Kurban bayramı hakkında genel görüşümü söylemek istemiyorum ama bu olayı gördüğümde "bunu iyi ki başka ülkeye kaptırmışız" Dedim. Dünyanın bir yerlerinde çocukların buna maruz kaldığını görmek yine üzücü tabiki.
Malezya'daki bir "anaokulunda" kurban kesme etkinliği düzenlenmiş ne düşünüyorsunuz?
Çok güzel bir konu üstünden karalama başladı, çocuklar heralde herşeyi küçükken öğrenecek. Sadece kurban değil, bir canlıyı öldürmenin en acısız en basit yolunu öğreniyorlar ki kurban dini bir görev. Heykellere tapmalarını secde etmelerini filan mı istiyorsunuz Türkiye'deki gibi?
Anaokulu seviyesinde bebe ibadet falan anlamaz kardeşim. Yarın bi gün sokakta oynayan bir canlı olan çocuğuna da bu eğitimi almış bir çocuk saldırmaz umarım. Ama öldürmenin en acısız halini öğrenmişti dimi bu çocuklar? Ee acısız öldürülmüşse sağlık olsun diyip geçeceğiz artık. Yapacak bir şey yok.
Heh bak hepsi aynı kafa, bu çocuklara bundan önce öldürme, hırsızlık yapma, zarar verme, gasp etme, taciz tecavüz etme dersleri güzellikle veriliyor. Önce aynaya bakalım bizde ders verilmeyen çocukların işlediği suçları görelim sonra tartışalım ateist
Ben şu an taa bilmemneredeki ülkenin çocuğunun travma yaşadığını görüp desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum ya sen türksün (şüpheli) senin çocuğunun böyle bir şeyin mağduru olduğunu bilsem gram bi destekleyici yanım olmazdı o kadar söyleyeyim "Eğitimli" bir çocuk senin çocuğunla mı ilgileniyor okey..
Ülke çocukları, yaşlıları Kemalizm ideolojisiyle büyüdü ve son 5 senedir ülkede işlenmeyen en iğrenç en aşağılık suç kalmadı. İstediğin kadar eğit çocuğu, dinsiz büyüyen çocuk kimseden korkmadığı çekinmediği için suça potansiyelli olur.
Malezya şeriat ülkesi, bu çocuklara en ahlaklı, en temiz eğitim veriliyor ve en önemlisi bu çocuklardan kötü niyetli, suç potansiyelli olacaklar dahi olsa Şeriattan korkup bundan sakınabilirler.
Hahha biz Atatürke değer veren bir milletiz burada laga luga yapma ülkemizi beğenmiyorsan git şeriatla yönetilen bir ülkeye ama sonra pişman olup gelme lütfen olur mu yeterince senin gibileri ülkemize aldık zaten arap
Bunda ne sakınca var resmî dini islam olan bir ülkede dini bir ibadet öğretiliyor bu vahşilik değildir, ibadettir ve ağaç yaşken eğilir. Farklı ülkeler çocuk yaşta kiliseye gitmeyi öğretirken müslüman ülkelerin bu kadar gevşek davranması sonucu dinsiz, inançsız bireylerin ortaya çıkması çok daha acı maalesef.
Anaokulu yaşındaki çocuklara kurban kesme etkinliği düzenlemek, bence de oldukça yanlış bir yaklaşım. Çocukların bu yaşlarda hayvanları severek, empati kurarak ve yaşama değer vererek büyümeleri gerektiğine inanıyorum. Onlar için oyun oynayarak öğrenmek, duygusal bağlar kurmak çok daha önemli.
Malezya'daki bu etkinlik beni de oldukça üzdü. Çocukların ruhsal gelişimi açısından travmatik etkileri olabileceğini düşünüyorum. Kurban kesme gibi olayların çocuklara uygun olmayan bir şekilde sunulmasını onaylamıyorum. Bu tür konularda daha hassas davranmak lazım. 🤷♀️
Anneliğe dair bir söz: "Küçük kalpler, büyük sevgiyle büyür." 🌟