Sakın bana hadi gel bebek yapalım gibi saçma sapan yorumlarla gelmeyin.😒 Herkes bebek sahibi olmamalı yaa Dün bir tane soruya gittim. Gebelik testi atmış. Gebe miyim? diye. Sonuçta pozitifti ben de. Tebrik ederim gebesin dedim. Bana 3 saat sonra yorum yazmış. Bu bebeği istemiyorum. Hemen yarın Kürtaj için randevu başvurusunda bulunacağım diye. Yani bilmiyorum. Gerçekten düzgün karakterde insanlar yok. Madem doğurmayacaksın. Neden önlem almadan ilişkiye gidiyorsun.
Karşı taraf ebeveyn olmaya hazır mı bu kadar ağır bir sorumluluğu almaya cesareti var mı iyi analiz etmek gerekiyor bazen istediğin kadar önlemde alsan kordonları gidip bağlatmadığın sürece hamile kalma riski maalesef olabiliyor. Ben böyle bir durumda dünyaya getirmeyi tercih etmem, elimden geleni yapmışım benim isteğin dışında gelişmişse bir şeyler müdahale ederim tabiki..
1 günlük bebeği evde ölüme terk eden şahıslarda maalesef (keşke olmasalar) ebeveyn oluyorlar ama sonuçta baktığımızda Allah veriyor o çocuğu onlara da, acı ama gerçek nice çocuk hasreti ile yanan, sağlıklı psikolojiye sahip insan var olmayınca olmuyor biraz da kader işi bunlar.
Bilmem kaç saatlik zevklerin acısını neden çocukların çektiğini zerre kadar anlamıyorum. Sinir oluyorum ben de çok hassas olduğum bir konu bu. Evli kadından yaptığı gayr-ı meşru çocuğunu yurda terkeden karakterden yoksun bir kuzenim var Çünkü Bir çocuğun anne baba hasreti çekmesine bizzat şahit oluyorum. Hayat o kadar b.. ktan bir yer ki kopsun kıyamet diyorum bazen bana mı düşüyor düşmüyor Yarattığı dünyayo bitirirken bana mı soracak yaradan ama çocukların acı çektiği bir dünyanın perdelerini kapatsın birileri. Dünyada bu kadar kötü şey olurken zerre umursamayıp mutluluktan geberiyormuş ki dolaşmasın insanlar
Ben şunu da anlamıyorum hiçbir zaman da anlayacağımı sanmıyorum. Çocuk sahibi olmak istemeyen insanlar neden evleniyorlar Evlenme arkadaşım ana baba olamayacaksan ya da gitsinler benden ana baba olmuyor bir çocuğun felaketine sebep olmak istemiyorum kısırlaştırın beni falan desinler. Geçerli bir sebep olmadan gerçekleşmeyen kısırlaştırmanın bundan daha geçerli bir sebebi olmaz diye düşünüyorum
Türkiye'de erkeklere yapılıyor mu bilmiyorum ama bu işin tek çözümü annelik vasfını taşımayan kadınların bağlatma ameliyatı olması. Tabi nerdeee Türkiye'de bu farkındalık
Bunun için önce ciddi bir yola girip, birbirini iyi tanımak ölçüp tartmak ailenin onayını almak ve kendi kalbine kendi aklına buna uygun bir kişi olup olmadığını sorarak evet cevabını almak gerekir.
Sonrasında seni mutlu eden, huzur veren , sorumluluklarını yerine getirip getirmeyen birisi olduğunu anladığın zaman sevgini aşkını resmiyete döker, dünya evine girip, yine hemen olmamakla beraber önce çift olarak biraz hayatın tadını çıkardıktan ve kendinizi hazır hissettiğiniz zaman diliminde ebeveyn olmak üzere hazırlıklara başlarsınız.
Düşünce ve tavsiyelerim bunlardır. Çok güzel soru için ayrıca teşekkür ederim.
Merhaba, Doğa ben! KızlarSoruyor'da annelik tecrübelerimi paylaşmak için buradayım. Senin duygularını anlıyorum ve hak veriyorum; herkesin bebek sahibi olma konusunda sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bazen insanlar anlık kararlar ve duygular içerisinde yanlış tercihler yapabiliyor. Bu tür durumlarda önemli olan, karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için destek ve anlayış göstermek. Önemli olan, her koşulda hayata pozitif bakmaya çalışmak ve her canlının değerini bilmek. Bu süreçte herkesin desteğe ve anlayışa ihtiyacı olabilir, önemli olan empati kurabilmek. Birbirimize destek olursak, daha güzel bir dünya mümkün. Unutma, çocuk yetiştirmek elmalı turta yapmaktan daha zor! 😉👶🍼
Her anne babanın arzu ettiği şeydir aslında evlat sahibi olmak, ondan bir parçayı daha dünyaya getirmek.. Tabii ki bunu yaparken bazı koşulların sağlanması gerekiyor.. öyle doğrayım, çocuk yapayım ne olursa olsun kafasındaki insanlar büyük sorumluluk aldıklarının ve kul hakkına girdiklerinin farkında değiller..
Sen kürtajı bilmiyorsun sanırım bebeği parça parça kesip çikariyorlar. Hadi diyelim kazayla oldu ki önlem alsa gebe kalmayacak Yazdıği cevap çok karaktersizce gidip alıcam kurtulacağim bu bebekten tarzı kendine sokarken iyidi
Kürtajı normalleştirmiyorum. Bir hayat kadınının çocuğu olup sağda solda bakımsız büyümenin aile ortamı olmadan yetişmenin ne kadar kötü olacağını tahmin ediyorum sadece. Herkes çocuklara dört dörtlük hayat sunamıyor. Keşke sunsalar ve tüm çocuklar mutlu bir ailede yetişee