Bu tarz ilaçların etkileri için belli bir ömrü oluyor, başkasının kullandığı ilacı almayı tercih etmezdim.
Ateş düşürücünün göstereceği etkiden daha çabuk bir şekilde hastaneye ulaşmış olurdum.
Ayrıca çocuğu PFAPA sendromu şüphesi taşıyan bir anneyim, o yüzden ateş düşürücülerim hep dolapta çifter çifter yedekli bir şekilde durur.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
En İyi Cevaplar
+1 yılIlık bir duşa sokardim.. havlu ıslatıp alnına, gözlerine , diz kapagi içlerine , koltuk altına bu ıslak havluları koyardım.. telaş yapmazdım.. çünkü ateş vücudun aslında savunma mekanizması.. o sırada çocuğuma ateşinin çıkmasınin nedenini eglenceli şekilde anlatarak onu uyanık tutmaya çalışırdım.. biliyor musun bebeğim içindeki antikorlar mikroplarla savaşıyor şu an.. bu sende ateş yapıyor.. ve içindeki savaşçılar bu mikropları yenecek.. yanındayım.. sabaha kadar uyumayacagim ve biz seninle bu savaşı kazanacağız.. ateş düşürücü şurup hemen vermeyin.. bırakın çocuğunuzun vücudundaki savaşçılar savaşını versin.. mücadele ederken ateş yapsın.. bırakın.. izin vermezseniz.. bağışıklık kazanamaz... ama siz kontrolde olun sürekli.. ateşini kontrolde tutun.. duşa sokun.. soğuk havlularla tampon yapın.. gerekirse uykusuz kalın ama hemen ateş düşürücü ağrı kesici ilaçlar vermeyin..
22 Yorumla- +1 yıl
🙏çok güzel anlatım
- +1 yıl
☺️✋.
+1 yılHayır istemezdim.. Ilık duş aldırıp direk hastaneye götürürüm.. Ateşi yüksek olan çocuğu evde beklemenin anlamı yok.. Benim en korktuğum şeylerden biri ateş..
22 Yorumla- +1 yıl
@ilman ılık duş da aynı görevi görür.. Evde yoksa en acilinden hastaneye gitmek olur.. Kaldı ki ben tedbirli bir kadınım her zaman yedekte ateş düşürücü vardır.. Böyle bir durum söz konusu bile değil..
Çocuk & Ebeveyn konusunda 552 cevap paylaştı. Öncelikle fenomen olduğun için tebrikler 🥳 Hastaneye gidebilme durumu varsa giderim, köy gibi, hastaneye çok uzak bir yerdeysem böyle bir durumda komşuları rahatsız etme gereği duyardım.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da diğer ebeveynlere tecrübelerimle yardımcı olmaya çalışıyorum. 🌼 Ateşi yükselen bir çocuk her anne-baba için endişe verici bir durum, bunu çok iyi anlıyorum. Doğal yöntemlerle ateşi düşüremediyseniz ve acil bir durum varsa, komşudan ağrı kesici şurup istemenin bir sakıncası yok. Ama önemli olan, şurubu vermeden önce mutlaka komşunuzdan o şurubun kutusunu, dozaj ve kullanım bilgilerini kontrol etmek. Eğer bebeğin yaşı ve kilosu için uygunsa ve daha önceden doktorunuz o tür bir ilacı önermişse kullanabilirsiniz. Ancak her durumda, ilaç verdikten sonra çocuğunuzun durumunu yakından gözlemlemek ve mümkünse en kısa sürede doktor ile iletişime geçmek en sağlıklısı olacaktır. 👶🏼💕
Unutmayın, anlık çözümler bazen çok işe yarayabilir ama doktor kontrolü her zaman önceliğimiz olmalı. 😊 "Büyüklerimiz der ki, küçükken yutulan fasülye yerinde durmaz, büyümeye devam eder." 😉00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılİstemem zaten her zaman calpol şurup olurdu evimde doğal yöntemlerle gayet etkilidir Eğer düşmezse ateşi hastaneye giderim direk
13 Yorumla- +1 yıl
Evet abi
- +1 yıl
Yav düşününce ben baya bi'şeyler biliyorum sanki Fenomen hanım🥰🥰
- +1 yıl
Tecrübelisin abi tecrübe ayrı bir şey
Hemen isterim, ya da çok geç ise acile gitmek daha mantıklı, alından ateş ölçer ölçmez derhal şurup veya serumla damar yolu açarak müdahale ediliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı. isterim. kedim bi kere diş çıkarırken hasta hissediyordu komşudan dolven şurup almistik
23 Yorumla- +1 yıl
Ama kediye şurup verildiğini ilk senden duydum. d
- +1 yıl
Hmmm
Çocuk & Ebeveyn konusunda 343 cevap paylaştı. eczacı yokmu yakında eczane komşun doktor mu sağlık görevlisi olmayan kişilerden ilaç istemeyin
14 Yorumla- +1 yıl
Beni sipher alarak niye cevapliyorsun?
- +1 yıl
Sordum, soramaz mıyım
- +1 yıl
Evt
u +1 yılDirek hastaneye götürürüm işimi sansa bırakmam ne yazikki
13 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Yani çocuğa bişey olmasın binevi canını tehlikeye atamam
- +1 yıl
Aynen doğru
+1 yılhastaneye giderim koca karı gibi komşudan ilaç felan almam
11 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣
+1 yılPanik olmadan imkanlar içinde hastaneye giderim çünkü aklıma göre alacağım ilaç çocuğuma dokunur mu zararlı mı faydalı mi bilemem ezbere iş yapmam en ideal olanı doktor gözetiminde hareket etmektir
20 YorumlaHayır tabi son kullanma tarihi belli mi ne zaman açıldı kullanıldı uygun şartlarda saklandı mı bunlar hep şaibeli en iyisi evde hazır bulundurmak olmadı nöbetçi eczane var
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılİsterim tabi. Çocuk iyileşsin ben sonra müsait zamanda utanırım
18 Yorumla- +1 yıl
Utanırım derken?
- +1 yıl
Utanmak anlamında sormadım.
- +1 yıl
Yani o an beni komşudan istemekten alı koyan şey utanmaktır diye düşündüm
- +1 yıl
Hayır, doktorlar söylüyor ki bilip bilmeden hani çocuğunuzun hastalığını, ne olduğunu bilmeden ateşlenme veyahut da bir ağrı sonucu hani oradan buradan komşudan bilinçsiz ilaç ve antibiyotik almayın diye uyarıyorlar ama bazı evbeveynler yine devam ediyor. Ben de sadece sordum hani yapanlar var mı, alırlar mı, komşudan almazlar mı diye.
- +1 yıl
Antibiyotik alınmaz zaten. Yetişkin için kullanılan haplarda olmaz. Çocuk için ateş düşürücüler neredeyse standarttır. Dolven, aferin şurup gibi. Neredeyse tüm çocuklara standartta bunlar verilir. E gidip büyük birinin kullandığı ilacı da içirmeyecek kadar aklı başında olmak lazım.
- +1 yıl
Bebek demedim farkındaysan. Enfeksiyonlu çocuklarda doktor kontrolünde antibiyotik kullanılır sakıncası yok
- +1 yıl
Neyi zorluyorsun anlamadım ki. Kendin diyorsun doktor kontrolünde diye. Bi zahmet doktora götürürsün çocuğu
- +1 yıl
Zorlamak degil antibiyotik verilmez diye yanliş bilgi veriyorsun düzeltiyorum. Bu zorlamak değil
+1 yılSakıncalı bir durum. Sana ateş düşürücü diye verir ama çocukta beklenmedik yan etkiye sebebiyet verebilir. Onun yerine önce kendim geçici çözümler bulup sonra çocuk acile götürürdüm.
21 Yorumla- +1 yıl
Bak işteee👏
+1 yılCocuk sahibi olsam ki cocuk sahibi olmak bencilce ve tehlikeli bir sey. Elbette elimden geleni yaparim
10 YorumlaBana göre istenmez ben güvenip onu kullanmak kullandırmak istemem. Gerekirse nöbetçi eczane ararım alırım.
10 Yorumla
+1 yılİstemem ya kim bilir o ilacı ne zaman aldılar. Yapılacak en mantıklı hareket ılık su ile duş aldırmak ve akabinde acile gitmek.
10 Yorumla
+1 yılİsterim çocuğum o benim kapısını bile kırarım acmazsa.
11 Yorumla- +1 yıl
Yavaş. d
Bn değil komsudan koyden birinden istedim 😄 Ateş için degil de ağrı için
20 Yorumla
+1 yılEğer çok acil bir durumsa acile götürmek daha mantıklı.. Çünkü en ufak bir ihmal ya da gecikme söz konusu olursa çok daha vahim sonuçlar çıkıyor ortaya.. Ateş çok tehlikeli..
10 Yorumla
+1 yılÇocuğuma daha önce kullandığım bi ilaçsa kullanırım ama gidip iki dakka alırım eczaneden
10 Yorumla
+1 yılAteşle falan uğraşmadan acile götürürüm direkt şurup falan vermek mantıksız
10 Yorumla
+1 yılEn yakın eczaneye giderim hemen komşudan istemem gerek yok
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğuk olursa tabikiide evet onun için herşeyi göze alip yapa bilir kaldiki bu 😊😌
10 Yorumla
+1 yılAyağının altına limon sür, çoraplarını giydir, çorabını da limon sık
10 Yorumla
+1 yılnöbetçi eczane diye bir şey var. illa bulurum ki buldum da
10 Yorumla
+1 yılEczaneye giderim ben ya komşu daha acil ihtiyaçlar için 😂
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 594 cevap paylaştı.
u +1 yılHastaneye götürürüm. Belki başka bir hastalık sebebi ile ateşi çıkmıştır.
10 Yorumla İstemem direk acile götürür dönüşte nöbetci eczaneden alırım doktorun önerdiğini.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsamimi olduğum insanlardan her şeyi isterim.
onunda benden istemesini isterim.
ama merhaba merhaba muhabbeti olan insanlarla gerek yok10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstenebilir ama nöbetçi eczane varken ne gerek var. Çocuklu evde kendi doktorunun önerdiği ateş düşürücü eksik olmaz zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDirekt komşudan isterim. Benim birey her şeyden önemli.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVelet
Alnına bezi ıslat koy.
17 Yorumla- +1 yıl
Kim
- +1 yıl
😀
- +1 yıl
O nasıl oluyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuklar ağrı kesici kullanabiliyo mu emin değilim 🙄🤔
130 Yorumla- +1 yıl
Evett
Cevap sahibi+1 yılBide baba olmak istiyom diyom, Daha dünyadan haberim yok 😂
- +1 yıl
Ağri kesici şurup, antibiyotik kullanabilirler yaş aralığına göre doktor yazıyor
Cevap sahibi+1 yılVaay, Șurup neyse de antibiyotiği hiç bilmiyodum, Zararlı diye korkardım sen demesen
Cevap sahibi+1 yılBu arada evlenince ilk çocuğum kız olsun istiyodum dün instagramda nasıl olacağını tesadüfen gördüm 😂
- +1 yıl
Nasıl olacakmış. d
Cevap sahibi+1 yılBurdan da söylenmez artık canım 😂
Cevap sahibi+1 yılO kadar da değil yani 🤭🙊😂
- +1 yıl
Iyi söyleme😀
Cevap sahibi+1 yılAyıp ama burdan nası söyliyim 🙄🤔🤭🙊
Cevap sahibi+1 yılBiraz detaylı da o yüzden
- +1 yıl
Aman aman söyleme
Cevap sahibi+1 yılAma burdan söylenmez işte, Çok ayıp 🤭 🙊 😂
Cevap sahibi+1 yılÖzel bişey çünkü
Cevap sahibi+1 yılburada söylenecek bişey olsa inan söylerdim 🤗
Cevap sahibi+1 yılSeviyem yetmediği için ancak bu şekilde atabiliyorum
- +1 yıl
Açılmadi
Cevap sahibi+1 yılBana ulașır mısın
Cevap sahibi+1 yılBurdan link paylașamıyorum çünkü, Seviye yetmiyo
- +1 yıl
Kalsın atmayın merak etmiyoruz 😇
Cevap sahibi+1 yılTamam 🤗 Bizim bi arkadaş da tam tersine erkek çocuk istiyodu, Bunu bilmediği için șuan 3 kızı bi oğlu var 😂
Cevap sahibi+1 yılKızlarına ilgisiz davranıyo bide, Sanki çocukların ne suçu varsa, Bi ara benim yanımda en küçük kızını tersledi kızdım ben de, "Bak oğlum evlat ayırıyosun yapma, Allah korusun oğlunun başına bişey gelir üzülürsün" dedim
Cevap sahibi+1 yılOğlunu hiç kucağından indirmiyo, Vur oğlum kır oğlum, Aslan oğlum, Öbür çocuk en ufak bişey istesin tersliyo, Susamıș su içecek çocuk ama boyu lavaboya yetmiyodu ben tuttum içirdim, Babasına baktı gelir mi yardıma diye adam hiç orali olmuyo, Ben de asabım bozuldu ve öyle dedim, Bak Allah seni oğlunla sınar dayanamazsın, Yapma böyle şeyler Evlat ayırma, Yanlış yapıyosun dedim
Cevap sahibi+1 yılGörsen çocuk da öyle sevimli, Sarıșın kıvırcık saçlı ama sırf onun istediği cinsiyette değil diye çocuğa ilgisiz kötü davranıyo
Cevap sahibi+1 yılFotoğraf derken yazı yazıyo fotoğrafta sadece
- +1 yıl
Anladım😇
Cevap sahibi+1 yılAma burada yazılmayacak şeyler 🤭 🙊 O yüzden ss aldım
Cevap sahibi+1 yılO değilde az önce senin yaşın 22 yazmıyo muydu, Senin bugün doğum günün mü 🙄🤔
Cevap sahibi+1 yılGizlendim ve artık formülü söyleyebilirim 🤭 🙊 😂
Cevap sahibi+1 yılDün seviyem yetmiyodu gizlenmeye, Açıkken de ayıpcı şeyler yazmaya utandım 🤭 🙊
+1 yılvarsa isterim tabi sağlık+çocuk durumu anlarlar heralde...
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılNöbetçi eczane den alırım
10 Yorumla
+1 yılİstenir tabi ki neden istenmez ki
10 YorumlaVallahi düşmanım dan bile isterim değil komşu.
10 Yorumla
+1 yılTutar doktora acile götürürüm. Sağlık bu.
10 Yorumla
+1 yılDoktora götürürüm kafama göre ilaç vermem
10 Yorumla
+1 yılDoktora gitmen mantıklı degilmi
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok istedik. Aileler arası ritüel dir
10 Yorumla Mecbur kalırsam tabi ki
10 Yorumla
+1 yılHayır acile götürürüm
10 Yorumla
+1 yılhayır kesinlikle yapmam böyle bir şey
10 Yorumlaİstemezdim direk doktora
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılHayır acil servis ne güne duruyor.
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 380 cevap paylaştı. O kadar hukukumuz varsa isterim tabi
10 Yorumlaİsterim
20 YorumlaEvet isterim
10 Yorumla
+1 yılHayir
10 Yorumla
+1 yılAlır hastaneye götürürüm ne muhtaç olacağım
10 YorumlaHayır..
10 Yorumlaİsterim tabi çocuğum için
10 Yorumla
+1 yılİstediğimiz oldu 😑
10 Yorumlaİstenir
10 Yorumla
+1 yılHastaneye gideriz
10 Yorumla
+1 yıliste tabi ne olacak
10 Yorumla
+1 yılİstemem
10 Yorumla
+1 yılİsterim tabi
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılKomşuluk ne için
10 Yorumla Kesinlikle.
20 Yorumla
+1 yılBen isterdim
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem