+1 yılArtık modern bir dünya da yaşam sürüyoruz. Bu zamanda koyu müslüman, dinci , muhafazakar olan erkeklerin haricindeki bir çok erken çalışan kadınlar ile evleniyor. Bunda ki en temel sebebin "eve katkı sağlama" olduğu yönünde bir fikre sahibim. Nitekim öyle de olmalı. "Domino Etkisi" nedir bilir misin? Domino taşlarından birinin düşmesi ile beraber , diğer taşlarda teker teker düşer. İşte bir kadın bile çalışsa bizim "Kadın dediğin evinde oturur" gibi saçma tabularımız muayyen bir biçimde yıkılacak ve ülke olarak gelişimimize katkı sağlamış olacağız.
Senin için "evlilik" ve "aile" gibi kavramlar evlenip , çocuk doğurmaktan ibaret ise yanılıyorsun derim.
Bir gün evlendiğin kişi ölürse; Nasıl geçineceksin?
"Annem ile babam her zaman benim arkamda , onlar bir ömür boyu bana da çocuğuma da bakar."
Deme. Çünkü hiç bir birey ömrünün geri kalanını başkasının eline bakarak geçirmek istemez. Aynısını erkekler için düşünemiyorum bile.
Bu yüzden kocanızın eline bakmayın ve "Çalışın".08 Yorumla- +1 yıl
*erkek
- +1 yıl
Sen 18 yaşında olamazsın kesinlikle
- +1 yıl
Niye?
- +1 yıl
@biyotikkk Ne alaka hanfendi?
- +1 yıl
Her söylediğin cümlede haklısın ama benim düşüncem İslama göre olması mantıklı kadın çalışmayı tercih etse bile kazancı kendinedir erkeğin görevi evine aileye bakmasıdır ama günümüzde kazançlar ortak olacaksa ev işi ve çocuk bakımı da ortak olmalıdır yani yemek yapan bir erkekle evlenmenizi tavsiye ederim çalışmak istiyorsanız illa yoksa hem ev işi size kalır hemde çalışmak zorunda kalırsınız köle gibi hissedersiniz 🙄
- +1 yıl
Evlilikte "senin paran , benim param" diye bir şey yoktur. İki insan hayatını birleştirirse kazandıkları tek kuruş bile ikisine aittir. Ne derseniz deyin. Ev işlerini ise bir hizmetli kolaylıkla halledebilir. Zaten çift iyi bir maaş alıyorsa bir hizmetli tutmaya da parası vardır. Ha durumları yok , diyorsanız o halde beraber ortak bir şekilde yaparlar. Örneğin sabah temizliği erkek yapar , akşam yemeği kadın yapar vs. Yani bu çok zor bir şey değil. Her kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılyanii kendi tercihin kimsenin kişisel tercihlerine burnumu sokmak istemem fakat kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olmaktan kaçmaya çalışmanın sebebini anlayamadım. çocuk bakıp para vermesi için eşinin eline mi bakacaksın çalışma fırsatın varken? evlenince hemen çocuk yapma peşine düşmek zaten kendi fikrimce saçma bulduğum bi şey ama çalışmamak için böyle bi şey yapıyo olman biraz garip geldi üzgünüm. Sağlıksal bi sıkıntın vs varsa anlarım fakat onun dışında bence mantıklı olan çalışman ve ev gelirine destek olman. Eşinin maaşı ikinize yetecek olsa bence evin giderlerini ortak karşılamanız aranızda yaşanacak tatsızlıklarda bunu yüzüne vurmasının önüne geçecektirr ha kaldı ki ille de çalışmayacağım diyorsan bunun için illa ki çocuk yapman şart değil çalışmamak için çocuk mu dünyaya getirilir iyi düşün çocuk büyük sorumluluk ay bilmiyorum kaç yaşındasın bu nasıl soru cidden şaşkına uğradım
00 Yorumla
+1 yılÇalışmamak için çocuk doğuruyor al işte böyleleri de anne olacak bahaneler için değil gerçekten anne olmak istediğin için ve onu hakkıyla büyüteceğinden emin olduğun zaman çocuk doğur laf olsun diye değil ya da bir amaç uğruna..
00 Yorumla
+1 yılSebebi ne olursa olsun bir insanın kendi menfaati için çocuk sahibi olmasına çok karşıyım ve sinirlendiğim bir şey. Çocuk bunu hisseder ve ömür boyu kendini değersiz hisseder.
Bunu ayrıca kocanla konuşmalısın.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
+1 yılÇalışmaktan kastın ev işleri mi yoksa genel maaşlı bir işte çalışmak mı?
Sanırım normal maaşlı bir işten bahsediyorsun. Evleneceğin adama çalışmayacağını söyle şayet kabul etmiyorsa, zaten senin eline gelen maaşına bakıyorsa ileride çok çekersin. Bundan başkasını bul bacım. Ha yok illa bununla evleneceğim diyorsan, çocuk yap birkaç sene rahat olursun en fazla. O da eşin insaflı ise 1-2 sene maaşsız kalmana göz yumarsa, zehir etmezse. Ama Tavsiyem eğer maaşına bakıyorsa, evlenme çok sıkıntı çekersin.
18 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle beni çalıştırma taraftarı değil ama mecbur kalırsak çalışır diye düşünüyordur dışarıdaki işlerde çalışmak istemiyorum
- +1 yıl
Çalışmayacağının niyetini baştan belli et yani nasıl gelirse öyle gider.
Ayrıca çocuk yapmak mantıklı hem evlilik birliği konusunda etkili olur hemde evde ilgilenirsin hem iş hayatını başlamadan bitirirsin
Soran+1 yılBak tek destekleyici konuşan sen oldun bende öyle düşünüyorum çocuk olursa çalış diyemez kimse kolay kolay yani kesin çözüm dimi sencede
- +1 yıl
Eğer çok vicdansız biri değilse ve kötü bir ailesi yoksa kesin olarak çalış diyemez baktın zorbalık yapıyor boşarsın tazminatını alır nafakani alır hayatına bakarsın bu kadar basit
Sonuçta bir anne her zaman çocuğuyla ilgilenmeli sonuçta çocuk bu onu annesinden başka kimse anlayamaz
Ayrıca destekleyici konuşmamın sebebi düşüncelerine saygı duymamdan insanlar kendine bakmadan başkaları hakkında kötü yorum yapmayı huy edinmişler
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim hakaret edip kötü laflar etmediğin için herkes hemen kötü düşünüyor merhametli biri demez çalış diye ama işte her olasılığı düşünüyorum kendi ailem
Bile çalış diyor evlenince- +1 yıl
Direkt çocuk yapmak daha mantıklı yoksa bir kere başladım mı ise bir ömür isterler çalışmamı
- +1 yıl
Çalışmanı*
Soran+1 yılKesinlikle çözüm bu valla en azından evimde çocuğumu büyütürüm başka çare yok
+1 yılHemen hamilelik aşırı erken karar ilk 5 yıl aslında çocuk olmaması gerekir evliliğin ilk yıllarında aynı evin insanı olup olmadığınızı anlamak adına. Çalışmaktan kaçma derim evde bir zaman sonra sıkılırsın çocuk vs uğrasmaktan umutsuz ev kadını anne moduna geçersin çevremde gördüklerim hep öyle oldu. Çalışınca körelmezsin ama evde körelirsin. Ekonomik anlamda hayatını idame ettirmen seni minnet duygusuna da sokmaz eşin istediği kadar iyi biri olsun her zaman ekonomik özgürlüğün kendi güvencen olsun.🤍✨
30 YorumlaAnne beni neden yaptın?
-çalışmamak için.
Ne kadar kolay çocuk yapıyorsunuz araştırmadan hazır olmada etmeden. Çocuk yapma bedeninize bak. Seni sevdik senin için bütçe ayırdık hazır olduk öyle yaptık değil hatta aksine çalışmamak için.. vay be31 Yorumla
Soran+1 yılÇocukları seviyorum ayrıca bölümümde çocuklarla ilgili bilgisiz değilim
+1 yılÇalışmak istemiyorsan çalışma kim seni zorluyorki calismamak için hamile. kalma tadını çıkar. kocan ile gez dolaş birbirinizle vakit geçirin hemen hamile kalitsan zlzor olur hormonlar değişiyor kocan ile. ikgilrnemzsin admain gözü dışarı kayar 2 sene bekle ama normal korunun kovan korunsun doğum kontrol hapı kullanma
23 Yorumla
Soran+1 yılDışarı kayar mı cidden
- +1 yıl
Kayar erkeğe bağlı bu , zaten erkeklerin çoğu kafinlardan hemen etkilenir kadın güzel ise iki işve cilve eline sağlık adam gitti elden
- +1 yıl
Özelden yaz istersen
+1 yılHAHAHAJAJAHAHAHAHAHHA patladım bu soruya hoşuma da gitti acıkcası. Keşke ilerideki eşim de böyle kurnazlıklar düşünse hahahahaja
217 Yorumla
Soran+1 yılNedenn mecburum başka yolu yok🤣
- +1 yıl
soruyı (bahaneyi) güncelleniş bir de hahshahahaha kurnaz seni. Kurnazlık zeka gerektirir akıllı kızsın 😄
Soran+1 yılValla şartlar öyle gerekiyo güncelledim çünkü yanlış anlayanlar vardı🤣🤣🤣mantıklı ama dimi?
- +1 yıl
yani bunu istemek doğal bir şey ben de mesela hep eşim çalışmak istemediği zaman/çocuklara bakmak istediği zaman tek basına benim maaşımın tüm evin maddi yükünü kaldırabilmesini sağlayacak kadar kazanmak için çalışıyorum
Soran+1 yılSen ne işi yapıyorsun
- +1 yıl
yani istediğin şey ayıp değil benim işim isterse çalışır isterse evde cocuklara bakar benim maaşım iki durumda da bize yetebilmeli
Soran+1 yılYa yetmezse
- +1 yıl
yeter dövizle maaş alıyorum almanyada mühendisim
Soran+1 yılOf ya
- +1 yıl
Noldu
Soran+1 yılNe bilim keşke benimde sevgilimin işi öyle olsaydı da gerekmeseydi çalışmak
- +1 yıl
ya şaka yapıyorum şu an çalışmaya başlamadım tr deyim ama eylülde Almanya'daki okula geçme planım var orada bitirmek istiyorum üniyi daha sonra Avrupa'da bir yerde calısırımm diye düşünüyorum
Soran+1 yılOlsun en azından bi şekilde iyi bi hayatın olacak
- +1 yıl
Orasını Allah bilir inşallahta öyle olur. Gercekten buralara gelebilmek için tabiri caizse gö*ümü yırttım neler neler feda ettim çok çabaladım anlayacağın.
Soran+1 yılİnşallah çabaların emeklerin boşa gitmez gönlünce olsun her şey hakkında hayırlısı olsun^^
- +1 yıl
Amin daha iyileri senin olsun inşallah 🌹🌹
Soran+1 yılÇok sağol ☺️✨💫
+1 yılBu zamanda erkek, koyu dinci değilse; çalışan kadınla evleniyor. Zira tek maaşla, ev geçiştirmek artık imkansız. 50.000 maaş varsa ancak geçinebilir. Tabi kiranın da çok yüksek olmaması lazım. Bir de benim gibi akıllı kemalist erkekler, boşanma riskini de hesaplayıp nafaka ödememek içi ; kariyer sahibi kadınla evleniyor. Bu yüzden seni, ev hanımı olarak kabul edecek ; kaliteli Atatürkçü erkek bulman çok zor. Ama dinciyi , rahat bulursun.
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahah harika cevap. 🔥💯 Zeki ve akıllı birisi kesinlikle bu zamanda böyle davranırdı.
+1 yılBak canım şöyle bir teklifle geleyim sana. Her ikisini de kafandan çıkarsan da şuanlık okuluna odaklansan? Emin ol zamanı gelince bir meslek edinince ne çalışmak zor gelicek ne bişi
15 Yorumla- +1 yıl
18 yaşında birine göre verilebilecek en güzel ve akıllı bir cevap tebrik ederim "akıl yaşta değil başta" sözüne tescilyecek bir cevaptır.😊
Soran+1 yılOkulla aram yok olalı yıllar oldu
- +1 yıl
Kac yaşındasınız küçük hanım
Soran+1 yılKüçük hanım yasiyim
- +1 yıl
Nedemk istediğinizi anlamadım
Niye çalışan diye zorlayanmi var calismiycam der geçersiz kenara emin ol mumla arasın çalışmayı 24 saat çalışıyorsun çocuk olunca çünkü enazindan saati olur çalıştığın zaman böyle 24 saat sürekli işin olmaz 😂😂
10 Yorumla
+1 yılGeçici olarak kurtulursun. Bu kesin çözüm değil. Sanırım ailenle yaşıyorsun ve çalışman için baskı yapıyorlar.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince neden çalışmak zorunda hissediyorsun ki kendini? Seni bu halinle kabul edecek birisiyle evlenirsen sıkıntı olmaz
10 Yorumla Valla çocuğum yok ama olanlardan gördüğüm annelerin mesaisi 7 24 tatilleri bile yok ama benim 8 saat ve istediğim zaman izin yaparım. Çocuk daha büyük sorumluluk ve korkarım yapamam
11 Yorumla
Soran+1 yılSeveceğin güzel bir işi bulduysan ne mutlu ben sanmıyorum bulabileceğimi
Çalışmak kötü bir şey değil, üretmek, kendi paranı kazanmak keyifli. Asıl bence bebişi aceleye getirme, asıl çocuk en büyük sorumluluk. Önce eşinden emin ol derim.
20 Yorumla
+1 yılBence düsünce tarzini biraz degistir. Cocugu annelik icin hazir hissetiginde yapmalisin. Calismamak icin veya calismaktan kurtulmak icin degil. Sorumluluk alabilcekmisin? Bunlari düsün. Kendi ayaklarin üstünde durman önemli. Evlenince seni calistirmayacak bir es secebilirsin. Bunlari önceden konusabilirsin. Cocuk yapmayi bunun icin kullanma.
10 YorumlaBence doğru bir seçim olmaz. Çalışmaktan kaçan bir insan çocuk bakımını da üstlenmekte zorlanır. Bu sebepten dolayı durumları kabul etmek bence daha önemli
10 YorumlaBebek olayı işte çalışmaktan daha zor olduğunu yaşadığında anlayacaksın.. şahsen ben anne olmadan teyze hala olarak onlarla kısa süre ilgilenmeme rağmen ne kadar zor olduğunu yaşadım gördüm
00 Yorumla
+1 yılKurtulamazsın tabiki saçalamaaa
Çalışmak zor geliyor da çocuk bakmak kolay mı sandın?
Ne mesai bitişi var, ne emekliliği, ne sabahı var, ne akşamı. Bitmek bilmeyen işler
01 Yorumla- +1 yıl
Bana dünyanın işini versinler çocuk vermesinler
Kira ve mutfak masrafı bir de faturalar zaten 30.000₺ yi buluyor. Bir de taksit ödense sıfıra sıfır. Çocuk gelirse ekstra masraf. Gelir ve gideri iyi hesaplayın.
00 YorumlaHamilelik ve o bebeğe bakmak çalışmaktan daha zor emin ol 🤣🤣
13 Yorumla
Soran+1 yılBebekleri seviyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bu evde iş yapmak anlamında mı yoksa normal işte mi niye evleneceğin kişi kafanı eze eze çalış mi diyecek bir yerde mecbur değilsin tabi ki kadın çalışacak diye bir şey yok hamile işi de nasiptir her şey nasiptir herkes kendine böyle olacak diye fetva vermesin sperm sayısına bağlıdır o az olursa olmaz
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz
Cevap sahibi+1 yılÇalışma
Soran+1 yılNormal işte çalışmak istemiyorum ev işi yaparım birde zorlayan yok ama mecbur kalırsak çalışmam gerekecek
Cevap sahibi+1 yılEn güzeli çalışma canım boş ver eziyet gerçekten çok zor oluyor
Cevap sahibi+1 yılEğer eşinin parası yeterse gerek yok
Cevap sahibi+1 yılSen rahatına bak senden değerli yok
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel sektör zaten işten atar devlet memuru olursan o da geçti
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Geç kalmış bu kafayla kpss çalışıp 90 üstü mu alacaksin özel sektör öyle ilgunden hamile istemez yemek
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe tembel birisin ya. Hayat senin için evlenip çocuk bakmakmı
12 Yorumla
Soran+1 yılNapayim çalışmadım hiç
- +1 yıl
Zamanla her şey öğrenilir. Evlilik çözüm değil
+1 yılAllah sana 10 çocuk versin hiç çalışmadan direk emekli ol.
20 Yorumla
+1 yılİşte evliliğe bir degişik bakış acısı daha
Evlilikten soğuduk artık20 Yorumla
+1 yılÇalışmanı istemeyecek biriyle evlensen daha makul olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa istemiyor ama mecbur kalırsak napcak ki
Canım inanki bebek daha zor çalışmaktan 5 aylık bebeğim var basurum azdı yani
03 Yorumla
Soran+1 yılBasur ne alaka
+1 yılNe alaka eşin anlayışlıysa böyle atraksiyonlara ne gerek var
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlayışlı ama tek taraflı nasıl geçinecez
Öğrenmek gerekiyor ne kadar hamile kalcan ajsbsnsmk
03 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣tecrübe edersem yazarım durumları
Soran+1 yılDışarıdaki işlerde çalışmak istemiyorum
Kadın çalışmak zorunda değil ki. Sana kalmış bir şey.
03 Yorumla
Soran+1 yılAma gerekirse nolcak masraflar olcak sonuçta yetmezse 1 kişinin maaşı mecbur çalışmam gerekecek offf
Soran+1 yılAma onu seviyorum
Eski sevgilim geldi gözümün önüne aynı kafaya sahipsiniz jsjsjsj
04 Yorumla
Soran+1 yılO nasıldı ki🤣
Soran+1 yılNapalim bazılarımızda is isteği yok🤣🤣🤣
+1 yılÇalişmak kendi paranı kazanmak gibisi yoktur, hamile kalkmak , çocuk dogurmak, ona bakmak bunların hepsi çalişmaktan daha zordur
00 YorumlaKeşke çalışsaydım diye kafanı vuracak duvar ararsın. Çocuk bakıp büyütmenin sorumluluğu, çalışmaktan çok daha büyük.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurtulursun belki ama kocan senden sıkılıp çocuğuyla birlikte kapı önüne koyduğunda napacaksın? Çocukla bir başına ortada kaldığında nasıl yaşamını sürdüreceksin? Erkoya bel bağlayıp hayatını karartma derim bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk yapma nedenine bak “çalışmaktan kurtulmak”. Çocuk kimsenin umrunda değil herhalde ne kadar bencilsin
14 Yorumla
Soran+1 yılYoo bebeğim olsa onu çok severim ki
Cevap sahibi+1 yılSeversin tabi senin çocuğun sonuçta. Konu sevmek değil ki. İyi anne baba olabilmek
Soran+1 yılOlmak için elimden geleni yaparım
Cevap sahibi+1 yılÇalışma sorunun ne olacak sadece ertelemiş olacaksın
Gizli Üye(30-35)+1 yılYap yap dünyanın kaç bucak olduğunu gör 😂 Sorumluluğun daha da artacak haberin yok. 9 ay bana yeter diyorsan keyfin bilir 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılYeter gibi🤣
Bence öyle bişey yapma bu zamanda çalışmak kadar güzel bir şey yok eşim beni çalıştırmadı çalıştırmak istese idi bir dk durmazdim
41 Yorumla
Soran+1 yılNe şanslısın
+1 yılBu zekayla işin zor fazla yaşamazsın gez toz hayatın tadını çıkart.
20 Yorumla
+1 yılSen şimdiden hamile kal sonra evlenirsin nasıl olsa.
20 Yorumla
+1 yılCinsel açlığını gidermek isteyenler 1 senin düşünce 2, o kadar yanlış yani
00 Yorumla
+1 yılÇocuk büyütmek çalışmaktan daha fena değil mi ahahsj
07 Yorumla- +1 yıl
Sanırsın doğum yaptı da onca sancıyı çileyi deneyimledi fkfkf
- +1 yıl
Bütün erkekler inşaat işi yaparak aile geçindiriyor sanki akdkd hizmet sektöründe çalıştım
- +1 yıl
Ben tam bir kıyas yapmadım ve anlatmak istediğim şey bu bile değilken nasıl konuyu buna evirdin sen ya ahaha mesleğini seçebilirsin biraz çabala da evden çık. Çocuk büyütmek daha zahmetli geliyor. Çalışmaktan kaçarak koca bir ömrünü çocuğa adamak da büyük bir külfet. Ben erkeklerin zor şartlarda çalışmasından mı bahsettim sence? O yakınmanı başka yerde yap çünkü kolay iş diye bir durum yok ülkede
Sormak içim sorulmuş bir soru. Nerden tutsan elde kalır.
00 YorumlaÇalışmayarak kendi geleceğini tehlikeye atarsın ve sürekli adama muhtaç yaşarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa sonrası? Hep doğuramazsın ki. o çocuk okula gidecek ve sen evde yalnız ve muhtemelen pişman olacaksın. maddi olaran birisine bağlı olsan hep herşeyo sen alttan alman gerekecek.
00 Yorumlaİster din açısından üster sosyolojik alandan bak kadın çalışmakla yükümlü değil keyfine göre kocan senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ama bunu evlenceğin kişiye açıklamalısın ebevynlik gibi kutsal bir durumu menfaatin için kullanmamalısın.
02 Yorumla
Soran+1 yılYok zaten bebek istiyorum
Bence evlilik çalışmaktan daha zor sürekli ev işi çocuğun arkasından dolaş
00 YorumlaBunun yerine çalışmak istemediğini söylesen daha güzel olmaz mı?
00 Yorumla😂😂😂😂😂çalışmak daha mantıklı geliyor bana 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimde aklimdan gecmedi degil ahshhsfbb. ama cocuk 4-5 yasina gelince krese yazdirmican mi? o zaman napcan calismican mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılO zamanda başka bisey bulurum🤣 senin nasıl aklından geçti nedenn
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemen hamile kalacağına emin mısın millet aylarca uğraşıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılBakalım nasipse
Çocuk bakmak daha zor ama bence evden çalışabileceğin işlere bak.
00 Yorumla
+1 yılHamileliğin kolay olduğunu kim söyledi?😂😂
113 Yorumla
Soran+1 yılKolay degil diye çocuk mu yapmayayım
- +1 yıl
Çalışmamak için çocuk yapmak Ne kadar doğru? kocana Çalışmak istemiyorum de bitti
Soran+1 yılBiliyo istemediğimi çalış demiyo illa ama ya gerekirse
- +1 yıl
Gerekmez sen istemediğini illa gozune sok istemez
Soran+1 yılBak ben çocuk seviyorum istiyorumda hamile kalırsam kesin çözüm gibi geliyor sencede öyle mi
- +1 yıl
İstiyorsan yap kocanada fikrini sor ama sonra kafana kakmasin
Soran+1 yılO da çocuk seviyor ve istiyor hemen
- +1 yıl
TM o zaman Allah hayırlı evlat nasip etsin
Soran+1 yılİse yarar mı sence
- +1 yıl
Yarar adam niye seni zorla calistirsin
Soran+1 yılDimi yeni doğmuş cocuk olunca çalıştıramaz
- +1 yıl
Buyusede çalıştırmaz artik annesin evladindan Sorumlusun
Soran+1 yılTamamdır teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sen bu üşengeçlikle çocuğa da bakamazsın.
Sakın çocuk yapayım deme önce bir büyü olgunlaş sonra düşünürsün.
Yoksa bu kafa ile çocuğa zarar verirsin ancak.41 Yorumla
Soran+1 yılYoo bölümüm zaten çocuklarla ilgili ve çok seviyorum bebekleri benim gibi düşüncede olan insanların kendinden başka kimseye zararı olmaz merak etme
Kararı biz mi alalım yani
bu tarz beyin ve kalp terk soruların amacı nedir😵💫
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAy saçmalama kocanla vakit geçir birbirinize doyun 1 2 yıl geçsin öyle hamile kal. Yoksa gençliğin çocuk büyütmeyle geçer.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışmaktan kurtul iyi olur. Yarin birgun kocanla ayrılma safasina gelirsen kafani duvarlara vurursun ayaklarımın üstünde dursaydim diye.
51 Yorumla
Soran+1 yılHimm
+1 yılAnnelik kolay bişeymi sağlık sorunların olacak mide bulantısı kusma seni zorlayan yoksa çalış diye çalışmak istemememen en doğal hakkın zaten zorlayan biriylede evlenmemeni tavsiye ederim :)
01 Yorumla
Soran+1 yılZorlamaz zorlamıyor ama gerekirse nolcak
+1 yılHayır tabiki böyle bir şey yapma 9 ay bebek karnında çok zor olmalı ve onun ameliyatla veya normal doğumla alınması var acı verici gözüküyor hazır olmadan bunu yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılGözü kararttım
- +1 yıl
Sen bilirsin
+1 yılHamile olup çocuk doğurmak çok masraflı ve zor bir süreç o çocuğa psikolojik olarak hazır mısınız kendinize onu sorun çocuk doğurup bakmak her yiğidin harcı değildir
01 Yorumla
Soran+1 yılHazırım diye düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelki beneğinle seni bırakır bu tür saçma düşüncelerden kurtul
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBek yaparsın çalışırsında iki işi yürüt daha iyi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVay ya bir kere daha TC kızından olmaz onu anladım iyi ki Rusya var buraya gelin erkolar
018 Yorumla- +1 yıl
Geliyom
- +1 yıl
@arkadaşolalım2 sen dur erkolar diyor @gizliüye davet at geliyorum brooo😁😃
- +1 yıl
Bnde gelicemmm
- +1 yıl
Hayir gelmiycennn😡 otur oturduğun yerde sen kalcan ben gitc3m 😤
- +1 yıl
Beni geçebilirsen olur😒😠
- +1 yıl
Bak bakalım kim kimi geçiyor yarışalım ozaman😤😤😤🤣
- +1 yıl
Yarışalım hem ben koşucuyum 😂😂☺️
- +1 yıl
Hahahah bende atletim hadi bakalım fgdftg
- +1 yıl
Vay şansa bak kim geçicek riskli
- +1 yıl
Görücezzz dgdgchgdr :)
Cevap sahibi+1 yıl@arkadaşolalım2 ibanına para attım bilet alırsın karşılarım havalimanında ramiz reis senide seneye alırız artik ya😘
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@rubly mantıklı konuşacak olsam gizliye mi alırım birader
Cevap sahibi+1 yılSıkıntı yok kral 😊👑
- +1 yıl
Rusya yolcusuyuzz wuuu☺️
- +1 yıl
G@Rubly😎
- +1 yıl
Gizliuye😎🫵
- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!