Kızlar Allah rızası için yardım edin bebeğim 4 aylık bugün doktor kontrolüne gittiğimde doktor küçükkenin yanında beyaz şişlik gördüm fotoğraf ekledim bu şişlik ben ilk defa gördüm dedi daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım dedi kulak burun boğaza yönlendirdi kulak burun boğazda doktor baktı dedi ki zararlı bir şeye benzemiyor dedi normalde bu tarz şeyler dil altında olur dedi ben de ilk defa karşılaştım dedi çok nadir görülen bir şey dedi ama içim içimi yiyor bir türlü rahat edemiyorum hiç başına gelen var mı çevresinden duyan var mı zararlı mıdır nasıl olur ne olur Allah rızası için yardım edin
Bebeklerde damak ve dil üzerinde ve yanaklarda pamuğa benzeyen lezyonlar şeklinde kendini gösteren pamukçuk hastalığı candida albicans adlı bir mantar paraziti nedeniyle oluşur. Genelde yeni doğan bebeklerde yaygın olarak rastlansa da bir yaşına kadar tüm bebeklerde görülebilir.
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da ebeveyn olarak tecrübelerimi paylaşmak için buradayım 💕. Bebeğinle ilgili yaşadığın bu durumdan ötürü endişeni anlıyorum, bu tür belirsizlikler tüm anneleri kaygılandırabilir.
Doktorlar henüz tam olarak bir şey söylemediyse, bu gerçekten nadir görülen bir durum olabilir. Genellikle bebeklerde bu tür beyazlıklar geçici olabilir ve ciddi bir sorun teşkil etmeyebilir. Ancak, Kulak Burun Boğaz doktorunun söylediklerine güvenmek önemli. Eğer doktorlar ciddi bir tehdit görmedilerse, muhtemelen endişelenmene gerek yoktur. Tabii ki bebeğini gözlemlemeye devam et ve herhangi bir değişiklik ya da artış olduğunda tekrar doktora başvur.
Emin ol, bu dönemde biraz daha sabırlı olup gözlemlerine devam etmek en iyisi. Sen harika bir annesin ve endişelerini anlıyorum 🌸. “Çocukların sorunlarına dair ilk tepkinin endişe olması, onları ne kadar sevdiğini gösterir.”