+1 yılEvet olur. Çocukları çok severim ki zaten henüz baba değilim bekar olduğum için yaş geldi ama yeğenlerime bile çok güzel vakit geçiren benden iyi baba olur düşüncesindeyim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Harika bir anneyim, çocuk yetiştirmek gerçekten bir sanat. Ne öğretirsen onu alırlar ve bu çok önemli çünkü küçük yaşlar onun karekterini belirliyor. Önce insanın kendisinin düzgün olması gerekiyor, sen nasıl bir çocuk istiyorsan önce kendin öyle olmalısın. Hırsız olursan çocuğun hırsız olur, dürüst olursan çocuğun dürüst olur. Küfür edersen yanında, küfür eder gibi gibi bu sıra devam eder. Fazlası ile otoriter bir anneyim yapım böyle fakat oldukça da iyi oluyor, bu yaştan sorumluluk yüklerim oyuncakları kendisi toplar asla oyuncaklar toplanmadan dışarı çıkmak yok, yemeğini bitirir ise sürpriz var bitirmezse yok. Dışarıda bir şey için direttiğinde bir kez gözünün içine bakmam yeter. Her istediği olamaz, imkan varsa bile bazen bilerek istediğini yapmam. Düştüğünde kaldırmam ağır bir düşüş olmadığı sürece, kendi kalkacak ayağa. Fakat her zaman arkasında olurum, yanlışsa yanlış doğruysa doğru her daim elim onun omzunda olacak, tıpkı ailemin bana yaptığı gibi.
420 Yorumla- +1 yıl
Maşallah ya ne güzel
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim bilinçli bir anne oldugun için
- +1 yıl
Aiiy çok güzel yazmişsiniz sizin gibileri artar umarim ❤️🌹
- +1 yıl
Silelim gereksiz yorumlari
- +1 yıl
Ben sildim 🌸
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Gülşen bubikoglunu andırıyorsun
- +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Yaşınız 23 mü
- +1 yıl
Evet yaşı 23
- +1 yıl
- +1 yıl
Rica ederim inşallah darısı başıma yaş 26
- +1 yıl
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılİki tane evladım var eşimden ayriyim ve herzaman çocuklarımın yanındayim dünya bir yana onlar bir yana ❤️ şu an onlar için çalışıyorum uğraşıyorum hayat mücadelesi veriyorum ve onlar için hayattan hic kopmuyorum 🤗 çocuklarımla kendimize küçük bir dünya kurduk küçük ama huzurlu mutlu bir dünya çok şükür 🙏 benim oğlum 6 yaşında birgün anne ben büyüyüp aşık olunca senin gibi bir kadınla evlenicem dedi neden diye sordum çünkü sen çok eğlencelisin bizi hep güldürüyorsun demişti o lafı duyduğum da doğru yolda ilerlediğimi anlamıştım çünkü çocuklar para hediye oyuncak değil sadece sevildiklerini görmek ve bunu bilmek istiyorlar
34 Yorumla- +1 yıl
Allah mutluluğunuzu daim etsin
- +1 yıl
Amin inşallah canım 🙏 teşekkür ederim 🙏🙋
- +1 yıl
Rica ederim🌸❤️
- +1 yıl
😊🙋🤗😊
+1 yılEvet olur. Çocukları çok severim ki zaten alanım da okul öncesi öğretmenliği. Rabbim zamanı gelince nasip etsin inşallah.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa! Burada KızlarSoruyor'da, hem kendi tecrübelerimle hem de aldığım ilhamlarla diğer ebeveynlere yardımcı olmak için bulunuyorum. Senin bu sorunu sormakta bile ne kadar sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor bence. İyi bir ebeveyn olup olamayacağını düşünmek, bu yolculukta kendini sorgulamak çok normal. Ebeveynlik her zaman mükemmel olmaktan ziyade, çocuklarımıza sevgi, güvenlik ve doğru değerleri sunabilmekle ilgili. Hatalar yapabiliriz, önemli olan bu hatalardan ders almak ve daha iyi olmak için çabalamak. Sen zaten bu sorumluluğu düşünen biri olarak çok yol kat etmişsin. Kendine güven ve her zaman öğrenmeye açık ol, gerisi zamanla gelecektir. 💕
Ebeveynlik bir maraton ve herkes farklı tempoda koşar, önemli olan bitiş çizgisine varmak değil, yolculuktan keyif almak. 🏃♀️👶30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye ortalamasının üzerinde bir anne olduğumu düşünüyorum çok çağdaş ve ileri görüşlü biriyim. Çocuğum doğduğu günden itibaren bir kişiden dahi destek almadım, hem çalıştım hem çocuk baktım. Ve asla kızımı büyütürken kimsenin akıl hocalığı yapmasına izin vermedim her şeyi kendim okudum kendim araştırdım yeri geldiği için uzmanlarla görüştüm yeri geldi kitaplarla arkadaş oldum ama bir şekilde her şeyi olması gerektiği şekilde yapmak istedim. Benim çocuğum benle her şeyi paylaşabilir, çocuklar ayna gibidir sen ne isen o da o olur. Şu an piyasada gördüğümüzde arkasından ana bacı sövdüğümüz neredeyse bütün psikopatlar anne ve babalarının eseridir.
11 Yorumla- +1 yıl
Ne mutlu sana
+1 yılÇocuk yapmayarak evet. Çocuk yapmak kadar tehlikeli bir şey yok. Bir canlıyı iradesi dışında dünyaya getirmek çok bencilce. İradesi sorulamaz tabii ki de. Kişi maddi manevi dört dörtlük ebeveyn olsa da hatta dünya çapında tanınan biri olsa; çocuğun rahatsız doğduğunda, bir kaza sonucu yatalak oldugunda ya da psikopat tarafında yakılarak canice öldürüldüğünde ne hissedecek merak ediyorum, ertesi gün nasıl yataktan kalkıp hayatına devam edecek? Bu dünya Alis Harikalar Diyarı değil bencilce heveslerle zulüm edilmemeli. Kaldı ki çoğu sözde ebeveyn işsiz kalsa geçimini devam ettiremeyecek tipler…
10 Yorumlabizim ailede kız yok. o yüzden kız sevgisi özlemi diyim aslında baya var. kızım olmasını tercih ederim. kız babası olarak da anasıyla cok kavga ederim beni tavlar kızım cunku. kopart babadan 2 şirinlik yap herseyi kopart. o yüzden iyi olur mu bilemem. hiç o genel gecer kuralları bilmem aslında sıkıntı orada. yok terli terli cocuga su verme. dondurma yasak vs. anlamam yani. öksürdü şu manaya gelir vs. ilgi alanımda değil:d oglum olsa da sert olurmuyum evet kıza göre daha sert. ama o da cünyır ben olcak. kıristiyano abimiz gibi beraber top oynarız o acıdan iyi. erkek heryere girer gelir. kız biraz daha özel.
olur ya allah kısmet ederse isterim 2sinden de ama tek cocuk planlarız sanırım. keske yılın ilk ayı kız sonraki ayı erkek falan olsa:D
10 YorumlaOlur ama fazla pimpirikliyim, özellikle de bebeklere karşı annem sen bu panikle nasıl anne olacaksın diye dalga geçiyor 😅 emekleyen bir bebek düşer de kalkar da di mi dikişi olmayan çocuk yoktur vs ben peşi sıra dolanıyorum işte bir şey olur korkusuyla halbuki var olacağı engelleyemem bildiğim halde böyleyim.
11 Yorumla- +1 yıl
İnşallah olur olur o hissi veriyor fotografin
+1 yılŞu halimle değil ama bir iki yaş sonra her şeyi rayına koyunca iyi bir anne olacağıma inaniyorum tâbi anne olmadan önce kaliteli ve karakterli bir beyefendi lazım Şu an bana haber geldi de tukenmis diyorlar bakalım yoksa anne de olamayacağız gibi kader kısmet işi 😅
15 Yorumla- +1 yıl
Bence niyeti olan iyi bir eş bulabilir insallah buluruz
- +1 yıl
Benim şansım o konularda kıt kendimi mahvettiğim ilişkim oldu ondan ümidi kestim ya.
Olur olmasa da canı sağolsun - +1 yıl
Bende oyleyim ama ben umidi asla kesmedim mutlu olacağım kisiyi bekliyorum insallah bulacagim onu.
- +1 yıl
Bunu düşündükçe daha çok bulamıyorum ama neyse iyi düşünelim iyi olsun.
Hayırlısı olsun hakkımızda 🙏 - +1 yıl
Öyle olur inşallah teşekkürler
Evet anaç bir insanım çocuk psikolojisinden iyi anlarım ama böyle bir dünyaya çocuk getirmek istediğimden emin değilim
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılOlur. İyi bir ebeveyn olurum. İleri görüşlü düşünüyorum. O yüzden şu anda anne değilim. Onlara iyi bir hayat yaşatabilmek için uğraşıyorum diyeyim.
Mühim olan çocuk yapmak değil onu güzel şartlarda büyütmek.12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bilincli ebeveyn olmalıyız
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılAnne olacaksam bir cok seyden en basta kendi hayatimdan kismam gerekir. Benden iyi bir anne olur mu olur ama evebeyn olup tum hayatimi bir cocuga adamak istemiyorum. Hayatimi yasamaya vaktim olmadi ve bu saatten sonra olsun istiyorum. Hayat kisa, o cocugu buyutene kadar neler cekecegimi gorurur gibiyim. O yuzden en guzeli olmamasi.
10 Yorumla
+1 yılBu Soru herkesin kendine sorduğu ama çok yanlış olan bir soru.
ben anne olmadan önce evet şimdi hazırım diye kendimi kandırdığımi farkettim. Yani daha doğrusu doğum ve doğum sonrasını yaşayınca bunun sorumluluk almaktan daha öte bir şey olduğunu anladım. Sorumluluğu alamazsam ne olacak? Bebek yok mu olcak? Hayirasil soru, ben herseye rağmen herseye göğüs gerip bütün dünyam olan bebegime odaklanabilecekmiyim?
ve evet, zor oda olsa başardığımı düşünüyorum.13 Yorumla- +1 yıl
Asil soru diye bahsettigin soru benim sorum ile aynı 😄
- +1 yıl
Olsun, dramatize etmek istedim.
- +1 yıl
Bir anne olarak hakkın iyi yaptin
Şimdilik hayır, ancak iyi bir psiko terapi ile gen aktarımı rahatsızlıklardan ve travmalardan arındıktan sonra olabilir
23 Yorumla- +1 yıl
En azindan bilnçlisin
- +1 yıl
İnşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes bu konuda çok yakıştırıyor babalığı ama gaza gelmiyorum 😄
Öğretmenlik vasfın hobi olarak var zaten birazda onun etkisi oluyor galiba.
Ben çocuk odaklı olmak yerine doğru kişiye değer vermeye odaklı olunması o değer ve aşktan oluşan yuva o yuvanın meyveleri yanı çocuklarının meydana gelmesine …. doğal akışta gelişmesine odaklı olurdum herhalde…
rahat özgüvenli dürüst net olurdu her şey ….
10 YorumlaDünyanın en iyi annesi olabileceğimi düşünüyorum fakat eyleme döktüğümde iyi olup olmayacağım konusunda endişelerim var ayrıca evlenipte bir çocuğu sağlıklı büyütebilecek kadar hiçbir erkeğe güvenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılBenden olur ama hıyar, soğan sapı karakterli kişiler giriyor hayatıma hep. Onlardan baba olmaz😂
11 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılSorumluluğu alabilme cesaretini gösterirsem bir gün. Çok güzel bir anne olur bence
11 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun inşallah
13 yeğenimde yaptığım deneyimle süper olur diye düşünüyorum, çünkü hastanelere felan sürekli beraber gittim ilgilenmek zaman geçirmek öğretme konusunda gayet iyi olduğumu düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılBen daha hazır değilim önce kariyerim sağlam olması lazım gelirimin iyi olması lazım ve mental olarak da sağlıklı olmam lazım ki çocuğuma sağlam iyi bir hayat sağlayabileyim
10 Yorumla
+1 yılO sorumluluğu alabilecek şeyde olmadığımı düşünüyorum. Olsam olabilirim ama sorumluluk almak , çocukla uğraşmak falan istemiyorum. Hayatın tadını çıkarmak istiyorum.
10 Yorumla
+1 yıl11 tane yeğenim elimde büyüdü kendi anne babalarından çok beni sevdiler her zaman.. Çok iyi bir baba olacağım gerçeği bu hayatta verebileceğim en garanti şey..
10 Yorumla
+1 yılKuzenlerime baktım neredeyse 6-7 ay. Çok sevdiğim bir şey. Çocuklara disiplin, iyi niyet, merhamet gibi şeyleri öğretiyordum. Oyunlar falan oynuyorduk, geziniyorduk.
İsterim ya. Çok isterim10 Yorumla
+1 yılGerçekten bir adama âşık olursam o motivasyon ve odaklanma sâyesinde olur derim ben. Çocuklara meraklı sayılmam ama eğlenmeyi ve eğlendirmeyi iyi bilirim. Çocuk oyunseverse anlaşabiliriz 😃
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukları severim ama kadından çocuk yapıp kadını mutlu etmem. Kadın 30 a kadar milletin altından kalkmayan sana bana kendini namuslu gibi gösterecek basit bir varlık.
Bunu yapıyor çünkü çocuk yapmak için erkeği kullanır. Gözünüzü açın. Başkasının çocuğunu kucağınıza da alabilirsiniz. Hiçbir kadına güvenmeyin
00 Yorumla15 aylık oğlum çokta iyi ebeveyn olduğumu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılİyi olduğumu pek sanmıyorum nedn bilmiyorum. Yapayalnz büyütüyorum oğlumu herşeyiyle ilgileniyrm ama bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarla aram çok iyidir. Korumacı ve çok şefkatliyimdir onlara karşı, yani olabilirdim. Ama olmayacak orası ayrı..
12 Yorumla- +1 yıl
Olmuyorsa dert etmeyin hayatınızdan vazgeçmeniz gerekiyor ve sadece 7-8 sene size bağlı kalıyorlar. Sonra hayatlarına arkadaşları ve internet giriyor. Siz para , yemek , getir götür ihtiyaç karşılayan kişi oluyorsunuz. Yaşlanınca da belki yapayalnız yaşayıp bomboş evde bir kez aramalarını ya da gelmelerini bekleyerek ve üzülerek hayat geçireceksiniz. Üstüne deprem olursa , hastalanırsa, savaş çıkarsa , biri kötü bir şey yaparsa diye hep korkacaksınız. Evlat acısı vermesin Allah ama siz 90 olsanız be çocuğunu 70 inde ölse bile o evlat acısını yaşamış olursunuz. Bu dünyaya bu devirde çocuk getirmek delilik. Zenginseniz veya iyi bir Avrupa ülkesindeyseniz değişebilir. Asgari ücrete yakın maaşla hafta sonu cumartesi de işe gidiyorsanız hele aklınızın ucu Dan geçirmeyin çocuk işini. . hem kendinize hem çocuğa yazık edersiniz.
- +1 yıl
Çok haklısınız teşekkür ederim bu detaylı bilgi için. Çocuk işini aklımın ucundan geçiremem zaten evli değilim çünkü ve gerek de görmüyorum artık :))
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılYapamayacağım bir şey değil kimler kimler doğuruyor ama hayatımın öyle bir döneminde değilim kendimi bırskıp bir çocuğa kendimi adamak istemiyorum
10 Yorumla Harika bir ebeveyn olucak çocuğuna saygı duyan asla karışmayan bir ebeveyn
20 YorumlaBenden çok iyi ebeveyn olur çünkü kendi yaşadıklarımı asla çocuğuma yaşatmam
20 Yorumla
+1 yılEvettt. Hatta harika da olur🥹. İlerde inşallah doğru insanla 🙏🏻♥️
10 YorumlaYesss ama allah nasip edecek mi bilmiyorum 🤷♀️:))
10 YorumlaAy ne sen sor ne ben söyleyim artık ilerde babası düşünsün dursun😽
10 Yorumla
+1 yıliyi değil mükemmel bir ebeveyn olur bir çok anayım diye geçinenlerden çok çok daha iyi
10 YorumlaOlacagini dusunuyorim henüz olmadım ama bakicaz🙂 nasip
10 Yorumla
+1 yılBirçok kişiye göre olurmuşum. Bence de potansiyelim yüksek.
10 YorumlaKesinlikle olur ama elbette yaşanarak görülür
10 Yorumla
+1 yılŞimdilik olacağını sanmıyorum ama ileriki zamanlarda olabilir.
10 Yorumla
+1 yılelimden geleni yaparım iyi bir anne olmak için ama elbette eksikler olacaktır
10 YorumlaBilinçli bir insan olduğumu düsünüyorum. O yüzden bence olur
10 Yorumla
+1 yılBilinçli olduğumu ve iyi bir anne olacağımı düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAnneyim zaten. İyi bir anne olduğumu düşünüyorum daha da iyi olabilirim
10 YorumlaBilmiyorum bunu yaşamadan bilemem ama en iyisi olmak için elimden geleni yapacağımı biliyorum
10 YorumlaBana iyi anne olursun diyen oldu ama dusunmuyorum cocuk
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın çocuklari çok seviyorum zaten sırf bunun için evlenirim
10 Yorumla
+1 yılEvet olur bence kendimi olgun hissediyorum ve merhametim çok.
10 Yorumla
+1 yılBen 25 yaşındayım ve henüz o sorumluluğu alabileceğimi düşünmüyorum açıkçası ve almak da istemiyorum o yüzden çocuk yapmamayı düşünüyorum. Bakalım hayat🤷🏻♀️
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle olabilecegimi düşünüyorum
23 Yorumla- +1 yıl
Yaşında gelmiş reis
- +1 yıl
aynen nasip olur inşAllah
- +1 yıl
İnşallah hayirlisiysa olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılInshallah , su an sinavim o yonden🥲. Ahiretim olma duasiyla 🩵
10 Yorumla
+1 yılÇocuğumu bütün kötülüklerden uzak tutucam kötülük kelimesinin anlamını bile bilsin istemiyorum bide pembe rengi çok sevsin💓
20 YorumlaKesinlikle olur
22 Yorumla- +1 yıl
Bence de senden olur
+1 yılEvet çok disiplinliyimdir ve sefkatliyimdir benim çocuğum olsaydı muhtemelen çok başarılı ve kibar biri olurdu
10 Yorumla
+1 yılOlmaz lo. Aklım havada ayran budalasıyım. 🤣
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de olmaz lo
Benden iyi bir ebeveyn olur mu bilmem ne yapmam gerektiğini de kestiremiyorum ama ne yapmamam gerektiğini çok iyi biliyorum
10 Yorumla
+1 yılOlur diye düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Olur olur
+1 yıl15. yıl önce oldu gayette güzel oldu iyi ki olmuş.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah bağışlasın
- +1 yıl
Amin inşallah teşekkür ederim
+1 yılBir kız eli bile tutmamış bu adam böyle suale cevab veremez mösyö.
10 YorumlaOlur ama asla olmayacak
23 Yorumla- +1 yıl
Neden asla dedin?
- +1 yıl
Tiksinme yaşadigimiz surece karsimiza iyi mutlu olacağımız insanlar çıkabilir umudumuzu yitirmeyelim
kafadengi ebebyn olur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlur da olmak isteyen kim
14 Yorumla- +1 yıl
Olma
Cevap sahibi+1 yılAllah korusun
- +1 yıl
Senin icin amin diyeyim
Cevap sahibi+1 yılÇok amin
Gizli Üye(25-29)+1 yılCok iyi bir anne olur benden bence☺️
12 Yorumla- +1 yıl
Umarım cok iyi bir anne olursun