Sevgilim bir yıl içinde olsun istiyor benim için de bir sorun yok ama nasıl olur bilemedim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇocuk sahibi olma kararı, çiftler arasında büyük ölçüde değişiklik gösteren çok kişisel bir konudur. Bazı çiftler evlendikten hemen sonra çocuk sahibi olmayı tercih ederken, bazıları birkaç yıl beklemeyi veya kariyer, seyahat gibi diğer hedefleri gerçekleştirmeyi tercih edebilir.
Bu kararı verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler şunlar olabilir:
• Finansal Durum: Çocuk sahibi olmanın maliyeti ve bu maliyetin bütçenize etkisi.
- Kariyer Planları: Her iki partnerin de kariyer hedefleri ve çocuk sahibi olmanın bu hedeflere etkisi.
- Yaşam Tarzı: Mevcut yaşam tarzınız ve çocuk sahibi olduktan sonra nasıl değişeceği.
- İlişki Durumu: İlişkinizin sağlamlığı ve ebeveynlik için hazır olup olmadığınız.
En önemlisi, her iki partnerin de bu konuda rahat hissetmesi ve kararın ortaklaşa alınmasıdır. Açık iletişim ve dürüstlük, bu tür önemli kararları alırken kilit rol oynar. Sevgilinizle bu konuyu detaylı bir şekilde konuşarak, her iki tarafın da duygularını, beklentilerini ve endişelerini paylaşmak faydalı olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlendikten 1 ya da 2 yıl sonra yapılmalı. Neden dersen çünkü insan önce Evlendikten sonra birlikte olduğu kişiyle önce beraber geçinebilmesi, anlaşabilmesi önemlidir ve bunları yaptıktan sonra birlikte iyi vakit geçirmeli 1 ya da 2 yıl çünkü çocuk yapmaya karar verdiğiniz de cok fazla sorumluluk almış olacaklar ve 1 o kadar çok yoğun olacaklar çünkü çocuk büyütmek hem çok emek ve cok sabir isteyen bisyedir hem çok masraflıdi yani bu zamanda dünyanın en zor işidir diyebilirim hem geçici ve cok sabır isteyen bir süreçtir.. Hem 1 de 1 ya da 2 yıl sonra çocuk yapmayı düşünüyorsanız önceden çocuk için biraz birikim yapmalıdır o o zaman biraz rahatlarlar ama kimisi var evlenir evlenmez direk çocuk yaparlar sonra evlilik düşündükleri kadar kolay olmayınca ayrılıyorlar olanda çocuğa oluyor..
00 Yorumla
+1 yılŞimdi illa herkes aynı zaman içerisinde çocuk düşünecek, yapacak, o sorumluluğu alacak diye bir şey yoktur. Burada mühim olan iki tarafında birbirinden sorumluluk açısından emin olmasıdır. Eğer çiftlerin ortak kararı çocuk yapmak ve bu sürece girmek ise sağlıklıdır. Fakat bir taraf istiyor, diğer taraf istemiyorsa saygı gösterilmesi ve her iki tarafında sağlıklı aldığı kararlar ile ilerlenmelidir. Bana göre evet ben evlendikten kısa süre sonra çocuğum olmasını isterim çünkü bu sorumluluğu kaldırabilecek, hazır biriyim. Fakat eşim ne der, ne düşünür onunda sözleri benim için önemlidir. Kısaca kişiden kişiye değişir net bir süre veremem.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 yıl beklemek şart, bunu herkese dostça diyorum ama kimse dinlemiyor. Bir kaç yılda boşanıyor insanlar çocuk 1-2 yaşında iken evlilik bitiyor olan sadece çocuğa oluyor kimse bunu hesaplamiyor. En azından 5 yılda evlilik yürüyor mu değil mi görülür. 5 yıl sonra yapılan çocukla biterse bu kaderdir ama insanlar evlilik sonrası ilk yıllarda çocuk aklı varsa yapmaz
018 Yorumla- +1 yıl
5 yıl. cok. uxun brnce siz neden 5 yıl dediniz ki
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 yeterince detaylı açıkladım nedeni
- +1 yıl
Evet okudum ama 5 yıl uzun bununla ilgili travman mı var
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 hayır yok ama doğrusu bu bana göre
- +1 yıl
Vaktin varsa normalden yazar mısın danışmak istediğim bir şey vardı
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 sende çocuk düşünüyor musun konu bu mu
- +1 yıl
Konu o değil başka
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 nedir? Buradaki konu çocuk evlilik
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 Instagram var mı yaz varsa
- +1 yıl
Sosyal medya hesabım yok maalesef
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 konu nedir o zaman? Çocuk ve evlilik mi?
- +1 yıl
İlişki ile ilgili sevgililik sevmek vb
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 yok ben soruya göre sandım. Olmaz
- +1 yıl
Evlilik ledeilgili neyse teşekkür ederim yinede selam ve dua ile
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 evlimisiniz
- +1 yıl
burada kimseyi rahatsız etmesek sizin için uygunsa normal den yazarsınız
Cevap sahibi+1 yıl@Arayış0702 sadece evlilik sordum
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar dua ile teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🥰
Öncelikle, bu harika bir haber! Çocuk sahibi olmak büyük bir karar ve er ya da geç bu konuşmayı yapmanız gerektiğini bilmen çok güzel. Her çift için bu süre değişir. Kimileri evlendikten hemen sonra çocuk sahibi olmak isterken kimileri de biraz daha beklemek isteyebilir. Bu tamamen size kalmış! 🌟
Eğer ikiniz de hazır hissediyorsanız ve maddi-manevi olarak da bu yükün altından kalkabileceğinize inanıyorsanız, bir yıl makul bir süre bence. Bu zamanı birbirinizi daha iyi tanımak, birlikte vakit geçirmek ve bazı önemli adımları atmak için de kullanabilirsin.
Unutma ki, bazen en güzel planları bile hayat belirler. Çocuk yapmayı düşünüyorsanız bile bir süre denemeniz gerekebilir. Acele etmeyin ve birbirinize destek olun. 🥰
Sonuçta, "Çocuk yapmak düğmeli pantolon giymeye benzer; planlar harika olabilir ama bazen fermuarın takıldığı gibi işler her zaman düğmelere uymaz." 😄00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
54Cevap
Öncelikli olarak birbirinizi tanımak için biraz zaman tanıyın. Eğer bir anlaşmazlık olursa (düşük bir ihtimal olsa da) çocuk varken karar vermek zorlaşır.
Ayrıca çocuk yaparsanız artık boş zamanınız olmayacak, en az 20 yıl.
Evliliğin ilk yıllarında bol bol seyahat edip yeni yerler gezin. Baş başa ilişkinizin tadını çikarin.12 Yorumla- +1 yıl
Yazı çok tanıdık ama nick yabancı... Bilemedim
+1 yılBen kesinlikle ilk 5 yıl düşünmem çocuk benim için tamamen ayak bağı ben 5 yıl eşimle vakit geçirmek eşimle evliligi tatmak isterim pat diye çocuk yapıp hayatı kendime zehir edemem hiç.
10 Yorumla
+1 yılİstemekle düşünmekle olmuyor kimi şeyler.. kimi şeyler var ki.. ne kadar plan program da yapsan olmayınca olmuyor.. hayat bu.. hiç belli olmuyor.. sağı solu..
10 Yorumla
+1 yılBunu bence burada ki cevaplara bakarak uygulamayın ben de dahil. Çünkü herkes kendi hayat şartlarına göre düşünür bu durumu...
10 Yorumla
+1 yılMümkünse düşünmeyin de :d
Bana kalırsa en az 2 sene sonra, başbaşa evliliğin tadını çıkarın, birbirinizle anılar biriktirin de sonrasında çocuk düşünün.10 Yorumlaçiftlerin beklentilerine bağlı bir durum. ben 3. günden olayı tamamlamıştım... Eğer aşktan ani bir evlilik olduysa bence 3 sene uzak durmak daha iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de isen bu pek sana bağlı olmuyor. Teyzeler maşallah "ne zaman, niye olmadı, olmuyor mu, e hadi..." 🤣🤣🤣
Onlara ne oluyorsa...
00 Yorumla
+1 yılBen evet der demez düşünmeye başlarım direkt 😃 Bu konuda eşimden başkasının fikirleri umurumda olmaz, eşimle konuşurum ve onunla karar veririm sadece.
00 Yorumla
+1 yılAkliniz varsa yapmayin... En az 3 4 sene... Askinizi yasayin... Evliliğin tadını çıkarın
Cocuk yaptiniz andan itibaren normal kari koca hayatini cookk ararsiniz.00 Yorumla
+1 yılİlk 1 yılınız düğünden kalan borç harç sonra akraba işleri vb ile geçecek sonraki yıl eve harcanacak dekorasyon değişimi vb. 3. 4. Yılları gezmeye harcayın keyfinize bakın sonra yapın
00 Yorumla
+1 yıl1-2 yıl içinde düşünülmeli bence ya da ne kadar iyi tanıyabilirseniz o kadar, çünkü artık ne erkekler düzgün ne de kadınlar. Düzgün olanına da denk gelmek çok güç.
00 Yorumla
+1 yılNe zaman hazır olursa ciftler o zaman. Bn 5 sene so ra yapmistm eşim istedg içn bana kalsa 10-15 sene daha çocuk yapmazdm oğlum doğunca ne kadr haklı oldgmu anladm
00 Yorumla
+1 yılYa ben evlendiğimde bol bol gezmek, bjr şeyler denemek istiyorum 4-5 seneye sığdırabilirsem şayet bunları sonrasında çocuk düşünürüz.
10 Yorumla
+1 yılİlk 5 sene bence düşünülmemeli. Aynı evde çok başka insanlara dönüşebiliyor çiftler iyi tanımak gerek aynı evde de.
10 YorumlaEn az 2-3 yıl sonra bence. Çiftler önce aynı çatı altında birbirini beraber bir hayat gevirip cocuk buyutebilir miyiz bunu iyice tartmalilar
00 YorumlaYaşım itibari ile Evlensem de Çocuk düşünmem. Büyük bir ihtimal ile de ilk evliliği 40 lı yaşlar da Yaşarsam yaşarım
00 YorumlaEğer yaşınız küçükse ve devamlı cinsellik yapıyorsanız siz istemeseniz da ilk aydan hamile kalırsınız zaten
00 YorumlaIlk sene olmamalı bence daha çok kendinize vakit ayırmalisınız
Ikinci seneden sonra düşunurdum ben olsam...00 Yorumla
+1 yılSorumluluğu kaldırabileceğinizi düşündüğünüz zaman düşünülür.
10 Yorumla
+1 yılEn az 1.5 sene yaşınızda gençse evliliğinizi yaşayın
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBazen sen düşünürsün Allah vermez. Bazen istemezsin Allah verir
00 Yorumla
+1 yılVallahi kötülük yapan yapar bunun zamanı yok evlilik kumar gibi iyi kötü şansına ne çıkarsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 yıl içerisinde çocuk için erken olur birbirinizi tanıma uyum sağlayabiliyor musunuz bunları gözlemleme ve gezme zamanı olmalıdır evliliğin en az 3. senesi çocuk düşünülebilir
00 Yorumlaİlla yapılacak diye bir şey yok illede yapacaz diyorsanız da istediğiniz zaman hazır hissettiğinizde
00 Yorumla27 yaşında evlenirsem 1-2 yıl içerisinde yaparım ama 25 yaşında evlenirsem 3 yıl kesin beklerim
01 Yorumla- +1 yıl
Peki 26 yaşında evlenirsen? 🤣
+1 yılen az 2-3 yıl sonra bir birbirinizi tanıyın önce
00 Yorumla
+1 yılHele bi evleninde 😒 ayrılıp ayrılmayacağınızın garantisi bile yok
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi ama ben 1 yıl sonra düşünürdüm
00 Yorumla
+1 yılEvlendiyseniz zaten çocuk olması içindir. bu da evlilik süresince her an.
00 Yorumla
+1 yılBen hemen istemem açıkçası evlenirsem. Önce eşimle zaman geçirmem lâzım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirine değer verirsin akışta o değerden bşr canlı meydana gelir. Kendi gelişir tadı o çıkarmak gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaşın 25 üstüyse 1 yıl sonra hamile kalınmalı bence ama 25ten küçükse en az 2 yıl yapılmamalı. çiftler birbiriyle vakit geçirebilmeli
00 Yorumla
+1 yılÇocuk işi nasiptir olsa da yetistirebilmek millete hayırlı evlat olması önemli çocuk gerçekten çocuk oyuncağı değil bakabileceksen olmalı ve sevgilinle evleneceğin bir yerde mi yazıyor belki hayırsız:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYasimdam dolayi evledigim. gibi cocuk yaparim gec olmadan
15 Yorumla- +1 yıl
Neden bu kadar geç kaldın ewlilige?
Cevap sahibi+1 yıl14 yasinda evlendim 19 da ayrildim Şu an . Yas 43 cocuk icin evlenmek istiyorum bakalim kismet
- +1 yıl
Hmm yaş baya olmuş bende 35 oldum hala bekarım bende ewlenip çocuk yapmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılYa erkekler icin o kadarda degilde. bayanlarda 40 dan sonra sikinti iste gebelik
- +1 yıl
Ewt menopoz donemide başlıyor sanırım
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemen yapılmalı bence, ne o öyle bekliyorlar beş sene, on sene. Yarına çıkacağımızın garantisi var mı?
10 Yorumla
+1 yılMental olarak iki tarafta hazırsa ve bir çocuğa bakabilecek maddi durumda olduğumuzu düşünüyorsanız hemen yapılabilir ama yok biz gezelim eğlenelim diyenleri bilemem 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSüresini bilmem ama biraz evlilik içinde tanımadan öyle bir şeye kalkışma
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin 2. Senesi isterim
00 Yorumla
+1 yılNet kararınız yoksa hiç yapmayın çünkü çocuk olduktan sonra ayrılırsanız olan çocuğa olur
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yıl2 sene evliliğin tadı çıkmalıdır
Çocuk eve bağlar zamanını ona ayırırsın genelde00 Yorumla En mantıklı olan da zaten o yıl içinde çocuk yapmak.
00 YorumlaBir yıl iyidir önce kendiniz eşiniz evliliğe hazırmı
00 Yorumla
+1 yılbence hiç düşünmemeli
10 Yorumla
+1 yılEn az 3 yıl sonra makbuldür
10 YorumlaBana göre 2 sene sonradan.
00 Yorumla
+1 yıl1 sene gezilir eğlenilir sonra çocuk
00 YorumlaHemen hemen hiç hiç korunmam 🙈😂
00 Yorumla
+1 yılEn az 8 ay geçmeli bence
00 Yorumla
+1 yılBir yıl erken değil mi ya
00 Yorumla
+1 yılYeterince paranız olduğunda
00 YorumlaBen evlensem hemen isterim
00 Yorumlakendinize güveniyorsanız her zaman olur
00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa hiçbir zaman düşünülmemeli
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılEn az 5 yıl geçmeli
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 327 cevap paylaştı. Evlilik yapılan kişiye bağlı açıkçası
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 445 cevap paylaştı. 2 ,3 sene sonra olabilir
00 YorumlaBirbrinizden emin olduğunuzda
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlendikten sonra yapın hemen 1 sene içinde oluyor zaten
00 YorumlaEn az bir sene beklemek lazım bence.
00 Yorumla2 bence birbirimize doymamız gerek.
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem