İnsanlar neden çocuk yapmak ister?

Herkese merhaba. Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Bir insan neden çocuk ister? Doğum kilosu ayrı zor, doğurması, büyütmesi, beslemesi, maddi ihtiyaçları, eğitimi, gezmesi, psikolojisi falan bir sürü sorumluluk. Ben 12 yaşımdan beri düzgün bir hayat yaşayamıyorum. Okuldayken yalnız, asosyal biriydim. Benim yaşımdaki herkes gezip dolaşıyorlardı, bir sürü aktivitelere katılıyorlardı ben ise elimde telefonla geçirdim hayatımı. Küçük bir kız kardeşim var, onada ben baktım sayılır. Yemeyini ben yedirdim, derslerine ben yardım ettim, ben uyuttum, okula ben götürdüm, sadece yemeyimizi annem yapardı. O yüzden çocuk yapmanın sorumluluğunu daha iyi anladım. Şimdi annemde bana kızıyor çünkü ben neredeyse 5 yıl sonra evlenirsem asla çocuk istemiycem dedim. Benim yaşımdaki her kız her anlamda hayatını yaşaya bildiler, o yüzden onların çocuk istemesi gayet normal. Onlar gezerken, eğlenirken, kafelere giderken ben kardeşime baktım, annem bile benim psikolojimi düşünmedi. Ben kendimi büyütmek istoyorum artık. Ama bazen herkes çocuk yapmazsan pişman olursun diyip benim üstüme geliyor. Hem çocuğun insan hayatına faydası neki? Büyütüyorsun bin bir türlü zahmetini çekiyorsun daha sonra oda kendi hayatını kuruyor. Kız ya da oğlan fark etmez, herkes ailesinden ayrı yaşıyor artık. Ve ben artık her anlamda tükendim bu yaşta. Artık sevdiğim şeyleri yapmak istiyorum. Kariyer yapıp kendime ve hayatıma odaklanmak istiyorum ama bu yüzden kendimi çok suçlu ve bencil hissediyorum. Ne dersiniz? Sizce çocuk yapmamakla doğru bir kararmı verdim?

İnsanlar neden çocuk yapmak ister?