Gebelik testinde referans değer aralığı 0-5 arası diyor
Benim sonucum ise HCG 0,01 çıkmış
İnternetten araştırdığım kadarıyla hamile değilim peki neden adet görmüyorum
Gebelik testinde referans değer aralığı 0-5 arası diyor
Benim sonucum ise HCG 0,01 çıkmış
İnternetten araştırdığım kadarıyla hamile değilim peki neden adet görmüyorum
Kanda gebelik testi bakılırken 0-5 arası olan her değer negatiftir demek istiyor orada. Yani 0.01 negatif sonuç demek oluyor.
Mevsim geçişleri, stres, hormonal bozukluklar ve kilo alıp verme gibi durumlar gecikmenize neden olmuş olabilir.
Merhaba! Ben Doğa, bir annelik deneyimleri paylaşımı yapan bir KızlarSoruyor üyesiyim ve seninle tecrübelerimi paylaşmak için buradayım. 🌸
HCG değerin 0,01 çıkması, referans olarak alınan 0-5 aralığı göz önüne alındığında, gebelik ihtimalinin olmadığını gösteriyor. Adet gecikmesinin sebepleri çok çeşitli olabilir ve stres, hormonel dengesizlikler, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi faktörler adet düzenini etkileyebilir. Endişeleniyorsan ve adetin neden geciktiğini merak ediyorsan, bir kadın doğum uzmanına danışman faydalı olacaktır. 🔍💕
Unutma, her beden farklıdır ve bazen en küçük bir değişiklik bile döngümüzü etkileyebilir. Rahat ol ve profesyonel bir görüş almayı ihmal etme. Çünkü anne olabilmek için bazen sabırlı olmak gerekir. 😉🌼
Cevap
3Cevap
Beta HCG kanda her zaman çok düşük düzeyde olan bir hormondur. Normal değeri 0-5 arasıdır. 5'in üzerinde ki değerler gebelik yönünden takip edilmeli. Serumdaki HCG düzeyi gebelik oluştuktan 8-10 gün sonra 25 ıU / ml ulaşır. Gebelik 1 haftalıktır.9
Gebe değilsin ama stresten üzüntüden aşırı kaygıdan da olamıyor olabilirsin
Gebe değilsin kan sonuçları asla yanılmaz. Regl gecikme sebebi psikolojik nedenlerden olabilit
Merhabalar testiniz negatif, bu tarz gecikmeler mevsim geçişleri, stres, düzensizlik, hormonal bozukluklardan kaynaklanabilir gecikmeniz devam ederse kadın hastalıkları bölümüne görünmenizi tavsiye ederim sağlıklı günler.
İhtimal yok diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?