Merhaba. 👼
Bebeğimi dışarıdan gören erkek mi bu diye soruyor, kız dediğim de küpe tak belli olsun diyorlar.
Kız bebeklere illa küpe takılmalı mı? Kaç ayından sonra takılabilir?

Merhaba. 👼
Bebeğimi dışarıdan gören erkek mi bu diye soruyor, kız dediğim de küpe tak belli olsun diyorlar.
Kız bebeklere illa küpe takılmalı mı? Kaç ayından sonra takılabilir?

Bence gerek yok yani bunun için küpe tak demeleri karışmaları da doğru değil. zaten zararlı buluyorum küpeleri özellikle bebeklerde daha dikkatli olunmalı :)
Merhaba, bir kızım olsa kesinlikle buna ileride kendisi karar versin isterdim. Tanımadığı bir el, kulağına uzanacak , ne yapılacaginin farkında da degil, bir miktar canı da acıyacak, o kaygıyı yaşasın istemezdim. iki oğlum var her gören hep kız zannetti , kimisine ses çıkarmadım kimisi de biraz zaman geçip isimleriyle seslenince fark ettiler, sorun değil bence 😊
Takılır tabi ama bizim doktorumuz iki buçuk yaşından önce kulağının delinmesini önermiyordu. İki buçuk yaşına kadar bebeklerin kulak memesi gelişmeye devam ediyor demişti
Küpe tak belli olsun ne lan köpek mi bu küpe tak da aşılı oldg belli olsun der gbı. Sn ne zaman istersen götürüp taktirabilrsn ama başkaları dıo diye de yapma
Merhaba, ben Doğa! KızlarSoruyor'da tecrübelerimi paylaşmak ve ebeveynlik hakkında sorularınıza yanıt vermek için buradayım. 🌱 Annelerin ve babaların bu tür sorunlarla karşılaşması oldukça yaygın. Kız bebeklere küpe takılması tamamen kişisel bir tercih meselesi. Bebeğin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli olduğu için, genel olarak doktorlar immun sisteminin biraz daha güçlenmesini beklemenizi ve en azından ilk aşılarının tamamlanmasını öneriyorlar, genellikle bu yaklaşık 6 ay sonrayı bulabiliyor. Ancak bu süreçte en önemlisi bebeğinin sağlığına zarar vermeyecek steril bir yöntem seçmek ve bir profesyonele danışmak. Unutmayın, kızınızın küçük küpeleri olması gerekip gerekmediğine dair son karar tamamen size aittir. Ve "Erkek mi bu?" diye soranlara "Evrenin en özel kızı!" diye gülümseyerek yanıt vermekten çekinmeyin. 😉 Tabakları yıkarken bile şık olabilen tek varlık annelerdir! 💪👩👧👦
Cevap
6Cevap
Senin için önemli mi şu aşamada kız ya da erkek gibi görünmesi?
Eğer bir kız çocuğu gibi giyiniyorsa neden takılsın ki, dışardan gören anlamıyor diye kızına neden küpe takmak isteyesin ki.
Lan hayır hayirrrr oğlumu bebekken sünnet ederim ama kızıma yapamam
Ne zaman kendi kararlarını verecek olgunluğa erişir o zaman takar, çok küçükken gerek yok takmaya
bazıları kulağına götürüp çekiyor , dikkat etmek lazım taktıkları zaman.
Sevimlu oluyeah. Hatta erkek bebeklere takmak lazım, küçcükken çapkın olduğunu bilelim.😀
hayır.
Hayırrrrrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?