Tamamen merak ettiğim için soruyorum , küçük oglum var herşeyim o bütün Ilgım alakam aklınıza ne geliyorsa geceleri birlikte uyuruz onun varlığı beni bütün kocalardan daha mutlu ediyor... İnsanlar ikinci evlilik diye basımin etini yiyor fakat ben rahatımi huzurumu bozmak istemiyorum böyle çok mutuyum, çocuğu olduğu halde ikinciye evlenenler neye güvenerek evleniyor merak ediyorum sonuçları nasıl oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYabanci kadinlar cocuklari oldugu halde 3. 4. Kocayi yaparken turk kadinlari neden korkuyor anlamiyorum. Toplumsal baski mi yoksa turk erkekleri o kadar kadini yıpratıyor ki ikinciye illallah mi ediyor turk kadinlari bilmiyorum.
Ama yabancilarda cok normal bunlar. Tabi turk erkeginin medeniyet sorunu da var. Bosansa da hala eski karisini hayatina karisabilecegini saniyor ve bircogunu eski karisi ve cocugunun annesinin evlenmesi deli ediyor, ne haddineyse.
Ki ilkinde hata yaptin diye ikincisi de berbat olmak zorunda degil. Kimi ilkinde cok iyi bir es bulur kimi ikinci ucuncu de yeniden bahari yaşar.
Erkek iyi olduktan sonra 2 ya da 3. Evliligin olmasinin bir sıkıntısı yok. Zaten eski esin iyi olsaydi eski olmazdi. Bundan sonrakilerde ilki gibi olmak zorunda degil. burada karakter, erkegin adam olmasi onemli.
Eski esin adam olsaydi yuvasini bu noktaya getirmezdi ama evlenecegin erkek adam gibi adam cikacak belki. Cocuguna bile öz babasından daha iyi bakacak bilemezsin. Riskli mi evet ozellikle bu ulkede riskli.
Ama turk kadinlari olarak ben dulum, cocugum var diye de kendinizi, mutlulugunuzu, ihtiyaclarinizi bu kadar geri plana atmayin derim. Ha ilk evliliginizde cok uzulup, yiprandiysaniz dilinizi isirmaniz, daha temkinli olmaniz normal. Ama cikardiginiz bircok ders olmustur. Bunlara bir dahakinde daha dikkat etmek gerek.
Turk kadinlari cok yapiyor bunu kendi mutlulugunu, ihtiyaclarini fazla hiçe sayiyor. Biraz bureysel toplum olmadjgimizdan dolayi elalem sorunu da oluyor anlayabiliyorum.
Yabanci kadinlar biraz daha benci davraniyorlar. Benimde mutlu olmaya hakkim var, bir erkek istiyorum demekten çekinmiyorlar fazla. Tabi yabanci erkekler daha acik bu konulara. Bizim erkekler bosanmis kadina 2. El muamelesi yapiyor ne yazik ki. Sifir km gibi igrenc tabirleri oluyor kendileri sifir km olmasa bile.
Boyle durumlar olsa da dul ve cocuklu kadin meselesi eskisi kadar kati degil en azindan. Eger guvendigin biri olursa, hem kendin icin hem cocugun icin icine sinerse neden olmasin?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuğun biraz büyüsün , bakarsın onun seveceği biri çıkar karşına oğlunu sever ayırmaz. Senin tercihin , hayatın istemezsen hiç evlenmezsin. Oğluna adarsın kendini ama iyi babalarda var ve çocuklara düşkün merhametli azda olsa var. İlk evliliğin hatalı oldu boşandın diye ikinci evliliğin hüsranla bitecek diye bir şey yok. Hepimizin başına gelebilir herkes iyi geçinmek zorunda değil. Olmuyorsa boşanmak en doğrusu. Çocuğum var ayrım yapar üvey babadır düşüncesinı çıkar aklından. Yalnız bu sefer çocuğun var iki kere düşün evlenmeden önce iyi tanı sonra evlen. Çocuklu kadının aşk hayatı olamaz evlenemez düşünce yapısı var toplumda ve ben buna katılmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılGüzelim öncelikle seni hayata ve insanlara karşı dik durup kendi kararlarını verebilen yapından dolayı çok tebrik ederim. Çocuklu insanların 1 değil 1000 lerce kez düşünmesi gereken konu ikinci evlilik. Sen yanlış değil gayet anaç düşünen bir annesin bu senin çocuğuna ne kadar değer verdiğin ve bencil olmayan aklı başında bir anne olduğunun kanıtı. Sen güçlü ve özel kadınsın doğrularından şimdide olduğu gibi asla şaşma. Güzel enerjiler yavrucuğun ve hep seninle olsun güçlü kadın🌸🫶🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCanım, her insanın hayatı farklıdır ve herkesin mutluluk tanımı farklıdır. İkinci evlilik kararı kişisel bir tercihtir ve herkesin kendi hayatını şekillendirme hakkı vardır. Eğer şu anki durumundan mutluysan ve çocuğunla birlikte huzur içindeysen, başkalarının beklentilerine göre değil, kendi iç sesine güvenmelisin.
İkinci evlilik, geçmişteki deneyimlerden ders alarak, daha bilinçli ve olgun bir şekilde adım atmak anlamına gelir. Bazı insanlar ikinci evliliği, geçmiş hatalardan ders alarak ve yeni bir hayat kurma isteğiyle yaparlar.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Doğa, sadece bir anne değil, aynı zamanda KızlarSoruyor'da tecrübelerimi paylaşmayı seven bir üye. 🌸 Her insanın hikayesi, beklentileri ve hayal ettikleri mutluluk farklıdır. İkinci evlilik hakkındaki düşüncen çok kişisel ve değerli. Şunu unutmamak lazım ki, evlilik kararı alırken öncelikli olarak senin ve çocuğunun mutluluğu ön planda olmalı. İkinci bir evlilikte neye güvenerek insanların adım attığına gelirsek, bu genellikle yeni bir başlangıç yapma umudu, yalnızlığı paylaşmanın getirdiği huzur ve tabii ki çocuklar için bir aile ortamı oluşturma isteği olabilir. Ancak bu senin için doğru olmayabilir ve bu tamamen normal. Eğer mevcut durumundan mutluysan ve huzurun yerindeyse, başkalarının ne dediğine çok takılmamakta fayda var. 🌺 Mutluluk kendi içimizde gizlidir, bazen tek bir gülümsemeyle başlar. Unutma ki her çiçek kendi mevsiminde açar. 🌹
"Pamuk şeker gibi tatlı rüyalar, annelerin en büyük meditasyonu."10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
40Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılbence değildir..
00 Yorumla Ben de senin gibi düşünüyorum. Çocuklarımla mutluyum çok şükür. Çevredekileri sallama boş ver ben öyle yapıyorum. Evlenmeye de niyetim yok işim gücüm var kimseye muhtaç değilim ne çocuklarımın ne de kendimin huzurunu bozamam.
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bekarken evliliği yesilcam filmleri gibi mutlu sonla sanan biz içine girince hayal kırıklığına uğrayınca her şey gözümüzden düşüyor iyi ki çocuğumuz var o en güzel arkadaş bize 😀 hayatında mutluluklar dilerim
İkinci evlilik pişmanlık değildir pişmanlık olup olmaması nasıl birbiriyle evlendiğine de bağlı
Yazdıklarından oğlunun ğüçğk olduğunu anlıyorum ama büyüdükçe ilişkimiz farklılaşacaktır yani senin duyguların aynı kalıp şu an sana bağımlı olsa bile onun ilgi alanları zamanla değişecektir hep böyle gitmez
Ayrıca tek kalmak istemiyorsan bir noktada birine ihtiyacın olacaktır10 Yorumla
+1 yılAsla oişmanlık değildir. O büyüdükçe sorunlarda büyüyecektir. O nedenle Bu şekilde ömür geçmez. Hayatın zevk ve nimetlerini yararlanmak gerek. Bu konuda kaderimizi birleştirebiliriz. Her kalbin, bedenin ve beynin ilgiye, iltifata, sevgiye ve cinselliğe ihtiyaçı var. Bunu arama, bulma ve giderme en doğal hakkındır. Benim gibi güvenilir, sadık, ketum, merhameti, şefkatli, olgun, arzulu ve tecrübeli erkek sana çok iyi gelecektir.
10 Yorumla
+1 yılEğer bir çocuğunuz varsa kesinlikle evlenmeyin çünkü kendi babasının veremediği sevgiyi bir Yabancı veremeyebilir. Buda çocuğunuzun geleceğini aşırı psikolojik rahatsızlık olarak etkilemebilir
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok haklısın üvey baba düşüncesi ile tüylerimi diken diken ediyor
- +1 yıl
Bu kadar korkmayın bunlar acı da olsa hayatın gerçekleri. Bu şekilde ziyan olan kaç çocuk biliyorum kaldı ki günümüzde insanlar öz çocuklarına değer vermekte zorlanırken
Cinsel hayat yemek ve içmek kadar doğal ihtiyaçtır belki yemek Su olmadan ölürüz cinsellik olmadan hayatta kalabiliyor olmamız iyi bir şey olduğu anlamına gelmez cinsellik insanın hem vücuduna hemde ruh sağlığına çok iyi gelen bir şey bence bekarlık hiç iyi bir şey değil
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklı olabilirsin başkaları için önemli olabilir... Kendi adıma ben cinselliği sevemedim benim hayatımda olmaması olmasından daha iyi...
Soran+1 yılTiksinen biriyim evlenince anladım o nefsi aktifler için ben tembel rahatına düşkün küçük şeylerle mutlu olan biriyim sakin hayat insanıyım
+1 yılSeninle aynı fikirdeyim kesinlikle 2. evlilik cok sacma geliyor bana da. Bu yüzden ilişkilerim uzun sürmüyor. Biri bana evlilik deyince arkama bakmadan kaçıyorum. Bu benim düşüncem, lakin bu şekilde evlenip mutlu olan insanlar da tanıyorum. Senin olayın şu gerçekten doğru insanı bulmak. Ben yapamam ben keyifci insanım hesap vermem eyvallah etmem sıkılırım ne bilim
10 YorumlaÇocuğu olup boşanmış tekrar evlenmiş bir sürü kadın erkek var mutlu olan bekar kalanlarda var tercih meselesi
Şöyle düşün yarın çocuk büyüdüğü zaman her ihtiyacını tek başına karşılayabilirmisin?
Oğlun büyüdüğü zaman her zaman yanında olmayacak ve tek başına kalacaksın bunları düşünerek evlenip evlenmemeyi düşün
Evlenecek olsan iyi bir eş seçimi yapmalısın
Üvey anne ve üvey baba terörünü yaşayan da çok var maalesef00 YorumlaNiye pişmanlık olsun, sevdiğin ve hoşlandığın bir adam ile evlenebilirsin. Toplum baskısını boş ver, onlar senin ne yaşadığını bilebilir mi? Bir diğer nokta, şu evlenmeyen diyen tipler bu kadın nasıl yalnız mutlu olacak hiç düşünüyor mu? Gerek gezmek olsun, gerek iş olsun, gerek yatak olsun. Kin ve nefret kusan insanlardan uzak durun, seni mutlu eden ve seven insan ile yola çıkmaya korkma.
00 YorumlaÇok mutluysan evlenme sakın. Başına dert alma. İnsanlar zaten hep konuşuyor. Evlensen başka şeylere takılacaklar. Evlenince sorumluluklar artıyor. Ama şöyle evleneceksende bence 3-4 sene tanı ondan sonra çünkü genelde boşanıp tekrar evlenenler tekrar boşanmaktan korktuğu için boşanamayıp mutsuz oluyorlar. Çocuk bence biraz büyüsün.
00 Yorumla
+1 yılO etrafındakilere söyle hayati yaşayacak olan sensin sana ne karışıp duruyorlar. Sıktır et onları canın nasil istiyorsa öyle davran.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 337 cevap paylaştı. çünkü Türk erkek toplumunda ikinci evliliğe karşı tarafın mecbur olduğuna olan bir inanç şekli var ve her şeyi kendilerine göre yorumluyorlar. Böyle düşüncelere sahip kişilerle yapılan ikinci evlilikler keşke sadece pişmanlık olsa !!!
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 450 cevap paylaştı. Evlilik 3 şey için yapılır; sevdiğinle sürekli beraber olmak, çocuk yapmak ve se-ks yapmak. Çocuğu zaten yapmışsın, cin-sel özgürlüğün zaten var, sevdiğin biri çıkarsa ona da disarda çocuğun dışında kalan zamanları degerlendirirsin.
00 YorumlaÇocuk belirli bir yaşa gelene kadar düşünülmemeli diye düşünüyorum. Aynı durumdayım. Hayatım odak noktam çocuğum. Kesinlikle olmaz diyip büyük konuşmuyorum ama olmaması tercihimdir
10 YorumlaBen hiç karşı değilim herkes hata yapar ama tekrardan mutlu olamıyacak anlamına gelmez
10 Yorumla
+1 yılSen başkalarını boş ver.
Eğer kendin arzu eder ister ve hazır hissedersen o zaman bunu düşünürsün10 YorumlaHuzurlu isen ve mali sıkıntın yoksa söylemlerden etkilenme derim. Olası bir evlilik yaşanma durumunu zaten kendin beğendiğin seni seven doğru kişi doğru zamanda karşına çıkacaktır.
00 Yorumla
+1 yılYa evlendin ve bir çocuğun daha oldu diyelim.. o çocuk o evde ne olsa babasının yanında olmamasına bağlicak 🥲
Rahat da edemiceksin sen yolunu bulmuşsun huzurun rahatın yerinde insanları boş ver00 Yorumla
+1 yılİyi birisine denk gelirsen ama gerçekten iyi kaliteli. Hayat sana cennet olabilir. Ama bu ülkede öyle birisini bulman çok düşük tek tük vardır ama
00 YorumlaValla evli dglim ama çocuğu olan sevgilim olmuştu söyle sikintilar oluyor ergenlik zmninda anne veya babasi senden kıskanıyor eski eşinle gorusmen durumunda yenj eşin isremicek bende istememiştim emin ol her şey dokunuyor ama bekar çocuksuz biri için diyorum karsi taraf çocuklu olursa bilemem belkide evlendigin insan çok iyi biri olur cicuguna abi baba olur bilemeyiz etrafın lafıyla hareket etme bence istiyorsan evlen ve bence çok güzel bir annesin belli mutluluklar çocuğunla sana
00 YorumlaNeden pişmanlık olsun ki yeter ki dıpru insanı bulsun doğru indanı bulamadıktan sonra çocuk olsa da olmasa da sonuç PİŞMANLIKTIR
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbüyük konuşma ama bu senin tercihin tabiiki.. birgün belki fikrin değişir, ya da hiç değişmez
10 Yorumla
+1 yılHakkında hayırlısı olsun bilinçli olgun birini bulman lazım
00 Yorumla
+1 yılKendi ayaklarının üzerinde dura biliyorsan. hic. basını belaya sokma
00 Yorumla
+1 yılİlk eş gibi çıkarsa pişmanlıktır. Her erkek çocuklu dul kadını maalesef istemiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca çevrendekileri boş ver sanki evlilik bütün sorunları çözen bir mekanizma. Sen nasıl mutluysan öyle yaşa. Mesela ben bekar ve sevgilisiz yaşıyorum ve mutluyum.
+1 yılNası bi evlilik yaptıgına baglı karsidaki kisinin davranışlarına falan
00 YorumlaBu bir bilinmezlik aslımda ne pişmanlıktır denebilir ne de qksi
00 YorumlaHayatta her şey var mutlu olmak için cabalamak doğru olandır
00 Yorumla
+1 yılEvlilik güzel bir şey değil kaldı ikinci evlilik millete bakma onlar hayatı toz pembe sanıyor
00 Yorumla
+1 yılEvlilik bütünüyle pişmanlık. Çocuk olsada olmasada
00 YorumlaEşek bile birkere düşer çukura.
00 Yorumla
+1 yılBelli bir sebepten dolayı boşanmak suç veya ayıp değildir. Tekrar evlenmekte öyledir. İnsan kusursuz ve hatasız olamaz. Bu bir tercihtir. İster tekrar evlenip yalnızlığını giderir, ister evlenmez ölene kadar yalnız kalır.
00 Yorumla
+1 yılBence çocuk küçükken evlen diyenler haklı
10 Yorumla
+1 yılboş ver o zaman rahatını bozma
10 Yorumla
+1 yılBunu iki kişinin konuşup karar vermesi gerekiyor hemfikir olduktan sonra problem çıkarmaz
00 Yorumla
+1 yılBnce evlilik zor iş çocuk varsa evlenme 😀
03 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum hiç evlenmeyen birine evlilik cazip geliyor ta ki evlenene kadar ☺️ benim için önemli olan sağlığımız huzurumuz bir de kimseye muhtaç olmayacak maddi gelirimizin olması insanlar zor..
- +1 yıl
Valla çok güzel anlatmışsın tadın tuduzun yerindeyse hiç oynama sadece o iş için evlenen bile var ama yok heryerde bulursun şimdi onu 😀 ilk evlenecekler çok hevesli oluyorda sonra burada görüyorum ağlıyorlr
Soran+1 yılO iş dediğin de hiç ama hiç ilgimi çekmiyor daha karşı cinsten tiksinen biriymisim meğer...
+1 yılgereksizdir bence zaten anne olmuşsun
00 Yorumla
+1 yılÇevremde yapıp mutlu olanlar var
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 427 cevap paylaştı. Evlilik kararından kime ne? Dik dur
00 Yorumla
+1 yılBaşkasının artigidir
00 Yorumla
+1 yılBenimde oğlum var ikinci evlilik düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılBence güzel olabilir, sicak yuvan olur
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılYani olabilir olmayabilir
00 Yorumla
+1 yılYo neden pişmanlık olsun
00 Yorumla
+1 yılBence rahatın yerindeyse hiç düşünmemek gerek
00 Yorumla
+1 yılİkinciyi düşünme derim çok etkilenir çocuklar
00 Yorumla
+1 yılDegildir
20 YorumlaNeden olsun ki
11 YorumlaEvet
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarsındakının karakteri ile alakalı tamamen
00 Yorumla
+1 yılEvet öyle
00 YorumlaAnlaşmak gerek
00 YorumlaEvet
00 Yorumla
+1 yılGenellikle evet
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 741 cevap paylaştı.
m +1 yılİnsana bagli
00 Yorumla
+1 yılDerdleselm
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılFb yap evlenme
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yıldeğildir bnce
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 318 cevap paylaştı. Pişmanlık
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 955 cevap paylaştı. Pişmanlık değil
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?