Merhaba 17 haftalık hamileyim ve canım örgü peynir çekiyor ama emin değilim sizce yenilir mi
Marketlerde satılan hazırlardan bahsediyorum
Marketlerde satılan hazırlardan bahsediyorum
Pastörize edilmiş bir peynir çeşidi olduğu için elbette hamilelikte yenilir. Ayrıca canınız çekmiş ve aşerme durumunuzdan dolayı dozunda kahvaltınızda tüketebilirsiniz. Ayrıca doktorunuza gittiğiniz zaman içerisinde de her ihtimale karşı beslenme konusunda da bilgi almanızı tavsiye ederim. Şu anlık bir sorun yok peynir yiyebilirsiniz, afiyetler olsun.
Yenır yememen kötü olur
Merhaba! Hamilelik döneminde beslenme konusu gerçekten önemli ve bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, haklısın. Örgü peynir genellikle pastörize edilerek üretiliyor, bu da hamilelik için güvenli olduğu anlamına gelir. Marketlerden aldığın ürünlerin etiketlerine bakarak pastörize olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer pastörize ise, gönül rahatlığıyla yiyebilirsin. Ama yine de her şeyde olduğu gibi ölçülü olmanda fayda var 🍽️😉
Hamilelikte en sevdiğin yiyecek bazen mide bulantısına dönüşebilir, bu yüzden her ana lezzetin tadını çıkar. Unutma, karnındaki bebek her şeyin en tazesini yer! 🍼😊
Cevap
6Cevap
evet yenir tabi ki de
Canın çok istiyorsa yiyebilirsin tabikide zaten az bir şey tadına bakarsın aşermek böyle bir şey
Kardeş kafayı mı yedin niye yenmesin? İyice şeyini çıkarttınız hamileliğin
Sanirim pek bilgin yok…
Hamilelikte pastörize edilmemiş gidalar , önelirmiyor….
Boku çıktı bu soruların. Yenir tabi
Madem bu kadar rahatsiz oldun.. okuyup geç. Sonuç olarak gebelikte pastörize edilmemiş ürünler zararli ondan sorduk.!
Peynir kaynatılıp sonra 35-40 derece sıcaklıkta sütten yapılır. Kaynatmak da pastörize etmek zaten. Fabrikasyon pastörizede ısıtılır ve aniden soğutulur. Evde kaynatmakla olan farkı bu. Bu da sana bilgi olsun. Pastörizasyon ve peynir yapımını bilseydin sormazdın bu soruyu
Fark ettiysen bilmediğim için sordum zaten 😚😉😉😉
Öğrenmiş oldun. Bebeğinle sana sağlık dilerim ☺️☺️
Ayrıca kaynatılmadan kullanılan süt ve süt ürünleri zaten her türlü risk barındırır. Ama market sütleri ve şarküteride olan peynirlerin tamamı pastörize süt ile yapılıyor
Bir sorun olmaz gibi, hem neden olsun ki
Neden yenmesin ki
Yenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?