+1 yılAnneannem ve dedemin müstakil bir evi vardı. Bahçesinde ceviz ağacı olan bir ev. Sonra yıktırıp yerine apartman yaptırdılar ama o ev benim çocukluğuma dair hatırladığım en güzel şey. Sobalı iki katlı bir evdi bize ekmek kızartır, patates yaparlardı. Üzerinde kestane pişirirdik falan. O bahçedeki cevizlerin tadı hala aklımdadır zira ceviz toplarken cevizin birinin üzerine basmamla kafamdan kırmızı sıvının akması bir olmuştu 🥲 birde babam uzun süre farklı farklı şehirlerde çalıştı izin zamanlarında pişmaniye, lokum, akide-mevlana ve hurma şekerleri getirirdi, Ispartada çalıştığı dönem getirdiği gül suları ve gül lokumu da çocukluğumu hatırlatan şeyler. Çocukluk deyince benim aklıma gelen ilk şeyler bunlar. 🌼
01 Yorumla- +1 yıl
🥹😍
En İyi Cevaplar
+1 yılTom ve Jerry! Günlerden Cumartesi, okul yok, sabah saat 9. Yatak sıcak, içinden çıkmıyorum ekranda keyifle onu izliyorum, mevsimlerden kış. Şanslıysam grip olurum annem okula göndermez. Mandalina kokusu ve turuncu iğrenç renkli şurup. Ağlayacağım sanırım.
09 Yorumla- +1 yıl
Yaa 🥺 o şurubun tadını aldım şu an ilaç fobisini tetikleyen o şey
- +1 yıl
Her gün içebilirim, o günleri geri getirme şansım olsa..
- +1 yıl
o kadar mıı
- +1 yıl
O kadar.. güzel günlerdi🥺
- +1 yıl
O zaman rabbim seni çocukluğuna döndürecek, yüreğine şifa olacak eğlenceli, çocuk ruhlu güzel insanlarla karşılaştırsın "hadi saklambaç oynayalım" dediğinde ebe değilim diyerek kaçan ve eğlenmek için bahane arayanlarla 🥹
- +1 yıl
Yaa çok güzel bir dua bu teşekkür ederim, Allah senin de karşına çok güzel insanlar çıkarsın inşallah🥹🧡
- +1 yıl
Ben teşekkür ederiim 🥹🍃
- +1 yıl
Şurubun adı calpol @Lazımbazıhatalar
- +1 yıl
Alıp içmem yok mu🥹
+1 yılKordonu kırık saat. Halen durur sandığımda.
09 Yorumla- +1 yıl
Neden ki bi hikayesi mi var
- +1 yıl
Saat, oyuncak, şeker, abur cubur gibi şeyler lükstü bizim için. Karnem çok iyi olursa saat alacağını vaadetti almancı teyzem. Karnemi görsen üfff hepsi pekiyi. Öğretmenler karneye güzel dilekler yazmışlar. Sevinçle teyzeme götürdüm karneyi.
Bana, çocuklarının kullanmadığı kordonu kopmuş siyah bir casio saat verdi. Baban yaptırsın kullan dedi.
Babam! Kordonu kırık saati yaptırmak! Adam bizi hastaneye götürmüyor, saati tamirciye mi götürecek?
Koluma takardım kordonu varmış gibi hayallere dalardım. Çocuk aklıyla heveslenirdim, çok havalıydım hayalimde. Velhasıl o saat hiç yapılmadı. Öylece kaldı sandıkta.
Öyle işte. - +1 yıl
🥺 insanları anlamazdım önceden ama şimdi anlıyorum. Teyzenin de babanın da böyle olma sebebi ailesi, sevgisizlikleri.. Yoksa sevgiye doymuş bir insan neden ufak ve düzgün bir saati çok görsün ki? Ya da tamir etmekten gocunsun bir insan.. Buruk da olsa tatlı bir anı.. En azından hayallerini süslemiş 🥹
- +1 yıl
Öyle öyle. Hiç pişman değilim hatıralarımdan. Ben bensem müsebbibi onlar.
- +1 yıl
Bir yaprağın naifliğine ve bir çiçeğin zarafetine sahipsin tam da bu yüzden 🥹
- +1 yıl
Deme deme, nefis var deme.🌺
- +1 yıl
Dedim bilee, gerçekler böyle yahu inkar etme 🍃
- +1 yıl
Teşekkür ederim 💗
- +1 yıl
rica ettiim 🫰
Saklambaç
12 Yorumla- +1 yıl
🌿
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
+1 yılBenim çocukluğum, ben 10 yaşındayken annemin intihar etmesiyle bitti. Orada kaldı... Büyümedi, büyüyemedi... Bu yüzden de çocukluğuma dair anılarım bölük pörçük, silik... Buğulu bir camın arkasında kalmış gibi... Hepsinin üzerini soğuk ve kalın bir kar tabakası gibi annemin kaybı örttü sanki...
41 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun..
+1 yılÇocukluğumu anımsatan güzel anılar arasında ailemle birlikte yaz tatillerinde deniz kenarında kumdan kaleler inşa etmek 🏖️, bisiklet sürerken keşif yapma heyecanı🚲, ve okul arkadaşlarımla oynadığımız gizli saklambaç oyunları gibi masum keyifler yer alıyor 👩❤️👩ve babannemin yaptığı lezzetli yemekler yer alıyor.🍪
10 YorumlaÇağrışım yapan her şey geçen hafta sınava gittim tahtalar hep elektronik eskiden kara tahta tebeşir vardı sınavda hb kalemler kullanınca aklıma ilkokulda açacaklar çöp kovasının önünde kalem açtığımı filan hatırladım :) :) ya da lcw eski maskotu maymundu sabah kardeşimle konuşuyorduk eskiden bu kadar ulaşılabilir değildi mesela..
10 Yorumla
+1 yılUçurtması olurdu abilerimin, bana da tuttururlardı bahar yaz aylarinda hava güzel.
Evimiz ilkokulun yanindaydı, 23 Nisanda apartmanin çatısına çıkar minder ve cips alır locadan izlerdik gösterileri.
Kinder süpriz cikolata lüks idi karne gunu hediye alinirdi kinder süpriz yumurta.
Haa bide maaş alininca büyük alışveriş olurdu ve bize birer milka beyaz çikolata ve vişne suyu alırlardı.
Bunlar bana hep çocukluğumu hatirlatir01 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel ya, o sürpriz yumurtaların heyecan halen var bende hbvjg
Anahtar sesi, patates kizartmasj kokusu, kasik catal sesleri, babamin pazar gunu actigi turkuler..
12 Yorumla- +1 yıl
Sanırım çocukluğun yankısı en çok baba deyince çıkıyor
- +1 yıl
Benim icin oyle.
u +1 yılPatlayan şeker, 90lar diziler/şarkılar, dedemin evi.
22 Yorumla- +1 yıl
Dede evi, patlayan şekerler 😍
- +1 yıl
Hıhımm.. anlatılmaz bilen bilir etkisini 😍
+1 yılMahallede üzerine ev yapılmayan o arsalar var ya, yapılanların da eski halini bilmek ve bir daha öyle olmayacağını farketmek off diyorum
30 Yorumla
+1 yılÇizgi filmler, odun sobası üzerinde pişen portakal kabukları, çay, kestaneler ve içinde pişen börekler, çörekler çok güzeldi kokusu burnuma geldi ve yine çocukluğumu hatırladım 🥰
10 YorumlaBir sürü oyuncak, çocukluk arkadaşım Duygu, amcalarım, anneannemin köy evi, okulda sürekli arkadaş değiştirmem, hep sınıf başkanı olmam, bilgisayar oyunları ve tütün bana çocukluğumu hatırlatıyor.
10 YorumlaKötüleri hatırlamak istemediğimden, sarı arabalar bana çocukluğumu hatırlatıyor, en sevdiğim oyuncağımı. Niye kırdı ki babam? İnsan sinirden çocuğunun oyuncağını kırar mı ya?
10 Yorumla
+1 yılBir tane çizgi film vardı adını unuttum, paylaço gibi giyiniyolardı. Çizgi film değildi de, çocuk kanalındaydı.
20 Yorumla
+1 yılBunu her gördüğümde çocuklugum gelir aklıma.
20 Yorumlaİstisnasız bu, yani ne zaman görem hala alırım :)
10 YorumlaHer şeyden habersiz 6 yaşında oyun oynayan çocukları görünce gözlerim doluyor o yaşta yaşadığım bir olay yüzünden
10 Yorumla
+1 yılAkide şekeri
Mahallede bir amca vardı her namaz çıkışı çocuklara şeker dağıtır bizde onu sabırsızlıkla beklerdik efsane günlerdi.10 Yorumla
+1 yılBugün kapalı çarşıda gördüğüm, dedemin bana zamanında hediye emiş olduğu topaçın aynı modeli
20 Yorumla
+1 yılSaçma ama ne zaman Simge'nin konserine gitsem 10-11li yaşlarıma dönüyorum çünkü o yaşlarımda tüm hayatımı Simgeye bağlamıştım kendimden bile çok seviyordum hâlâ da seviyorum orası ayrı hatta yakında konserine gideceğim diye çok heyecanlıyım sanki konsere değil zaman makinesi ile geçmişe gideceğim
01 Yorumla- +1 yıl
Bazı sanatçılar geçmişe perde aralıyor gerçekten
+1 yılTom ve Jerry
Buggs bunny
Temel reis
Banu alkan11 Yorumla- +1 yıl
Arka sokakları unutmuşum
Çocukluğumu hatırlatan sokakta koşuşturan çocuklarda pek yok artık nerde koşsunlar
10 YorumlaKüçük oyuncaklar görünce hâlen alıp oynayasım geliyor 😅
10 Yorumla
+1 yılKömür sobaları, halk otobüsleri, ranzalar, plastik çarıklar ve ekmek kokusu.
10 Yorumla
+1 yılHatırlamak isteyeceğm bişey olduğunu sanmıyorum şu an.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDayak kavga küfür erkenden uyuma dayak yiyince aksam yemekleri zehir gibi olmasi sofra yerde hazır babamı beklemek babam gelmeyip annemin yemekleri toplaması yemeden babamın kardesimi kacirmasi bizim kardesimi aramamız babamın bayramda kıyafetimize karişmasi bayramin zehir olmasi ruj sürdüm diye beni bayram ziyaraetini götürmemesi bu kılıkla seni yanımda gezdiremem lafı kuzenlerin bile seni sevmiyor demesi babamın neler neler
21 Yorumla- +1 yıl
🥺 Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin, hayalinizden bile daha güzel bir hayat yaşamayı nasip etsin
+1 yılÇocukluğumuzu hatırlatacak hiç bir şey kalmadı ki, bu yeni çağ bambaşka bir boyutta ilerliyor
01 Yorumla- +1 yıl
çok haklısınız
+1 yılÇocukluğumda bir benzin istasyonum vardı oyuncak tırın işinde o bana çocukluğumun simgesiydi resmen halen de durur baktıkça onu hatırlıyorum
00 Yorumla
+1 yılKurtlar vadisinin ilk 97 bölümü misketler sokakta top oynayan çoçuklar gibi şeyler çocukluğumu hatırlatıyor
00 YorumlaBayramlarda büyüklerin evinde toplanılması, limonlu dondurma, marsupilami, zoboomafoo, cedric, yerden yüksek, 5 taş jdjdj bunlar geldi aklıma.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılBetül Kazandibi bebeğim vardı kocaman bir bebekti adını ben koymuştum soyadı ne alakaysa 😅😅
01 Yorumla- +1 yıl
vjhbvg kazandibi çekti herhalde o an canınız
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 675 cevap paylaştı.
s +1 yılİçimdeki çocuğu hala yaşatmaya devam ettiğim için bir şeyler hatırlatmıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Hala yaşıyorsa aldığı nefes bile yeter 🥹
Bratz disklerimi hala saklıyorum. Çok seviyordum onları.
01 Yorumla- +1 yıl
Anaa hala mıı
+1 yılÇocukluğumu hatırlamak istemiyorum hepsini şimdiye sığdırdım
00 Yorumlaİki tane anane buyukbaba denen geri kafalınin yanında rezil olarak büyümek...
00 Yorumla
+1 yılÇizgifilmler, yaş pasta, doğumgünü heyecanım, kendi kendime söylediğim şarkılar 😃
00 Yorumla
+1 yıl“The Amazing Digital Circus” ve Murder Drones...
Hep hatırlamıyo:'((01 Yorumla- +1 yıl
Hatırlatıyo*
+1 yılÇocukluğumda Annem çalışan bir bayandı onun boşluğunu ömür boyu kimse dolduramadı. ÇOCUKLUĞUMDA Annemin el açma böreği ve şekerli çay Annemin yaptığı. Keşke ŞİMDİK olsaydı hayatta ona sarılıp. Bütün herşeyimi paylaşsaydım. 😔😔😔😔
01 Yorumla- +1 yıl
🥺🫂
+1 yılÇocukların oynarken attığı çığlıklar
Kavgalar gürültüler 😐00 Yorumla
+1 yılMavi danone kokusu , Pazar ailecek yapılan kahvaltılar, eski oyuncaklarım
00 YorumlaKüçükken yediğim şeyler, izlediğim şeyler, oynadığım oyunlar, çocuk sesleri, kuş sesleri, bayramlar...
10 Yorumla
+1 yılSobada pişmiş mandalina kestane ve kızarmış ekmek kokusu
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöceklerin kollarını bacaklarını koparıp diğer böceklere yedirirdim karınca yuvasına hamam böceği atıp kavgalarını izlerdim
00 Yorumla
+1 yılArthur diye bir çizgi dilm yayınlanırdı işte o çizgi film benim için 🥺
10 YorumlaCino ve sibelcan bu devirde kimse sultaaaan değil 😅
10 Yorumla
+1 yılUçurtmalarla ilgili anılarım var iyimi kötümü bilemedik
10 Yorumla
+1 yılSevgisiz geçen çocukluk anıları geliyor aklıma
30 Yorumla
+1 yılDışarıda toprak çamur ile oynamak. Çizgi filmler
10 Yorumla
+1 yılWinx pepe eskiden üretilen hediyeli ucuz dondurmalar
10 YorumlaEvde tek başına filmi kajshe
10 Yorumla
+1 yılDisney'de tüm diziler ( Eski Disney )
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılçizgi filmler
izlerken dalıp gidiyorum10 Yorumla Mahalle maçlarım.
10 Yorumla
+1 yılÇocukluğumu yaşayamadım soruya bak offf
28 Yorumla- +1 yıl
🥺
- +1 yıl
Sevgisizlik gördürdü bana şiddet vardı küçük bi çocuktum ama iste o insanı baba olarak görmüyorum hakkımı zerre helal etmiyorum ben çocukluğumu yaşayamadım parklara gidemedim anneme sarılamadım babama hiç çok yüreğimi yaktılar doğmak bile ölüm dü bir mucize olarak doğmuşum ben beni mahveden bu insanlar elbet yaşattığını yasamadan ölmicek onu biliyorum 🫶🥲
- +1 yıl
🫂 Allah çok büyük ve iyi ki İslâm üzerine doğduk 🥹
- +1 yıl
İyiki Rabbim var Şu an da hafızım ama o adama tek bi iyilik zor geliyor bana it gibi davranıyor o kadar zor ki onu hiç sevmeyeceğime yemin ettim asla ve hiç 😞
- +1 yıl
Yaa ne kadar güzel maaşAllah 🥹 bunca acıya rağmen hafize olmanız.. inanılmaz bir başarı ne kadar güçlü bir kalbiniz var ki dünyada ahireti düşünüp Kuran'ı ezberleme gayretini gösterdiniz ki bunu isteyen bir sürü insan olsa da pek azı başarabiliyor 🍃
- +1 yıl
Evet bunca acı 😣 çok acıtsa da hala umursamayınca geçiyor cidden ama yaram derin olunca ben bile geçiremiyorum 😢 Hayalimdi Hafız olmak Ne güzel oldu iyi ki
- +1 yıl
İmtihan dünyası, zorluk görmeden cenneti kazanamayız ki sabır.. MaaşAllah size darısı yüreğinde bütün hafızlık hayali taşıyan herkese 🥹🌿
- +1 yıl
Allahümme amin ecmain Ya rabbel alemin Rabbim herkesin kalbine nasip etsin İnşallahü Teala 🤲🏻☺️
+1 yılsoba , neşe dolu anlar , minik hediyeler , kış günleri , masa üstü bilgisayar.
00 Yorumla
+1 yılKardeşlerimle ağaçtan erik yolardık salçalı ekmek bide ince ince Yasemince vardı o hatırlatıyor 🤗
00 Yorumla
+1 yılFutbol topum... Hâla Havalar sıcak olunca dışarı çıkıp oynuyorum ;)
00 Yorumla
+1 yılÇocukluğumu yaşayamadım ki
01 Yorumla- +1 yıl
🥺
+1 yılÇocukluk abur cuburları
01 Yorumla- +1 yıl
pizza jelibon geldi aklıma
Ozaman yapamadıklarımı başka çocuklar yaptığında
05 Yorumla- +1 yıl
🥺💔
- +1 yıl
imtihan dünyası sabredersek ahireti kazanırız 🥹
- +1 yıl
kesinliklee 🥳
+1 yılKöy çamur arkadaşlarım sokak oyunları 🥲
06 Yorumla- +1 yıl
İstop oynadığımız günler..
- +1 yıl
Ah küçükken büyümek istiyordum şimdi geri istiyorum 🥹
- +1 yıl
olsun be hala küçüğüz çocuk kalabiliriz 🥹
- +1 yıl
İçimizde ki çocuk ölmedi bebik 🥹
- +1 yıl
tabisii
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvvel zaman içinde kalbur zaman…
10 YorumlaFakirlik, zorbalık görmem, dışlanmam
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne