+1 yılAbla senden genç bir kız olarak yorum yapmam doğru mu bilmiyorum yine de söyleyeyim. Bence çocuk sahibi olmak önemli bir karar anne için de baba için de öyle. Kendinizi 5 yıl içinde tanıdığınızı var sayarak nelerden hoşlandığınızı bildiğinizi düşünüyorum. Eğer eşinizin size olan düşkünlüğü yüksekse, sizin ona olan düşkünlüğünüz yüksekse, birbirinize çok fazla vakit ayırıyorsanız çocuk bunu azaltacaktır. Aynı zamanda gezmeyi seven ve eğlenmeyi seven bir yapınız varsa eğer çocuk sahibi olmak planlarınızın aksamasına hatta uzun bir süre iptal olmasına sebep olabilir. Anne olmanın zorluğunu siz benden daha iyi bilirsiniz ancak ben de bir abla olarak kardeşimi büyüttüğümden başlarda çile içinde geçen zamanlar olsa da bebeğin bir gülüşü hatta yanaklarından bir kere öpüşünüz her şeye değdiğini hissettiriyor.
Çocuk geleceğe yatırım yapmak demektir. Bir fidan büyütmek demektir. Ben henüz evli olmasam da anne olmak isteyen birisi olarak 5 seneyi beraber geçirdiğiniz için artık yeni yolculuklara ve yeni deneyimlere yelken açmanızın zamanının geldiğini düşünüyorum. Eğer içinizde ufak bir kuruntu çocuk sevgisi varsa gelecekte keşke bir çocuğum olsaydı şimdiye 18 yaşında bir delikanlı veya genç kız olmuştu diye iç geçireceğinize şansınızı denemelisiniz.
Umarım yardımcı olmuştur <312 Yorumla- +1 yıl
Canım benim ne güzel yazmışsın, söylediklerinde çok haklısın. Bizim bir köpeğimiz var 40 günlüktü onu bulduğumda. Bir insan bir köpeğe ne kadar anne olabilirse o kadar oldum, koynumda yatırdım gece kalkıp kalkıp baktım acaba üşüyor mu diye.. Kendi canı kanı olmayan hatta insan bile olmayan bir varlığa böyle annelik eden eminim kendi yavrusuna çok çok güzel bir anne olur bu konuda hiç şüphe etmiyorum kendimden. Ama dediğin gibi kendim için olan zamanı azaltmak, maddi boyutlar ve benzer birkaç konu gözümü korkutuyor. Güzel fikrin için çok teşekkür ederim ❤️
- +1 yıl
Rica ederim, kendinde bu kadar sevgi varsa umarım ilerde üzülmeyeceğin bir karar verirsin iyi akşamlar dilerim <3
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuk sahibi olup olmamanız kişisel bir tercih ve çiftin özel koşullarına bağlıdır. Önemli olan, bu konuda eşinizle açık iletişim kurmanız ve birbirinizin duygularını ve beklentilerini anlamanızdır. Finansal durumunuz, kariyer hedefleriniz, sağlık durumlarınız ve duygusal hazırlığınız gibi faktörleri göz önünde bulundurarak ortak bir karar alabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı ve değerlerinizi paylaşmak, bu konuda sağlıklı bir karar süreci için önemlidir. Bunların hepsi yanı sıra çocuk mutluluktur huzurdur çocuk yapın.
00 Yorumla
Ben 18 yaşındayken ilk çocuğumu kucağıma aldım baba oldum
Seninle şimdi aynı yastayım. Emin olun imkanım olsa daha da yapmaya devam ederdim ama imkan yok
Şimdilik 4 tane var
Sene 2010 da evlendiğim dönem hedefim on taneydi daha yarısı bile tamamlanmadığı için çok üzgünüm
Eğer Allah izin verirse elime doğurgan biri düşse şimdi on tane daha doğuruncaya kadar devam eder asla çocuk yapmaya paydos etmem
Tabi ben geleceğimle alakalı ne dersem yalan olur çünkü çocuklar hepsi Allah'ın evli çiftlere olan hediyesi. Belki ben çok istedim de Allah vermedi o ayrı bir konu
Yani ne yapalım sizin gibi çocuksuz bir evde sessiz sedasız baş başa hiç bir zaman düşünmedim014 Yorumla- +1 yıl
Tavşan
- +1 yıl
- +1 yıl
Evet
İşe gitmediğim günlerde
Koyunları otlatmaya gider gibi çocukları evden dışarı çıkarıp
Çocuk parkına götürüyorum
Zamanım gayet mutlu mesut gidiyor
çocuk olmasaydı. Ben çok mutsuz çok sıkıntı çekerdim
İşten eve dönerken onların yüzünü görünce bütün sıkıntı dertlerimi unutuyorum
Bir baba olarak çocuklara ne kadar sevgi versem de
Onların bana değer verdiği kadar değer veremem
Hiç bir anne baba evladından değer gördüğü kadar evladına değer vermiyor
Ben şahsen bunu kendi çocuklarımdan gördüm
En kötü çocuğum bile bana kendinden daha çok değer veriyor
Şimdilik boşverin çoluk çocuğu
Sizler hayatınızı yaşayın
Kafanıza göre takılın
Canınız nasıl istiyorsa öyle takılın
Sürüyle çocuğun sorumluluklarını alabilmek her baba yiğidin işi değil
Bu işi insan candan yürekten isteye isteye yapmalı
Yoksa çocuk sevmeyen istemeyen biri
Bir tane dahi ağır zor zahmet gelir
+1 yılBu sorunun cevabını bizim vermemiz gerekmez ki. Bunu eşinizle tartışmanız gerekiyor. Hatta eşinizle konuşmadan evvel, kendinize sormanız gerekir bu soruyu. 5 yıl boyunca evlilik yürütebilmişseniz, aile kurabilecek olgunluğa sahip bir bireysiniz demektir, eminim ki bu soruya da cevabınızı kendiniz bulabilirsiniz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılisterseniz olabilirsiniz evet
10 Yorumla
+1 yıl5 yılda evliliğinizin ve birbirinizin tadını çıkarmışsınızdır. Bence kadını evlilikte mutlu eden şeyler zevkler eş vs değil. Anne olmak diye düşünüyorum. Anne olduktan sonra hayatta her şeyin boş olduğunu, beni ben yapan tek şeyin evlat olduğunu anlamıştım.
32 Yorumla- +1 yıl
🙌🏻🙌🏻🙌🏻
+1 yılÇocuk hadi yaş geçmeden olsun diye yapılacak bir şey değil. İki bebeğim var ömrümden her gün 10 sene eksiliyor sanki. Bakımı çok zor. Sosyallik, özgürlük, temel ihtiyaçlar hiçbir şey kalmıyor insanda. Eğer diyorsan ki ben hayatımdan vazgeçerim, yeter ki çocuğum olsun, o zaman yap ama yok diyorsan sakın, uzak dur.
14 Yorumla- +1 yıl
Vallahi benim akademik kariyerim yok. Hemşireyim, memurum. Buna rağmen Allah canımı alıyor. Uykusuzluk, yorgunluk, bakıcı bulma zorluğu hangi birinden bahsedeyim ki? Tamam çocuk çok güzel, insanın canından bir parça ama gerçekten eğer çocuk sahibi olacağım diyorsan kendi hayatından vazgeçmen gerekiyor.
- +1 yıl
Amin çok teşekkür ederim sizin de hakkınızda hayırlısı olsun 🙏
Önemli bir karardır ebeveyn olmak. Sorumluluk ister, sabır ister. Özellikle. anne olmak joker olmak gibidir. Hem pedegogsun, hem hemşire , hem öğretmen. Kısacası çocuk için herşeysin. Spor olsun diye çocuk yapmamalı. Kendinizde bu özellikleri görüyorsanız yapın derim bir an önce. Kadinin biyolojik saati var 35 den sonra riskler artıyor. İlk görüşte aşk nedir deseler kızım derim. Ama zorlukları da göze almak gerekir. Ben şahsen şu Türkiye şartlarında 1 den fazla çocuk yapmayı sorumsuzca buluyorum..
21 Yorumla
+1 yılBen kendimden yola çıkarak anlatayım bir örnek ile daha iyi anlar insan …
24 yaşımda evlendim şu an 29 yaşındayım bir kaç sonra 30 olacağım kızım var 5 yaşında…İlk başta eksilerini söyleyeyim. Yaşımız daha deli yaşlar ve biz çocuk yüzünden gezemedik bir sürü borca girdik. Hasta olur eder diye dışarı doğru dürüst çıkamadık hastalık geçer diye eşe dosta sık gidemedik, birikim yapamadık yani erken yaşta çocuk kendini hayattan soyutlamaktır ama bu dedim orta düzey biri için geliri yüksen kişi için dert bile değil…Artıları ise ❤️❤️ kızım beni çok ama çok olgunlaştırdı, işten gelince ellerimi öpüyor canım babam çok özledim diyor, onu yıkadığım zaman bana teşekkür edip ayaklarımı öpüyor ( bunu yazarken bile gözlerim doluyor) onunla sinemaya gitmek onunla başabaş yemek yemek dünyanın her şeyine bedel yani kısacası erken yapılmayan çocuk PİŞMANLIKTIR. Bakıyorum kreşteki arkadaşlarının ailelerine koca koca insanlar ama benim o yaşta bir kızım olduğuna bile ihtimal vermezler
30 Yorumla
+1 yıl31 yaşımda anne oldum ve üçüzlerim oldu. Onlar doğana kadar hiçbir an düşünmedim geç kaldığımı. Ama onlar doğunca anladım ki insanın cidden bakacak enerjisi, gücü azalıyor yaşla birlikte. Çok sevdiğim bir mesleğim vardı ve gerçekten patlama noktası yaşıyordum işlerimde hamilelik haberini aldığım dönemde. Şu an 1.5 yaşındalar, yavaş yavaş iş hayatına da dönüyorum. Hayatımda oldukları için çok mutluyum. Bir de bence güzel bir deneyim oluyor o yüzden eğer alerji gibi bir durumunuz yoksa deneyebilirsiniz: Kedi köpek sahiplenmek. Benim kendime inancım kedim sayesinde gelmişti. İstedikten sonra başarırsınız şüphem yok, sadece zamanına ve isteğinizin olup olmadığına bakın siz.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah bağışlasın yavrularını
- +1 yıl
@Matmazel58 teşekkür ederim
Kendinizi hazır hissetmiyorsanız asla çocuk düşünmeyin. Geri dönüşü olmayan bir yol bu.
Birkaç saat önce yeni evli ve hamile olan bir kız arkadaşımın neler yaşadığına, ne stres ve sinir sahibi olduğuna şahit oldum. Kendinizi tam hazır hissetmeden asla çocuk sahibi olmayın.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evli değilim ama bu konuyla ilgili söylemek istediğim bir şey var. Benim annemle babamın arasında 8 yaş var. Annem 22 babam 30 yaşındaymış evlendiklerinde. Annem çocuk için beklemek istemiş, babam yaşım geçiyor demiş. 1 sene olmadan ben doğmuşum. Fakat babamın ısrarları bana patladı. Annemin tecrübesizliğinin, gençliğinin ve toyluğunun çok ceremesini çektim. Çoğu konuda bana bir anne değil abla gibi davrandı. Yaşıtıymışım gibi benimle yarıştı. Ve burada anlatamayacağım daha bir sürü şey. Bilmiyorum bence böyle şeylerde bir yaş sınırı olmamalı. Biyolojik yaş sınırı başka tabi. Ama normalde insan kendini bence hazır hissettiğinde anne olmalı. Bir şeylere geç kalma korkusuyla haraket edince olan çocuğa oluyor.
10 YorumlaSadece olması için çocuk yapılmamalı iki tarafsda hazır ise ve hayatlarını çocuklarına adayacak ise olunmalı
22 YorumlaAha benim sorum, kesinlikle çocuk sahibi olun. Biz yaptık iyi ki de yaptık. Şimdi de keşke daha erken yapsaydık diyoruz onunla daha uzun vakit geçirseydik malum zaman akıyor ve yaşlanacağız en güzel zamanlarında gerçekten yaşlı sayılacak yaşlara gelebiliriz. Onu kendin gibi eğitmek, öğretmek çok farklı duygular. 7 yaşında şu an maça gidiyoruz, kampa gidiyoruz. Ve gerçekten ilgilendiğinde bir yerden sonra onda kendini görmeye başlıyorsun ve bu gerçekten gurur verici :D
05 Yorumla- +1 yıl
Maddiyat olarak doğuma 4 ay kala sabit işimden ayrılıp kendi ofisimi açtım çocuk doğduğunda 3 müşterim vardı asgari ücretin yarısı bile etmiyordu zor oldu mu hemde nasıl eşimle tartışmalar vs maddi bunalım gibisi yok. Evet tüm hayatının odağı oluyor bakış açış değişiyor. her şey onun için oluyor ne yaparsan onun için yapıyorsun ama eve geldiğimde o kadar derdin ortasında ufacık bir gülüşü unutturmaya yetiyor. Ve bu zaman belli geçiyor sonra da meyvelerini topluyorsun. En sevdiğim böceği soran bir arkadaşım var artık mesela 😃
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yıllık evliyim. İlk 5 sene amaçlarımız doğrultusunda çocuk istemedik. Sonra istediğimizde çocuk sahibi olamadık. Bu tam 14 sene sürdü. 14 sene sonra şükür anne baba olduk. Burdan size söyleyeceğim tek şey eğer eşler arasındaki ilişki bozuksa çocuk yapmayın. Ama mutlu bir evliliğinin varsa. Onu evlat ile taçlandirin. Çocuk olduktan sonra çünkü keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz 👨👩👧
10 Yorumla
+1 yılBu işler yaşa bakmaz isteğinize ve düşüncenize bakar. Yaş gidiyor diye sıkıştırmaya gerek yok. Sorumluluk isteyen bir şey
12 Yorumla- +1 yıl
Ama bu ayrı bir mevzu daha önce yapsalar tıbbi nedenler engel olmayacak mıymış?
Bence şimdiden düşün. Bazi insanlar 30 yaşından sonra çocuk sahibi olmuyor diyorlar. Ama ablam 32 yaşında anne oldu onceden maddi durumu sıkıntıları vardi sonradan cocuk sahibi oldu yine sıkıntıları var. Sizin maddi durumunuz iyiyse simdiden çocuk yapın derim.
00 YorumlaÇocuk sahibi olma kararı, birçok faktörü içerir. Finansal durumunuz, kariyer hedefleri, duygusal hazırlık ve destek sistemleri bu konuda düşünülmesi gereken önemli faktörler arasında yer alır. Bu konuları detaylıca konuşarak ortak bir karar alabilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHazir degilseniz tabi ki yapmayin ama evliliginiz bayagi olmus galiba. Yas da onemli ozellikle kadinlar icin. Digumu yapacak kadin. İyi dusunun.
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence hemen yap ablamda senin gibi düşünüyordu ilk evlendi üç sene yapmadilar daha sonra denediler olmadı tüp bebek falan hiçbiri olmadı en sonunda farklı bir tedavi ile çocuk öldü tam altı sene sonra. Hiç denememjssnz belki sizde de bir sorun var bunu da öğrenmiş olursunuz erken tedaviye baslarsiniz
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖldü yazmışım Allah korusun oldu yazacaktim o şekilde çevirmiş klavye şu an 4yasinda bir yegenim var Allah uzun ömürler versin ona inşallah ama şimdide ikinciyi yapmakta useniuorlar çünkü ilkine bakmak bile zor geliyor
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah
+1 yılEğer sevgiyle, saygıyla, ilgiyle ahlaklı bir bireye "örnek" olamayacaksanız sabinin günahına girmeyin boş yere bir sabi travmalarla büyümesin, sırf sevişmek için sırf çocuk olsun diye dünyaya çocuk getirilmez...
40 Yorumla
+1 yılşu an yapacaksanız yapın yaslandiktan sonra cocuk yapmayın anlamı kalmıyor ve belkide o çocuğa yapabileceğiniz en büyük kötülük olur
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkadın için tavsiye edilen yaş sınırı 35. düşünmek için en fazla 4 yılın var
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılama ne diim🤷♂️
Cevap sahibi+1 yılsınır değil asındada, anatomik açıdan sağlıklı doğum için önerilen yaş.. eeee üzülme,4 yıl var
Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle olun çocuk güzel bir şey ama ona geleceğini sağlamak daha önemli
10 Yorumla
+1 yılBence pişmanlık meselesi kişinin kendi psikolojisi, maddi durumu, aile içi dinamiği ile ilgili. Yapmak istiyorsanız bunları göz önüne alın, sonra yaptığınız için de pişman olabilirsiniz, yapmadığınız için de.0
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk yapma planınız olacaksa erkenden yapın, çocuk doğduktan sonra okul seviyesine geldiğinde yanında anne/babası görünmek varken anneannesi/dedesi gibi görünen ebeveynler oluyor. Çocuk bu durumdan etkileniyor.
00 Yorumla Bence tam yaşındasınız sonrası çocuk yetiştirmek için yorucu oluyor
10 YorumlaEvli olarak 5 yıl doldurmuşsunuz zaten tatmanız gereken şeyleri tattiniz gördünüz bence çocuk sahibi olup bunun da tadına bakmalısınız
10 Yorumla
+1 yılEğer kendinizi hazır hissediyorsanız yapın tabiiki de ya o çocuk eve neşe Katar
10 Yorumla
+1 yılİstiyorsaniz ve imkaniniz el veriyorsa neden olmasin
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılGeçen arkadaşımla buluştuk yaklaşık 2 yıldır evli. Dedi ki evlenir evlenmez 1 yıl içinde çocuk yaptın yaptın, yoksa canın istemiyor. Çocuk şart değil zaten bu arada
00 Yorumla
+1 yıl5 yıl birbirinizi tanımak için güzel bir süre. Eğer düşünüyorsanız çocuk yapmayı tam vakti. Sevgili olmak ve evli olmak çok farklı şeyler bu sebeple hemen yapmamış olmanız takdire şayan. Gezip, tozup hayatın birlikte eğlenceli keyfini çıkardıysanız bir süreliğine bunlardan feragat edecek şekilde aileye 3. bireyi katabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olmak insanı yaslandiriyo devamli ilgi ve sorumluluk istiyor insanı cok yoruyor ama bi okadarda güzel bisey zaten okadar guzel bi duygu olmasa katlanilmaz o yuzden 5 yil olmus bence yapacaksanız daha fazla beklemeyin bide ALLAH nasip ederse oliyo zaten
00 Yorumla
+1 yılİkiniz de gerçekten istiyorsanız, maddi olarak uzun vadede bunun altından kalkabilecekseniz, fiziksel ama en çok da psikolojik açıdan kendinizi yeterli görüyorsanız niye olmasın.
00 Yorumla
+1 yılTabiki de çocuk yapın geç bile kalınmış büyümesi etmesi ıvır zıvır Şahsen ben evli olsaydım 1-2 yıl içinde yapardım çocuk evin neşesi candır çocuksuz asla evlilik düşünmem
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir soruyu sorman hata, çünkü herkes kendi düşüncesini söyler, önemli olan sizin ne istediğiniz.
Çocuk baka bilecekseniz yapın01 YorumlaSen bir çay demle biz hepimiz gelelim bu konuyu hep beraber istişare edelim 😁😁 bunu biz nereden bilelim istiyorsanız yapın istemiyorsanız yapmayın
02 YorumlaTam hazır olunca yapmaya karar verin. Hazır değilsiniz bence bu soruyu verdiğine göre. İçinde bi damla bile isteksizik carsa yapma bence çünkü büyük sorumluluk ve ömür boyu onunla ilgilenmeniz lazım. Çocuk yapmak zorunluluk değil
10 YorumlaBence bu soruyu sormanız çocuk sahibi olmamanız gerektiğinin kesin bir kanıtıdır.
Çocuk sahibi olmak çok ciddi bir durum ve çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce akılda en ufak bir soru işaretinin bile olmaması gerektiği kanaatindeyim.10 Yorumla
+1 yılewliliğin yürüyorsa düşünme yap , çocuk düşünmüyoruzun amacı odur zaten
112 Yorumla- +1 yıl
Evliliğimde en ufak sorun yok.
İstediğimiz an tatile gitmek, gecenin bir yarısı karar verip ülke değiştirmek, istediğimiz saatte istediğimiz yerde bulunmak vs vs bunlar bizim keyif aldığımız şeyler. Herkesin evliliği; evinde otur çocuk yap ona bak şeklinde geçmek ve bu şekilde sorunsuzmuş kabul edilmek zorunda değil. - +1 yıl
Süper işte, o zaman bir çocuk mutlaka olmalı ! Onu sormadınız mı?
- +1 yıl
Siz bu soruyu biriyle tartışmak için mi açtınız? Fikir sordunuz söyledim. Anladım özgürlüğünüze düşkünsünüz ve bir çocuk için özgürlüğümden vazgeçemem diyorsunuz. Ama bu sizin düşünceniz, Mesela; Bana dünyanın bütün malını, servetini verseler , ben çocuğun saçının teline değişmem. Buda benim düşüncem...
- +1 yıl
Allah'tan demiyorsunuz :)
- +1 yıl
Size uysam varya :) Mahkemeye kadar gider iş :)
- +1 yıl
ahahahahhahahahaha ben mi agresif :) bak ya :) Sende para çok özgürlüğüne düşkünsün, ödün veremezsin sen :) o zaman sana bir öneri :) Maldivler: Eşsiz lagünleri, berrak suları ve lüks tatil köyleri ile Maldivler, balayı veya rahatlatıcı bir tatil için popüler bir destinasyondur. Bin uçağına gez sen :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer maddi ve manevi olarak hazır iseniz ve evliliginiz rayına girdiyse çocuk bakmayi yük olarak görüyorsanız zamanı gelmiş demektir
Ama bana kalırsa dünya gittikçe kötü bir hal alıyor bu zamanda dünyaya gelmek de istemem çocuk getirmekte00 YorumlaNe zaman yaparsan yap çocuğu neden daha erken yapmamışım ve aynı anda ulan yapmadan ne kadar da rahatmışım demeye devam edeceksin hayat böyle
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYa cocugunuz olmuyorsa ya tedavi görmeniz gerekecekse...
Belkide yas ilerledikçe sıkıntı olacaksa...
Erken kalkan yol alır demisler00 Yorumla Geri kalan hayatınızı zehir etmek, çökmüş ekonomisi olan ülkeye mutsuz evlat getirmek istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden çocuk yapın
00 YorumlaÜremek, insanlığa ihanettir. Bir hata edip evlendiniz, bari üremeyin
01 Yorumla
+1 yılDüşünüyorsanız yapın yoksa yaş ilerledikçe ilerliyo
02 Yorumla- +1 yıl
Daha yolun başındayım ☺
+1 yılYapacaksaniz hemen yapin. Cocukla aranizda yas farkı ne kadar az olursa o kadar iyi
01 Yorumla
+1 yılne gerek var ekstra masrafa uykusuz gecelere çabaya
10 Yorumla
+1 yıl8 sene çocuk düşünmemiştik şimdi 2 evlat sahibiyim keşke erken olsaydı dediğim zamanlar çok oldu
01 Yorumla- +1 yıl
🙌🏻🙌🏻🙌🏻
+1 yılEğer huzurlu bir evliliğiniz varsa artık çok geç kalmayın derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence tam ideal bı noktadasiniz. Evlilik yaşında bı süre hayatı da yaşamalisiniz. Beraber gezmeli, aktiviteler bulmalı, kendinizi tam olarak tanımalı, hayatınızda keşkeleri bırakmamalısiniz. bunlara doydugunuza emin olduktan sonra bı yasamadiginiz ebeveynlik duygusu olucak ve herkesin tatmasi gereken bı duygu diye düşünüyorum. Allah uzun ömürler versin herkese inşallah.
00 YorumlaEkonomik sebeplerden mi istemiyorsunuz bence ilerde pişman olursunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTam benim merak ettiğim soru benim ama hastalıklarım da var hiç bilmiyorum hayatım boyunca anne olabilcem mi
eğerki cocuk seviyorsanız bakabilcekseniz bence annelik hisini tat ❤️
00 Yorumlaboşanmayacaksanız ciddi ciddi düşünme zamanı.
Yoksa yaptık yapacağız derken yaşın geçer00 YorumlaBu devir zor bir devir. Etraf yangın yeri. Yaşdaşınız olarak önermiyorum.
00 Yorumla
+1 yılÇoğu çocuk için evlenir
Kimi de mutludur çocuk istemez00 YorumlaÖzel konular kimseyi bağlamaz. Kendiniz oturup düşünmeli ve hesap kitap yapmalısınız.
00 YorumlaBir çok avantajını yitiriyorsun geç kalmadan yapmalısın ilerde pişman olursun
00 YorumlaTabikide yaş geçmeden yapın bence bi bebiş.. oyhhh cok seker oluyorlar beee😍
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaşınız geçmeden yapın bence çocuk çok güzel ikinizede çok iyi gelicek evet zorlukları var tabi ama gerçekten çok başka
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet bi kızım var
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
Cevap sahibi+1 yılHerkes öyle düşünür ilk başta ama o duyguyu tatımı insan herşeyi unutuyor
+1 yılYaş ilerledikçe hem çocuk sahibi olmak zorlaşır. Hemde büyütme sabrı azalır, evliliğinizi etkilemeyecek hatta olumlu olaxaksa bebeğiniz olmalı derim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz 6 buçuk yıl sonra çocuk yaptık. Çocuk doğduktan sonra keşke evlendikten 2 sene sonra yapsaydık dedik.
00 Yorumla
+1 yılİsteseydniz yapardınız zaten istemediğiniz çocuğu yapmayın. Ama bana sorsan cocuk en gzel şey ve erkenden yapılmalı geç kalmadann. Pişman olursunuz çocuksuz evlilikmi olur
10 Yorumla
+1 yılNe zaman çocuk sahibi olmalısın sorusunun cevabını eşinle beraber otrtak almalısın bana sorsan hiç çocuk sahibi olma derim başkası hemen ol der bunun herkese göre fikri başka
10 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat