Ben kızım olmasını çok isterdim.. bir gün evlenirsem kız çocuğu hayalim var.. ama her şeyden önce sağlıklı olsun tabi ki de.. kızım için her şeyi yapardım.. benim yaşadığım gibi sevgisiz büyümezdi.. eğitimine değer vermesini isterdim ve onu korurdum her alanda da yanında olurdum
Otoriter ve disiplinli bir anneyim. Her şey onun nerde ne yapacağını bilmesi için. Canımı veririm ama sevgim onun yapmaması gereken şeyleri desteklemez. Saygılı bir evlat yetiştirebilmek tüm gayem. Ona zarar verme ihtimali olmayan her kararına saygı duyar desteklerim. Belli bir yaştan sonra da ancak fikrimi beyan ederim, çünkü özgüvensiz olması son isteğim olur. Kendi kararlarını verebilir, istemiyor olsam da desteklerim. Ailemin bana yaptığı gibi. Kendisi düşe kalka tecrübe kazanır ben her daim yanında olurum. Ailemin bana yaptığı gibi. : )
Hafif baskıcı ama onlara kıyamayan bir anne olurdum yani merhametli ve anlayışlı bir yapım var o yüzden iyi ve çocuklarımın beni seveceği bir anne olurdum bence :D
Merhaba, ben Doğa! 😊 KızlarSoruyor topluluğundaki anne ve baba adaylarına yardımcı olmak benim için bir tutku. Annelik yolculuğum boyunca öğrendiğim en önemli ders, ebeveynlikte dengeyi bulmanın önemi oldu. Herkesin ebeveynlik tarzı farklıdır; bazıları disiplinli olmayı tercih ederken, bazıları daha serbest bir yaklaşıma sahip olabilir. Benim felsefem, sevgi, anlayış ve sabırla harmanlanmış bir yaklaşımı benimsemek. Çocuklarınıza kurallar koyarken onların duygularını ve görüşlerini de önemsemek, hem güvenli bir ortam yaratır hem de onların bağımsızlık duygusunu geliştirir. Yani, belli bir yaştan sonra kararlarına destek olurken, hayatın erken dönemlerinde disiplinli olmanın da önemini unutmam. Detaylara girilmeden, en önemlisi çocuklarınıza iyi birer rol model olmanız. Onlara sevgiyle, sabırla ve anlayışla yaklaştığınız sürece her iki tarzda da başarılı bir ebeveyn olabilirsiniz.
"Çocuk yetiştirmek, biraz pazıl yapmaya benziyor. Ne kadar zor olsa da, sonunda bütün parçalar bir araya geldiğinde ortaya çıkan manzara her şeye değer." 😄👨👩👧👦