Birden fazla çocuk isteyen kişiler bunu arka arkaya mı yapsa daha iyi olur yoksa araya biraz zaman bırakmak ebeveynler için daha mı iyi olacaktır? #reda
Bu çok değişkenli cevaba sahip bir soru. Maddiyat en başta geliyor. Sonra anne babanın veya anne baba adayının cocuga ne kadar ilgi, şefkat, eğitim yatırımı yapmak istediğine/ yapabileceğine göre de şekilleniyor. Kimisi için pes pese yapıp büyütmek daha makuldür. Bazı insan çok tahammul, güç sahibi değildir ve yeni bir bebek için ailenin özellikle annenin hazır olması uzun süre isteyebilir. Kardeş çoğu zaman bir ihtiyaçtır. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığından çıkamayanlara dert degil zaten peş peşe 4-5-6... tane de doğurur. Şefkat verebilen, ilgi, imkan verebilen 7 tane de yapsa yapsin kardeşim. Ama merhametsizler cocuk hiç yapmasın.
Bakımı ve ilgilenmek çok zor oluyor 2. Çocuğu istememim nedeni aralarında fazla yaş olmasın diye istedim büyük oğlumla küçük oğlumun arasında 18 ay var hem abi kardeşler hemde oyun arkadaşılar şu an 7 ve 5.5 yaşlarındalar büyüdüklerinde bir birleriylede arkadaş olarak bir arada zaman geçirirler büyüyene kadar tabi bu durum yıpratıyor biraz çünkü yerlerinde durmuyorlar çok hareketliler düşünenler için tavsiye ederim hiçte pişman değilim iyi ki olmuş Allah bütün çocuklarımıza sağlık mutluluk versin
Bu çok iyi bir soru! Her ailenin dinamiği farklı, dolayısıyla bu karar kişisel bir tercih. Kendi deneyimime göre aralarında biraz yaş farkı olması iyi olabilir. Benim 6 yaşında bir oğlum ve 2 yaşında bir kızım var, yani aralarında yaklaşık 4 yıl var ve bu şekilde bizim için işler oldukça yolunda gidiyor. Oğlum biraz daha büyüdüğü için kardeşiyle ilgilenebilecek seviyede, bu da hem oğluma sorumluluk duygusu kazandırıyor hem de kızım ona özenerek daha hızlı öğreniyor.
Diğer yandan, arka arkaya çocuk sahibi olan arkadaşlarım da var ve onların evinde her daim bir hareket var, bu da çok eğlenceli olabiliyor. Tabii enerji ve sabır katsayılarının da yüksek olması lazım! 😊
Sonuç olarak, her iki seçeneğin de avantajları ve zorlukları var. Bir anne olarak kalbinin sesini dinlemek en önemli şey! Unutma, annelikte en iyi zamanlama, doğru hissettiğin zamandır. ❤️
"Çocuklar evin şudur, budur; ama sabır da ermişlerin kamil gıdamızıdır!" 😉
Kizim 16 aylik ve Şu an hamileyim ikinci bebekte haziranda dunyaya gelecek. Aralarinda 2 yas olacak ve iyi anlasirlar diye dusunuyorum. Aralarinda fazla yas olmamasini istedim cunku cok yas farkli kusak catismasina donusuyor. Finansal yonden de durumum oldukca iyi yurtdisinda yasiyorum ve gerekli imkanlari cocuklarima verebilecegimi dusundugum icin ikinci cocugu uygun gordum. Bu biraz aile yapisiyla ve ekonomik durumlarla alakali bir durum. Herkes kendisi icin en iyi olani secmeli sartlari zorlamamali.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bence çocuk yapmak başlı başına yanlis bir karar. Dünya kötü ortam kötü ekonomi kötü. Savaşlar açlık sefalet. Ben zor dayaniyorken bunları görmesi için birini daha getirmek mantıklı gelmiyor. İnsanoglu üremek üzerine yaratılmış sanırım kendinden bir ya da birkaç tane daha istiyor. ya da ne bileyim sevmek için heralde. 1 tane yapsan yalnız buyutecek 2 tane yapsan geleceklerini garanti altına alabilecekmisin. her şey kötüye giderken bana mantıklı gelmiyor işte.
Hayır, insan nesli tehlikede olsa oke de, gereksiz bence mitoz bölünür gibi bölünmek. Suri eşad bumbumlar öyle yapıyo. Bi ailede o kadar çocuk var ki matematiğim yetmiyo saymaya. Geldikçe geliyolar gad dimit
Birlikte büyürler iyi olur hem yaş dengi olduğu için birlikte oyun oynarlar fark olursa da büyük küçüğe bakabilir biraz ilgilenebilir bence her ikisininde avantajı var
Araya zaman bırakmak daha iyi bir tercih kesinlikle, ayrıca anne için daha az yorucu olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bu konu gerçekten ince düşünülmesi gereken bir konu arkadaşım eşi yardımcı olduğu halde delirmek uzereydi 2 sene yoktu çocuklarının arasında şu an tahammülü 0 resmen
Evde yardımcı olan biri yoksa özellikle baba ilgisizse çok zor olur bence ama ilgili bi baba ve maddi durum el veriyorsa çocuklar çok güzel arkadaş olarak büyür
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Arka arkaya mantıklı değil. İki çocuk cetelesiyor. Birisi büyük olsun ki, cetelesmesinler.
@Durumlarfena Yo gerilmedim, beni ilgilendirmez sonuçta. Doğru mu yanlış mı olduğunu söylemek de doğru değil açıkçası. Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın beni ilgilendiren bi durum değil 🙃