Tedavisi olmayan SMA'lı çocuklara harcanacak milyonlarca dolar neden yoksul çocuklar kanser hastası çocuklar için harcanmıyorq?

Bana ister vicdansız deyin ister duygusuz deyin ama gerçekçi olmak her zaman daha önemlidir. SMA Hastası çocuklar için alınmak istenen ilaç 2 milyon dolar ve iyileşme ihtimali yok bu hastalığın o ilaç sadece ölümü yavaşlatıyor ve çektikleri acıyı arttırıyor. Diyelim 1 sma hastası çocuk için 2 milyon dolar harcanacak ve o çocuk er ya da geç ölecek ama ya yoksulluktan , açlıktan ölen çocuklar o parayla hayatta kalacak kanser hastası çocuklar ve daha bir çok hastalığa sahip çocukların iyileşme ihtimali çok yüksek 2 milyon dolarla binlerce çocuğun hayatini kurtarmak varken neden 1 tane çocuğun ölümünü uzatıp daha fazla acı çektirelim. Çocuk yapıyorlar SMA’lı doğuyor ve ölüyor.
İkinciyi yapıyorlar, o da ölüyor.
Üçüncüyü yapıyorlar, o da can çekişiyor. SMA nedir? Mutasyona uğramış genlerin bebeğe geçmesi.
Bunun öncesinde testi ve tedavisi var. Cehalet ve zevki birleştirip bebekleri öldürüyorsunuz hayvanlar! sma gibi bir hastaligin tedavisi yok aci cektire cektire olduren bir illet sen uc bes tekmesini hissettin diye omur boyu aci cekecek bir cocugu dogurma bencilligi yapiyosan sorumlulugunu tek basina alacaksin ne kolay ajitasyonla keriz duduklemek 2yildir sma testi çıktı ama hala i turuyorlar bunlar dilencilik yapıyorlar küçücük bir test yaptırmayı acız olup 2.5milyon insanlardan para topluyorlar
tek bir sma hastası yerine on binlerce hasta veya engelli çocuğun tedavi ve bakım masrafları karşılanabilir. neden aynı hassasiyeti özellikle son günlerde diğer mağduriyetler için göstermiyor musunuz?
çünkü vicdanınızın hareket etmesi için bile bir sürüye ihtiyaç duyuyorsunuz.
Tedavisi olmayan SMAlı çocuklara harcanacak milyonlarca dolar neden yoksul çocuklar kanser hastası çocuklar için harcanmıyorq?
Tedavisi olmayan SMA'lı çocuklara harcanacak milyonlarca dolar neden yoksul çocuklar kanser hastası çocuklar için harcanmıyorq?
Cevapla