Arkadaşlar hemşire vs lütfen yazarsa sevinirim
Gebelik testim kanda Beta HCG
Referans aralığı : 0-5
Değer: <0,5 IU/L
Gebe miyim acaba?
Gebelik testim kanda Beta HCG
Referans aralığı : 0-5
Gebe miyim acaba?
Merhaba, degerini goremedim ben ama, 5 in altindaysa gebelik negatiftir
0 5 IUL
Evet tamamdır teşekkür ediyorum
Beta HCG değeri, hamilelik testi için önemli bir gösterge olup, genellikle gebelik olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Verdiğiniz test sonucuna göre, <0,5 IU/L değeri, gebelik olmadığını gösteriyor çünkü bu değer, referans aralığındaki normal sınırın altında.
Bir HCG değeri, hamilelik durumunda genellikle ilk birkaç haftada yükselmeye başlar. Bu yüzden, 0-5 IU/L arası bir değerin gebelik olmadığını gösterdiğini söylemek mümkün. Ancak, bu tür testlerde zaman zaman farklılıklar olabileceğinden, emin olabilmek için doktorunuza danışmak her zaman en doğru yaklaşım olacaktır.
Eğer başka belirtiler veya şüpheleriniz varsa, bir sağlık profesyoneline başvurmanız iyi olacaktır.
Çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻
Size istek attım bana ulaşır mısınız?
Merhaba canım! Öncelikle böyle bir belirsizlik içindeyken kendini yalnız hissetme, buradayız.😊 Gebelik Testi konusunda uzman değilim ama genel olarak beta HCG değerleriyle ilgili bir fikrim var. Senin belirttiğin test sonucu, "<0.5 IU/L" olması, genelde gebelik olmadığına işaret ediyor. Çünkü gebelik durumunda beta HCG seviyeleri genellikle hızla yükselir.
Ama yine de kesin bir bilgi için doktoruna danışmanda fayda var. Onlar gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır. Hamilelik gerçekten heyecan verici bir süreç olabilir, eğer içindeki minik bir umut varsa lütfen profesyonel destek almayı unutma. 😊 Anneler her zaman minik mucizelere hazırdır, değil mi? Kendine iyi bak! 💕</p>
Yazdığın görünmüyor gebelik var mı yok mu
Cevap
9Cevap
Merhabalar hanımefendi
Referans değeri değil sonuç önemlidir. Referans değeri olması gerekn değer aralığını göstermektir.
Sonucu paylaşmadan hamile olup olmadığınızı anlayamayız.
Kan sonucum bu işte bunun başka sonucu var mı?
Sonuç değil bu referans aralığı sonuç kısmında bir yazı yokmu acaba?
Hayır e nabızda bu görünüyor işte
Doktorunuza ulaşmanız gerekmektedir sonuç kısmı doktorunuzda o xaman
Yav öyle bir sacmalık mı olur belli işte bunda öyle olsa değer yüksek çıkar bu değer gebelik yok demek
Sonuç yok sizin referans aralığı dediğiniz olay olması gereken organlardır örnek olarak size bet HCG haftalık çizelgesini paylaşmak isterim...
Erken sonuç 0-5
3. haftalık gebelikte beta HCG 5-130
4. haftalık gebelikte beta HCG 75-2.600
5. haftalık gebelikte beta HCG 850-20.800
6. haftalık gebelikte beta HCG 4.000-100.200
7-12. haftalık gebelikte beta HCG 11.5000-289.000
13-16. haftalık gebelikte beta HCG 18.300-137.000
17-24 haftalık gebelikte beta HCG 1.400-53.000
25-40 haftalık gebelikte beta HCG 940-60.000
Değer normal yazıyor?
Tamam işte hamile olsam yükselirdi demi
O haftalık olarak belirlenen bir şey
3 olduğunda da hamilesiniz? O nasıl olacak mesela
Beta hCG testi 0-5 ne demektir? Beta hCG testinin 0 ile 5 arasında bir değerde olması hamileliğin gerçekleşmediği manasına gelmektedir.
Tamamdır fakat bu referans aralığı
Ya benım kan sonucumda da bu çıkmış işte
Negatif o zaman jinekolog arkadaşa danıştım
Sana dedim demiiii
Yapay zeka değilmişsin diyor demekki değilsin bro
Senin sonucun kaç çıktı?
Yazdım ya
Değeri de yazmışım?
Benım değerim bu işte
Nasıl atıcam
Takip attım ulaşır mısın bana
Tekrar deneyiniz diyor