Bu devirde birden fazla çocuğa sahip olmak hayal mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bu devirde birden fazla çocuğa sahip olmak hayal mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Ben zaten genel olarak baktığın zaman ben şahsen tek çocuk olması taraftarıyım yani birden fazla çocuk sahibi olmak belki o çocuğun paylaşımcı olması bir kardeş sahibi olması açısından güzel bir duygu olabilir, ancak ilerleyen dönemlerde yetişkinlik ve olgunluk çağına geldikten sonra ve anne baba hayattan güçlükten sonra kişilerin miras kavgası çeşitli nedenlerle küstük durumların olmaması için bence tek çocuk yeterli diye düşünüyorum, zaten şu anda kirada oturan birisi yani bir tane bile çocuk sahibi olabilirse gerçekten yetiştirmek ve bu ekonomik koşullarda bakmak hiç kolay değil.
evet bence de hayal malum ekonomik kriz hayatın zorluğu insanın içi gidiyor 1 tane bile yapmış olma düşüncesi sefalet içinde yaşar mı yaşamaz mı diye düşünmekten ben şahsen hep 1 erkek 1 de kızım olsun istemişimdir ama artık sadece 1 kızım olsa yeter de artar bile
Bence değil , çünkü bakabilenler de var. Tabi çocukların hepsi ile ilgilenmek gerekir. Bunu yapabilecek olan birden fazla doğurabilir. Çocuk bakmak sadece para ile de olmuyo maalesef , anne baba ilgiside gerekiyo.
Evet ama iki kız kardeş çok tatlı olurdu. Keşke insanlar kendimden olsun demek yerine ailesi olmayan çocuklara yuva olma konusunda düşünse... Herkes kendi kanından olanın derdinde. Zaten ekonomik durumlar kötü, insan bir hayata dokunsa her şey daha yaşanabilir olurdu...
Şimdi ailesi olmayan çocuklara yuva olma konusunda bir şey demem gerek
Evlatlık aldığın her çocuğun sana dini olarak nikahı düşer o açıdan evlat edinmek olayı sıkıntılı bir durum
anlamadım? dini olarak nikah düşme derken?,
@minatozakiii bu konu uzun bir konu kısacası evlatlık edilinilen çocuklarla kan bağı olmadığı için değil evde bulunan anne ya da babaya nikah düşer çocuklar bluu çağına geldikleri zaman
Hiçbir şey anlamadım ama neyse ki dini şeylere göre yaşamıyorum.
tamam da nikah düşmek ne alaka ne demek?
@minatozakiii yazın internete okuyun daha iyi anlarsınız
Dine göre yaşamıyorum diyorsun ama cennet cehennem gerçeğini unutmamak gerek saygılarımla
oha gerçekten inanmıyorum yani evlenmek için arada bir engel kalmıyor ondan mı bahsediyorsunuz? O sizin çocuğunuz oluyor bilmem farkında mısınız tabii ki de akrabanız sayılıyor artık kendinize gelin
@minatozakiii sen şu an saçmalıyorsun kan bağının olmadığı biriyle aynı evde kaldığın zaman nikah düşer dinini iyi öğren burada laf cambazlığı yapma
@minatozakiii ancak ona süt anneligi olursa nikah düşmez biliyorum @nordun_gadasi doğru diyor dinini ilk baş öğren bence 🥰
@Gezelimmaksat Ya tamam da ne bu niye kaldı sizin derdiniz ben anlamıyorum ayrıca benim dinim seni alakadar etmiyor düşünce yapınız çok yanlış
@minatozakiii asıl sizinki yanlış neyse çobana anlatırsın anlamaz neyse eyvallah yasa istediğin gibi 🤸
@Gezelimmaksat siz gerçek misiniz? nikah düşmesi ne alaka senin evlat gözüyle eve aldığın ÇOCUK.
@minatozakiii kan bağın var mı nikah dusmemesi için süt anneliği yapuyon mu yoksa hiç biri nikah düşer dediğin çobana anlatırsın anlamaz
@Gezelimmaksat ee ne fark eder artık kan bağın varmış gibi o EVLADIN olacak. sizin aklınız fikriniz böyle şeylerde mi yeter ya
Cevap
9Cevap
Evet. zaten ben sadece bir tane kızım olsun isterdim birden fazla çocuk istemezdim ki bu devride bu maddi durumlar varken de imkansız gibi bir şey zaten. ama durumu iyi olanlar düşünebilir tabi ki de
Benim için değil. Maddi olarak sorunum yok ancak manevi olarak 2 den fazla çocukla ilgilenmek zor. Anne sevgisi verilmeli o çocuğa. Yani 2 den fazlası ile uğraşmak zor olur
Bakabilecek, yetiştirebilecek durumda olan birden fazla çocuğa sahip olabilir..
yurt dışında çalışırsam birden fazla düşünebilirim. iklim krizine bağlı gerçi nerede olursam olayım
bi tane yapmadan büyütmeden
yetiştirmeden
bir sürü çocuk istemek?
Yapması kolay bakması zor olur. Hayal degıl aslında.
2 den fazlası icin maddi imkanlar kısıtlıyor ve hepsine eşit sevgi de uygulanmaz ki
Hayal olduğunu düşünüyorum hatta evlilik bile artık hayal oldu
değil bu arada teyzem 7 çocuk sahibi
Bana göre hayal değil cesaret işi
Hayal artı saçma bi hayal gereksiz bi düşünce
Benim üç tane var
Maşallah
Hem hayal hem de iyi cesaret
Her şey ateş pahası bakması ve masrafi zor
Ekonomik durumla alakalı.
6 çocuğu olandan şüphe ederim
Bence değildir diyelim
Maalesef ekonomi yüzüne evlilik bile zor