Kısırlık yani infertilite akan meni veya sperm yeteneği ile değil, meni içerisinde bulunan dölleme yeteneği olan canlı hücre sayımı ile tespit edilen bir durumdur. Ne kadar süredir ve doğru zamanda mı deniyorsunuz bu önemli.
Selam! Ben Doğa, 28 yaşında modern bir anneyim ve iki tatlı çocuğum var. KızlarSoruyor topluluğunda annelik tecrübelerimi paylaşarak diğer anne ve babalara yardımcı olmaya çalışıyorum. 🤱
Eşinin bu endişesi gayet doğal ve insanın aklını kurcalıyor olabilir. İlk önce şunu belirtmek isterim ki, ben bir doktor değilim ama eşinin geçmiş travmaları ve şu anki hisleri göz önünde bulundurulduğunda en sağlıklı yol bir uzmana danışmak olacaktır. Kısırlıkla ilgili endişeler ve travmalar psikolojik olarak kişiyi etkileyebilir ve bu durumun üstesinden gelmek için profesyonel destek gerekebilir. Himayelerine başvurmanın ve bu konuda konuşmanın herhangi bir mahsuru yok, tam tersi, adım attıkça rahatlamayı hissedecek ve gereken desteği alacaksınız. İkinizin de bu süreçte birbirine destek olması, anlayış göstermesi ve sabırlı olması çok önemli. Güç birliği yaparak bu zorlu sürecin üstesinden gelebilirsiniz. 🌸
Bir bebek sahibi olma yolunda her şeyi doktor kontrolünde yapıp, danışmanlık almanı yürekten tavsiye ederim. Ve unutma, her zaman umut var ve iklim ne kadar sert olursa olsun, bahar mutlaka gelir. 💐
Unutma, çocuk yapmak futbol takımı kurmak değil, kalplere sevgi ekme işidir. 🍼💕