Fakir Olupta Çocuk Yapanlar Üzerine?

Arkadaşlar 18 yaşımdayım lise bitti. Bizimkiler de tarlada tarım işçisi. Üniversiteye gideceksin deyip beni işe götürmek istiyorlar. Beni çalıştırıp paraları kendileri alıp güya beni okutmuş oluyorlar. Ben en küçük kardeşim. Diğer kardeşlerimde çalıştı. Şimdi benim zoruma giden çalışmak değil, madem fakirsiniz neden çocuk yapıyorsunuz bana bu acıyı çektirme hakkınız var mı. Mahalledeki herkesin evi çok iyiyken bizim evimiz gecekondu gibi. Toplumumuzdaki sosyal ekonomik seviyesinin çok çok altında olduğumuz belli. Bu benim moralimi bozuyor. Arkadaşım yok, beni seven bir kız vardı onuda bu yüzden reddettim. Parkta oturup simit yiyecek paramız yok. Eskiden bir liseye giderdim oda bitti. Şimdi size çok garip geliyor olabilir hani evden dışarı çıkmayan asosyal tipler varya hah işte oyum. Yani madem fakirsiniz neden çocuk yapıyorsunuz, hayattan bir beklentim kalmadı, hergün keske yoldan araba carpsada 0lsem diyorum. Bunu buraya biraz içimi dökmek için birazda düşüncelerinizi görmek istiyorum. Hatalı benmiyim hayat amacımız yok, para yok. Evden dışarı çıkamıyorsun. Üstüne birde seni çalıştırıp parayı kendileri alıyor. Arkadaşlar burada meselem yok onlarıda anlıyorum onlarda beni düşünüyor vs. ama hani ne biliym çocuğunu çalıştırıp üniversite okutturacak kadar fakirsen çocuk yapma abi. (Bu arada özel üniversite gibi değil , yurt parası , valiz parası vs. oda devlet üniversitesi
Fakir Olupta Çocuk Yapanlar Üzerine?