- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle bütün vesveselerden kurtul ablacığım. Yetemiyorumlar yok. Benim yapabildiğimin en iyisi bu özgüveniyle yaklaş olaya. Eski eşinin eksik bıraktığı yeri sen tamamlayamazsın. Çocuğunun bir kanadını kırık bırakmak senin kararın, senin isteğin değildi. Bizim kültürde çok severler kadına bütün suçu yüklemeyi. Ne olursa olsun kadın dayanmalıymıştı gibi konuşmayı, ahkam kesmeyi. Bunların hiçbirine kulak asmayın. Bir ilişki tek taraflı yürümeyeceği gibi, bir çocukta tek bir ebeveynle tamamlanmaz. Ama buda onun sınavı, bunu kabul edin.
Bir ebeveynin çocuğuna verebileceği en ulu özellik bence herşeyi olduğu gibi görmenin yanı sıra bir de herşeyi olduğu gibi kabullenme özelliği. Bazı şeyleri söyleyebilmemiz lazım. Biz çocukları hep koruma üzerine yaşarız. Ama nekadar hızlı yüzleşirse okadar hızlı baş etmeyi öğrenir. Evet babası ilgilenmiyor, alakasız belki ama bak bir sürü akrabası var. Annesi var, ona herşeyin en iyisini vermeye çalışan. Yetemiyorsan bu seni kırar belki ama yapabildiğinin en iyisi yetemiyorsa, dahası olamaz ki. Ki bana kalırsa asla öyle bir şey yoktur.
Benim annemle babam evliydi, hâlâ evliler. Ama babam bir gün ilgilenmedi bizimle. Hep korktuk ondan. Ağzımızı açmaya çekindik. Öfke patlamalarından korunmak için ne gülebildik ne ağlayabildik. Biz onu hep rahatsız eden faktörlerdik. Annem elinden gelenin en iyisini yaptı. Yetebildi mi? Kendi görevi olan kısmı fazlasıyla yerine getirdi. Arkadaşlarıma anneleri dışardan yemek alsınlar diye para verirken, annem sabahları kalkar, azlığımı hazırlar, içeceğimi koyardı çantama. Evde bir gün sıcak yemeksiz bırakmadı bizi. Ama babamın bıraktığı boşluk hep kaldı içimde. Hepte olacak. Bazen sokaktaki yabancılarla daha sıkı fıkı olabilen ben, konu babama geldiğinde sadece bakakalıyorum. Peki bunun sebebi annem mi? Annem bunun önüne geçebilir miydi? İkisinin de cevabı hayır. Çocukluğumdaki bütün eksik kalan yerlerimi eksik bırakmak babamın kararıydı. Annemden Allah razı olsun. Babamla Allah katında tekrar görüşeceğiz.
21 Yorumla
Soran+1 yılYa ben boyle durumlarda nedicegimi bilemiyorum sasiriyorum cidden.. son cumlen tuylerimi diken diken etti.. Inan soylicrk birsey bulamadim.
En İyi Cevaplar
+1 yılBu zor durumda olmanı gerçekten anlıyorum. İlk olarak, kendini suçlu hissetmek yerine, yaptığın her şey için takdir etmeyi öğrenmeye çalış. Oğlunun sağlıklı ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi için elinden geleni yapıyorsun. Ona sevgi, destek ve dikkat vermek, maddi olanaklardan daha önemlidir.
Eski eşinin ilgisizliği canını yakıyor olabilir ama senin çocuğuna olan sevgin ve ilgin her şeyin üstünde. Oğlunuzun bu durumu nasıl algılayacağını anlamak önemlidir. Ona babasıyla ilgili olarak net ve uygun bir şekilde konuşmak iyi olabilir, ancak bu konuda nazik olmak ve onun duygularını korumak da önemlidir.
Ayrıca, oğlunuzu seven ve ilgilenen geniş ailenize minnettar olun. Destekleri ve ilgileri çocuğunuzun büyümesinde büyük önem taşıyor. Onlardan gelen sevgi ve desteği görmezden gelmeyin.
Eğer duygusal olarak destek arıyorsan, bir terapist veya danışmanla konuşmayı düşünebilirsin. Bu tarz zor zamanlarda dışarıdan bir perspektif ve destek almak yardımcı olabilir.
En önemlisi, kendine kızmaktan vazgeç ve yaptığın her şey için kendini takdir etmeyi öğren. Oğlunuzu sevgiyle büyütüyorsun ve bu çok değerli. Unutma ki mükemmel olmak zorunda değilsin, sadece sevgi dolu bir anne olmaya odaklan.10 Yorumla
Merhaba kardeşim
Çocuğun 6 yaşında iken kocandan boşandın
( Çocugunun bir babaya en fazla ihtiyacı olacağı bir zamanda
Yani başını yastığa koyduğunda değil her zaman düşünmek zorundasın
Acaba bugün annasi olarak yettim ama babasından öğrenmesi gerekenleri öğrenebildim mi?
Veya 6 yaşında beri yetim gibi babasından uzak tutmakla iyi mi yaptim demen gerekir
şu an baba evinde onu herkes seviyor oynuyor ama sınırı tutturamassan yani aşırı sevgi görürse şımarık olur az görürse içine kapanık olur
Sürekli içinde baba özlemi ile büyecek ve sorumlusu sensin
((Sürekli sağ sola babasının onunla ilgilenmedini söylüyor diyon
7 yaşındaki çocuğun aklı babasinda ))
Şimdi diyeceksin ki ilgisizdi şöyleydi böyleydi
Yapmasaydin ablacım
Kocanın ilgisiz oldunu göre göre evliliğini kurtarmak için çocuk yaptin
şu an bunun bütün ceremesini o çocuk çekiyor
Ve emin ol ilerliyen zamanlarda o çocuk psikiyatriye başlıyacak
Kocanın karşısına oturacan senin ne bk oldunu bildim halde yanlış yaptım senden çocuk yaptim çocuğuna babalık yap diyeceksin gelecek alacak haftada 2 gün 3 gün babasinda kalacak03 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka kardes? Kadina resmen niye bosandin demeye getrmissin. Oda adam. olsaydi. cocuk var diye kadin omrunu kocaya bagli geciremez. Ayrilmisa konu kapanmistir geri dondurmenin ya da mutsuz bir evlilige devam etmenin ne aileye ne cocuga olumlu bir etkisini gec tam tersi birsuru olumsuz etkisi olurdu. Kadini kutluyoruk ayrilmak gibi bir karari verdigi icin. Mutsuzlukk karsisinda karar verebilme yetenegine sahip. Asil mutsuz oldugu halde devam edenlerdeki yoksunluga uzulup aciyorum
Soran+1 yılSimdi , bu anlatiklarimin bir kismi. Bunun onceside var. Ama ben bukadarini anlatma geregini duydum. Cunku bu kismi benim icin onemli. Hani su yapmasaydin soyledigin kisim var ya. orada sen bir dur hele , maalesef eski esimin agninda yazmiyodu , iste ben sonradan sana bunlari yasatacam. Cocugumuz olursa ilgisiz bir baba olacam. Seni yanliz birakicam. Oglumuz zerre umurumda olmicak. diye bir uyari cidden goremedim oda oyle bir uyari vermedi. Insan ya bu hani , kulanilma recetesi falan yoktu bunun. Sen mesela sabah kalktiginda boyle birsey okicagin aklina geldimi? Gelmedi , insanlarida cozemiyoruz onceden. Zaten onceden cozebilseydik bukadar ayriliklar bosanmalar meydana gelmezdi anladin?
+1 yılAynı dert bende de var seni o kadar iyi anlıyorum ki bide benim kızım uzakta böyle hiç bir şey çaktırmamaya çalışıyor sürekli güler yüzlü olmaya yapıcı olmaya çalışıyor buna onu mecbur etmek inan o kadar zoruma gidiyor ki sana anlatamam her gün günde 3 5 kere telefonla görüntülü görüşüyorum seni özledim baba deyince o çaresizlik hissini ömrüm boyunca asla aşamayacağım ama elimden ne geliyorsa yapıyorum sık sık ziyaret ediyorum alıp getiriyorum zaten bu uykusuzluk da ordan kalma Allah her insana bir imtihan veriyor bizim de imtihanımiz bu sen hem iyi bir annesin hem iyi bir insansın babasının boşluğunu doldurmak senin vazifen değil evet kimse çocuğunu böyle bir şeye mahkum etmek istemez ama hayat bu ne getireceğini bilemiyorsun sana tavsiyem dimdik ayakta durmaya devam et ama etrafında kendin olabildigin birileri olsun bir arkadaşin olsun mesela otur yanında ağla duygularını anlat içinde tutma bu günler de geçecek evlatlar büyüyecek ve hakkın olan mutluluğu sende bulacaksin eminim Allah yar ve yardımcımız olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılInsanlarin icinde nekadar cok gizlenmis yaralari var. Derdimiz olunca bir bende var diye dusunuruz bazen. Senin icinde oldukca zor bir durum. Allah seninde derdi olan herkesin yar ve yardimci olsun🥹.
- +1 yıl
Amin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Eminim çok iyi bir annesindir. Böyle şeyler düşünürsen işin içinden asla çıkamazsın. Ama keşke bazı kötü annelerde böyle bakabilse. Neyse mükemmel anne yok ki zaten hepimizin kusurları var kendi ailemizden aşıladığımız doğru yanlışlar var. Önemli olan sevip yanında olmak ve sen bunu en iyi şekilde başarıyorsun. Eşine gelince de maddi kısımdan ziyade manevi olarak ilgikenmeli. Ne şekilde ayrıldınız bilmiyorum ama konuşmalısın kavga etmeden. Bu senden çok onun hayatını ilgilendiren durum bu yaşları geri gelmeyecek. Ve o yaşadığı kötü hisleri unutmayacak. Bir çocuğun babası ile vakit geçirmelidir özgüveni artsın örnek alacağı profili o olsun. Hayatta başarılı olamaz ya da eksik kalır inan bana onun psikolojisi ve sağlığı için gerekirse yalvar ve görüşsün. Onun hayatını kaydırmasın.
20 YorumlaAnladığım kadarıyla boşanmanızdan sonra eski eşinizin çocuğunuzla ilgilenmediğini ve bu durumun sizi üzdüğünü söylüyorsunuz. Bu gerçekten zor bir durum olabilir ve hislerinizi anlatmakta güçlük çektiğinizi belirtiyorsunuz. Öncelikle, duygularınızı bastırmak yerine onları ifade etmek önemlidir. Bu durumu yakın çevrenizle, özellikle ailenizle paylaşabilirsiniz. Onlar size destek olabilir ve hislerinizi anlamak için yanınızda olabilirler. Ayrıca, çocuğunuzun mutluluğu için sizinle ilgilenen diğer aile üyeleriyle birlikte olumlu bir ortam yaratmaya devam etmek önemlidir. Çocuğunuzun babasıyla iletişim kurma veya durumu konuşma şansınız varsa, bu konuda açık ve yapıcı bir şekilde konuşmayı deneyebilirsiniz. Ancak, her durum farklı olduğu için en iyi adımı atmanız için bir uzmana danışmanız da faydalı olabilir. Unutmayın, çocuğunuzun mutluluğu ve sağlığı sizin için önemli ve ona sevgiyle yaklaşmanız önemlidir. Kendinize de zaman ayırarak kendi duygusal iyiliğinizi önemseyin.
10 YorumlaKadınlar boşanınca cinsel olarak da yalnızlaşıp kadınlığını hissedemiyormuş. Öyle olunca da bütün enerjisini varsa çocuğuna harcıyorlarmış. Buda çocuğun üzerinde olumsuz etki yaratabilir diyordu. Bir psikoloğu dinlemiştim. Mantıklı da gelmişti. Hayatınızı normalleştirmeye çalışın. Kendinize denk biriyle evlenmeyi düşünün. Çocuğun aile sıcaklığını hissedebilmesi için bir yuva kurmanız bence iyi olacaktır. Yanlış bir insana denk gelmeniz bütün insanları kötü yapmaz biliyorsunuz. Bide şöyle düşünün siz çocuğun yerinde olsaydınız size nasıl görürdünüz. Siz kendinize bakarsanız mutlu olmaya çalışırsanız önce kendinizi düşünürseniz çocuğa bir faydanız olur. Sizin hayatınız nasılsa çocuğunuzda yansımasını göreceksiniz.
10 YorumlaSorumsuz henüz büyüyemiş insanların çocuk yapmasıyla günümüzde de çok fazla olan bir şey ne yazık ki bu tür insanların benim gözümde canavardan farkı da kalmıyor.
O çocuk her zman eksik kalıcak bunu sizde farkındasınız acı gerçek budur. Hele ki büyüdükçe bir çok kez kendisini sorgulayıp burukluğu damarlarına kadar hissedicek.
Dini inanç da burada devreye giricek nede olsa kader alınyazısı artık.
Ama en azından onu seven ve iyiliğini düşünen yanında olan annesi dedesi teyzesi var. Nasıl bir annesiniz bilmiyorum ama bu düşünceleriniz bile Anadolu kadınlarının taşıdığı ana yüreğinden sahip olduğunuzu gösteriyor. Güçlü kalıp çocuğunuzun durumunuzu anlamaktan başka çareniz de yok maalesef.10 Yorumla
+1 yılBen anne değilim ama kardeşimi çok seviyorum. Başına en ufak kötü bir şey gelse içim parçalanıyor, bir şeyler yapamıyor olmak beni kahrediyor. Saçı dökülüyormuş ona üzülüyor bu aralar imkanım olsa bütün saçlarımı ona verir kel kel dolanırdım. Eminim siz çocuğunuza daha fazlasını hissediyorsunuzdur ama bu çok seviyor olmanın bir sonucu. Mükemmel bir babası olsaydı da hayat illaki üzüleceği bir şey çıkarırdı karşısına o zaman da onu düzeltemiyorum diye üzülürdünüz. Her şeyi yapamazsınız, hiçbirimiz yapamayız o yüzden kendinizi suçlamayın. Siz iyi bir annesiniz o da varlığınızı her daim hissediyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnelik yetersizlik hissi demektir. Anne olduğumuz anda bu his tüm hücrelerimizi kaplıyor. Ama çok net bir şey öğrendim ki. Eğer bir anne yetersizlik hissiyle donatılmışsa başka hiç bir kadın çocuğa daha iyi annelik veremez. Eksik hissediyorsanız fazlasıyla tamamlıyorsunuz demektir. Allah güç kuvvet versin size ve evladınıza da hayırlı huzurlu başarılarla dolu bir ömür 🤲
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin cumlemize. inshallah , cok tessekur ederim bu guzel sozleriniz icin🌸🩷
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 568 cevap paylaştı.
u +1 yılGerçek bir anne nasıl olunur derse tam olarak detay da anlatıldığı gibi. Endişelerini gidermek için uğraşsam da bu değişmeyecek, çünkü yufka yürekli bir annesin. Her zaman oğlun için en iyisini isteyen, sevgi görmesini isteyen ama yeri geldi mi bazı durumlar da çaresiz kaldığı için oğluna üzülen. Keşke bütün anneler de senin gibi bir farkındalık olsa.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin bir sınavı var bu hayatta oğlunun sınavı babası senin sınavın oğlun. Erkek çocuk anneye daha düşkündür. Oğluna yetip yetemediğini kendine dert etmen bile iyi bir anne olduğunun göstergesi. Tüm bunlar bir yana kendine yetebiliyormusun onu düşün. Bu duygusal çöküntü içerisinde kendini ihmal etme. Sen iyi olursan oğlunda iyi olur
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 448 cevap paylaştı. Bunu sorguladığına göre iyi bir insansın. Çocuk kendi hayatını kendi deneyimleyerek öğrenecek. Ne yap et ama bu şekilde babasından nefret etmeyecek şekilde yetiştirmeye devam et. Babaya illa ki ihtiyacı var. Onun yanında ve koruyucu meleğisin, daha ne olsun? Ona en iyi şeyi vereceksin, sevgini. Her fırsatta öp kokla sarıl atla üstüne. Bu yeterli.
10 Yorumla
+1 yılYa psikolojik olarak zor bir durum ama bunun gerçekten oğlunla evlenerek gezerek güzel vakit geçirerek yapabilirsin yani düşünmek yerine yap Emin ol o gün geçirdiğim vakit hiç geçirmemekten sadece oturup düşünmekten daha Yani yaptığın şey iyidir hiç yapılmamasından ise böyle düşün
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşanmışsınız çocuğu da sen almışsın. Ailen kocanı bir kaşık suda boğmak için bekliyor da demişsin. Şimdi bu durumda babası çocuğuna ne kadar babalık yapabilir ki? Bir kere yanında değil ve muhtemelen ayda 2 gün görebilir çocuğunu. Ne kadar babalık yapabilir? Ailenle de arası bozukmuş onlarla muhatap olmamak için muhtemelen o 2 günü de pek görmez. Boşanınca böyle oluyor maalesef çocuk babasız büyüyor bir senin çocuğun değil boşanan nerdeyse tüm kadınların çocukları babasız büyür. Belki senin eski eşin ilgisiz çocuğuna bilemeyiz ama ilgili olsa da babalık yapamaz zaten bu şartlarda.
00 Yorumla
+1 yılHer anne evladı için elinden geleni yapar kendini yetersiz hissetme
41 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum gercekten tessekur ederim🥹
Merak etme sen fazla düşünceli annesin haliyle böyle ikilemde kalman normal. Bunu sorgulaman bile aslında daha fazla ne yapabilirim düşüncesinden
17 Yorumla
Soran+1 yılYaa cok tessekur ederim zaten agliya agliya yazdim yorumlar dahada cok aglatiyo🥲.
Soran+1 yılYa bunu duymak cok guzel cidden cok cok ama cok saol🌸🤗
Soran+1 yılUzun zamandir boyle hisediyorum , buraya surekli yazdim sildim sonunda dayanamadim. Kiz kardesim bana gelince onada dedi iste babam beni yine almadi diye. Bir sesizlik oldu ben o sira tam babanin cok isi var demeden. Cocuk soyledi.. hani olmassa dicem yok. Ama var olmasi ama yok gibi davranmasi cok aci.. Yani tek oglumun basina gelmedigine eminim. Kim bilir nekadar cocuk bu sekilde buyumus. O anneler neler yasamis kim bilir
Çocuk & Ebeveyn konusunda 354 cevap paylaştı. Evlenmek kaderdir ayrilmakda bunu kabullenip oğluna yaşattığın şeyin dünyanın en kötü şey olduğunu düşünüp suçlama kendini kim yuvasını kurup dağıtmak ister tabiki bundan kötü etkilenecektir ama bazen en hayırlısı budur sen sadece elinden geleni yap ve tüm dünyanı onun uzerine kurma sen mutsuzsan ve tedirginsen bu oğlunu daha çok etkileyecektir
Bu şekilde devam etmek ne oğluna ne sana iyi gelmez iyi bı anne olmaya çalıştığın belli daha fazla zorlama10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılendiselerinizde haklisiniz ama bu durumu objektif olarak eski esinizle konusup, oglunuzun ihtiyaci oldugunu gorusmelisiniz. babasiz bir hayat yasamak zorunda degil oglunuz. ne kadar hakli sebeplerinizde olsa, mutlaka babasiyla iletisime gecmeli. babasini tanimali.
00 Yorumla
+1 yılBirlikte büyütelim mi? Hayat üzülmeye değmez ve insanın kendisinden önemli kimse yoktur. Benim gibi Yalnız ve Olgun erkek tecrübelidir. Kıymet bilir ve değer verir. Saygı duyar ve ilgi gösterir. Sever ve mutlu eder tatlım. Güvenilir ve sadıktır. Enerjik, arzulu ve doyumsuzdur. Arkadaş ya da sevgili olabiliriz!!!
00 Yorumla
+1 yılEski eşinden kaynaklı bir travma sonrası stres bozukluğu olarak yorumladım. Bu kadar düşünceli ebeveyn olmak çok iyi bir şey ama bunun aynı zamanda bir stres döngüsü olduğunu anlamakta önemli. Umarım bu döngüden çıkarsın 🙌🏻
10 YorumlaBu soruyu kendine soruyorsan, kendini sorguluyorsun zaten çok iyi bir annesin. Başkaları gibi cocugunu bırakmamış, onun iyiliği için herşeyi yapan annesin sen. Senin oglun için senden daha iyi Anne bulunmaz. 🫶
10 Yorumla
+1 yılÇocukluk travmaları olmaması adına, babasını kötüleme ve düşman etme yeterli. Sürekli meşgul olduğunu söyleyerek bu durumu ekarte et bence. İleride akıl baki olduğunda durumu kavrayacak nitelikte olur.
10 Yorumla
+1 yılÇevrende bu kadr insan varken böyle düşünüyorsan ben ölim o zaman
111 Yorumla
Soran+1 yılAllah kurusun deme oyle🥹
- +1 yıl
Bilmedgm bir şehirde tek başına büyüttüm bn oğlumu hala da yalnz buyutuyorum ve birkere söyle düşünmedim.
Soran+1 yılMassalah o daha zor omali simdi sen boyle soyleyince. Allah yardimcimiz olsun.. oglunu benden taraf cok op. Senin gibi kadinlara zaten lafim yok saygim sonsuz.
- +1 yıl
Çevremdeki herkes böyle dio bnde delirmegme şükrediyorum ki çocuk bakmak çok zorken aşırı hareketli bnmki onla çok zor.
Soran+1 yılYapma cidden hareketli cocuklar. zor oluyo ama bir o kadarda sevimliler. Allah kolaylik versin , hayirli evlatlardan eylesin
- +1 yıl
Amin hepimizinkini inşallah ama bn kreşe verdm konuşamıyordu ondan Allah'tan biraz rahatm
Soran+1 yılAllahtan , yerim ya. Iyki varlar herseyimizi onlarla yapiyoruz. Bugune kadar oglumu anneme birakip tek basima gezmemisimdir. Kahve icmeye giderken bile oglumla gidiyorum🙈. Onlarin sohbeti daha guzel oluyo
- +1 yıl
Okula gönderene kadr bizde oleydk smdi o okula gidiyor bnde işlerimi hallediyorum 😄
Soran+1 yılAhaha aynen😆 , yorucu oluyo ama gun icinde degiyo. Isten sonra cocugu al. Eve gel yemek. yap indir kaldir topla evi falan. Bir saatimiz kaliyo. oda anca sohbetti falan derken gun bitti.
- +1 yıl
Bnmki onu uyutmaya çalışırken bnı uytuo 😄😄
Soran+1 yıl😆😆😆 fenaaa hahaha
Geçmiş olsun be olursa olsun babayı kötülemeyin
Çocuk gelişim uzmanlarından yardım alın oyun oynayın onla inanın ona iyi gelecek bir şeyler öğretmekten çok beceri kazandırın bence yüzme derdi bisiklet vb
...10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence öyle düşünme sen elinden geleni yapıyorsun üslubuna anladığım kadarıyla da iyi bir anneye benziyorsun
22 Yorumla
Soran+1 yılCok saol canim benim🥹🤗
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 😇
Sabırlı ol rızgı veren Allah kul vesile olur çocuk büyütmek kolay değil
50 Yorumla
+1 yılBende boşanma evresindeyim 9senelik bir evlilik ve 7yaşında otizm bir çocuk var, gelir kaynağımda yok nafaka ne kadar yetecek çocuğa bilmiyorum. Peki siz çalışıyormusunuz? 31 yaşındayım bu zamana kadar hiç çalışmadım.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben calisiyorim , huzur evinde hemsireyim ben. Sizin icinde cok uzuldum , hayirlisi. oslun. hakimizda nedicegimi bilemiyorum boyle durumlarda
Öyle düşünme ya yetiyorsun çok güzel sıcak bir yatağı var onu seven senin gibi annesi var. Dedesi var babası olmasa ne olur siz varsınız yeter böyle düşünme. Mutlu ol sen mutlu olursan oda olur
10 Yorumla
+1 yılSen üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorsun zaten çokta kafana takma. Babasizlik babasının sorunu ama sizi de etkiliyor. Sen elinden geleni yapıyorsun takma kafana
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılYetip yetememek kişiyle alakalı sen elinden geleni yaptıktan sonra fazlasını yaptın demektir için rahat olsun
10 Yorumla
+1 yılBoşanan bütün annelerin ortak sorunu bu acaba yetebiliyor muyum? Gayette yetiyorsun ki bu soruyu soruyorsun kendine tekrar tekrar ☺️
10 Yorumla
+1 yılUnutma Allah sabredenlerle beraberdir
Çok iyi bir anne olduğunu düşünüyorum
Çocuğun daha ne istesin10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabasıyla da vakit geçirmesi gerekiyor daha çok küçük oğlunuz için konuşun bi ortayol bulun derim, eşim de çok ilgili bir baba değil ama çok sever çocuklarını hissettirir onlara, fırsat verirseniz babası da ona hissettirsin
10 YorumlaBir kadın, her anlamda çok güçlüdür ve eminim oğluna yetiyorsun. Bu konuda bir iki kitap okuyabilirsin. Çocuk gelişimi konusunda.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 427 cevap paylaştı. Anne olmak başka şey baba olmam baska. Sen ne yaparsan yap babadan eksik hissedecek. Zamanla onu da yönetmeyi öğrenir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblacığım çok iyi annesin üzülme
Çocuğun çok şanslı sevgi dolu bir annesi var13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHep mücadele et abla
Bir iş te çalış kocana güçlü olduğunu göster ablacığım
Sakın kendini üzme
Cevap sahibi+1 yılBenimde ablam senin gibi boşanma aşamasında
Tek bildiği babasının nafaka 15 günde 1 görmek
Yeğenimi her gördüğümde kendi kızım gibi görüyorum
Onun dedesi , nenesi , annesi , teyzesi var
Mutlu ol ablacığım
Seni çok iyi anlıyorum
Üzülme artık oğlun için mücadele et
Sen güçlü birisin
Soran+1 yılYaaa cok saol , ablan icinde hayirlisi olsun...
Uzucu bir durum
Anne olunca o yetersizlik hissi insana otomatik yükleniyor sanırım. Bunu sorguluyorsan gerçekten iyi bir annesin🌼 neden yetemeyesin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilerde senin degerini anlar. Şu an yasi kucuk
12 Yorumla
Soran+1 yılInshallah ya🥹.
Cevap sahibi+1 yılmerak etme verilen emek bosa gitmez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen elinden geleni. yapiyosun
Babasi arada ilgilense fena olmaz hc mi gormuyor14 Yorumla
Soran+1 yılSabahlari gelip bir okuka birakir arabasiyla oldu bitti..
Cevap sahibi+1 yılHergun goruyor en azindan
Oyun vs de oynasa arada iyi olur
Soran+1 yılIste.. ama yok
Cevap sahibi+1 yılKonus kendisiyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım Ablam sana bir şey diyeceğim bırak o adamı ne manevi ne maddi hayır gelmez ortalıkta dolanmasin yeter zamanla evladın alışır yokluğuna tabi bu hiç gorusmesin demek değil ama böyle bir insan çocuğuna psikolojik açıdan nasıl iyi gelebilir neyi sağlıklı öğretebilir.. Canını hiç sıkma Allah büyük, yardımcın olsun zorunu o kolaylaştırır.
20 Yorumla
+1 yılBen sana başka bisi sorayım, neden yetmediğini düşünüyorsun
20 YorumlaAnnesi çok iyi bir anne onun için evladta inşallah çok iyi yerlerde olur
20 YorumlaSenin aklın zihnin haşırı karışmış kendini bunalıma sokuyor sun yapma sakın
11 YorumlaHerkes hata yapar. Ama bazıları büyüktür. Abla tavsiye veririm de daha çıtırlik cerezim ben. Bu işlere aklım çok ermez yani...
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣 onemli degil saol , yorumun guldurdu
+1 yılÇok iyi bir annesin umarım çok iyi şeyler olur hayatınızda böyle devam et umarım çoookk mutlu olursunuuuzzz🥹❤️
11 Yorumla
Soran+1 yılYaa cok tessekur ederim canim benim 🩷🌸 cok saolllll😚😚. Seninde hersey gonlunce olsun balim
En iyisini yapmak ister her anne.. sen bunu dusunmen bile yetigininin anlamina geliyor.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl7 yaşında bir oğlum var. Seni çok iyi anlıyorum. Yanlız olduğunu hissettirmeyin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen çok iyi bir annesin bu düşüncelerin bile yeterli ona bişeyler katmaya oğlun büyüdüğü zaman senin değerini çok iyi bilecek sabret 🙏🏻
10 Yorumla
+1 yılAllah yardimcin olsun. Insallah çocuğunu güzel şekilde büyütürsün. Bu duyguları da em kısa sürede aşarsin
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle düşünen tek anne değilsin
Vardı bir arkadaşım kızına iyi bir anne olduğunu düşünmeyen, ama ben iyi biliyordum ki harika bir anneydi10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOğlunun hareketlerinde belli eder ama arada yaninda yatir
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir bakış açım var son derece önemli ve anlayışlı bir yaklaşım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSadece oğlun için mutlaka meslek edin benim annem öyle yaptı
11 Yorumla
Soran+1 yılMeslegim var canisi , huzur evinde hemsireyim🌸. Annenede burdan saygilarimi iletiyorum 🤗
Gizli Üye(25-29)+1 yılTakma kafana abla sen en iyisini yapıyorsun zamanla öğretirsin bişeler kaç yaşındasın bu arada
16 Yorumla
Soran+1 yıl30 yasindayim
Cevap sahibi+1 yılBaşkasına çok baktırma ama
Soran+1 yılYok canisi okula gidiyo zaten ben isteyken
Cevap sahibi+1 yılDaha ne ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılHuzur evinde hemsireyim.
Cevap sahibi+1 yılAllah kolaylık versin
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok düşünceli iyi bir annesin. bu güzel düşünce o çocuga yeter sen fazlasıyla yapıyorsun.
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşu an çocuk kaç yaşında
Soran+1 yıl7 yasinda
Cevap sahibi+1 yılNe zamandır ayrısın
Soran+1 yıl1 sene oldu
Cevap sahibi+1 yılBabasına düşkünmüydü çocuk
Soran+1 yılCookk.. zaten evliykende yoktu. Neyse boş ver
Cevap sahibi+1 yılNeden boşverelim. babası kaç haftada alıyor görüşüyor çocukla
Soran+1 yılCani istedigi zaman..
Cevap sahibi+1 yıl15-20 günemi
Soran+1 yılNe?
Cevap sahibi+1 yılOkadar aralıktamı çocugu alıyor
Soran+1 yıl3 haftada bir falan gelse bile bir okula birakiyo oda 5 dakka bile degil..
Cevap sahibi+1 yılBoşanarak çol dogru karar almışsın ömürmü geçerdi bunla
Soran+1 yılAynen oyle.. dun bunu yazmadan once onunlanda konustum. Iste gel bir konusalim oglumuzun hakinda. Cok ihmal ediyosun bana dedigi tek sey su an burada degilim uzaktayim.. Daha ben nediyimki
Cevap sahibi+1 yılAllah sana yardım etsn o yok gibi yaşıcaksın ogluna hem anne hem baba olacaksın
+1 yılBence böyle düşünme
12 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum🥹
- +1 yıl
👏👏
Çocuk & Ebeveyn konusunda 308 cevap paylaştı. Sağol bası yaralarımızı açtığın için
12 Yorumla
Soran+1 yılOzur dilerim
Gizli Üye(25-29)+1 yılnasill yetmiyorsunn? yetersinn sennnn.. ona bi @m ver butunn duynalar onun olur :)
03 Yorumla
Soran+1 yılOglumdan basetmistim..
Cevap sahibi+1 yılaah pardonn.. olsunn onada ver onada yeter
Soran+1 yılAnladim ensest fantazin var , ama o fantezini benim sorumunun ustunde yurutmeye calisma olur mu?
+1 yılYetiyorsundur sıkma canını çok iyi güzel düşünceli bir annesin sen masallah
10 YorumlaSen elinden gelini yap gerisini Allah'a Burak her şey kadirdir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılağladım. kıyamam ben o masum çocuğa
11 Yorumla
Soran+1 yılAyni ben🥹 .. zaten olan masumlara oluyo
+1 yılSarıl yanağına öpücük kondur daha ilgili davranırsan oda sevildiğini düşünür biraz düz oldu ama
00 YorumlaSen o kadar iyi bir annesin ki 🥹
34 Yorumla
Soran+1 yılYaaa gercekteni🥹🥹 daha yeni yuzumu yikadim. Bak aglatma🥹🥹
Soran+1 yılTessekur ederim🥹
- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası