İnsanlar neden bu kadar duyarsız oluyor?

Uzun süredir koruyucu aile olduğumuz bir çocuk var yaş ve evlilik süresini doldurduk evlat edinme sürecine girebiliriz ama ailelerimiz istemiyor değil ama karışıyor yani o kadar kiricilar ki kuzenimin kızı var babası terk edip gitti ona yardımcı oluyorum her zaman o ayrı ama o kadar paraları var gidip elin çocuğuna yedirip birakacagina şu çocuğa ver desek vermez diyorlar o kadar sa laklar ki o çocuğun en azından bi ailesi var her zaman da yardımcı oluyorum evlat edinmek istediğimiz çocuk geçenlerde bana ailesini unuttuğunu falan söyledi o kadar üzüldüm ki yani onun ailemizin parçası olmasını çok istiyoruz zaten karışık bi süreç bizi geçtim çocuğun etkilenmesinden korkuyorum insanlar neden bu kadar duyarsız başka evlat edinen akrabalarımız var hatta onların çocukları bizle yaşıt ama sirf para lafı yaptıkları için yapıyorlar igrencler eşimin maddi durumu iyi bende tek çocuğum ailemin durumu iyi resmen kıskanıyorlar küçücük çocuğun geleceğini kac yasinda insanlar istiyorlar ki kendileri hariç kimsenin hayati guzellesmesin ki
İnsanlar neden bu kadar duyarsız oluyor?