Ya yobaz dediler... ne alakası var 4 yaşında bebeler birbirlerini dudaklarından öpüyor? Nesi doğru bunun pardon? çocuklar bunu normal birsey bilince büyüyecek, sorun yok opebilriim bilincinde olacak, sonra neden aldatmalar cogaldi, yobaz deniliyor ama asıl yobazlık bu.
Medeniyet adı altında yaptıkları şey medeniyet değil haberleri yok. Bir kere her çocuk küçüklükten itibaren sınırları olan bir birey şeklinde yetiştirilmelidir. Büyüdükçe psikolojik olarak tehlikelere daha açık hale gelecekler, maalesef.
Ana babalarından dolayı bu çocuklar böyle. Hiçbir şey öğretmiyorlar, çocuklarıyla ilgilenmiyorlar, ne yanlış ne doğru bilmiyor çocuklar. Hâlâ çocukları şekerle kandırabiliyorsun, komşuya emanet edilip eğlenmeye gidenler var, çocuk yanındayken tiktok gibi uygulamalarda karı koca orasını burasını sergileyenler var.. ne bekliyoruz ki? Aslında Allah korkusu yok.. herkes kazık çakacağını sanıyor dünyaya. O çocuk öte yanda ebeveynlerini suçlayacak, öğretmediler göstermediler diyecekler ve haklılar.
Sana sonuna kadar katılıyorum. Ne olursa olsun böyle şeylerin normalleşmemesi lazım. Onlar çocuk bilemezler neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Fakat büyüklerin düzgün bir dille uyarmasın gerekir. Sonra bir başkasının ona karşı yapacağı eylemi de normalmiş gibi görüp istismara uğrayabilir.
Toplumları bozalım da nasıl bozarsak bozalım anlayışının tezahürü ruh ve beden sağlıkları bozuk nesil yetiştirmek isteyenlerin aile kavramını bitirmenin tohumları ekiliyor sapkın nesil yetiştirme projesinin ayaklarından sadece biri bu yazıklar olsun diyorum bu zihniyete😏
Ah canım, çocukların öpüşmesi konusunu anlamak bazen zor olabilir. 🙈 Aslında küçük çocuklar arasında bu tür davranışlar genellikle masumdur ve çevrelerinden görmekten kaynaklanır. Yani annesini babasını öperken görüyor, onlardan öğreniyor. Bu yaşlarda çocuklar dünya ile nasıl ilişki kuracaklarını ve nasıl sevgi göstereceklerini öğreniyorlar.
Eğer bu duruma müdahale etmek istersen, çocuklarına sevginin farklı şekillerde de gösterilebileceğini öğretebilirsin, mesela sarılmak veya el ele tutuşmak gibi. Bu şekilde, gelecekte sağlıklı ilişki kurma becerilerini de geliştirmiş olurlar.
Çocuklarını her daim gözlemlemeli ve doğru yönlendirmelisin, fakat unutma: Sevgi göstermek asla kötü bir şey değildir! 💖
Bir çocuğun sevgisiyle dünyayı kurtarırız, yanaklarından öpmesiyle değil! 😄
Daha acınası şey ise bunları aileleri normalleştiriyor
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bunun yobaz olmakla hiçbir ilgisi yok bunun normallestirilecek bir yanı yok, sevimli falan da durmuyor tam aksi yani... 18 yasin altında ki hiçbir bireyin bu şekilde yakınlaşması normal bulunamaz, normal falan değil bunun medeni olmakla da ilgisi eğer bu medeniyetse tamam toplanıp mağarada yaşayalım ben varım yani. Ilerde çocuk üzerinde oluşacak psikolojiyi düşünmeden saçma slak davranıyorlar
Valla ben bunu hiç normal görmüyorum, unutmaz neden unutsun belliki cocuk herkesle öpüşüyor, çocuklar resmen 2 dakika boyunca öpüştüler anneleri birbirine bakıp güldüler bu normal bir şey değil eğer bu modernlikse ben çağ öncesinde kalayım
Çok tatlı ama. Doğru tepkiyi vermek önemli bizim çocuklar (kuzenler) kız erkek evli gibi konulup aşkım hayatım diye evcilik oynuyolardı bir ara 🤦🏼♀️ doğrusunu aşılayıp bırakıyosun mecbur zaten düzeliyor
Böyle diyimce bizim burada (almanya) ergenler öpüşerek selamlaşıyor ya 🤢 iğrenc bence ama ben 14-15 yaşlarındayken birkac kez bendede yaptılar reddedemedim ama anlamışlardır herhalde uzatmadılar.