4 aydır evliyim doktora gittim çocuk istediğimi söyledim bu folik asidi yazdı 1 hafta 10 gün oldu kullanıyorum adetim hiç gecikmezdi gününde olurdum hep bu kez 1 hafta gecikti bir sürü test aldım hergün test yaptım negatif çıktı bi kaç gün beklim kanda çıkar dedim bu sabah uyandım adet olmuşum nolur bilgisi olan bilgi versin kafayı yicem şu an çok moralim bozuldu
4 aydır evliyim doktora gittim çocuk istediğimi söyledim bu folik asidi yazdı 1 hafta 10 gün oldu kullanıyorum?
Merhaba öncelikle hayırlısı olsun diliyorum sağlıkçı olarak tüm sorularınızı yanıtlamak istiyorum Hamile kalmayı planlayan kadınlar, bebeğin sağlıklı gelişim için folik asit takviyesine hamilelikten önce başlamalı Hamile kalmayı planlayan bir kadının hamilelikten en az dört hafta veya sekiz hafta önce bu takviyeye başlaması tavsiye edilmektedir ayrıca regl gecikmesi yaşamanın farklı sebepleri olacağını düşünüyorum
Sanırım bebek konusunda sizin çok fazla aceleniz olduğunu düşünüyorum annelik duygusunu yaşamak için sabırsızlanıyor olmalısın mutlaka çift olarak yapmanız gerekenler olacaktır bu bir süreç elbette ve bu bir kaç ay içinde de gerçekleşebilir daha da uzun sürebilir
2. si yaşınız artık sorun teşkil edebilir yumurtalıklarınızı bi kontrol ettirmelisiniz
3. sü kilo ve boyunuzu bilmek orantınıza bakmak lazım kiloda hamile kalabilmeye engel teşkil edebilir
4. sü eşinizinde kontrole girmesi lazım sormak istediğiniz bişey aklınıza takılan bişey varsa cevap verebilirim
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok teşekkür ederim yaşım 26 boy kilo 165 65 yumurtalıklarım içinde ovulasyon testi yapıyorum öyle doğurganlık günlerimde ilişkiye girdim düzenli bir şekilde
Canım, öncelikle sakin ol ❤️ Folik asit, hamile kalmayı düşündüğümüzde doktorların önerdiği önemli bir vitamin. Bu, bebeğin sağlıklı gelişmesi için gerçekten çok faydalı. Ama hamile kalma süreci bazen hemen olmaz, biraz sabırlı olmalısın. Adet gecikmesi de birçok faktöre bağlı olabilir, stresten bile olabilir. Testler negatif çıktıysa ve adet oldunsa, bu sefer olmadı diye üzülme. Vücut her zaman planladığımız gibi tepki vermeyebilir.
Hamile kalma sürecini etkileyen birçok faktör var, stres yapmamak bunların en önemlilerinden biri. Rahatla ve her şeyin zamanla olacağına inan. 😊
Unutma, anne olmak sabır işidir, hemen olsun diye işin büyüsünü kaçırmayalım değil mi? 😉
Folik asit kan ilacı gibi bir şey yanlis hatırlamıyorsam. Bunu kullanırken kesilen yerden kan bile akmıyor hemen donuyor. Bununla ilgilidir kafa yemelik bir şey yok
Hormonlar degifiyor normal çok acrle degilmi çocuk
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 4 aydır evliyim doktora gittim çocuk istediğimi söyledim bu folik asidi yazdı 1 hafta 10 gün oldu kullanıyorum?