2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gazel okuma bana derler ya bence iyi bisey değil gibi. Yani isim olarak cok negatif kizina daha pozitif mutlu olabileceği isim koymalisin. gazel çok karanlik geldi bana neden bunu yapiosun dogmamis cocuguna
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama gazel olmak diye bir şey de var, yani aşktan bahsetmek vesayre
İran edebiyatından Türk edebiyatına gelmiş ta 13. yydan beri gazel var bizim edebiyatımızda kaç yüzyıllık bir kelime ve epey eski bir isim o yüzden nine ismi😆
Bana gazel okuma derler mesela. Yani kızına doğar doğmaz negatif şeyleri yüklemiş olacaksın. Ben belediye çalışanıyım. Şikayetleri alıyorum mesela. Şu gazelleri süpürün artık pislik götürüyor her yeri derler. Gazel kuruyup dökülen yaprak demek. Kızının bahtı kuruyup dökülsün mü yani. İsimler karakteri etkiliyor. Bende farklı isimler koymak istedim ama derin araştırdım hep
Metehan ismini araştırmıştım. Özgürlüğüne düşkün, dik başlı, zeki meraklı olur yazıyordu. Şu an 4 yaşında ve gerçekten bunları yansıtıyor. Sende ona göre düşün ve öyle isim koy bence. Gazel çok ağır ve negatif yüklü. Düşünsene ağacın üzerinde görevini tamamlamış ve yere dökülüp kuruyan yaprağa denir. Rüzgar her yöne savurur onu. Herkes üstüne basıp geçer.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gazel okuma bana derler ya bence iyi bisey değil gibi. Yani isim olarak cok negatif kizina daha pozitif mutlu olabileceği isim koymalisin. gazel çok karanlik geldi bana neden bunu yapiosun dogmamis cocuguna
Ama gazel olmak diye bir şey de var, yani aşktan bahsetmek vesayre
Gazel sonbaharda yere dökülen yaprak birikintisi demek değişik bir isim fena değil
Bence de değil ama yok işte yere düşüp ezilen yaprak demek çocuğun da edilecek vs diyorlar
Her ismi muhammed olan iyi insan olmadığına göre
Veya ismi her barış olanın barışçıl olmadığına göre
Bence kesinlikle güzel değil. Muhtemelen adıyla ilgili çocuk yaşta akran zorbalığına uğrayabilir.
Neden ki ona sebep olacak bir şey yok isimde
Bilmem zaten bir temele dayandirmaktan ziyade bana öyle geldiğinden farazi ve tahmini konuştum zaten. Gazel'in anlamı ne peki?
Sonbaharda kuruyup dökülen ağaç yaprağıymış ayrıca divan edebiyatında bir nazım biçimi
...
Tek isim mi iki isim mi?
Şimdilik tek olarak düşünüyoruz ama sizin bir fikriniz varsa paylaşın
Allah analı babalı büyütsün. Türkçe isimler de önemli elbet.
Teşeküelee
Güncellemede gördüm de; Aybala, Aysima, Almila ve Tomris de fena değil sanki? Guncellemedekilerin arasından sececeksem de Meyra.
Meyra da güzel evet teşekürler yeniden
Eski kaynanamın ismiydi😆😆😆 nine ismi koyma çocuğa yazık
Nası nene ismi yaa saçmalamaa
İran edebiyatından Türk edebiyatına gelmiş ta 13. yydan beri gazel var bizim edebiyatımızda kaç yüzyıllık bir kelime ve epey eski bir isim o yüzden nine ismi😆
Ben sosyal medyada görüyorum hala kullanılıyor ama
Zaten kullanılıyor da eski
Sorun sanırım isimde değil de kaynanızda 😂😂
😆😆😆😆 o da olabilir
Bence guzel gazel galiba ceylan da demek. Neden olmasin.
Sonbaharda kuruyup dökülen ağaç yaprağı ve divan edebiyatında bir nazım biçimiymiş anladığım kadarıyla
Dogrudur. Ama kulaga guzel geliyor.
Teşekkür ederim 💖
💙😇
savasa gidicek tarzda bir isim gibi geliyor bana ilk duyusta
Savaşa mı 😂😂 olsun güzel savaşçı olsun kızım
ahaha sağlıklı büyüsün de isim pek önemli değil
Evet öyle 🥰
Tercih meselesi, ben tercih etmezdim şahsen...
Neden kii
Bilmem hoş gelmiyor bana bu isim..
Neden işte onu soruyorum benim de kulağıma bir değişik geliyor emin olamadım
Bi nedeni yok ki bilmiyorum cazip gelmiyor bana sadece...
Anladım
Yok Gazel koyana kadar gamze koy
Gamze eltimin ismi 😬
Hira Gazel, Gazel Eda, Gamze Gazel, Melek Gazel Ayşe Gazel, Ece Gazel, Ezo Gazel, yani çift isim koy o zaman
Gazel eda mı 😂😂 kendi ismini de koyim
Bak birazdan ya akraba çıkıcaz ya ben nufu memuru olucam Daha fazla zorlamayalım 🤣🤣🤣
Süpüntü gibi gazel ne ya
Süpüntü ne demek
Çöp demek. Gazel de çöp demek zaten. Daha güzel bir isim seçebilirsin bence
Nası çöp ya divan edebiyatında bir nazım biçimiymiş, dökülen yaprak falan hiç duymadım bunu
Bana gazel okuma derler mesela. Yani kızına doğar doğmaz negatif şeyleri yüklemiş olacaksın. Ben belediye çalışanıyım. Şikayetleri alıyorum mesela. Şu gazelleri süpürün artık pislik götürüyor her yeri derler. Gazel kuruyup dökülen yaprak demek. Kızının bahtı kuruyup dökülsün mü yani. İsimler karakteri etkiliyor. Bende farklı isimler koymak istedim ama derin araştırdım hep
Siz ne koydunuz çocuklarınıza
Kızım olsaydı selcen koymak istemiştik. Selcen, gökçe, aysima bu gibi isimler düşündük ama erkek olunca Metehan koyduk.
Aysima güzelmiş
Metehan ismini araştırmıştım. Özgürlüğüne düşkün, dik başlı, zeki meraklı olur yazıyordu. Şu an 4 yaşında ve gerçekten bunları yansıtıyor. Sende ona göre düşün ve öyle isim koy bence. Gazel çok ağır ve negatif yüklü. Düşünsene ağacın üzerinde görevini tamamlamış ve yere dökülüp kuruyan yaprağa denir. Rüzgar her yöne savurur onu. Herkes üstüne basıp geçer.
Anlıyorum
Allah sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah. Bol şans
Teşkkürler 🥰
Değişik isim şiire gazele şarkısı var
Kuru yaprak yığını
Anlamı bu değilmi
Evet
Güzel mi sence
Değil
Nedenn
Anlamsız
Nası ya baya anlamı var hatta
😊 büdü koy
Büdü ne ya
Iyyake na büdü
Bu nee
🤣🤣😅 gel anlatayım
Ee hadi
Takip et
Ettim
Başka koy
Neden
Çocukluk ve erg3nlikte dalga geçerler gazel okuma diye ne gerek var ozguvensiz büyür
Gazel okuma tam olarak ne oluyor beddua gibi bir şey mi
Boş laflar
Anlıyorum. Peki bir fikriniz var mı isim olatak
Zeynep hem modern hem klasik
Yok ya herkeste var bu isim
Eskiden çoktu şimdi azaldi
Ben daha çok böyle duyulmamış güzel isimler seviyorum