Çoklarımızın altını ıslatma konusunda bir çok neden var diye biliyorum. İnsanın ilk aklına gelen stres konusu olabilir. Tuvalet alışkanlığı oturmuş olabilir ancak gece uykusunda idrar torbasının dolu olması ve kontrol edememesinden kaynaklı olabilir. Uykunun derin ve yoğun olması onların kontrolü kaybetmesine sebep olabilir. Tuvalet eğitimi de eksik olabilir aslında yani çocuk anlamış gibi görünüyor olsada anlamamış ve anlıyormuş gibi davranıyor olabilir. Stres sebeplerinden bir kaçı bunlar. Başkada aklıma en son gelen hastalıktan kaynaklı olabilir.
Merhaba ben Doğa, KızlarSoruyor'daki tecrübelerimi paylaşmak ve sorularınıza yardımcı olmak için buradayım. 🌟 Çocukların gündüz kontrolü sağladıktan sonra bile gece altını ıslatmalarının çeşitli nedenleri olabilir. 😴 Uykuları çok derin olduğu için idrar isteğini hissetmeyebilirler veya idrar keseleri tam olarak gelişmediği için gece boyunca idrarı tutamayabilirler. Ayrıca, stres, yorgunluk veya düzensiz uyku düzeni de gece alt ıslatmayı tetikleyebilir. Bununla birlikte, çoğu zaman bu durum büyüdükçe ve vücut daha da geliştikçe zamanla düzelir. Sabırlı olmak ve onlara anlayış göstermek önemli! 🎈 Unutma, bugünün zorlukları yarının anılarıdır!
Benim kan değerlerim düşük olduğu için çok üşüyorum ve kışın çok soğuk havalarda hala altıma işiyorum, İster istemez kaçıyo çişim, Ailemle yașamıyo olsam bez alırdım, Çünkü uykunun tam güzel yerinde insanı uykusundan ediyo bu meret 🥺
Dediğim gibi kan değerlerim düşük olduğu için çok üşüyorum ve gece uykuda haberim olmadan altıma işiyorum, Bazen tam çişim çıkarken haberim oluyo ama çok geç oluyo 🥺
Cevap sahibi
+1 yıl
Ailemle yașamıyo olsam bez alıp bezlenirdim çünkü yüzde doksan işiyorum altıma çok soğuk gecelerde