiden kabullendim sanırım bu yüzden böyle düşünüyorum
Şimdiden karalar bağlaman doğru değil bence, yarın ne olacağını kimse bilemez. Sürekli içine atmak yerine bu sorunu onunla da açıkça paylaşmalısın. Belki de hiç beklemediğin bir tepki verecek🤷
Iste bunun için durumu kabullenmiş bur çift olmak gerekiyor öyle değil mi
Yoksa bana kalsa bende isterim neden olmasın evlat edinmek ona guzel bur hayat sunabilmek bir insan bir hayat kazandırmak güzel olur
Elbette, ortak karar vermek ve onu gerçek bir evlattan da farksız görmek gerek. Bazen insanın doğurduğu öz evladı bile hayırsız çıkabiliyor. Her şey "kan bağından" ibaret değil ki!..
Hayat mucizelerle dolu... Sorunlarımıza çözüm üretmek de her zaman yine bizim elimizde... Herşeyi önce kafamızda bitirmemiz gerek👍 Çözümler, alternatifler çok🙏
Bunu yaşayıp göreceğim bakalim bütün cesaretimle belki de haklı çıkacaksınız bilmiyorum ben en kötü ihtimali düşünerek böyle konuştum ondan
En kötü ihtimale de evvelden hazırlıklı olmak da gerekir tabi... Çünkü o önceden kendinizi hazırladığınız sonuçla karşılaşınca daha az sarsılır ve daha az etkilenirsiniz... Çünkü beklediğiniz sonuçtu... Hazırlıksız karşılaşmak ise "yıkıcı" etki yaratabiliyor... Umarım ki bunların her ikisi de yaşanmayacak🙏
İnşallah beni çok iyi anlıyorsunuz çok teşekkür ediyorum
Zaten zor birdurum zor bir kabulleniş üstüne daha fazla xor bir durum yaşamamak için ben kısaca şimdiden en kötü ihtimali kabullendim diyelim. hepsi bu
Ama olursa hiç beklemediğim şekilde sevindirecek bir durum o zaman işte ayrılık kelimesini lugatimdan silerim
Rica ederim😊 Yaşadığınız, karşılaştığınız sorunlar her ne olursa olsun hayata dair umudunuzu ve özgüveninizi hiç bir zaman kaybetmeyin. Çünkü hepimizi ayakta tutan bu! 🙏
Böyle bir durumu öğrenmek bu durumla yüzleşmek kabullenmek çok zordu
Simdi bir diğer zor durum bunu karşı tarafa anlatabilmek ve sonrasındaki toparlanma süreci...
Umarim anlatabilirim, atlatabilirim ve hala yaşama sevincim, hayata tutunma isteğim kalır...
Yorumlarınız beni cesaretlendirdi
Verdiğiniz destek için minnettarım 🙏
Ben tüm cesaretinizi toplayıp anlatabileceğinize inanıyorum🙏 Sonucu ne olursa olsun herşeye inat bu dik duruşunuzu bozmayacağınıza da... Yaşama azminizin aynı şekilde devam edeceğine de... Ben sadece görüşlerimi anlattım, cesaretinize kavuştuysanız bu tamamen sizin başarınız ve bunu başarabildiyseniz çok daha ötesini başarabilirsiniz😊
Farklı görüşleri almak guzel hepsi Farklı bir açıdan baktiriyor yorumlarınız çok faydalı oldu kesinlikle tekrar teşekkür ederim 🙏😊🙋🏻♀️
Bu değişimi başardığınız için asıl ben teşekkür ederim🙏🤗🌹
Bence bu karara kesin inanma derim. Kadin bedeni değişkendir. Ayrıca bu konuda perinatologlar var. Onlarla görüş derim. Hatta birini önerebilirim. İnstagramdan canlı yayın yapıyor ve yüzlerce kişi katılıyor.
Teşekkür ediyorum önerinizi yazabilir misiniz rica etsem
Teşekkür ediyorum öneriniz benim için değerli lütfen yazar mısınız
sağlık olsun. evlisen evlatlık cocuk edinebilirsin
bekar isen de cocuk istemeyen çok evli arkadaşım var
Evli değilim çocuk istemeyen biri de artık yani nasıl olacak bilmiyorum
İnsanlar farklı değişken bilemeyiz kim nasil dusunur
Evli değilim ve bunu evlenmeden önce öğrenmiş olmam canımı cok yakıyor
Seven için sorun olmamalı ama zor bir konu. Benim için sorun olmazdı ama çoğu kişi için büyük problem olabilir.
Konu zor insan kendisi zor kabil ediyor karşı taraf ne yapsın herkesin kabul edebileceği bir durum değil maalesef bu yüzden ben de kendi yoluma bakmak istiyorum
Maalesef ki öyle
Bunu kabul edecek insan illa ki vardır hem belki evlat edinirsiniz. Ayrılmak istiyorum diye gitme bence, o karar versin
Teşekkür ediyorum degerli yorumunuz için🙏
Ay rica ederim ne demek üzme kendini be hayatta doldurulamayacak bir boşluk değil 💖
Haklısınız fakat toplum bu tür konularda çok sağduyulu degil
Bu tür konular sadece evlilik düşünen kadin ve erkeğin konusu olmuyor
Yeri gelecek aileleri ilgilendirecek
Ben açıkçası bu sebepten dolayı bir karmaşanın içerisinde kendimi kaybetmekten korkuyorum
Kabul edecek insan illa ki vardır
Fakat şu an karşımdakine insan bunu nasıl karşılar bundan tam emin olamıyorum
Her ihtimale karşı en kötüsünü düşünerek böyle bir karar alacağım sanırım
Çok fazla düşünüyorsun ve en ufak riski almak seni korkutuyor gibi ama hayat zaten binbir türlü ihtimalle dolu her şeyden korkacak mıyız böyle? Bir de çevreyi, insanları bu kadar önemsemek zorunda mıyız gerçekten? İnsanlar çoğunlukla anne babalarıyla, yakın akrabalarıyla ölmüyor, kendi kurdukları aile kalıyor yanlarında. Bu yüzden kimseye torun torba, yeğen verme mecburiyetimiz yok aslında. Kimse yanımızda değil, yapayalnızız. Bu yüzden kişisel, en çok bizi ilgilendiren konularda kendimizi önceleyerek düşünmeliyiz gibi geliyor bana. Kolaylıklar dilerim, kendine iyi bak
Çevreyi önemsemek degil de artık kendi kabuguma çekilmek istiyorum aslında kimsenin hayatına yük olmadan yaşamak yoluma bakmak niyetindeyim
Kabul ederse niye devam etmesin sebebsiz bir ayrılık yerine herşeyi bilmeye hakkı var
Elbette bilmek hakkı olduğu için ona söyleyeceğim fakat onu da zor bir duruma düşürmek ve geleceğini etkilemek istemediğim için ben ayrılmak istiyorum
Bu durum beni çok üzdü sanirim ben bir de bunun üstüne onun kararı olumsuz yönde olursa diye bununla yüzleşmekten korkuyorum belki bilmiyorum
Yo ayrılık sebepsiz değil aksine durumu açıklayıp öyle ayrılmak istediğimi söyleyeceğim aslinda bir nevi belki onunda üzerindeki yükü hafifletmis olurum
Mutlu olurum dualarım tutmuş hep kısır olmayı isterdim vcbbgnbb
Ne diyeceğimi bilemedim şu an
Senin için çok üzücü bir durum, sabırlar diliyorum. Üzmemek için sevdiğin adamdan geçmek ne zordur... Ayrılma sebenini söyle, belki o şekilde devam etmek ister bunu bilemeyiz
Evet gerçekten zor bir durum kimsenin yaşamasını istemem fakat karşı tarafa da haksızlık olmasın bu yüzden bütün hüzünleri sıralayın yoluma bakacağım
Evet gerçekten zor bir durum aslında karşımdaki insana bu konuyu açmayı çok istiyorum ama o hayata hep olumlu tarafından bakan birisi ne zaman konuşmak istesem boğazımda kelimeler düğümleniyor bir yanım ondan vagecmememi bir yanım da bugün olacaklara inat herseyi söyle daha fazla üzme diyor çok kararsız kalıyorum her iki türlüsü de beni çok üzecek farkındayım şu an ben tek başıma düşünüyorum ama o öğrense onu da çok üzmüş olacağım devam etsem üzülecek etmesem daha üzülecek gibi geliyor karmakarisigim şu an tek düşündüğüm zor da olsa söyleyeceğim belki çok geceleri ağlayacağım biliyorum ama bunu yapmak zorundayım öğrense yanındayım derse bu benim için hiç beklemediğim bir cevap naparim bilmiyorum
Bence ne olursa olsun ayrılma sebebini bilmeye hakkı var, sudan sebeplere karanlıklarda bırakamazsın. Öğrendikten sonra yanına olmaya veya olmamaya kendisi karar vermeli. Ayrılmak istemesi zaten istediğin sonuç, istemezse kendini boşa harap etmemiş olursun.
Haklısın bu çok doğru en kısa zamanda karşıma alıp konuşacağım
Durumdan haberdar et olur mu? Güzel haberlerini bekliyorum.
Çocuk sahibi olmayacağını karşı tarafta biliyo mu?
Henüz söylemedim ama en kısa zamanda söyleyeceğim uygun bir zamanda diyeyim daha dogrusu
En kötü ihtimal buydu ben kendimi buna göre hazirladim diyeyim
Farklı bir düşüncesi olursa bu benim için çok büyük bir süpriz olur gerçekten beklentimi en asgari seviyede tutuyorum daha fazla üzülmekten korkuyorum belki bilmiyorum
Yok henüz bilmiyor söylediğimde ayrılmak ister diye düşünüyorum o yüzden durumu anlatıp o söylemeden ben söyleyeyim ayrılacağım
Ters bir tepki olarak yani en kötü ihtimalle ayrılmak ister zaten bende kendimi buna hazırlıyorum
Sonuçta gizleyip saklamadan dürüstçe konuştuğum için bence teşekkür etmesi gerekir
Yalansız dolansiz biriyim bu da yeterli bir sebeptir bence
Bence karşı tarafa bu durumu söyle belki o çocuk sahibi olmamayı sorun olarak görmez toplumdaki şu algıdan nefret ediyorum sanki sadece çocuk yapmak için evleniyorsunuz çocuk çok istiyorsanız evlat edinme gibi bir durumda var tercih ederseniz
Henüz durumumu ona çıkamadım ama konuyu biraz olsun uzaktan da olsa sordum çocuk isteyen birisi ama benim durumumu bilse tepkisi ne olacak bunu da bilmiyorum belki kabul eder belki etmez fakat ben kimsenin geleceğini etkilemek istemiyorum
Abla açıklaman lazım bu durumu açıklamadan hemen çat diye ayrılmamalısın sonuç ne olucaksa dahi en azından onunds haberi olsun hakkı var bunu bilmeye
Elbetteki açıklayacağım önce ama bu sebepten dolayı onun geleceğini etkilememek için ayrılmak istediğimi söyleyeceğim
O derse ki yanındayım o zaman bende ayrılmam
Sevdiğin kişiyle konuş. Belki ayrılmayı isyemeyecek.
Ben en kötü ihtimali düşündüm yani bilmiyorum ama ayrılmak istemezse bu çok büyük bir supriz olur benim için çünkü kendimi en kötüsüne hazirladim
Yani umarım öyle birsey olur
Ben sadece en kötü htimali düşünerek böyle bir karar almayı düşünüyorum sanirim
Ayrilacagin yok , evleneceksiniz
Ben zannetmiyorum öyle olacağını bence insanlar kendi başlarına gelince kaçarlar hatta iyi ki söyledin derler
Buna süz inanmışsanız ne guzel keşke benim de böyle umudum olabilseydi
Evleneceksin
🙏 teşekkür ediyorum
ben mutlu olurdum, hiç istemem zaten
Teşekkürler
Kendimi klonlatırdım...
Teşekkürler 😊🙏
O belki bunu kabul eder
Çok düşük bir ihtimal gibi hissediyorum öyle bir his var içimde
Karalar bağlama, yaş kaç
34 e ramak kaldı
Ya üzüldüm
Çok az bir ihtimal belki şaşırtabilir ama zor gibi sanki herkes diyemez bunu
Sohbet etmek ister misin
Bunu onunla paylaş bırak kararı o versin
Teşekkür ediyorum yorumunuz için
Ben durumumu anlatıp bir kez daha yıkılmamak için drekt ayrılığı kendim kabullenecegim
Bana farklı bir bakış açısı kazandırmış oldunuz teşekkür ediyorum
Galiba öyle yapacagim teşekkürler tavsiyeniz için 🙏
Ben olsam bende aynı şeyi düşünürdüm
Teşekkürler 🙏
Teşekkürler
Bence kimse böyle bir durumda kalmasın
Allah kimseye yaşatmasın
Durumu kabullenmek çok zor
Hayatınızdaki bir insana bunu nasıl anlayacağınız düşünmek ayrı bir zor
Umudunu kesme derim
Teşekkür ediyorum
👍🙋♂️