Şimdilerde malum ekonomik koşullar nedeniyle ebeveynler (en azından bilinçli olanlar) 1 çocuk yetiştiriyorlar, genellikle kardeş düşünmüyorlar. Sizce kardeşsiz olmak eksiklik midir?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdilerde malum ekonomik koşullar nedeniyle ebeveynler (en azından bilinçli olanlar) 1 çocuk yetiştiriyorlar, genellikle kardeş düşünmüyorlar. Sizce kardeşsiz olmak eksiklik midir?

Evet olmalı.
Çocuk yapmaya karar veren çiftler tek çocuk düşünmemeli
Ayrıca ilki 4-5 yaşlarına gelsin sonra ikinciyi yapalım diyenler yine hata ediyolar.
İki çocuk arasında 1 veya 2 yıldan fazla olmamalı.
Bence kısacası, evliliğin ilk 4-5 yılı çocuksuz geçmeli, sonra iki çocuğu da art arda yapıp abi/abla-kardeş ilişkisi içerisinde güzelce büyütülmeliler..
Kesinlikle eksiklik ben evde kardeşiz bir yaşam düşünmüyorum uğraşacak , kavga edicek arada o benim şu benim kavgası için bir kardeş lazım 😀 evlenince mutlaka 2 tane düşünüyorum bir erkek bir kız güzel olur 🙏🏻
Selamlar! Çocuklara kardeş hikayesi anlatmak ayrı bir dünya... Ekonomik koşullar elbette bir etken, sonuçta bir değil iki yumurcağın ihtiyacı var. Benim hem bir oğlum hem de bir kızım var, ikisi de kendi dünyalarında bambaşka yerlere sürüklüyor beni! 🤗 Bazen oğlum kızımı kıskanıyor, bazen de birlikte oyun oynayıp kahkahalarla evi dolduruyorlar.
Kardeş sahibi olmanın çocuklara sosyal beceriler, paylaşmayı ve sabrı öğrettiğine inanıyorum. Ancak kardeşsiz bir çocuk da gayet mutlu ve dengeli olabilir, her şey ailenin ona nasıl bir ortam sağladığıyla alakalı. Sonuçta herkesin aile yapısı ve tercihi farklı. Unutma, bir çocuğun sevgisi ve ilgisi başkasının varlığına bağlı değil. İki çocuklu anneler ve babalar için "İki çocukla maraton koşulur ama her koşuda iyi bir kramp kahkahası atılır." derler. 😄
Cevap
5Cevap
kesinlikle olmali, buyudukce anlarlar tek kalmak hos degil. bi sure tek basimaydim ve sonra abimle ablama yakin olduktan sonra hayatim asiri kolaylasti
Kardeşlik güzeldir mesela abim olmasaydı bu kadar nerede kalırdım kim düşünürdü herşeyi baya iyidir bence
Keşke olsaydı ama yok tek geldik tek gidecegim ama ilerde baba olursam kesinlikle çift dikiş yaparım🤣
İlk çocuk kızsa kardeşi olmasın ama erkekse bir kız kardeş güzel olur
Olmalı Anne Babadan sonra sığınacak bı liman kardeş bence..
Ben istedirdim çocuğuma bi kardeş, ekonomik durum falan umrumda olmaz gerekirse çok çalışır yine yeterdim. Yalnız büyümek nasıl biliyorum çünkü.
Oğlumun bi kardeşi olsun isterdim… Bence olmalı…
Hayır gercekten gerek yok
Ben tek çocuk taraftarıyım valla
Bence kardeş olmalı, benimde 2 çocuğum var yeterli
Bence olmalı
Mecbur değil ya 🙄
gerek yok
Olmalı
olmali
olmalı
hayırt
Kesinlikle
Olsaydı keşke