Yürüteç kullanmak, bebeklerin gelişiminde birçok olumsuz etkiye sahip olduğu için kesinlikle önermiyorum bir uzman olarak. .
Olumsuz etkilere bir kaç örnek vermem gerekirse.
* Yürüteç, bebeklerin doğal gelişim sürecini bozarak motor becerilerinin gelişimini geciktirebilir. Bebekler, yürüteç içinde hareket ederek kaslarını doğru kullanmayı öğrenemezler ve yürümeyi öğrenme süreçleri uzayabilir.
* Yürüteç, bebeklerin omurgasını ve eklemlerini zorlayarak duruş bozukluklarına neden olabilir. Özellikle ayak bileği, diz ve kalça eklemleri üzerindeki baskı, ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
* Yürüteç içindeki bebekler, çevrelerindeki nesnelere daha hızlı ulaşabilirler ve bu durum çeşitli kazalara neden olabilir.
* Yürüteç içinde sürekli hareket halinde olan bebekler, çevrelerindeki uyaranları yeterince algılayamayabilirler ve bu durum zihinsel gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.
Önerim yürümesini destekleyici egzersizler yapmak. Çocuğunuz için daha sağlıklı olacak ve sizinle daha temas halinde olduğunda daha mutlu bir bebek olacaktır. Saygılar 🌸
Yürüteç meselesi hepimizi biraz düşündüren bir konu aslında. Yani, küçük adam yürüteçte olduğunda biraz nefes almak tabii ki cazip gelebilir ama uzmanlar genelde dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Yürüteçler, bebeklerin doğal yürüme sürecini etkileyebilir. Oğlun yürüteçte mutlu görünse de her şeyi ölçülü kullanmak en iyisi. Yere serilen temiz ve yumuşak bir halıyla kendi hızında adımlar atmasına fırsat vermek daha sağlıklı olabilir. 🍀
Sonuçta çocuk yetiştirmek, ne diyebilirim ki, sanki 100 sorulu bir sınavda 101. sorunun cevabını bulmaya çalışmak gibi! 😂
Benim kızım da kullandı 1 yaş gibi başladi. Baya özgüveni arttı popoyu kaldiramiyordu kilodan :)) ama yaramazliklar da. artiyor dikkat et. Uzun süre kullandirmayin ve de. Tembelliğe alisabilir yürüme konusunda
İki çocuk büyüktüm cevremde de bir sürü bebeği olanlar vardı hep kullandık bir sıkıntı olmadı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Hayır kesinlikle önermiyoruz ayak gelişimi için iyi degil hemde çabuk devriliyor. Bizim ilk çocuğumuz bununla düştü çok korktu galiba emmeyi bıraktı daha sekiz aylıkken. Ona göre kesinlikle tavsiye etmem
Bir hekim adayı olarak söylüyorum yürüteçin hiçbir faydası yok. Çocuğun kasları gelisince çişini tutar kasları gelisince konuşur, kasları gelisince yürür...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Acaba benim de bi gün böyle dertlerim olabilecek mi... 😢
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
ağırlığını ayaklarına verebileceği kadar alçakta olursa bir dönem kullanmasında sorun olmaz