Bu çocuklar neden annelere eziyet eder.
Yeri geldiğinde her dediğini yaptığım için mi sorun oluşuyor anlamıyorum, ne yapmam lazım kendimi saydırmam için bu arada yaş 7 ve erkek çocuğu.
Bu çocuklar neden annelere eziyet eder.
Yeri geldiğinde her dediğini yaptığım için mi sorun oluşuyor anlamıyorum, ne yapmam lazım kendimi saydırmam için bu arada yaş 7 ve erkek çocuğu.
Zor bir soru bizim evde de 8 yaşında bir erkek çocuk var anneme illallah ettiriyor tabi bizede 😄Hepimizin ennn çok dert yandığı konu hiç laf dinlemiyor meselesi🤓Aslında çocukların bir şeylere karşı gelmesi, “hayır” diye ortalığı ayağa kaldırması😁olumsuz değil tam tersi olumlu bir durum. Neeey? dediğini duyar gibiyim😄şöyle: bunlar çocuğun zihinsel ve öz güven duygusunun gelişimi için gayet normal ve olması gerek. Ama burada önemli olan bizim çocuklara tesir edebilmemiz için önce kendimizi sorgulamamız ve iletişimimizi güçlü tutmamız gerekiyor diye düşünüyorum 🤭Ödül sistemi kullanmalıyız aslında iyi davranışları ödüllendirmek, çocuğun istenen davranışları tekrarlamasını teşvik edebilir. Buradaki ödül maddi değil manevi olmalı tabiki ya da yadaa sakin kalıp sabırlı ve sakin bir tutum sergilemek önemli olabilir 😻İletişim kurmalıyız çocuğun duygusal ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak ve açık iletişim kurarak onunla bağ kurmalıyız yadaa seçenek suna biliriz çocuğa bazı durumlarda seçenekler sunarak, onun da karar verme yeteneğini geliştirmesine yardımcı olabiliriz belki böyle daha kolay olabilir işimiz hım ne dersin🤔😜
Bence konuşmak lazım sakince.. çocuk olduğu için biraz sinirli ve ergen olabilir doğaldır.. mesela oyun oynanabilir
oyunlar ile öğretilebilir ya da bir söz dinlediği zaman ödül olarak bir şey verilebilir ama bu sefer de alışır sürekli bir şey bekler
Cevap
4Cevap
Otorite belki ergenlikte lazım olabilir, iyiliği için.
Çocuğun her hareketine anlam yüklememek gerek. Adı üstünde çocuk.
Sakince ve düzgün konuşmak. Bağırmamak lazım. Ona kendini kötü hissettirmemek lazım.
Bu sorunun cevabını bilseydim çocuk isterdim zaten.
Cevabını bulursan banada söyle 😄
psikoloğa götürün belki düzelir
Elimin tersiylen bi çakirem düzeliyi
Uzak duracaksın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?