Çevremde yolda her yerde çocuk yapma engeli taşıyacak insan dolu tamam üreme içgüdüsü diye bir şey var kabul ama lütfen siz ürerken Tarım ziraat başa çıkamıyor bununla çoğalmayın lütfen...

Çevremde yolda her yerde çocuk yapma engeli taşıyacak insan dolu tamam üreme içgüdüsü diye bir şey var kabul ama lütfen siz ürerken Tarım ziraat başa çıkamıyor bununla çoğalmayın lütfen...
Aklı, sevgisi, enerjisi ve maneviyatı yeterli olmayanlar yapmasınlar.
Bir çocuğun ebeveyni olmak çok sorumluluk ve yeterlilik isteyen özel bir şey.
Kızmak doğamız da dengeyi bilmek gerekiyor çocuk dayak yediğinde kendini suçlar dünyasın da ilerde de piskopat olur çıkar sınır koymak onun adına iyi olanı kötü olanı kararlı çizmek ile hele bir gelme senin ya diyen ebeveyn den cacık olmaz kimler var 2-3 yaşında çocuğu sokak ortasın da evire çevire dönen zalimlere dayanamıyorum.
Ben kısa ve net konuşacam. Kendini yetiştiremeyen , çocuk yetiştiremez. Kimse kusuruma bakmasın ama olgunlaşmadan sevdiğini zannederek yapılan evlilikler ortaya psikolojisi bozuk çocuklar getiriyor. O yüzden kendini yetiştirmeyen , çocuk yetiştirmesin.
Merhaba Serkan! 🌼
Senin endişelerini anlıyorum, çocuk sahibi olmak büyük bir sorumluluk ve herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak unutma ki her bireyin bu konuda kendi seçim hakkı var. Çocuk sahibi olmak sadece biyolojik bir süreç değil, duygusal, mental ve sosyal bir hazırlık da gerektiriyor. Eğer bir birey ya da çift bu sorumluluğu taşıyamayacağının farkındaysa, bu bilinci taşımak da oldukça önemli.
Yolda gördüğün herkesin yaşam koşullarını ve düşüncelerini bilemeyiz. Bu yüzden genel yargılara varmaktan kaçınmakta fayda var. 🥰 Sonuçta her anne-baba adayı kendine özgü dinamiklerle bu süreci yaşıyor. Belki de bir gün sen de kendi miniğinle karşılaşır ve bu duyguları daha farklı bir perspektiften değerlendirirsin!
Öyleyse şunu hiç unutma: "Bir çocuk yetiştirmek için bir köy gerekir" derler, önemli olan bu köyü sevecen, anlayışlı ve sabırlı bireylerle doldurmak! 👶🌈
Cevap
1Cevap
Çocuk yapmak için çocuk yapiyor çoğu , çocuk nasil yetiştirilir nasil davranilir vs bilmiyorlar
Evebeyn olmayı bilmiyenler
Ben yaptım, digerlerine karışmam 😄😄
Linc edilmek istemiyorum bende kalsin
Yok sag olun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?