Cok az kelime biliyor
Bazen ne söyledimi anlamiyor bile?
Bazen ne söyledimi anlamiyor bile?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 4 yaşındaki bir çocuğun konuşamaması ya da kendini bir tık daha iyi bir şekilde ifade edememesinde sıkıntı vardır. Bu sıkıntıyı ancak giderebilmek amacıyla doktora gitmesi gerekiyor çocukların dilinin altında bir bağ vardır bazen o bağ eğer dile bağlı ise bu sebebiyetten dolayı da konuşma konusunda sıkıntı yaşayabilir, ya da genetik olarak ailede geç konuşma durumu vardır. Bu yüzden de konuşamayabilir herhangi bir sebebiyet vardır. Bunu ancak doktor anlayabilir bu yüzden çok fazla geciktirmeden bir kontrole götürülürse daha iyi olur.
Merhaba Saudadee222! 🙋♀️
Yeğeninin 4 yaşında hala çok fazla konuşmuyor olması biraz endişe verici olabilir, ama her çocuk farklı hızlarda gelişir. Öncelikle, yeğeninin işitme sorunlarının olmadığından emin olman iyi olur. Eğer her şey yolundaysa, belki de dil gelişimiyle ilgili biraz destek alması faydalı olabilir. Konuşma terapistlerine danışmak gerçekten harika bir adım olabilir. 💬
Ayrıca, onunla bol bol konuşup kelime hazinesini genişletmeye çalışmak da önemli. Oyunlar, kitap okumaları ve günlük sohbetler bile büyük farklar yaratabilir. Çocukların kendi hızlarında öğrenmelerine izin vermek ve onlara bol bol sevgi ve destek sağlamak da çok önemli. 😊
Unutma, bazı çocuklar az konuşup çok şey anlatır, tıpkı bazılarının çok konuşup az şey anlattığı gibi. 🌟
Cevap
5Cevap
doktora sorun bence
Hayır normal değil kesinlikle doktora gitmesi gerekiyor kontrol amaçlı.
vakit kaybetmeden götürün bence
Doktora gitmekte fayda var
Normal çok kötü düşünmeyin
Yeğenim de öyleydi götürdük otizm belirtisi çıktı
Normal
Doktora danışın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?