Bu zamanda kaç çocuğa sahip olmak mantıklı?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bu zamanda kaç çocuğa sahip olmak mantıklı?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bana göre bu devirde çocuk yapmamak daha mantıklı. İnsanlar kendilerini zor geçindiriyorlar birde çocuk masrafı çıkacak vs vs. maddi geliri iyi olan ebeveynler var ise Maksimum 2 çocuk olmalı bence, ikiden yukarı çıkınca insanı fiziken ve ruhsal olarak çok yorabilir. Bir tane çocukla uğraşmak zaten insanın hemen hemen ömrünü alıyor.
Yani maddiyat önemli
Bence çocuk yapmamak en mantıklı olanı, kolay mı bir çocuğu dünyaya hazırlamak, yetiştirmek.
Her bakımdan zor, ebeveynlik adanmışlık gerektirir.
Uykunu feda edeceksin, kahveni soğutmayı göze alacaksın, ağız dolusu bir kahve keyfi yapamayacaksın, yeni yeni huyların olacak çocuğunla beraber, endişe , korku gibi özelliklerin olacak, çocuğundan ayrı gittiğin her yere çocuğunu da götüreceksin düşüncelerinde, ciddi bir emek istiyor. Bence bu kirli dünyaya bir çocuk bile getirilmemeli, anne babalar çocuklarını çakallara yedirmek için doğurmuyor.
Her yönden zor ebeveynlik, tüm bir ömrünü çocuğuna adamak kolay değil, hayat pahalılığı bir yandan, evvelden böyle de değildi, hayat bu kadar pahalı değildi, bir şekilde büyüyordu o çocuklar, evvelken imkanlar kısıtlı olmasına rağmen hayat bu kadar zor değildi, hazır bezler yoktu, bez yıkanır tekrar kullanılırdı, çocuğun karnı peynir ekmekle de doyardı, birbirinin eskisini giyerek büyürdü çocuklar, şimdi git gide zorlaştı her şey. İşin ilginç yanı zenginler bir çocuk yaparken, fakirler birden fazla çocuk yapıyor, bu işte bir tezatlık var, fakir zenginden mi cesur artık bilemiyorum lakin fakir ol, zengin ol hiç çocuk yapmamak lazım bence , çocuk özgürlüğünü kısıtlar her bakımdan, hem dünya da kirli artık, eskisi gibi değil.
Türkiye'de sıfır, gelirin çok iyiyse ve cahil insanlardan uzak tutup, ona yeterli ilgi sevgi ve şefkati verebileceğine inanıyorsan, çocukları çok seviyor ve o sorumluluğu kaldırabilecek olgunlukta ve güçte olduğunu hissediyorsan bir tane.
EİG için teşekkür ederimm💞
Rica ederim
Normald3 çocuk çok severim ama bu devirde dünyaya çocuk getirmeyi mantıklı bulmuyorum. Onun rızkı elbetteki vardır ama çocuğum olmuş olsada güzel bir hayatta sunmak isterim ona
Eig için teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Cevap
19Cevap
Bence 1 çocuk yeterlidir. yani ben kendim için konuşursam zaten her zaman bir gün evlenirsem kızım olmasını hayal etmiştim bu yüzden de bir kız çocuğu yeterli olur ama bu insanların ekonomik durumuna göre değişir iyi olan bir kaç çocuk yapar kötü olan ise hiç çocuk yapmaz gerekirse tamamen kendilerine kalmış bir şey
Bu zamanda 1 erkek çocuk, 1 kız çocuk idealdir.
Mümkünse büyük olan erkek kardeş olsun. Anne babanın olmadığı yerde kız kardeşinin üzerinde otoriteyi sağlar. Ama büyük olan kız kardeş olduğu zaman, anne babanın yokluğunda erkek kardeşi terbiye edemiyor.
Eskiden bir kız çocuğum olsun isterdim. Şimdi çocuk istemiyorum. İkna etmeli benimle evlenecek olan kişi hoş zaten hayatımdaki insan da istemiyor. Kafam rahat çocuksuz devam👍
İnşallah olur 🤸
Allah isteyene hakkını verecek olana nasip etsin
Amin
2 ama Türkiye'de bu şartlar altında çocuğa da iyi bir gelecek olmaz gerçi yarının ne getireceği belli olmaz ama şu anki durumda sifir
0 ama illa ki olacaksa 2 daha mantıklı sanırım kediler bile kardeşi olmayınca sapıtıyor empati kuramıyor
10 15 tane çocuk yapıp cami önünde dilendirmek aşırı mantıklı
2 veya hiç çünkü tek çocuk olarak söylüyorum her açıdan kötüydü annem çalıştığı için kardeşim olamadı çok yalnız kötü bir çocukluk geçirdim
Zamanla alakası yok ekonomiye bakmıyorum çocuk rızkıyla gelirmiş ama çok olunca çalışan bir anne için zor olur iki çocuk yeterli olabilir
Çoook tatlılar ama mantığıma yatmıyor sadece maddiyat açısından değil insanlık açısından...
Bence sıfır ama illa çocuk istiyorsan 1 bence. Daha fazlasına gerek yokm
Ben Bebekleri Çocukları Bol Severim
İmkanda Güzel Harika
Tek çocuk tercihim maddiyatım iyi olsun olmasın fark etmez.
0 kendimize anca bakıyoruz bu devirde kolay değil
Kaç çocuk mu asıl hiç evlenmemek lazım insan kendini zor yaşatırken
Gerekirse sıfır. Sebebi bende kalsın alınanlar olabilir. 😃
İki çocuk olsa kafi bana ama tek çocuğa da hayır demem tabi
Sıfır🤭😂
Olmaz sen gibi en az 3 tane ponçik olmalı
Aminn
arap kocan varsa en az 100 cocuk mantıklı yarısını dılendırırsın yarısını calıstırırsın
Bir erkek bir kızım olsa tamam 😂
Sahip olmamak daha mantıklı gibi
Sıfır her zaman iyidir.
1 Kız 1 Erkek 2 tane yeter
erkeklerden midem bulanıyor 0
20 tane düşünüyorum
Tek çocuk yeter.
Bir oda sırf çocugum olsun diye
2 tane ideal yeterli.
Max 2, ama tek çocuk daha iyi
1 veya 2 gerisine gerek yok
Ben kadro kurucam inşaallah 😄😄